Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Fraser wil Zuiverloon schop geven


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 november 2014 9 reacties

Henk Fraser is helemaal gek van de voetballende kwaliteiten van Gianni Zuiverloon, maar vindt deze kracht ook zijn zwakte.

 

,,Hij kiest zijn momenten uit om goed te trainen. Als het op een dinsdag op tachtig procent kan, dan doet hij dat. Dat is elke keer weer een discussiepunt.’’

 

Dat zegt de coach in VI in een artikel over de 27-jarige verdediger van ADO, die hij overigens een ,,waanzinnig mens’’ en ,,lieve gozer’’ noemt.

 

,,We hebben met ADO wedstrijden gewonnen, omdat Gianni zo goed was'', aldus Fraser. ,,Maar we hebben ook duels verloren, omdat Gianni stond te snurken.''

 

,,Eerlijk gezegd denk ik dat hij – net als jongens als Roland Alberg en Michiel Kramer – blij mag zijn dat hij niet met mij in één team heeft gespeeld. Dan had ik hem op de training zeker een keer een flinke schop gegeven'', besluit de coach.

 

Zuiverloon begrijpt de lezing, maar heeft zo zijn eigen gedachten. ,,In het geval van de trainer kan ik het accepteren, hij kent mij, maar er zijn ook veel mensen die over mij oordelen zonder dat ze weten waarover ze praten.''

 

De verdediger legt uit dat hij altijd voor de sport heeft geleefd. ,,Uitgaan heeft me nooit echt getrokken, ik drink niet, rook niet en let op mijn voeding.'' Hij denkt bovendien dat hij misschien wel veel meer geblesseerd was geraakt als hij vroeger harder had getraind.

 

Verder wijst hij erop dat hij een personal trainer heeft genomen bij wie hij zeker één keer per week langs gaat voor zichzelf extra oefeningen te doen, sterker en fitter te worden.

 

,,In Nederland wordt zo vaak geroepen: Je traint zoals je speelt. Dat vind ik klinkklare onzin. Trainen is belangrijk, maar geen team heeft ooit drie punten gekregen omdat ze goed trainden. In Spanje en Engeland heb ik ervaren dat een andere trainingsinstelling óók werkt. Daar was het puur onderhouden, ontspannen fit blijven, zodat je kan toeslaan in de weekenden. Dat sluit aan bij mijn visie'', aldus Zuiverloon.

 

Lees meer over

Reacties

FC Den Haag/ADO

@MiG Nope...
Donderdag 27 november 2014 om 19:05 uur

Tja

Wat Fraiser niet wil begrijpen is dat ieder mens uniek is, dus zeker geen Fraiser is en voetballers zijn ook mensen.
Trainen bedoeld om individuele spelers beter te maken, maar ook in te passen in een team zodat het team alle verschillende talenten op de juiste wijze kan bundelen en daar ook beter van wordt.
Verder kan je individueel oefenen (spitsen, keepers, backs) en gezamenlijk oefenen op situaties, varianten ed, maar niet om dan in een partij met hesjes in een schoppartij verzeild te raken, voor die basisplek.
Daar passen sommigen voor , zeker de technisch vaardige jongens en die gaan dan voor 80% zo helder als wat, daar moet je als coach door heen zien.
Het is juist belangrijk dat een speler in de wedstrijd er staat als een strijder die 100% geeft, zijn opdracht goed uitvoer, niet door de spanning van een vol stadion door zijn hoeven gaat.
Die speler moet in aanmerking komen voor een basis plek.
Donderdag 27 november 2014 om 18:56 uur

MiG

@FC Den Haag/ADO: Ben jij het, Gianni..??
Donderdag 27 november 2014 om 17:50 uur

FC Den Haag/ADO

Ik heb Zuiverloon altijd al -ook voordat `ie bij ons speelde- in alle opzichten een goeie vent en een van de beste voetballers van het land gevonden. Zonde dat hij Oranje nooit heeft gehaald terwijl hij een tijdje wel nadrukkelijk in beeld was. Hij kan dat niveau in mijn optiek denk ik namelijk wel aan. Wees blij dat hij kán voetballen! Ik ben nooit een fan geweest van slopers, schoppers, werkers en meer van dat soort. Het type kuitenbijter als het ware. Niet mijn ding... Graag méér spelers van het type Zuiverloon, Meijers, Kristensen, Gehrt enzovoorts. Al die beukers en rennertjes eruit, die brengen je namelijk geen stap verder. Ik wil eens genieten van een heerlijk voetballend elftal. Den Haag moet een verzorgde tikclub zijn, en geen strijd/werk/lange ballenclub. Hou op zeg, ik vind dergelijk paupervoetbal zoooo niet om aan te zien. Dat is gewoon niet eredivisiewaardig. Goed voetbal is wat ik wil zien. Veel magic, veel technisch onderlegde spelers, alles intelligent oplossen, mooi voetbal, briljant uitgespeelde combinaties, aanvallend, verzorgd, tactisch goed ontwikkeld. Met Zuiverloon kun je dit type spel spelen. Ik vind hem een van de weinige echte aanwinsten. Die man is een ware verrijking.
Donderdag 27 november 2014 om 16:23 uur

MiG

Voetballend gezien een van de betere spelers, maar er kleeft idd iets nonchalants aan hem.
Donderdag 27 november 2014 om 15:37 uur

janjazz37

Sinds wanneer bepaalt een normale, gemiddelde speler hoe er getraind wordt?
Donderdag 27 november 2014 om 14:56 uur

pajam

het leek erop dat met de trainerswissel ook de spirit in het team beter / professioneler werd, maar dat was helaas van korte duur?
Donderdag 27 november 2014 om 12:58 uur

KaleHans

Het maakt mij niet uit hoe ze trainen, als ze op de wedstrijddag maar inzet tonen en duidelijk de wil om te winnen. Maar volgens mij is er nu op de training EN tijdens de wedstrijddagen geen inzet en teamspirit te bespeuren.
En die paar jongens die wel degelijk willen worden door de rest mee naar beneden gesleurd.......
Donderdag 27 november 2014 om 12:38 uur

Haagsesjaak

Ik gruwel van de mentaliteit wat er leeft.
Donderdag 27 november 2014 om 12:07 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25