8.000

Man van de wedstrijd:

Laurent Delorge

Bijzonderheden:

Het laatste duel in het Zuiderpark Stadion. De wedstrijd is vanwege vuurwerk op het veld na 49 minuten gestaakt. Het restant van dit duel is woensdag 25 april om 12.00 in Emmen afgewerkt.

Verslag

Het Zuiderpark huilt

De allerlaatste in het Zuiderparkstadion is in een flinke domper geƫindigd. Na 47 minuten blies scheidsrechter Van Hulten voor het laatst in dit stadion waarna het duel definitief gestaakt werd.

Kosten nog moeite waren vooraf aan deze memorabele wedstrijd gespaard om de 82-jarige thuishaven van ADO Den Haag een waardig afscheid te geven. Fan Support Den Haag en andere supportersgroepen zijn wekenlang in de weer geweest om het een en ander voor elkaar te krijgen. Het resultaat hiervan was voor de wedstrijd te zien. De Haagse spelers werden onder luid gejuich, knallend vuurwerk, rook, confetti, en talloze vlaggen voor de laatste opkomst in het Zuiderpark onthaalt.

Dit was het hoogtepunt van het duel dat in een drama eindigde. Vlak na het begin van de wedstrijd werd er vanaf de Aad Mansveld-tribune nog wat bewaard vuurwerk op het veld gegooid. Hiervan kwam een projectiel in de buurt van de assistent scheidsrechter terecht, waarna het duel voor tien minuten werd stilgelegd.

In deze afkoelingsperiode sprak Lex Schoenmaker de supporters toe. Een van de echte zoons van het Zuiderpark vroeg om een waardig afscheid van zijn stadion. Om een definitieve staking te voorkomen, mocht er geen vuurwerk meer op het veld belanden. Nadat de spelers weer op het veld terugkeerden leek de oproep van de Haagse oefenmeester geholpen te hebben.

In tegenstelling tot de supporters waren de spelers totaal niet tot vuurwerk in staat. Het team dat vandaag op het veld stond moest zich werkelijk kapot schamen. Er kwam totaal niks uit dit elftal en na 45 minuten spelen stond FC Groningen verdiend op een 0-3 voorsprong.

Of het vertoonde spel nou tot woede leidde, of dat een aantal lieden zin hadden om de boel te verstieren, na de rust ging het weer mis. Nadat er 47 minuten gespeeld waren, belande er weer vuurwerk naast de grensrechter die uit angst snel richting de kleedkamer rende. Scheidrechter Van Hulten volgde zijn assistent en legde de wedstrijd definitief stil. Dit waren de laatste Zuiderpark-momenten voor de Haagse fans.

ADO Den Haag - FC Groningen eindigt in 1-3

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen is op woensdagmiddag in 1-3 geƫindigd. Het restant van het duel werd in Emmen gespeeld.

Voor FC Groningen betekent dit dus een verslechtering in plaats van een verbetering van het doelsaldo. De Groningers wilden de wedstrijd graag uitspelen om het doelsaldo eens lekker op te schroeven. Voor ADO Den Haag maakt dit ene doelpunt weinig uit. De club was al gedegradeerd en speelt nergens meer om.

Laurent Delorge was in de 85e minuut verantwoordelijk voor het eredoelpunt.