ADO derde na verlies tegen Willem II

16 februari 2024 9 reacties

ADO Den Haag heeft de topper tegen Willem II vrijdagavond verloren.

De wedstrijd in Tilburg eindigde in 2-1 voor de thuisploeg. Door deze nederlaag is ADO een plek op de ranglijst gezakt. De ploeg van Darije Kalezic staat nu derde.

ADO gaf de wedstrijd in het eerste kwartier uit handen. Willem II maakte twee vroege goals en zo stond het al snel 2-0 in het Koning Willem II Stadion. Justin Ché zat er bij beide doelpunten niet lekker bij.

De snelle achterstand maakte het spel van ADO niet beter. Pas in de tweede helft nam de residentieclub meer initiatief. Daardoor kon invaller Timothy Derijck in de 86e minuut de aansluitingstreffer maakte. Helaas voor ADO was dat te laat. Al kreeg Jort van der Sande vlak voor tijd nog een kans op de gelijkmaker. Zijn schot ging net naast.

Hoewel ADO een plek is gezakt, voert de Haagse club de ranglijst van de derde periode nog wel aan. Volgende week vrijdag komt middenmotor MVV op bezoek.

KickOff

Ché heeft het helaas verprutst . Het kan gebeuren maar nooit tijdens zulke wedstrijden. Wij hebben Idheo gemist zeker tijdens de tweede helft. Helaas is die jongen gekwetst geraakt aan zijn enkel en zou volgens de geruchten 2 maanden uit roulatie zijn ( scheur in zijn enkel ) Nu 2x thuis = 2x winnen. Nadien de kraker tegen Roda die bepalend zal worden naar mijn bescheiden mening.
Zaterdag 17 februari 2024 om 09:41 uur

diederik

Dit mogen de trainer en enkele spelers zich echt aanrekenen. Doodzonde ik vrees dat promotie middels plek 1 of 2 vergooid is.
Zaterdag 17 februari 2024 om 09:23 uur

Martgroen

Volgende keer gewoon direct starten met Dereijk, dat is gewoon een pure verdediger die je gewoon miste tot nu toe. Met Waem ernaast is dat gewoon een sterk blok.
Che had een complete offday maar hij was niet alleen.
Veerman heeft werkelijk niks laten zien en van der Sanda had het ook net niet gisteren en Van Mieghem zat gewoon in de zak van zijn tegenstander.
Van Schalk vraag ik me werkelijk af wat daar nu de meerwaarde voor dit team is.
We misten duidelijk een buitenspeler en dat is hij absoluut niet.

Kortom de komende 12 wedstrijden gewoon winnen en je promoveert probleemloos.
Maar start met een vaste verdediging!
Zaterdag 17 februari 2024 om 06:49 uur

Wes

ADO starte sterk, veldspel was beter dan Willem II, maar twee tegen aanvallen en twee doelpunten. Verdedigend weer zo lek als een mandje en je staat wederom op achterstand. Dat ios enorm frustrerend en haald het vertrouwen in de ploeg erg omlaag. Duurde even voor de ploeg het weer te boven was. Konden in de laatste fase zelfs gelijk maken maar mocht niet baten.

Volgende wedstrijd direct starten met Derijck en ervoor zorgen dat er vertrouwen komt in verdedigend opzicht. Directe promotie is nog altijd mogelijk.
Vrijdag 16 februari 2024 om 23:13 uur

RF

Schalk heeft het hoogste salaris en bakt er nog niet zoveel van.
De duurste selectie van de kkd faalt in dit soort potjes, de trainer heeft hier een belangrijk aandeel in.
Vrijdag 16 februari 2024 om 22:52 uur

bert1953

Ik vind dat de trainer heeft gefaald en ontzettend slecht gewisseld heeft.
ik vind dat van der Sande Veerman en van Mieghem vandaag niet thuis gaven en Sumelie speelde een hele slechte wedstrijd waardoor Che ook werd meegetrokken
Vrijdag 16 februari 2024 om 22:40 uur

Hansiehansie

Je haalt een verdediger en staat binnenkortste tijd 2-0 achter, directe promotie zit er dit seizoen niet in,je moet een opvretenrs mentaliteit hebben om resultaten te halen die hebben ze niet.Ze komen op beslissende momenten tekort.
Vrijdag 16 februari 2024 om 22:29 uur