ADO wint licht- en voetbalshow

12 januari 2024 4 reacties

ADO Den Haag is 2024 spectaculair begonnen.

De ploeg van Darije Kalezic was vrijdagavond te sterk voor De Graafschap. ADO versloeg de superboeren met 5-3.

Voorafgaand aan het doelpuntenfestijn nam ADO de nieuwe ledverlichting in het stadion in gebruik. Met een fraaie lichtshow werd het publiek opgewarmd voor het duel. Toch kregen de fans daarna een slechte eerste helft voorgeschoteld.

ADO moet namelijk flink gaan werken aan de eigen omschakeling. Bij balverlies ligt de Haagse defensie geregeld open en dat leverde veel gevaarlijke situaties op. De Graafschap kon twee keer echt profiteren, waarna het met de rust 0-2 stond. De grootste kans voor ADO was voor Henk Veerman die bij een 0-1-stand voor open doel in het zijnet schoot.

In het tweede bedrijf stelde ADO orde op zaken. Een paar minuten na de rust lag de bal er al in nadat Silvinho Esajas vanuit een corner de bal in het doel schoot. De gelijkmaker viel tien minuten later. Jort van der Sande gleed de bal op aangeven van Daryl van Mieghem over de lijn.

ADO was op dreef en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er dankzij Henk Veerman. De Haagse topscorer maakte zijn dertiende doelpunt en weer kwam de assist van Van Mieghem. Een paar minuten na de 3-2 kwam De Graafschap weer op gelijke hoogte omdat ADO een corner niet wist weg te werken.

Kort na de start van het Haags Kwartiertje trok ADO de overwinning over de streep. Joel Ideho zorgde voor de 4-3 nadat de 1,75 meter lange speler de bal in het doel kopte. Na twee assists bekroonde Daryl van Mieghem zijn optreden met het achtste doelpunt van de wedstrijd, zodat er uiteindelijk 5-3 op het scorebord stond.

Door deze winst staat ADO voorlopig op de 2e plaats. Roda JC komt dit weekend niet in actie en heeft een punt minder.