Sterk ADO overtuigt tegen De Graafschap

14 mei 2024 6 reacties

ADO Den Haag heeft een knappe overwinning geboekt in de eerste wedstrijd van het tweeluik met De Graafschap.

In Doetinchem won de ploeg van Darije Kalezic verdiend met 2-3. De uitgangspositie voor de tweede wedstrijd had gunstiger kunnen zijn. Diep in de extra tijd kreeg ADO nog een discutabele strafschop tegen die door de Superboeren werd benut.

De formatie van Darije Kalezic trad aan in 5-3-2, met Joel Ideho en Jort van der Sande op de bank. Kürsad Sürmeli was afwezig. De Haagse ploeg speelde vanaf het begin beter dan de tegenstander en de overwinning was dik verdiend.

Toch was het De Graafschap dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Na wat Haagse kansen was het eerste schot van de Gelderse ploeg raak. ADO bleef echter gevaarlijk en werd na een half uur spelen beloond. Na een uitstekende voorzet van Jari Vlak knikte Amir Absalem met een boogje binnen. Voor de rust waren er meer mogelijkheden, maar ADO benutte die niet.

In de tweede helft hield ADO het inititiatief. Nadat de wedstrijd onderbroken was voor een medische noodsituatie op de tribune, schoot Daryl van Mieghem raak. Daar ging geklungel in de verdedigiging van De Graafschap aan vooraf. De 1-3 kwam voort uit goed samenspel waarbij Alex Schalk zich vrijspeelde en scoorde.

ADO liet daarna het initiatief meer aan de Superboeren. Die konden niet echt een vuist maken, totdat scheidsrechter Nagtegaal naar de stip wees. Absalem, die bij een hoge bal zijn armen in de lucht had, kreeg van een tegenstander een duw van achter, waarbij de bal op zijn arm kwam. De VAR zag geen reden om er verandering in te brengen.

De Graafschap verloor maar was blij door de late goal, ADO won en was teleurgesteld dat het toch nog 2-3 was geworden.

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante, Siereveld, Esajas, Waem, Absalem; Vlak, Vigen (78. De Bruin), Schalk (90+7. Sellouki); Veerman ©, Van Mieghem (83. Van der Sande)