ADO Den Haag sluit krankzinnige week af met winst

21 december 2007 4 reacties
ADO Den Haag kent een seizoen van uitersten. Slechte wedstrijden, financiële tegenvallers, gokgeruchten, maar ook mooie overwinningen.

ADO Den Haag begon dit seizoen nog geen duel zo goed als deze. In de 300e wedstrijd van Virgilio stond de Haagse ploeg binnen tien minuten voetbal al met 2-0 voor. En dat terwijl TOP Oss op dat moment een veldoverwicht had. Rick Hoogendorp en Richard Knopper maakten beide Haagse doelpunten.

Je zou denken dat na zo`n vroege 2-0 voorsprong de wedstrijd gespeeld was, maar de Brabnders verzetten zich moedig. Dit leidde in de 37e minuut zelfs tot de 2-1, na verdedigend geklungel van ADO Den Haag. Gelukkig maakte Richard Knopper op slag van rust zijn tweede doelpunt zodat de residentieclub met een veilige marge de kleedkamers konden opzoeken.

In de tweede helft, waarin de vakken N,O en P gezelschap kregen van het oude Midden Noord, kreeg de Haagse ploeg de wedstrijd wel onder controle. In de 68e minuut scoorde Wesley Verhoek, die nog geen minuut in de het veld stond de 4-1. Het mooiste doelpunt werd gemaakt door Yuri Cornelisse. De blonde aanvaller verschalkte de doelman van TOP Oss met een fraaie stift: 5-1.

Door deze overwinning gat ADO Den Haag met 33 punten uit 22 wedstrijden en een positief doelsaldo de winterstop in. In deze periode moet de Haagse formatie maar een goed nadenken over waarom de ploeg zo verschrikkelijk wisselvallig speelt. FC Den Bosch wordt uit met 0-2 verslagen terwijl de ploeg 4-0 klop van Omniworld krijgt. In Dordrecht wordt het 5-0 en TOP Oss gaat met 5-1 over de knie.