Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Eagle187

Gianni Zuiverloon (33) voetbalde voor onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en ADO Den Haag voordat hij in India ging spelen. Nu wil de verdediger annex middenvelder met een bijzondere drijfveer terugkeren naar de Eredivisie. "Ik ga de belofte aan mijn zoontje inlossen. Papa blijft nu hier."

De Indiase competitie eindigde in februari, nog voordat het coronavirus ook daar toesloeg. Zuiverloon was net terug in Nederland toen hier de lock down in ging. "En dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ik heb door al mijn jaren in het buitenland mijn familie en zoontje erg moeten missen. Ik kon de verloren tijd met hen mooi inhalen."

Zuiverloon speelde voor zijn Indiase avontuur ook in Engeland en Spanje. Zijn zoontje Aiden (nu 7) verhuisde niet mee. "Omdat ik hem niet weg wilde halen van zijn school, vriendjes en voetbal. In Spanje kon ik wel eens een dag op en neer vliegen voor hem, maar in India werd dat lastiger. Voordat ik dit jaar terugkeerde naar Nederland had ik hem drie maanden niet gezien…"
Sparen
De voetballer speelde met een mooi idee zo ver van huis. "Voor Aiden heb ik zolang in het buitenland gezeten. Ik wilde voor hem een mooie toekomst bij elkaar voetballen. Zonder in detail te treden; ik kan wel zeggen dat ik voor de carrière die ik heb gehad, lekker heb gespaard. Als ik ermee stop, kunnen we een goed leven leiden."

Zuiverloon kwam eerder uit voor onder meer Feyenoord, sc Heerenveen, West Bromwich Albion, Mallorca, ADO Den Haag en speelde met Jong Oranje op de Olympische Spelen van 2008 tegen onder anderen Lionel Messi en Sergio Agüero.
Zijn twee laatste clubs luisteren naar de prachtige Indiase namen Delhi Dynamos en Kerala Blasters. Op dat niveau viel het naar eigen zeggen niet altijd mee voor Zuiverloon. "Ik speelde met geweldige jongens, maar hun basistechniek liet te wensen over. Een simpele bal van A naar B was vaak lastig. Dat was irritant. Ik neem ze niets kwalijk, zij hebben niet dezelfde opleiding kunnen genieten zoals spelers in Europa. Maar ik vond het wel moeilijk om daar mee om te gaan."
Terugkeer naar Eredivisie
De geboren Rotterdammer, momenteel transfervrij, wil nu nog maar één ding: voetballen in de Eredivisie. "Mijn loopbaan afsluiten op het hoogste niveau in Nederland. Dat heb ik beloofd aan Aiden en dat gaat ook gebeuren. Ik ga die belofte inlossen. Papa blijft nu hier. De periode waarin geld op kon tegen familie en geluk, is voorbij."
Waar gaat Zuiverloon zijn carrière vervolgen, is dan de vraag. "Mijn zaakwaarnemer praat op dit moment met clubs uit zowel het linker- als rechterrijtje van de Eredivisie. Ik wacht het rustig af."
Ajax Onder 8
Genoeg tijd om straks langs de zijlijn te staan bij Zuiverloon junior. "Aiden heeft talent, kan een aardig balletje trappen. Hij gaat nu naar Ajax Onder 8. Aiden is linksbenig, speelt linksbuiten, als nummer tien of als spits."
Zijn zoontje heeft de leeftijd bereikt waarop flink wordt gegoogled naar de kunsten van andere voetballers. Aiden kwam tot zijn eigen verrassing zijn vader tegen op YouTube. "Hij vroeg onlangs of ik bekend ben, haha! Ik was al weg uit Nederland voordat Aiden überhaupt interesse kreeg in voetbal. Hij zag laatst voor het eerst mijn goal voor ADO Den Haag tegen Feyenoord. Daar was hij wel van onder de indruk. `Pa, ik wist niet dat je écht kon voetballen!`, zei hij."

