ADO Den Haag eenvoudig langs Fortuna Sittard

19 oktober 2007 3 reacties
ADO Den Haag heeft vanavond tegen Fortuna Sittard zijn vierde overwinning op rij geboekt. In een rustige wedstrijd won de Haagse ploeg verdiend met 3-0.

De eerste helft was er maar een ploeg de baas op het veld en dat was ADO Den Haag. Wiljan Vloet had zijn gebruikelijke formatie het veld opgestuurd en die heeft zijn draai inmiddels goed gevonden. Want goed gevoetbald werd er! Lex Immers kopte zijn team op 1-0 voorsprong. Met deze stand gingen beide clubs ook aan de thee.

Het was geen wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten. De tweede helft was dat zeker niet. De kansen waren voor ADO Den Haag. Lex Immers was lekker op dreef. Naast zijn doelpunt raakte hij in de eerste helft nog de lat en in het tweede deel voorkwam de Limburgse goalie Christianen op schitterende wijze zijn tweede treffer. Net als bij zijn doelpunt was hij weer koppend gevaarlijk.

Gescoord werd er wel door Virgillio Teixeira en Aleksandar Rankovic. Zij brachten de wedstrijd respectievelijk in de 59e en de 75e minuut tot de 3-0 eindstand. Fortuna kreeg vlak voor tijd nog de enige kansen van de wedstrijd. Eenmaal bracht Postma redding en in de 91e minuut werd een corner net over gekopt.

De wedstrijd kende ook nog een debutant. De 1.65 meter lange Richard Blonk viel vlak voor tijd in. Richard Knopper staat en twee maanden afwezigheid eindelijk weer op het veld. De aanvallende middenvelder speelde een klein kwartiertje mee.

Door deze overwinning is ADO Den Haag een plek gestegen. De Haagse formatie staat nu 8e met nog steeds drie punten achterstand op de nummer drie Go Ahead Eagles. Koploper RKC won vanavond ook en heeft een voorsprong van negen punten.