Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Vakkie-G

Sprinkhaan070 schreef:

Van Ewijk is de 1e speler die straks voor de hoofdprijs weg gaat.
Dan mogen ze zijn contract wel opwaarderen want hij heeft maar een contract tot 2022
Zondag 27 september 2020 om 18:43 uur Quote

AllesDoorOefeningDH

barney0700 schreef:

Als je Jol mag geloven in het interview dan is dat dus niet het geval geweest en wilde hij gewoon zelf weg.
Ik heb via via gehoord dat hij er in de winter al klaar mee was en dat hij in staat was zijn contract inteleveren van de winter. Doe er mee wat je wilt. ik geloofde het eerst ook niet. Maar als Jol nu ook zegt dat hij zelf weg wilde word het wel een stukje geloofwaardiger.
Zaterdag 26 september 2020 om 16:50 uur Quote

Tommy

BLEISWIJK-1 schreef:

Nou....kijk dan nog maar een keer. Hij gaat ineens heel enthousiast doen als hij het over die laatste 3 a 4 spelers heeft. Dan denk ik niet aan breedte aankopen

Maar we gaan het zien.

Ik denk aan: Rekik, Castaignos en Devisoglu. Maar dat is een gok.
Devisoglu en castaingios hmmm interesant.
Vind het lang duren met onze luc. Hij heeft zn contract i.i.g niet voor ons latrn ontbinden.
Devisoglu zou ik echt een hele goede vinden.
Zaterdag 26 september 2020 om 13:44 uur Quote

Advertentie

Tommy

DEN HAAG - ‘Enfant terrible’ en ‘wonderkind’. Prachtige voetbaltermen in het verleden allebei van toepassing zijn geweest op de nieuwste aanwinst van ADO Den Haag: Ravel Morrison. De Engelsman tekende deze week een contract in Den Haag en moet de Haagse ploeg een creativiteitsboost geven. ‘Of hij start tegen Feyenoord? Hij heeft twee maanden niet gespeeld, maar zit wel bij de selectie’, erkent trainer Aleksandar Rankovic.

Morrison kwam in het verleden vaak in het nieuws vanwege niet-voetbalgerelateerde zaken. Maar als Rankovic de juiste snaar raakt, kan hij een smaakmaker worden. ‘Hij is een goede speler, zeker aan de bal. Hij speelt altijd vooruit en is echt een speler met kwaliteiten’, vervolgt Rankovic, die zegt te genieten van dergelijke spelers.

‘Hebben jullie de laatste documentaire over Michael Jordan gezien? Daar leer je ook Dennis Rodman kennen. In die documentaire zie je dat hij echt is. Ik houd van dat soort spelers. In deze sport heb je heel veel spelers die doen alsof ze echt zijn, maar zijn dat niet. Morrison is echt. Ik heb liever spelers die het verschil maken en waar ik af en toe een oogje dichtknijp, dan jongens die geen verschil maken maar nette jongens zijn.`

‘Comfortabel aan de bal’

‘Je kon op de eerste training gelijk zien dat die jongen kan voetballen. Hij is een comfortabel aan de bal. Ik vind wel dat je moet oppassen met dit soort dingen. Om direct te zeggen dat hij een fantastische speler is, dat vind ik lastig. Hij neemt een brok aan ervaring met zich mee, dat is iets wat wij nu missen. Je ziet aan alles dat hij kwaliteiten heeft, maar de puzzelstukjes moeten wel passen en in elkaar vallen, dat zullen we de komende weken gaan zien.’

Vermoedelijke opstelling

En dan dit weekend: `Ik ga niet veel veranderen. Ik had Elmkies en Philipp in gedachten om te laten starten, alleen ga ze het waarschijnlijk niet halen’, vertelt Rankovic over de wedstrijd tegen Feyenoord. ‘Met de jongens die ik nu tot mijn beschikking heb, kan ik het systeem spelen dat ik wil: 4-3-3. Alleen kan niet iedereen dat conditioneel al aan. Met sommige moet ik voorzichtig zijn, bijvoorbeeld Morrison. Hij heeft twee maanden niet gespeeld. Waarschijnlijk zit hij wel bij de selectie.’

Vermoedelijk keert Samy Bourard terug in de basisopstelling. Vicente Besuijen en Bilal Ould Chikh nemen weer plaats op de reservebank. Uit de laatste training op zaterdag zal moeten blijken of Philippe kan starten aan de buitenkant. Tijdens de persconferentie op vrijdag was dat nog niet het geval.
Vrijdag 25 september 2020 om 17:22 uur Quote

ghostdrift

BLEISWIJK-1 schreef:

Als Bakker voor 6 oktober nog geen club gevonden heeft. Dan zal zijn contractt wel ontbonden worden. Verwacht ik.

