Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Iedereen rond ADO leefde mee met `Ranko`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

5 mei 2022 1 reactie

Aleksandar Rankovic kreeg kort voor de tweede nacompetitiewedstrijd tegen RKC te horen dat het slecht ging met zijn vader.

 

,,Ik vloog naar Belgrado. Het bleek nog slechter te gaan dan ik dacht, want voordat ik bij mijn vader was, was hij al overleden. Toen duidelijk werd dat er een derde en beslissende wedstrijd tegen RKC zou komen, besloot ik terug naar Nederland te gaan. Met het verdriet van de begrafenis nog in mijn lijf heb ik die laatste wedstrijd gespeeld. Ik deed dat voor ADO, voor mezelf, maar ook omdat ik wist dat mijn vader dat zou hebben gewild. Ik was zó vastberaden om het seizoen goed af te sluiten. Dat gold voor de hele ploeg en de technische staf. Ik had dan ook nul komma nul twijfel aan de goede afloop van die wedstrijd", vertelt de 43-jarige Serviër in het AD.

Iedere supporter met een beetje groengeel hart staat op het netvlies gebrand hoe Yuri Cornelisse, nadat hij tegen RKC de 2-0 uit een strafschop had gemaakt, op Aleksandar Rankovic af rende en zei: 'Deze is voor je vader.' Een kippenvelmoment bij uitstek, dat stante pede een ereplek in de hall of fame van tijdloze ADO-momenten kreeg. Na afloop van de 2-1 overwinning voelde 'Ranko' hoe veel dit alles van hem had gevergd. ,,Zowel lichamelijk als mentaal was ik helemaal, maar dan ook helemaal op. Dat was niet zo gek na drie dagen amper slapen en weinig eten en het verdriet. Na afloop wist ik me met mijn emoties geen raad, het was van het ene in het andere uiterste. De vreugde van de supporters toen het laatste fluitsignaal klonk, was ontroerend om te zien. Dan merk je weer hoe diep deze club in 't hart van mensen zit."

Rankovic is de dag van de promotie niet lang in het stadion gebleven. ,,Diezelfde dag vloog ik terug naar mijn familie in Servië. Er was in korte tijd zo veel gebeurd. Het duurde wel een week voordat het in mijn hoofd allemaal een beetje een plaats had gekregen. Je hoort weleens over een emotionele achtbaan. Dit was er eentje..." 

Met de helderheid die alleen afstand in tijd kan bieden, kreeg de promotie in de loop der jaren alsmaar meer glans. ,,Een aantal seizoenen later plaatsten we ons nog voor Europees voetbal. Ook dat was een mijlpaal. Maar ik heb me altijd gerealiseerd dat we de basis daarvoor legden in de nacompetitie van seizoen 2007-2008."

 

Bron: AD/Martin van Zaanen. (De krant blikt met de komende nacompetitie dagelijks terug op de hoofdrolspelers van de promotie van toen.)

 

Lees meer over

Reacties

fcthehague

Ranko is altijd 1 van mijn favoriete spelers geweest. Altijd hard werken en zoals dit artikel laat zien een echte teamspeler. Kan me nog goed herrinneren hoe hij een van zijn eerste wedstrijden bij ons inviel. Dat was met een rode kaart tegen Westham united. Ook een open doel kans (weet niet meer tegen welke club) die hij zo hard tegen de lat schoot dat je het in heel het stadion kon horen. Mijn voetbal vrienden hadden vaak een andere favoriet dan ik. Maar ranko was echt jaren lang mijn favoriete speler. Deed me daarom extra pijn hoe hij bij de club weggegaan is. Maar dat is helaas waar Den Haag al jaren bekend om staat. Ga je goed rankovic en bedankt voor alle mooie jaren en herinneringen die ik aan jou heb.
Donderdag 5 mei 2022 om 11:50 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24