Punt voor ADO na comeback tegen Willem II

24 november 2019 6 reacties

ADO Den Haag heeft in eigen huis met 3-3 gelijkgespeeld tegen Willem II.

Dat ADO een punt zou overhouden aan dit duel had halverwege de wedstrijd niemand durfen denken. De ploeg van Fons Groenendijk speelde belabberd in de eerste helft.

Willem II was heer en meester in het ADO-stadion en aan Haagse zijde lukte niks. Groenendijk besloot al na 34 minuten in te grijpen en wisselde Danny Bakker voor Thom Haye. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 0-2 tussenstand de rust in.

Na de thee kwam ADO met meer strijdlust het veld op. Daardoor wist Tomas Necid binnen een paar minuten de aansluitingstreffer te maken na een knappe actie van Crysencio Summerville. Toch wist Willem II er met enig gemak vijf minuten later weer 1-3 van te maken.

In de slotfase brandde de wedstrijd plotseling los. Dat begon bij Necid die uit een corner zijn tweede binnen kopte. ADO rook bloed en ging meer naar voren spelen waarna John Goossens op fraaie wijze de gelijkmaker scoorde. De middenvelder pegelde de bal van grote afstand het doel in.