ADO overtuigt een helft en dankt Van Mieghem voor punt

11 maart 2024 4 reacties

Na een wedstrijd met twee gezichten heeft ADO een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Het werd maandagavond 2-2 tegen de Schapenkoppen. In de strijd om de tweede plek is dat net te weinig voor ADO. Toch hadden er na een half uur spelen maar weinig mensen verwacht dat het nog gelijk zou worden.

ADO bakte er namelijk niet veel van in de eerste helft. Het was rommelig en verdedigend erg onrustig aan Haagse zijde. Dordrecht overheerste en wist de eerste dertig minuten twee keer te scoren. Dit tot grote onvrede van het Haagse publiek.

Toch maakte ADO vlak voor rust uit het niets de aansluitingstreffer. Alex Schalk schoot van dichtbij binnen nadat Henk Veerman de bal uit een hoekschop voor hem had klaargelegd.

Door de aansluitingstreffer bleef ADO in de wedstrijd. Of dat voor een boost zorgde of dat trainer Darije Kalezic zijn team in de rust door elkaar schudde, is niet duidelijk, maar ADO speelde daarna een compleet andere tweede helft.

Het was niet foutloos, maar ADO voetbalde met pit en gaf Dordrecht nauwelijks ruimte. Dat resulteerde in een schitterende gelijkmaker van Daryl van Mieghem. ADO veroverde de bal rond de middellijn en de aanvaller zag dat de doelman van Dordrecht een stuk voor zijn doel stond. Van Mieghem bedacht zich geen moment en stiftte de bal van grote afstand over de keeper het doel in.

Na de gelijkmaker ging ADO op jacht naar de winst. Van Mieghem krulde een vrije trap op de paal. De grootste kans was nog voor Schalk, die vanaf de rand van de zestienmeter hard op de keeper schoot. Ondanks de Haagse dadendrang bleef het 2-2.

Door het puntenverlies kan FC Groningen ADO op de ranglijst passeren. Over twee en een halve week speelt ADO tegen de noorderlingen. Tussendoor moet de residentieclub nog op bezoek bij Telstar.