ADO Den Haag - FC Zwolle in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Matig ADO Den Haag speelt gelijk tegen Zwolle

Voor het eerst in de oefencampagne krijgt ADO Den Haag een tegendoelpunt te verwerken. Gelukkig werd er zelf ook gescoord, zodat beide ploegen met een 1-1 eindstand de kleedkamers betraden.

Het duel werd in de vroege avond van een bloedhete dag gespeeld. Reden voor de scheidsrechter om tijdens het duel twee drinkpauzes in te lassen. Het was geen overbodige luxe net als het bier dat met grote getallen over de barstentjes van Laakkwartier ging.

Of het nou door de warmte kwam, of door andere oorzaken, de wedstrijd was niet erg best. De spelers verloren snel de bal en eigenlijk was iedereen onzichtbaar. Eigenlijk was het alleen rond de 20ste minuut een leuke pot om naar te kijken. ADO Den Haag was twee keer erg kort bij een doelpunt. Maar het zijnet en de Zwolse keeper redden de Zwollenaren ternauwernood. Niet lang daarna was het Zwolle dat wel toesloeg. Silvino Soares scoorde het doelpunt dat een 0-1 stand op het scorebord zette.

De tweede helft was niet echt beter. Al was het wel de helft waarin ADO Den Haag de gelijkmaker in het net schoot. Ferrie Bodde nam een vrije trap die erg op een voorzet leek. Maar deze bal zeilde prachtig over alles en iedereen heen en belande in de verre hoek. Geert den Ouden en een Zwolse speler die de Haagse lat raakte, waren nog even gevaarlijk maar voor de rest was er weinig meer aan. Na iets meer dan 90 minuten zochten beide teams de kleedkamers op voor, waarschijnlijk, een koude douche.