Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag met derde keeper tegen FC Twente


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

13 oktober 2006 Nog geen reacties
Vanavond (vrijdag) staat het vierde thuisduel van het seizoen op het programma. De Haagse spelers treden aan tegen FC Twente, het elftal van Fred Rutten en Rene Eijkelkamp.

De Haagse jongens zullen een stuk beter in hun vel zitten dan een paar weken geleden. ADO Den Haag ging in de eerste vijf wedstrijden steeds ten onder, maar twee weken gelden werd er in het DSB-stadion een punt tegen AZ gepakt. Vanavond kan de ploeg van Frans Adelaar het puntenaantal zelfs verviervoudigen.

Met ADO Den Haag weet je het nooit. Tegen clubs als RKC en NAC wordt er slecht gevoetbald en gingen de tegenstanders er met de drie punten van door. Tegen AZ en PSV voetbalde de Haagse ploeg daarentegen uitstekend en hadden de twee topclubs weinig in te brengen. FC Twente behoord gezien de ranglijst tot een goede subtopper. De Tukkers staan maar vier punten achter de koploper en doen het dit seizoen gewoon goed. Wat opvalt is het hoge aantal tegengoals bij de club uit Enschede. Toch hoeft dit voor ADO Den Haag niks te betekenen. Ook NAC en RKC hadden een slecht doelsaldo, maar de Haagse spelers wisten niet één keer te scoren.

FC Twente zal naar alle waarschijnlijkheid behoudend spelen. ADO Den Haag mag het spel maken en de Tukker zullen via de counter proberen te scoren. Deze tactiek lijkt op de wedstrijd in het Zuiderpark van vorig seizoen. Toen bleef Twente met tien man op de eigen helft, waardoor het een oersaaie wedstrijd werd. Toen die wedstrijd in 0-0 eindigde vlogen de Twente-spelers elkaar van blijdschap in de armen. Vanavond zal FC Twente niet voor één punt naar Den Haag afreizen. Tenminste, dat lijkt zo als je naar de huidige onderlinge verhoudingen op de ranglijst kijkt.

ADO Den Haag moet tegen Twente terugvallen op derde doelman Robert Zwinkels. De Westlander speelt omdat tweede doelmand Josh Wagenaar teveel last heeft van een rugblessure. Zwinkels stond één keer eerder onder de lat in het eerste elftal. Vorig jaar tegen SC Heerenveen had ADO Den Haag met de blessures van Dorus de Vries een Cees Paauwe ook al keepersproblemen. Zwinkels liet in dat duel wel een betrouwbare indruk achter. Overigens zit Cees Paauwe die anderhalf jaar bij ADO Den Haag onder contract stond, vanavond bij FC Twente op de bank.

Frans Adelaar kan naast Wagenaar ook geen beroep doen op Jesper Hakansson en Laurent Delorge. Hakansson ligt er de komende drie tot zes weken met een kuitblessure uit. Delorge heeft net als Wagenaar ook last van een rugblessure. Uiteraard spelen de langdurig geblesseerden Roiha, Loumpoutis en Postma ook niet mee.

FC Twente kan geen beroep op Patrick Gerritsen doen. De rechtsbuiten is net als Stefan Postma met een gebroken scheen- en kuitbeen langdurig uit de roulatie. Ook spelen Resit Schuurman, Dmitri Shoukov en Giorgi Gakhokidze niet mee. Of Karim El Ahmadi vanavond zal spelen is nog onduidelijk.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:
Doel: Zwinkels;
Verdediging: Vreven, Kum, Bunjevcevic en Bosschaart;
Middenveld: Rankovic, Bodde, Knopper en Tininho;
Aanval: Elia en Mols.

Vermoedelijke opstelling FC Twente:
Doel: Boschker;
Verdediging: Niemeyer, Wielaert, Zomer en Heubach;
Middenveld: Wilkshire, Sibum en Engelaar;
Aanval: Bakircioglu, N`Kufo en Touma.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink.

Jubilea:
Voor Richard Knopper en Michael Mols worden het - als ze spelen - bijzondere wedstrijden. De wedstrijd tegen Twente wordt voor Knopper zijn 150ste in de eredivisie. Voor Michael Mols wordt het zelfs zijn 400 officiele compeitiewedstrijd (Schotland meegerekend).

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24