"Aiden kan straks in het stadion komen kijken hoe ik het doe", gaat Zuiverloon verder. "Mag hij oordelen of ik er nog wat van kan, haha. Dat Aiden me kan zien voetballen, is mijn grootste drive om er nog een paar jaar aan vast te plakken. Daarna zaakwaarnemer van hem worden? Mijn goede vriend Ryan Babel heeft die rol al opgeëist, haha! Nee, serieus: ik kan hem zeker goed adviseren. Aiden is net zo koppig als ik, dus dat wordt nog een opgave. Ik hoop dat hij een nog mooiere loopbaan meemaakt dan ik."
Vrijdag 3 juli 2020 om 18:46 uur Quote

JB

Bolskie schreef:

Zn filmpje kan je van Koopmans ook maken. Je kan ook wel een mooi filmpje maken van alle fouten die hahn steeds maakt die duurt waarschijnlijk langer ook.
Zo`n filmpje kan je van Koopmans NIET maken, omdat Koopmans de basistechniek niet heeft die Hahn wel heeft.

Elke bal in het filpmje bij Hahn gaat BEWUST naar de zijkant of over de lat.
Of hij heeft de bal klemvast.
In de 1-tegen-1 gaat hij BEWUST voor de bal.

Koopmans heb ik afgelopen seizoen 42x de bal klemvast zien hebben.
Als hij hem uit het net haalt.
En, net als bij Setkluts :bal: , 90% van wat hij tegenhoudt ketst terug het eigen 5 meter gebied in.

Natuurlijk, als je van spektakel houdt kan je fan van Koopmans zijn.
Maar ik heb dat spektakel liever bij het andere doel.
Vrijdag 3 juli 2020 om 13:00 uur Quote

JB

GroenGeelHart070 schreef:

Speelde De Boer bij Swansea niet centraal achterin, m.n. verzorging van de opbouw?!
Nee, juist net er voor.
Altijd aanspeelbaar en opvallend vaak de bal naar een speler in hetzelfde shirt...

https://youtu.be/u7VZe1vn4-Y
Vrijdag 3 juli 2020 om 11:34 uur Quote

Advertentie

Corleone070

Jelle schreef:

Kishna op halve kracht is nog steeds 2x zo goed als wat we hebben voor de flanken. Kishna op driekwart brengt het team naar een ander niveau. Kishna op 100% is een speler die eigenlijk te goed is voor ADO. Het moet een verantwoorde financiële keuze zijn, iets wat alleen het bestuur kan inschatten, maar los daarvan hoop ik zeker heel erg op hem.
Wat een onzin je doet net alsof kishna ronaldo is ofzo. Hoe lang heeft die al niet gespeeld? Of ga jij puur alleen uit van 10 jaar geleden toen hij nog een balletje schopte tegen een bal? Dan heb ik 10x liever Elia die wel fit is en zichzelf meer dan bewezen heeft.
Dinsdag 30 juni 2020 om 10:30 uur Quote

JB

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

ADO vindt nieuwe keeperstrainer
Twee keeperstrainers met een ADO/FC Den Haag-achtergrond zeiden nee.
Lees het nieuwsbericht
Lijkt mij een goede keuze van het technisch hacht.

Segers heeft zelf ruim 160 wedstrijden PL ervaring en heeft bij Tottenham, PSV en Fullham zo`n 15 jaar met niet de minste keepers gewerkt.
Hij moet in staat zijn om onze keepers het vak bij te brengen.
En dan bedoel ik niet hoe je een bal vangt, dat zou je op dit niveau al lang moeten beheersen.

Het valt mij op dat hij, ondanks jarenlange samenwerking met Jol, niet als eerste is benaderd.

Dat Rene Stam het niet is geworden ben ik niet rouwig om.
Die werkt al jaren op de Toekomst, de zelfbenoemde talentenfabriek, die, op Stanley Menzo en Kenneth Vermeer na, nog nooit een keeper van niveau heeft afgeleverd.
De laatste 60 jaar heeft die club al zijn keepers (incl. 2e en 3e keepers) gekocht.

Ook een goede zaak dat Raymond Mulder terug gaat naar de plek waar hij jarenlang prima werk met de keepers heeft geleverd: onze jeugd.
Dinsdag 30 juni 2020 om 07:28 uur Quote

BLEISWIJK-1

Transfervrije overstap Amar Catic van PSV naar ADO Den Haag bijna rond

Amar Catic verruilt normaal gesproken op korte termijn PSV voor ADO Den Haag. De 21-jarige aanvaller vertrekt transfervrij bij PSV en kan in het Cars Jeans Stadion een contract tot medio 2023 ondertekenen. Zaakwaarnemer Wessel Weezenberg van het kantoor Prime Sportbusiness geeft aan dat nog geen sprake is van een volledige deal, maar is wel al enige tijd in gesprek met de Hagenaars. 

