Godenzonen krijgen alweer voetballes

20 maart 2011 3 reacties

ADO Den Haag heeft Ajax voor de tweede keer dit seizoen afgebluft. Na de 0-1 uit was de ploeg van John van den Brom ook in eigen huis te sterk: 3-2.

De Hagenaars trokken zich na een aarzelend begin terug op de eigen helft. Ajax had het meeste balbezit, maar ADO Den Haag scoorde als eerste. Dmitry Bulykin profiteerde van geklungel in de Amsterdamse defensie en schoot de bal tegen de lat. De rebound werd afgerond door Frantisek Kubik.

Na de rust trok de residentieclub zich nog meer terug om de voorsprong te verdedigen. Ze vergaten daarbij wel zelf aan te vallen. Ajax kwam desondanks niet doorheen en had een dood spelmoment nodig om de score gelijk te trekken.

Na gelijkmaker begon ADO Den Haag wel te voetballen en maakte het Amsterdamse defensie lastig. Zoals tegen Feyenoord ontspon zich opnieuw een spectaculair laatste kwartier.

De onvermoeibare Lex Immers zette goed door en scoorde onverwacht de 2-1. Hij liet trots zijn getatoeëerde ooievaar zien, maar de buit was nog niet binnen. De tegenstander scoorde vijf minuten voor tijd weer uit een dood spelmoment.

Toen iedereen in Den Haag zich had verzoend met een gelijkspelletje bracht Timothy Derijck het stadion opnieuw in extase. De vier minuten blessuretijd maakte de Haagse spelers af via rondootjes in de hoek van de Ajax-helft. Tot frustratie van de Amsterdammers, die nu naar een kampioenschap kunnen fluiten.