ADO onderuit tegen VVV na VAR-ingreep

19 januari 2019 20 reacties

ADO Den Haag heeft zichzelf een slechte dienst bewezen.

De ploeg van Fons Groenendijk heeft de eerste wedstrijd na de winterstop tegen VVV met 4-2 verloren.

En dat terwijl ADO flitsend uit de startblokken kwam. In de eerste minuut had Melvyn Lorenzen zijn ploeg al op 1-0 moeten zetten. De aanvaller wachtte alleen te lang met schieten.

Een paar minuten later was Erik Falkenburg dicht bij de openingstreffer. De spits vergat hij zijn voet uit te steken na een fijne voorzet van Nasser El Khayati.

Uiteindelijk was Sheraldo Becker wel trefzeker. Lex Immer stuurde hem weg en voorkomen verdiend zette de rechtsbuiten ADO op voorsprong.

Uit het niets kwam VVV vlak voor rust op gelijke hoogte. Totaal onnodig werd het aan het begin van de tweede helft zelfs 1-2 voor de Venlonaren. ADO leek iin slaap te zijn gevallen.

Dankzij Erik Falkenburg werd het wel weer gelijk, maar tien minuten voor tijd kreeg het duel voor ADO een dramatische wending. De VAR greep namelijk in. Na minuten lang beelden terugkijken, besloot scheidsrechter Manschot om Zwinkels rood te geven en de bal op de stip te leggen. De doelman zou even daarvoor op het been van een tegenstander zijn gaan staan.

De ingreep van de VAR was wrang omdat de videoscheids in de eerste helft een overduidelijk handsbal van VVV in het strafschopgebied liet gaan.

VVV maakte de penalty en wist de score al counterend uit te breiden naar 2-4.

FCDH4Evah

Nee als het niet goed gaat, mag je natuurlijk niet ook de trainer de schuld geven. Waarom eigenlijk niet als het wel een deel van de oorzaak is? Je hebt TWEE spitsen op je bank zitten en je stelt daarvan tevergeefs al weken lang een NIET spits op. Je stelt weken lang een blind paard op (Lorentzen). Ook wordt er hier gezegd dat Falkenburg prima speelde, mijn advies een zonnebril op `s-avonds helpt niet bij het kijken van een wedstrijd, Zhang had 10x zoveel gif in zich en is op die positie helaas 3x beter dan Falkenburg. Daarnaast speel je elke week nou niet met het mes tussen de tanden. Je mag maar hopen dat El Kha en Lexie blijven anders ga je rechtstreeks op degradatie af. Dat mag vast allemaal weer niet gezegd worden. Daarnaast geef ik ook de eindverantwoordelijke van het aankoopbeleid de schuld. Nick Kuipers... pfffff Bas Kuipers....pfff Danny Gorter...... pfffff Goossens..... pfffff. En waar blijven onze Chinese helden? Europees voetbal, een ring erop. Allemaal gelul! Sterker nog , ze willen het tekort van 3,5 miljoen terug gaan verdienen door te korten op de begroting.

Het zal altijd mijn cluppie zijn en blijven, maar het wordt er niet beter op de laatste tijd.

Tot slot..... Wel snugger dat je VVV in jouw stadion laat trainen om eens extra aan deze grasmat te wennen en daar het voordeel uit te halen en zelf na een matige eerste seizoenshelft je spelers in Turkije te laten vertoeven.
Maandag 21 januari 2019 om 12:47 uur

Ronnie

Ik vond Zhang echt veel sterker spelen dan Falkenburg.
Veel sterker,veel balvaster en ook nog redelijk snel.
Laat die jongen (een echte) spits eens een paar wedstrijden staan.
Haal die vreselijke Lorenzen er in godsnaam uit en zet Becker op links en voorlopig Goppel op rechts.
En laat ze die ballen maar voor gooien.
Eens kijken wat er gebeurt.
En voetballend door het midden kan Zhang goed kaatsen en als El Kayathi zijn vorm weer een beetje terug heeft kan daar ook nog wat moois uitkomen.

