Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X (Twitter)

Volg Cadd op X  (Twitter)

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: betaalde

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

BLEISWIJK-1

Wahter schreef:

In augustus hadden we nog 5 contractspelers. We hebben nu een selectie samengesteld die bovenin meedoet. Dat is al redelijk knap van Mathijsen. In de winterstop of van de zomer moet de selectie echt versterkt worden. Ligt eraan wat Bolt wil met ADO.
We gaan het zien maar voor mij is het duidelijk dat met de huidige spelers en trainer de nacompetitie halen een hoofdprijs is. Promotie is niet realistisch.
Volgens mij is dit echt een misvatting. Wij hebben voor kkd begrippen een dure selectie.

Heb je het nieuws over Volendam gevolgd? Jan Smit en consorten hadden veel te veel financiële risico's genomen. Dan weet je toch al dat Veerman en v. Mieghem niet door de mooie woorden van Mathijsen naar ADO zijn gekomen.
Net als vd. Sande, Granli, Vigen en v. Hintum gewoon dik betaalde profs.

Ik vind de ptestaties van Mathijsen met terugwerkende kracht helemaal niet knap. De selectie is helemaal niet in balans.
Het enige wat Mathijsen goed gedaan heeft, is de rust rond de club bewaken.
2
Gisteren om 13:02 uur

slash070

Bollie74 schreef:

Inderdaad. Die man hadden ze nooit meer in dienst moeten hebben en hanteert hij nog een handleiding van 2010.

Wat meneer even vergeet is dat zijn trainingen nog nooit een keeper beter heeft gemaakt. Groothuizen, Koopmans en Stevens zijn daar goede voorbeelden van. In potentie goede keepers maar meneer kreeg ze nooit op hun niveau.
De vruchten afwerpen van het scouten en opleiding is natuurlijk overdreven, maar toch zitten er regelmatig keepers van ons in de vertegenwoordigende elftallen. Is trouwens heel wat jaartjes geleden dat er sowieso echt goeie aansprekende Nederlandse keepers waren in ons betaalde voetbal en in oranje.

Ik heb zelf weinig verstand van keepen, of hoe ze op 'hun voorvoeten moeten staan' en 'een hand die teveel naar buiten staat' (lees je mee #JB hahaha). Maar die Mulder heeft inmiddels wel aardig wat bestuursleden en trainers overleefd bij ADO. Wat we persoonlijk ook van hem vinden.

Ps, klop! klop!(afkloppen!). Zal je zien dat hij er binnenkort ook uitgeknikkerd wordt, omdat een lang dienstverband niet volgens 'visie' van onze eigenaar is .
3
Dinsdag 21 november 2023 om 09:27 uur

slash070

GroenGeelHart070 schreef:

Het viel me gelijk op dat Asante eruit gelaten is, hij lijkt weinig credits te hebben onder de supporters. De wedstrijden ervoor (o.a. Groningen-uit) werd hij juist becomplimenteerd op tv en radio dat juist hij de sterkhouder was.
Alleen is er vergeten iemand ter vervanging van hem in de vermoedelijke opstelling te zetten.

Vooropgesteld, ik ben 'fan' van het type speler dat Asante is, met zijn potentiële waarde voor de toekomst, maar ook ik ergerde me over zijn handelen in Emmen en hoopte op een wissel.
De aftrap werd genomen en hij verspilde direct heel nonchalant de bal en dat gebeurde kort erna weer. Vervolgens lijdt Hamdaoui knullig balverlies voor onze 16. Asante kon erger voorkomen, maar weer ongeconcentreerd ingrijpen leidde tot 1-0. De handsbal was pure pech, maar in je 16 met armen niet langs je lichaam..puur gebrek aan concentratie dus wisselen, klaar.
Ik schrijf hem niet af. Op die assist na vond ik Hamdaoui ook slecht in de 1e helft. Met de juiste focus overkomt het ze allebei niet
In het betaalde voetbal zie je weleens verdedigers in de eigen zestien die de handen op de rug doen bij een naderende tegenstander. Die zou ik dus gelijk eruit halen, meelopen met hem naar de kleedkamer, het ADO tenue van z'n lichaampie rukken want dat is die niet waard, in zijn nakie de deur uitschoppen met zijn eigen kleding erachteraan, hoppa op de parkeerplaats gedonderd. Wegwezen. Die belg Matthys had daar ook vaak een handje van. . .
2
Maandag 23 oktober 2023 om 13:22 uur

grijze gek

Aad schreef:

Voor mij niet te lezen zonder abonnement .
Hier Aad

Hoe ADO nog meer de vruchten van de jeugdopleiding wil plukken en zo hoopt op miljoenentransfers

REPORTAGEJeugdcomplex De Aftrap is al decennia lang de kweekvijver ADO Den Haag. Wie worden de Haagse helden van de toekomst en wat is het geheim van de opleiding? Deze site ging langs voor een reportage. Over het ADO-DNA, een bezoek van John Heitinga en de nieuwe Finn van Breemen.

Zaterdagochtend kwart voor tien. Terwijl steeds meer mensen het terrein opkomen, verlaat Peter Charité het juist. Met een grote, volle roltas achter hem aan. ,,Dit is alweer mijn 35ste jaar als vrijwilliger”, zegt hij trots. Waar zijn reis naartoe gaat? ,,Naar AFC in Amsterdam. Om kwart over twaalf speelt daar de onder 16 en om half drie de onder 17. Hopelijk nemen we alle punten mee naar huis.”
Teamleider Charité behoort tot de categorie, waar onder anderen ook omroeper Roeland Gelink, terreinmeester Bally Balradj en clubarchivaris Frans Leermakers toe behoren. De categorie die model staat voor het klassieke clubgevoel. Ofwel één derde van de unieke mix, die je hier tussen Moerwijk, Morgenstond, Leyenburg en Rustenburg en Oostbroek tegenkomt. Een ander deel bestaat uit de bekende oud-spelers, waar je op elk jeugdterrein van een profclub tegenaan loopt.

Sjaak Polak en Richard Knopper
In dit geval de voormalige hoofdtrainer van Ajax: John Heitinga. Zijn zoontje Lennox komt met de onder 13-2 van Ajax op bezoek om op het tweede veld te spelen tegen de onder 13 van ADO Den Haag. Voorts noteren we onder anderen nog Sjaak Polak, voormalig eerste-elftalspeler en tot vorig seizoen trainer van ADO Vrouwen. En kijk, wie staat ook langs de lijn bij de mini-editie van ADO-Ajax? Richard Knopper. Hij voetbalde bij beide clubs in het eerste elftal.


Even verderop langs het eerste veld staat Ron van Baaren. Aandachtig kijkt de voormalige flitsende rechtsbuiten van het eerste elftal naar de verrichtingen van de onder 14 tegen NAC Breda onder 14. In de jaren 70 brak Van Baaren vanuit de jeugdopleiding door. ,,De jeugdafdeling van toen en nu zijn niet meer met elkaar te vergelijken. Nu is het allemaal meer gestructureerd. Tegelijkertijd is de essentie hetzelfde: de honger van talentjes die het profvoetbal willen halen. En het ongrijpbare element: wie haalt het uiteindelijk?”

Van Baaren staat bij dit team omdat sinds dit seizoen zijn kleinzoon Jimmy Zuurmond erin speelt. Een linksbenige spits met flair. Hij en zijn teamgenoten vormen het laatste deel van de ervaring die een bezoek aan De Aftrap biedt: de glasheldere blik in de toekomst. Met elke wedstrijd die je hier ziet, vergroot je je kans op het glorieuze moment waar elke voetbalkenner van droomt. Dat je in het Bingoal Stadion een speler ziet debuteren en de show ziet stelen, waarop je met een gerust hart zegt: ‘O, die heb ik jaren geleden al op De Aftrap gezien’.

