ADO klopt FC Twente in eigen huis

15 augustus 2015 6 reacties

ADO Den Haag heeft in Enschede een topprestatie geleverd.

De ploeg van Henk Fraser versloeg FC Twente in eigen huis met maar liefst 1-4. Dit is pas de derde overwinning van ADO ooit bij de Tukkers.

Met Mike Havenaar in de spits was de vernieuwde Haagse voorhoede helemaal compleet. En het swingde.

De Nederlandse Japanner kan terugkijken op een droomdebuut. Met een echte spitsengoal zette Havenaar zijn ploeg al na twaalf minuten op voorsprong. Edouard Duplan was de aangever.

Ruben Schaken verdubbelde een kwartier later de voorsprong. De vleugelspeler profiteerde van een miskleun van de Twente-doelman.

In de tweede helft kwam Twente op 1-2 uit een vrije trap. ADO werd hier niet zenuwachtig van. In plaats van achteruitvoetbal, kozen de groengelen voor de aanval.

ADO raakte via Schaken de lat en even later trof Timothy Derijck met een Hansen-achtige hakbal de paal. Voor Vito Wormgoor was het wel bingo. De verdediger scoorde vanuit een corner 1-3. In het Haags Kwartiertje maakte Duplan het feestje compleet door de 1-4 te scoren.