Dus een mooie taak voor Groenendijk om nu eens echt zijn ware ik te laten zien.
De beste spelers moeten volgens mij altijd spelen.
Zondag 20 januari 2019 om 20:17 uur

Haagsicoon

@ KaleHans Met een andere spits hadden we echt niet meer doelpunten gemaakt in de eerste helft als je even alleen kansen gaat terug kijken. Men probeert er altijd een draai aan te geven om wederom de trainer de schuld te geven. Door een onbewuste fout van Zwinkels verlies je de wedstrijd zo simpel is dat.
Zondag 20 januari 2019 om 12:41 uur

Haagsicoon

@John Wright Ik praat ook niet over mooi voetbal heb het over een goede wedstrijd dat de kansen niet benut worden ligt niet alleen aan de spelers.En heeft al helemaal niets te maken met het opstellen van winnaars dat is gewoon dom gelul.En dat VVV gister won is met dank aan de rode kaart en een penalty zo slecht was het gister echt niet hoor wat Ado Den Haag liet zien maar ja ze hebben verloren en dan is het allemaal de schuld van Groenendijk.Kijk kritiek is prima als het maar terecht is maar structureel afzeiken is weer wat anders.De enige speler die niet mee kan in de aanval was Lorentzen zowel Falkenburg als Becker speelden een prima wedstrijd. Je verliest de wedstrijd door een fout van Zwinkels niets meer of minder. Dus de nederlaag in de schoenen schuiven van Fons is complete onzin en onterecht.
Zondag 20 januari 2019 om 12:38 uur

tim jonk

En zo blijven we verder dobberen, elke keer is er wel iets, waar we de schuld kunnen neerleggen. Ondertussen gaan we op en neer, helaas meer neer dan op, nog 16 wedstrijden zweten en hopen, dat we nacompetitie of erger kunnen ontlopen, allemaal lekker in Turkije geweest, nu hebben we hetzelfde ritme weer te pakken, we gaan weer neer, versterking niet nodig, we kabbelen gewoon met de stroom mee en zien wel waar het schip strand. maar we blijven een positief gevoel houden bij elke wedstrijd, alleen is het meestal een deceptie.
Zondag 20 januari 2019 om 12:21 uur

KaleHans

Jammer van wat Zwinkels deed, misschien onbewust maar wel rood. Becker deed eindelijk is waarvoor hij gehaald is, moet ik eerlijk toegeven. Met een andere spits dan Falkenburg hadden we denk ik in die 1e helft meer doelpunten gemaakt.
Maar Falkenburg en Lorenzen in de basis............ ondanks zijn goal zie ik toch liever is Zhang in de spits met Goppel aan de zijkant.
Helaas kwam die rode kaart net nadat ze ingevallen waren en dan ga je toch anders voetballen. Nu Falkenburg weer gescoord heeft zal hij helemaal niet meer van zijn standpunt veranderen denk ik.......... helaas
Zondag 20 januari 2019 om 11:36 uur

RF

De one to blame is de keeper. Zonde, maar hij zorgt voor de ommekeer in negatieve zin.
Zondag 20 januari 2019 om 10:28 uur

John Wright

@Haagsicoon , als je de kansen niet benut speel je geen goede wedstrijd. Voor mooi spel krijg je geen punten. En daarom moet Fons meer winnaars opstellen. En geen spits die goed voetbalt maar de ballen niet vasthoudt. Geldt ook voor Lorentzen. Deze selectie kan veel meer en dat haalt Fons er niet uit. VVV heeft een veel beperktere selectie maar wint 2x van ons. Rara hoe dat kan.
Zondag 20 januari 2019 om 10:01 uur

Haagsicoon

Als ik de reacties zo lees vraag ik me af of de meeste hier de wedstrijd wel hebben gezien of met een half oog hebben zitten te kijken. Tja roepen dat het de schuld van Groenendijk is tja zo`n domme reactie begrijp ik al helemaal niet. Ado Den Haag speelde een goede eerste helft zeker de eerste 25 minuten met een frommel goal wordt het 1-1 tja jammer maar helaas. de 2e helft begon VVV gewoon beter en was Ado zoekende bij de 2-2 herpakte de ploeg zich weer Groenendijk paste twee goede wissels toe en men leek op weg naar een overwinning. Maar helaas een rode kaart en een pingel verziekt dan de hele wedstrijd waar geen enkele trainer wat aan kan doen.Gelukkig had Fons wel de ballen om een verdediger naar de kant te halen bij die rode kaart een 3-3 had een terechte uitslag geweest met 10 man.Tja het enige minpuntje was Lorentzen in de aanval.
Zondag 20 januari 2019 om 09:13 uur

Leplazerus

Bittere nasmaak. Nog steeds verbaasd over Zwinkels, wat dacht hij???
Zondag 20 januari 2019 om 08:31 uur

Ano-Niem

Zoals al aangehaald. De VAR is hier niet schuldig, dat is Zwinkels. De 1-1 was makkelijk houdbaar en de overtreding gewoonweg dom.

Verder snap ik ook echt niet wat Lorenzen doet waar Fons zo blij van wordt. Hij bakt er niets van en is de schuldige bij de 1-2 met een mooie assist naar die Joosten van VVV.

