Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Cornelisse rent in gedachten langs Midden-Noord


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

6 mei 2022 Nog geen reacties

Het moment net nádat Yuri Cornelisse misschien wel de meest memorabele penalty uit zijn loopbaan raak schoot.

 

Hij denkt er nog vaak over na. ,,Ik zie mezelf nog vaak langs die lange zijde rennen", zegt Cornelisse in het AD. ,,Dat beeld visualiseer ik nog vaak."


Hij hielp ADO Den Haag in de derde, beslissende wedstrijd tegen RKC aan een bevrijdende 2-0-voorsprong. Cornelisse sprintte, achtervolgd door zo'n beetje het hele Haagse elftal, langs Midden-Noord en maakte ter hoogte van de middenlijn een radslag, zoals hij vrijwel altijd een radslag maakte als hij scoorde.

,,Het was één en al emotie", gaat Cornelisse verder. ,,Die ontlading, die blijdschap. Dat was een super mooi gevoel." De vreugde was extra groot gezien het verloop van het seizoen. ,,Het was lange tijd een tegenvallend jaar. De verwachtingen waren hoog en dat bracht best veel spanning en druk met zich mee. Er is veel gebeurd. Dat we dat uiteindelijk hebben kunnen ombuigen naar zoiets moois en tastbaars, dat we met z'n allen ons doel hebben bereikt, dat gaf veel voldoening. Daar denk ik dagelijks aan terug."

Dat Cornelisse daar nog steeds zo vaak mee bezig is, komt ook door zijn werk. Hij is Body Mind Release- therapeut en ziet de Cornelisse van 2008 als een ideaal voorbeeld van iemand die de trainingen die hij nu zelf geeft toen goed kon gebruiken. ,,Ik kijk naar de innerlijke oorzaken van levensklachten", legt hij uit. ,,In de topsport is er heel veel druk en stress. Dat jaar heb ik daar ondanks mijn leeftijd en ondanks het feit dat ik een stap terug had gezet, heel veel van gemerkt. Het draaide niet en dat zorgde voor twijfel, angst en onzekerheid. Ik heb met spanning in mijn benen op het veld gestaan. Mezelf afgevraagd of ik het nog wel kon en of het nog wel zou lukken. Er waren hoge verwachtingen, terwijl het rommelde bij de club. We hadden de onzekerheid of ons salaris wel uitbetaald zou worden, dat speelde allemaal mee."

Daar heeft de selectie van nu dit seizoen ook mee te maken gehad. En die kunnen wat dat aangaat een voorbeeld nemen aan Cornelisse. ,,Je kan alleen maar groeien als je tegenslag ervaart en dat moet je in iets positiefs omzetten. Het is belangrijk dat je jezelf daarvan overtuigt en dat is me toen gelukt." Met een euforisch feestje voor de fans op Midden-Noord als gevolg.

 

Bron: AD/Marijn Abbenhuijs. (De krant blikt met de komende nacompetitie dagelijks terug op de hoofdrolspelers van de promotie van toen.)

 

 

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25