Zege in bestuurskamer krijgt geen vervolg op veld

22 oktober 2021 6 reacties

De overwinning die ADO donderdag op bestuurlijk niveau behaalde, heeft een dag later geen sportief vervolg gekregen.

De ploeg van Ruud Brood verloor vrijdagavond met 0-2 van Excelsior. ADO moest het zonder Thomas Verheydt doen en maakte direct een tandeloze indruk.

De eerste mogelijkheden voor ADO kwamen pas in de absolute slotfase. Het stond toen al 2-0 voor de tegenstander uit Rotterdam.

Excelsior was even na rust op voorsprong gekomen na een eigen doelpunt van Jamal Amofa. Tien minuten voor tijd zag Luuk Koopmans een afstandsschot langs zich het doel in gaan.

Positief voor de residentieclub was de invalbeurt van Ricardo Kishna. De aanvaller maakte eindelijk weer speelminuten en was direct de beste op het veld. In blessuretijd wist de Excelsior-doelman een mooi geplaatst schot van Kishna maar net over het doel te tikken.

Tegenover de rentree van Kishna stond het uitvallen van Boy Kemper. De verdediger greep bij een actie naar zijn hamstring en moest van het veld.