Toch ook maar even proberen lichtpuntjes te zien. Becker speelde een hele prima pot en Zhang heeft nu toch wel laten zien dat ie in de basis hoort. Nu moet alleen Fons nog even de beelden terugkijken, wellicht leuk voor tijdens de training op de grote schermen...;-)
Zondag 20 januari 2019 om 08:00 uur

Hagenees

Fons eruit anders op weg naar DEGRADATIE .
Wat een rampenplan zeg.
Je ergert je dood.
Er moest met man en macht een spits komen Necid en Zhang.
Worden nooit opgesteld.
Fons doet dit met opzet.Ado laten degraderen en dan is ie pleitte
let op mijn woorden.
Zondag 20 januari 2019 om 07:19 uur

MiG

Volgens mij toch echt voor 99% een bewussie van Zwinkels. Was ook een vervelende gast, maar dan nog moet Zwinkels beter weten. Hij is 35, geen 20 of zo. Dus dit volkomen onnodige puntverlies mag Zwinkels zich voor dezelfde 99% aantrekken
Zondag 20 januari 2019 om 01:45 uur

AussieAdo

Tja in de voorbereiding verlies je alles
Eerste competitie helft heb je ALLES aan Kadaffi te danken
Winterstop wederom vet alles verliezen
Tegen VVV thuis weer verliezen...

Het wordt tijd die andere wang te keren...

15 min goed ballen, 1-0 en dan gewoon des ADO`s Kut spelen.
En dan effe spirit maar hopeloos hopeloos

Aan spelers:
Kijk, er mag eens met Haags nuchterheid eens beseft worden dat wij ALTIJD die respectloze fluitisten in welke formatie dan ook var, bar of tar, tegen hebben, dus wen er maar aan, borst vooruit en slacht die tegenstanders af en verdien gvd die Knvb-Kaarten eens, kaarten die wij toch altijd wel goed koop krijgen. Voetbal is oorlog (citaat van ene 020 R. Michels).
De mietjes van het Betaald Fussbal worden jullie door anderen genoemd...
Dit moet veranderen anders ben ik weg.

Zondag 20 januari 2019 om 00:57 uur

Hmmm

Juist in deze wedstrijd deden de veel bekritiseerde Becker en Falkenberg het goed en nu werd Falkenberg net gewisseld...
Maar goed, die VAR he, als je zo vaak moet kijken twijfel je en dan moet je het gewoon niet doen, sowieso niet, doe je het toch, dan geel en een penalty.
Maar nogmaals, gewoon niet.
Zondag 20 januari 2019 om 00:40 uur

RemcoW

Tja. `Volgens de regels` is het inderdaad rood en penalty. Maar ze mogen er bij die regels wel eens in gaan zetten dat er sprake moet zijn van opzet.
Zondag 20 januari 2019 om 00:22 uur

Ronnie

Het is toch niet te geloven.
Dit is echt aan Fons te danken hoor,wat een drama om steeds maar die Lorenzen op te stellen.
Hoe haal je het in je hoofd,die kan werkelijk helemaal niks.
En Falkenburg is een goede jongen en kan je er goed bijhebben,maar Zhang hoort echt in de spits.
Wat een verschil was dat zeg,toen hij er inkwam.
Balvast,snel,kan nog lekker voetballen en beresterk.
Nee Fons,het was hartstikke gezellig in Turkije maar daar kopen we geen reet voor.
Je moet de beste spelers opstellen.

Wat betreft Manschot en de Var.
Ik vind hem lastig,dus ik zeg maar soms heb je hem mee en soms heb je hem tegen.
Maar ik denk niet Dat Zwinkels dit met opzet heeft gedaan.
Zondag 20 januari 2019 om 00:05 uur

ADO Boy

Beste Fons , blijf vooral met Valkenburg en Lorensen spelen dan zal je zeker geen wedstrijd meer winnen !!!
Zaterdag 19 januari 2019 om 23:32 uur

John Wright

In de rust werd Bulykin nog aangehaald. Supersterk en een neusje voor de goal. Alles wat Valkenburg niet heeft. Wakker worden Fons
Zaterdag 19 januari 2019 om 22:52 uur

John Wright

Zo lang je blijft spelen zonder een echte spits en een falende Lorentzen blijft de druk op de verdediging te groot. Een raadsel wat Fons in deze aanval ziet. Falkenburg houdt geen bal vast. Totaal drama. Het kan allemaal op de training wel leuk gaan maar dit werkt niet. Kappen dus met deze voorhoede of anders heel snel een andere trainer.
Zaterdag 19 januari 2019 om 22:50 uur