Lijntjes met het eerste elftal
Achter het doel staat Academy Director Albert van der Dussen. Zijn humeur is zonnig. Dat heeft ermee te maken dat sinds zijn aanstelling in april 2020 de lijntjes met de selectie van het eerste elftal nog nooit zo kort zijn geweest. ,,Sinds Joris Mathijsen technisch directeur is, hebben we dagelijks contact. Zo weten we van elkaar precies wat er speelt. Daar zal de club in de toekomst alleen maar de vruchten van plukken. Onlangs stond de hele staf van het eerste elftal te kijken bij de onder 18. Dat is voor die jongens van dat team natuurlijk een enorme kick.”

Ook draagt het in de ogen van de 59-jarige Van der Dussen, die zelf nog in de amateurtak van ADO speelde, bij aan een van zijn belangrijkste speerpunten. ,,Namelijk de verhoging en verdere uitdieping van het typische ADO Den Haag-DNA. Dat staat voor lef, strijd en bluf. Dat moet een pijler zijn waarop de club altijd kan terugvallen. Wat dat betreft ben ik blij dat de brug tussen de jeugd en selectie er weer ligt. Uiteindelijk is het aan de spelers zelf of ze het voor elkaar krijgen om die stap te maken.
Voetballers met regionale roots en uitstraling dragen niet alleen bij aan de herkenbaarheid richting de supporters, maar ook aan een gezonde financiële huishouding. ,,Kijk naar Finn van Breemen, die afgelopen zomer voor een miljoen euro naar FC Basel vertrok. Dat is waarde creëren via de opleiding. Ik weet zeker dat er de komende tijd meer spelers volgen. Dat de eerste drie keepers van het eerste elftal afkomstig zijn van De Aftrap en het prima doen, is ook zoiets waarvan ik zeg: ‘Daar worden wij hier blij van’.”

Chauffeurs, scouts en studiebegeleiders
Het organigram van een jeugdopleiding anno 2023 is niet alleen erg omvangrijk, maar kent ook vele uiteenlopende aspecten. Zodra je de parkeerplaats van De Aftrap opkomt, zie je ze al staan: de bekende Volkswagen Transporterbusjes, die de talenten halen en brengen.

Een groot deel van de helden van de toekomst komt dan wel uit Den Haag, maar die stad is tegenwoordig erg groot. Daarbij zijn er ook ambitieuze voetballertjes van verder uit de regio, die De Aftrap als de ideale springplank voor de droomsprong naar het betaalde voetbal zien. Een tiental chauffeurs neemt het vervoer voor hun rekening.

Dan zijn er nog de vijftien scouts die constant werkelijk alle velden van Den Haag en omgeving afspeuren naar jonge en talentvolle voetballers. Twee van die scouts zijn ook regiocoördinator en de hele tak, omschreven met de term Talentherkenning, staat onder leiding van Gerard van Ruitenburg.

Het percentage jeugdspelers, voor wie het betaald voetbal uiteindelijk daadwerkelijk zal zijn weggelegd, ligt niet hoog. Vandaar dat school in de opleiding van ADO een belangrijke plaats inneemt. Daarom zijn er zes studiebegeleiders: voor de lichtingen van onder 13 tot en met onder 18.
3
Dinsdag 17 oktober 2023 om 17:55 uur

kako

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Mathijsen: moeilijkste transfer moet nog rondkomen
ADO Den Haag haalde dit seizoen 15 spelers en 3 nieuwe trainers, maar de moeilijkste transfer moet nog rondkomen.
Lees het nieuwsbericht
Ik ken nog een video analist in het betaalde voetbal. Hoe meldt je dat aan Joris?
2
Zaterdag 23 september 2023 om 16:25 uur

Baco070

Enige minpuntje aan het transferbeleid van deze zomer is dat er geen (ervaren) keeper is gehaald. Ondanks zijn leeftijd had Hugo (als enige!) ervaring in het betaalde voetbal.


