ADO geeft winst weg tegen NAC

3 mei 2024 4 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

De wedstrijd in Brabant eindigde in 2-2. NAC kwam in de laatste minuut van de officiële speeltijd op gelijk hoogte en boorde ADO daarmee twee punten door de neus.

De ploeg van Darije Kalezic stond met de rust op een riante 0-2 voorsprong. Silvinho Esajas was na zeven minuten spelen trefzeker. Jari Vlak was de aangever van de openingstreffer.

Tien minuten na de 0-1 verdubbelde Henk Veerman de score. De spits verzilverde een penalty die werd gegeven na een overtreding op Joel Ideho.

NAC werd na de 0-2 steeds sterker en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel twintig minuten na rust. Vlak voor tijd werd het uiteindelijk dus nog gelijk.

Naast twee punten raakte ADO ook Nick Marsman kwijt. De doelman viel gedurende de tweede helft geblesseerd uit.

Volgende week vrijdag speelt ADO de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in eigen huis tegen de beloften van PSV. Dat duel gaat uitmaken of ADO als vijfde of zesde de play-offs ingaat.