ADO heeft geen kind aan Jong FC Utrecht

27 november 2023 2 reacties

ADO Den Haag heeft Jong FC Utrecht met een flinke score opzijgezet.

De ploeg van Darije Kalezic was met 6-0 te sterk voor de beloftes uit de Domstad. Grote man aan Haagse zijde was Jort van der Sande. De aanvallende middenvelder scoorde drie keer in de eerste helft en zette zo een zuivere hattrick op zijn naam.

Binnen een kwartier maakte Van der Sande zijn eerste doelpunt op aangeven van Henk Veerman. Na de openingstreffer werd het spel van ADO een stuk slordiger. Jong FC Utrecht kon twee keer bijna profteren van geklungel aan Haagse zijde, maar Kilian Nikiema trad bekwaam op.

Richting het einde van de eerst helft stelde ADO orde op zaken en ging het in een paar minuten hard met de stand. Van der Sande maakte de 2-0, Joel Ideho zette nummer drie op zijn naam en even voor rust schoot Van der Sande de 4-0 binnen.

In de tweede helft was er minder spektakel. Wel zorgden Daryl van Mieghem en invaller Malik Sellouki nog voor twee Haagse goals, zodat het uiteindelijk 6-0 werd.

Door deze overwinning blijft ADO meedraaien in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande vrijdag moet de residentieclub naar Helmond Sport.