Rik Elfrink 26-06-20, 16:01Laatste update: 16:02Bron: ED

Catic kreeg geen nieuw contract in Eindhoven, waar hij niet definitief kon aanpikken bij de A-selectie. Hij moet nog medisch gekeurd worden door ADO en een presentatie vindt vermoedelijk pas volgende week plaats. Vorig jaar maakte hij onder toenmalig trainer Mark van Bommel wel zijn Europa League-debuut bij PSV, maar daarna moest hij toch weer bij Jong PSV verder. Hij speelde als invaller in twee internationale uitwedstrijden van PSV. Catic speelde ook onder Van Bommel bij PSV onder 19 en wist daarmee kampioen van Nederland te worden. In de eredivisie maakte hij nog geen speelminuten, maar in de Keuken Kampioen Divisie heeft hij al wel dertig wedstrijden gespeeld. 

ADVERTENTIE

De Bosnisch jeugdinternational was tien jaar actief voor PSV en kwam daarvoor uit voor Willem II. Voor hem was veel belangstelling, vooral omdat Catic enkele specifieke kwaliteiten heeft. Hij is razendsnel en in counters een aanvaller die zijn slag weet te slaan. In het spel aan de bal kan hij de komende jaren proberen een ontwikkeling door te maken. Onder meer Fortuna Sittard was in Catic geïnteresseerd, maar op dit moment ligt ADO op koers om hem aan te trekken. 
Vrijdag 26 juni 2020 om 17:56 uur Quote

BLEISWIJK-1

Bolskie schreef:

Laten we hopen dat nu ze toch een nieuwe weg ingeslagen zijn er ook wat meer voetbal in de ploeg komt ipv lange peer na voren en we zien wel. De boer lijkt me daar ook een goed voorbeeld van.
Van mij persoonlijk mogen ze best op plek 12 t/m 15 eindigen. Als we maar voetbal met passie te zien krijgen. En niet wie schiet de bal het hardste naar voren?
Vrijdag 26 juni 2020 om 16:43 uur Quote

ADO LAAK

Jos_Luguber schreef:

En als het regent is een trui zo een kilo zwaarder. Da’s ook niet praktisch.
Net zoals de voetbal zelf vroegah, bij regen werd de bal steeds zwaarder. En dan niet meer proberen te koppen, anders het hele weekend de afdruk van de veter in je voorhoofd....
Zaterdag 13 juni 2020 om 19:24 uur Quote

Aad

De zeikertjes hier gebruiken de uitspraken van de zeikertjes van Twente om Bijen al neer te sabelen voor hij een bal heeft getrapt. Of ze alle wedstrijden van Twente hebben gezien!

Man, wat wordt ik af en toe (ook al ben ik er zelf een) toch kotsmisselijk van Hagenezen. Altijd negatief, altijd ergens tegen.
Donderdag 11 juni 2020 om 10:25 uur Quote

JB

KR96 schreef:

Waarom zijn mensen zo enthousiast over Boy de Jong? Oprechte vraag, ik ken hem namelijk niet, maar zijn CV en zijn lengte (1.82m) word ik niet zielsgelukkig van.
Boy de Jong is een degelijke, rustige keeper, die de basistechniek prima beheerst, in 1-tegen-1 voor de bal gaat en niet blind voor de korte hoek, bij het keepen zijn voeten ook kan gebruiken.
Bij een debutant in de Zuid-Afrikaanse PL 6 clean sheets in 17 wedstrijden.
Daarnaast is hij transfervrij en een Zuid-Afrikaans salaris gewend en zit hij dus in de vijver waar wij moeten vissen.

En, zoals Bleiswijk al aangaf, past hij in het plaatje jong(er) en Haags.

Wat mij betreft een goede 2e keus achter Warner Hahn, mocht die inderdaad liever voor een vorstelijk Turks salaris gaan dat nooit wordt uitbetaald.
Hahn is dan niet Haags van geboorte maar keept wel met een Haagse mentaliteit.

En wat lengte betreft: Setkus is 11 cm langer dan Coutinho, maar wie zag jij liever in ons doel staan?
Woensdag 10 juni 2020 om 16:36 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Aad, Mathizsias, Dhfcdh, Vakc, KR96, SponsorWaarBlijfJe?, Voodoo070, JB, Ratje29, decubaan, FC Den Haag!, Rikkie, FCDHZwoude, yesyes, vrolijk, JB96, Jeffrey Van As, Rob2002, ado-oke, Haagshart en 82 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15