ADO Den Haag - PSV in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

PSV onverdiend met drie punten uit Den Haag

Woede, teleurstelling en afgunst overheerste na 90 minuten voetbal tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen met 0-2, maar hadden eigenlijk met lege handen naar huis moeten gaan.

Het is Ronald Koeman niet gelukt om een de blessure van Cocu op te vangen. PSV oogde stuurloos en had in de eerste helft niks te vertellen. ADO Den Haag was feller in de duels en had de wedstrijd onder controle. Ook waren de Haagse spelers, die voor elke meter vochten, het dichtste bij de openingstreffer. Michael Mols had pech dat zijn inzet op de paal belande en keeper Gomes moest helemaal gestrekt gaan om een schot van Richard Knopper uit zijn doel te halen.

Ook Wesley Verhoek had de 1-0 op zijn schoen. Alleen was de linksbuiten net iets te onzorgvuldig in de afronding, waardoor zijn lob niet alleen over Gomes maar ook over het doel ging. Maar ADO Den Haag straalde vertrouwen uit en liet zien niet op de laatste plaats thuis te horen.

Na de rust was de Haagse dadendrang iets minder, maar PSV kon nog steeds niet tot kansen komen. Pas toen er bijna een uur gespeeld was, kregen de Brabanders hun eerste kans. Arouna Kone werd gelanceerd en kwam alleen op Postma af. De Haagse doelman botste tegen de spits aan en trok weg van de pijn. Inmiddels is bekend dat Postma zijn been heeft gebroken, maar niemand van PSV die dat iets interesseerde. Nadat de inzet van Kone op de lijn werd weggehaald, zette PSV het spel gewoon voort. Stefan Postma lag nog steeds laveloos op het veld. Uiteindelijk was het Tardelli die het nodig vond om in het lege doel te schieten en zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Frans Adelaar zette zijn behoudende gedachtes aan de kant en bracht zelfs nog Mark de Vires voor Goran Bunjevcevic in. Een spits voor een verdediger dus. PSV`er Mendez wist wel raad met de ruimtes die achterin ontstonden en passeerde de inmiddels ingevallen doelman Wagenaar: 2-0.

Aan de strijdlust en inzet heeft het deze avond niet gelegen. Wanneer de haagse ploeg elke tegenstander op deze wijze bestrijdt, komen de punten vanzelf. Maar hiervoor heb je wel een sportieve tegenstander nodig.