ADO geeft het weg

15 mei 2008 6 reacties
ADO Den Haag was in Waalwijk dicht bij de overstap naar de eredivisie. Maar de ploeg vergat na de 2-1 voorsprong te voetballen tegen tien RKC`ers. Het werd 2-2. Zondag valt in het Forepark de beslissing.

Het begin van de wedstrijd was een kopie van het thuisduel. Van Mosselveld scoorde al na vier minuten na een afgeslagen corner.

De thuisploeg was ook sterker, maar de wedstrijd kantelde in de twintigste minuut. De doelpuntenmaker beging weer een overtreding en kreeg van scheidsrechter Nijhuis een tweede gele kaart. ADO liet er geen gras over groeien en in no time stond de 1-1 op het scorebord. Christiaan Kum kopte raak.

Nijhuis moest het bij het thuispubliek verbaal ontgelden en de wedstrijd dreigde even te ontsporen. De groengelen hielden het hoofd koel en creëerden eenvoudig een veldoverwicht. Het leidde tot kansen voor Hans van de Haar en Daryl Janmaat. In de pauze ging het voetbalgevecht nog even door in de spelerstunnel.

Twee minuten na de hervatting bracht Van de Haar de residentieclub op voorsprong. Hij passeerde beheerst de Waalwijkse keeper na een lange bal vanaf het middenveld.

Er leek voor de Hagenaars geen vuiltje meer aan de lucht. Maar het doelpunt vormde voor hen het signaal om acuut te stoppen met voetballen en een afwachtende, defensieve houding aan te nemen.

De tien van Waalwijk stroopten de mouwen op en waren wel bereid te knokken. De beloning kwam negen minuten voor tijd. Vink liet de verdiende gelijkmaker aantekenen waarmee de Brabanders als morele winnaars van het veld stapten.

Na de 1-1 in het eerste duel mag ADO zondag in eigen huis proberen het karwei af te maken.