Den Haag pakt belangrijke punten tegen Vitesse

25 februari 2006 Nog geen reacties
Nadat vorige week tegen Heracles de eerste van de tien komende finales gewonnen werd, zette ADO Den Haag de reeks door en won op zaterdagavond met 2-0 van Vitesse. De grote man bij de Haagse ploeg was Joonas Kolkka. Dat de overwinning op Heracles het moraal in de Haagse ploeg sterk heeft doen stijgen bleek vanavond tegen de Arnhemmers. Direct vanaf het begin van de wedstrijd was er meer strijd en goed voetbal te zien dan in de vorige tien wedstrijden. Vitesse had niet veel in te brengen en de eerste kans was al binnen de tien minuten voor ADO Den Haag. De matchwinnaar van vorige week, Edwin de Graaf werd vanaf de rechterkant weggestuurd en kon vrij richting Vitesse keeper Harald Wapenaar lopen. De ex-Feyenoorder schoot alleen hard over. Toch gaf deze kans de Haagse burger moed. Niet onterecht bleek een paar minuten later. Na verkeerd uitverdedigen van Fränkel kon ADO Den Haag overnemen. De Graaf speelde de bal naar de linkerkant waar Joonas Kolkka de bal dankbaar ontving, aannam en hard in de korte hoek schoot. Wapenaar kon het schot niet pareren en zo nam de Haagse club de leiding. Omdat Grujic en Saavedra niet de snelste spelers zijn, proberen de twee centrale verdedigers vooral op buitenspel te verdedigen. Dit is een risicovolle tactiek, maar tot nu toe blijft dit goed gaan. Al moeten daarvoor de grensrechters ook bedankt worden. Omdat Youssef El Akchaoui en Said Bakkati niet altijd goed bijsluiten, heffen beide spelers de buitenspelval wel eens op. Tegen Ajax was dit al het geval en tegen Heracles gebeurde dit ook. Maar omdat ADO Den Haag niet mag klagen over de grensrechters zijn hier nog geen problemen uit voort gekomen. En ook vandaag kroop de Haagse ploeg door het oog van de naald nadat een Vitesse-doelpunt onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar of de gelijkmaker verdient was, is een heel ander verhaal. Vitesse speelde niet zoals tegen PSV en ADO Den Haag speelde een stuk beter dan de voorgaande wedstrijden. Vooral het Haagse middenveld deed het goed. Edwin de Graaf leeft weer op na zijn goede invalbeurt van vorige week, Peter Jungschläger laat zien dat hij het niveau heel goed aan kan. De jonge middenvelder had net als vorige week weer een basisplaats en stelde wederom niet teleur. Doordat het middenveld een stuk sterker stond dan de vorige weken, kregen de aanvallers ook meer te doen. Zo ook Kolkka die op slag van rust de bal via een stropdaspass van Elia aangespeeld kreeg. De Fin die in goede vorm steekt, versnelde, ging binnendoor en haalde verwoesten uit. Wapenaar was kansloos en ADO Den Haag verdubbelde de score. Het wordt steeds meer duidelijk waarom AZ de Fin op zijn verlanglijst heeft staan. In de tweede helft zakte de Haagse ploeg wat meer terug. Vitesse mocht meer komen, maar kon hier geen kansen uit slepen. ADO Den Haag probeerde via Elia te counteren maar kon ook niet echt gevaarlijk meer worden. Maar degradatievoetbal kent geen grenzen en daarom was het vooral zaak om de marge van twee te blijven houden. Vitesse was nog wel gevaarlijk in de laatste minuten toen Junker van dichtbij mocht schieten, maar Drobný redde knap. De Tsjech maakte deze wedstrijd weer een goede indruk, het lijkt er niet op dat Dorus de Vries snel in de basis terug zal keren. ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan met deze overwinning. Omdat Sparta met 3-2 van Willem II wist te winnen, is gat met de Rotterdamse club niet geslonken. Maar Willem II staat nu wel op zeven punten achterstand en NAC Breda staat nog maar op één punt voorsprong. Maar de club uit Breda moet zondag nog in Heerenveen tegen de plaatselijke sc spelen. Heracles mag morgen aantreden tegen Ajax. De Almeloërs staan nu nog maar op drie punten voorsprong. Door deze overwinning is er dus weer meer perspectief in Den Haag. Klik hier voor de wedstrijddetails en om cijfers aan de Haagse spelers te geven.