Ben benieuwd of er tussen de transfervrije keepers er een zit die ons kan/wil gaan helpen. Ik zou voor nu sowieso Niekiema de kans geven. 0 minuten in het betaalde (club)voetbal, maar zeker talentvol. En ook Hugo werd voor de leeuwen gegooid en deed het vervolgens prima.

Hopen dat het Niekiema ook gaat lukken.
0
Zaterdag 16 september 2023 om 13:57 uur

Advertentie

Aad

langnek schreef:

zou top zijn !
kwa ervaring,een man die het middenveld kan regelen en meer power en leiding
voor het hele team.
als het waar is ,toornstra welkom in de stad waar je je eigen ontwikkeld hebt als voetballer.
er was ooit een plaat van de golden earing,dat hete back home,en dat geld zeker voor jou.
nogmaals laten we het hopen !!!
Toornstra welkom in de stad waar je je eigen ontwikkeld hebt als voetballer.

Jens was al 20 toen hij naar ADO kwam en al volledig "ontwikkeld" als voetballer bij de plaatselijke Boys hier in Alphen aan den Rijn. Toe al een geweldige speler maar alle scouts in het betaalde voetbal zaten te slapen. Het is dat Jansma met Toornstra bij de clubs ging lopen leuren anders was Jens nu misschien belastinginspecteur of -adviseur geweest.

Een studie die hij volgens mij nog moet afronden en daarom zou het mogelijk kunnen zijn dat hij dat wil combineren met een contract bij ADO waar hij voor die studie meer tijd zou hebben (lees: kunnen krijgen).

Maar ik moet het nog zien. In ieder geval een van de weinige spelers die ik terug zou willen halen.
0
Maandag 28 augustus 2023 om 09:34 uur

opper

Excelsior Maassluis ziet een oude bekende terugkeren in de selectie. Op de website van de vereniging staat te lezen dat Marius van Mil per direct over komt van ADO Den Haag.

De 21-jarige spits tekende een contract in Maassluis voor één jaar. Van Mil maakte in het seizoen 2021/2022 zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior Maassluis, hij maakte destijds een dusdanig sterke indruk dat ADO Den Haag hem aantrok. In de Residentie maakte hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Mede door blessureleed en de grote concurrentie zat er geen doorbraak in bij ADO waardoor hij nu terug keert naar Maassluis.

0
Zaterdag 22 juli 2023 om 22:36 uur

Wahter

Toch hebben we het nog steeds over onze club terwijl we als supporter ons scheel ergeren aan de domheid in de top van de club en hoe onze club verkwanseld wordt van alle kanten.

We zitten aan de onderkant van het betaalde voetbal en staan er nog slechter voor dan Telstar en top Oss.

Hoop dat er verbetering gaat optreden maar ook daar heb ik nog weinig vertrouwen in.
Over een week of 4 kunnen we de balans opmaken.

0
Maandag 10 juli 2023 om 17:19 uur

BLEISWIJK-1

Wie zal na Verheydt de best betaalde speler zijn?
0
Maandag 3 juli 2023 om 12:52 uur

Nu online

Ano-Niem, James, Rob_dh, Ronnie, frans swa, superfcdenhaag2 en 88 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Matteo Waem Daryl van Mieghem Henk Veerman

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
1-1
8 december 2023

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo NAC Breda
15 december 2023 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II 18 - 39
2 Roda JC + 18 - 35
3 FC Emmen 18 - 32
4 ADO Den Haag 18 - 31
5 SC Cambuur 18 - 31
6 NAC Breda 18 - 31
7 Graafschap 18 - 30
8 FC Groningen 18 - 28
9 FC Dordrecht 18 - 27
10 FC Eindhoven 18 - 26
11 VVV-Venlo 18 - 26
12 Jong AZ 17 - 24
13 Helmond Sp. 18 - 24
14 MVV Maastr. 18 - 22
15 Jong Utrecht 17 - 18
16 Jong Ajax 17 - 17
17 Jong PSV 18 - 17
18 Telstar 18 - 14
19 FC Den Bosch 17 - 11
20 TOP Oss 18 - 8