ADO knokt zich terug en wint in Haags Kwartiertje

20 oktober 2023 10 reacties

ADO Den Haag heeft uit tegen FC Emmen een sensationele overwinning geboekt.

De ploeg van Darije Kalezic keek aan het begin van de wedstrijd nog tegen een 2-0-achterstand aan. De geelgroene formatie sleepte de zege echter uiteindelijk in het laatste kwartier over de streep.

ADO kwam na 11 minuten op achterstand na een fout van Tyrese Asante. De kersverse international van Jong Oranje speelde ook een rol bij de 2-0 die tien minuten later viel. Hij maakte hands, waarna Emmen vanaf de penaltystip raak schoot.

Op dat moment dachten weinigen meer aan een zege voor ADO. De Haagse ploeg bleef wel in de wedstrijd dankzij Henk Veerman, die een paar minuten later op aangeven van Mohamed Hamdaoui de bal in het net kopte.

ADO ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Emmen kreeg de grootste kansen. Toch was het ADO dat scoorde. In de 83e minuut maakte Malik Sellouki knap de 2-2. Een paar minuten later liet Daryl van Mieghem het uitvak ontploffen nadat hij via het been van een tegenstander de 3-2 op het scorebord zette.

Dankzij deze overwinning is ADO Emmen voorbij gegaan en staat de residentieclub nu op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Koploper Roda JC staat twee punten boven ADO.

bommetjebas

@hansiehansie je ziet het wel vaak te negatief allemaal hoor. Ten eerste moet je niet vergeten dat we uitspeelde tegen Emmen dat vorig jaar nog eredivisie speelde en veel langer op elkaar zijn ingespeeld dan ADO, 2e stond en aan een reeks van 5 overwinningen bezig waren.
Het liep achterin idd niet helemaal lekker maar de eerste goal was meer geluk voor emmen dat de bal bij de emmenspeler terecht kwam (de verdedigers stonden er goed bij maar asante werkte hem ongelukkig weg) en de penalty was een individuele fout van asante die gewoon niet goed in de wedstrijd zat, goed gehandeld door kalezic om hem na de 1ste helft te wisselen (en als veerman die bal niet perongeluk helemaal van de middenlijn had teruggekopt naar de aanval van emmen had dat ipv de penalty een aanval van ADO kunnen worden). 5min later scoorde ADO uit een mooie snelle omschakeling de 2-1. De kans erna van emmen kwam door een fout van veerman bij de middenstip waardoor de verdediging zwak leek maar daar niet op had gerekend en niet goed stond. Ze hadden wel scherper kunnen zijn ja dat is een verbeter punt maar ze zullen alleen maar beter opelkaar ingespeeld raken en met de brede selectie (zeker als granli etc hersteld zijn) denk ik dat plek 1 of 2 echt zeer haalbaar is. Ik ben trouwens ook heel benieuwd hoe hamdaoui het verder gaat doen.
Zaterdag 21 oktober 2023 om 17:31 uur

Ano-Niem

Dit zijn de lekkerste punten.
In de laatste paar minuten tegen een directe concurrent.

Hopen dat Roda-WillemII een bloedeloos gelijkspel gaat worden. Er kunnen dit seizoen nog hele mooie dingen gaan gebeuren. Hopen dat Granli snel terug is zodat er meer rust in de verdediging komt, Asante is echt een paniekzaaier.

ruudjuh070

Periodetitel zit ik niet op te wachten.....
Gewoon op plek 1 of 2 eindigen.
Trauma overgehouden aan de vorige nacompetitie.
Zaterdag 21 oktober 2023 om 07:13 uur

diederik

Hele knappe prestatie, wel jammer dat Asante wat sterallures begon te krijgen , dat is niet helemaal de bedoeling. Veel respect voor de mee gereisde supporters
Zaterdag 21 oktober 2023 om 06:19 uur

R.E.

"De ploeg van Darije Kalezic keek aan het begin van de wedstrijd nog tegen een 2-0-achterstand aan." Mogen we de wedstrijden voortaan gewoon met 0-0 beginnen?
Zaterdag 21 oktober 2023 om 02:13 uur

Rikkie1

De verdediging blijft het zorgenkindje ! , er wordt door de meesten ongeconcentreerd en op halve kracht aan de wedstrijd begonnen. Gelukkig liep het goed af en knokte de rest zich naar de overwinning . Respect voor de grote support !.
Zaterdag 21 oktober 2023 om 00:50 uur

Hansiehansie

Een traage wedstrijd waar het achterin bij ADO er niet best uit zag er werd teveel achteruit gevoetbald en vaak slecht gecombineerd .hadden geluk dat Emmen ook slecht balde zodat de puntjes mee naar huis konden. De komende wedstrijden moet het spel beter willen we blijven meedraaien bovenin.
Vrijdag 20 oktober 2023 om 23:24 uur

decubaan

Lekkah. Uitvak steeds voller. Er gaat iets moois gebeuren.
Vrijdag 20 oktober 2023 om 23:14 uur

Jap

Geweldige en belangrijke overwinning. Een beetje gestolen, dat wel, maar dat hoort bij voetbal. Soms heb je pech, soms geluk. Op naar de periodetitel!
Vrijdag 20 oktober 2023 om 23:00 uur