Het Zuiderpark huilt

22 april 2007 Nog geen reacties
De allerlaatste in het Zuiderparkstadion is in een flinke domper geëindigd. Na 47 minuten blies scheidsrechter Van Hulten voor het laatst in dit stadion waarna het duel definitief gestaakt werd.

Kosten nog moeite waren vooraf aan deze memorabele wedstrijd gespaard om de 82-jarige thuishaven van ADO Den Haag een waardig afscheid te geven. Fan Support Den Haag en andere supportersgroepen zijn wekenlang in de weer geweest om het een en ander voor elkaar te krijgen. Het resultaat hiervan was voor de wedstrijd te zien. De Haagse spelers werden onder luid gejuich, knallend vuurwerk, rook, confetti, en talloze vlaggen voor de laatste opkomst in het Zuiderpark onthaalt.

Dit was het hoogtepunt van het duel dat in een drama eindigde. Vlak na het begin van de wedstrijd werd er vanaf de Aad Mansveld-tribune nog wat bewaard vuurwerk op het veld gegooid. Hiervan kwam een projectiel in de buurt van de assistent scheidsrechter terecht, waarna het duel voor tien minuten werd stilgelegd.

In deze afkoelingsperiode sprak Lex Schoenmaker de supporters toe. Een van de echte zoons van het Zuiderpark vroeg om een waardig afscheid van zijn stadion. Om een definitieve staking te voorkomen, mocht er geen vuurwerk meer op het veld belanden. Nadat de spelers weer op het veld terugkeerden leek de oproep van de Haagse oefenmeester geholpen te hebben.

In tegenstelling tot de supporters waren de spelers totaal niet tot vuurwerk in staat. Het team dat vandaag op het veld stond moest zich werkelijk kapot schamen. Er kwam totaal niks uit dit elftal en na 45 minuten spelen stond FC Groningen verdiend op een 0-3 voorsprong.

Of het vertoonde spel nou tot woede leidde, of dat een aantal lieden zin hadden om de boel te verstieren, na de rust ging het weer mis. Nadat er 47 minuten gespeeld waren, belande er weer vuurwerk naast de grensrechter die uit angst snel richting de kleedkamer rende. Scheidrechter Van Hulten volgde zijn assistent en legde de wedstrijd definitief stil. Dit waren de laatste Zuiderpark-momenten voor de Haagse fans.