ADO pakt eerste winst dankzij goal Van Mieghem

25 augustus 2023 1 reactie

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het seizoen in de pocket.

Uit bij aartsrivaal FC Den Bosch werd het 1-2 dankzij doelpunten van Malik Sellouki en debutant Daryl van Mieghem.

De bevrijdende goal van de vers van Volendam overgekomen buitenspeler viel zo'n vijf minuten voor het eind van de officiële speeltijd. De aanwinst schoot na een terugkopbal van invaller Sacha Komljenovic kiezelhard raak.

Van Mieghem was als een kind zo blij en vierde zijn eerste goal uitbundig met de honderd meegereisde ADO-supporters.

Tien minuten eerder had de ploeg van Darije Kalezic de 1-1 nog moeten slikken. Een strakke voorzet van rechts werd van dichtbij binnengeschoten.

De eerste Haagse goal van het seizoen (0-1) was kort na rust al op naam van Malik Sellouki gekomen. De Fransman tikte de rebound binnen na een vlammend schot van, ook al, Van Mieghem.

ADO, waarin ook Kürsad Sürmeli en Justin Ché debuteerden, was net als een week eerder kwetsbaar in de eerste helft. Met de spelerswisselingen liep het niet vloeiend. Maar FC Den Bosch wist de kansen niet te benutten.

De tweede helft maakte voor de geelgroenen alles goed. Met strijd werden de drie punten binnengesleept en zo kon een klein feestje worden gevierd.