En dan hebben we nog Kramer en Bilal. Wat zal er met Bilal gebeuren? Krijgt hij een kans?

Kramer krijg je niet weg denk ik.
Waarom gaat ado het contract van Bakker
dan ontbinden ? is totaal geen reden voor.
Donderdag 24 september 2020 om 21:28 uur Quote

BLEISWIJK-1

Sprinkhaan070 schreef:

Jol weet heel goed wat hij doet. Die man heeft een netwerk dat wil je niet weten.

Het zou me niks verbazen als de verdediger ook uit Duitsland komt, en ja van de zelfde club als die Israeliër.
En ook gelijk handelen hé. Want het is nu al duidelijk dat Severina een groter talent is dan gedacht. En hebben ze hem gelijk een nieuw contract voor twee jaar laten tekenen. Dat zijn ook belangrijke zaken.
Donderdag 24 september 2020 om 20:42 uur Quote

Ronaldo

Zonder vader opgegroeide Morrison voetbalt nu voor familie AD

RAVEL MORRISON SPEELDE VOOR WEST HAM UNITED IN DE PREMIER LEAGUE, MAAR BRAK ER NOOIT DOOR. FOTO AFP

Ravel Morrison speelde ooit met Paul Pogba en Jesse Lingard op één middenveld. Nu staat hij onder contract bij ADO Den Haag. Hij is openhartig over waarom zijn carrière niet langs het gedroomde pad liep.

MARIJN ABBBENHUIJS

Tijdens het laatste half uur van zijn eerste training als speler van ADO Den Haag is het voor de spelers in de gele hesjes al snel duidelijk naar wie de bal moet. Niet omdat hij daar zo luidkeels om vraagt, maar omdat hij voortdurend aanspeelbaar is en met zijn passes, schoten en dribbels steeds iets creëert.

Ploeggenoot Ricardo Kishna, die nog apart traint, bekijkt het vanaf de zijlijn met een grijns. Hij hoeft niets te zeggen over de middenvelder met wie hij bij Lazio al eens samenspeelde. Ravel Morrison zien voetballen, is veelzeggend genoeg.

Toch zijn het voornamelijk woorden die de carrière van de 27-jarige Engelse Jamaicaan typeren. Niet van hemzelf, maar van grote namen uit de historie van Manchester United, de club waar Morrison opgroeide. Hij zou één van de besten hebben kunnen worden, maar kon het nooit waarmaken.

,,Die verwachtingen", verzucht hij. ,,Als ik iets heb geleerd in mijn carrière is het dat voetbal is gebaseerd op meningen. Maar ik wil me niet met meningen bezighouden. Ik wil spelen, happy zijn."

Lifestyle

Hij speelde in de jeugd van Manchester United samen met Paul Pogba en Jesse Lingard. En Morrison werd gezien als de meest talentvolle speler op dat middenveld. Maar waar Pogba en Lingard doorbraken, bleef de ontwikkeling van Morrison achter. ,,Ik denk niet na over waarom ik niet zo goed ben geworden als zij", is hij duidelijk. ,,Iedereen heeft een andere lifestyle. Bij mij is het niet gegaan zoals gedroomd, maar toch ben ik gelukkig. Ik voetbal en kan mijn familie daarmee onderhouden. Dat is voor mij het belangrijkst."

Zijn omgeving wordt in de Engeland vaak genoemd als de hoofdreden van het feit dat hij geen wereldster is geworden. Hij ontkent het zelf niet. ,,Mijn achtergrond heeft invloed op mijn carrière gehad. Ik ben opgegroeid zonder vader. Mijn moeder heeft altijd heel hard moeten werken, als alleenstaande moeder. Voor mij en mijn twee jongere broers. De enige die haar daarbij heeft geholpen, is mijn oma. Het is moeilijk geweest, maar mijn familie zal altijd het allerbelangrijkste zijn voor mij. Voor mijn moeder en oma zal ik mijn hele leven klaarstaan."

In die zin heeft het feit dat hij nu buiten Engeland voetbalt twee kanten, al ziet hij zelf alleen de voordelen. ,,Ik vind het niet erg om weg te zijn uit Engeland", zegt hij. ,,Ik heb hier in Nederland geen afleidingen. Ik heb alleen het voetbal om me op te focussen. Dat is wat ik nodig heb."

Het is ook niet de eerste keer dat hij zijn thuisland verlaat. Morrison speelde eerder al bij Lazio in Italië, bij Atlas in Mexico en bij Östersunds in Zweden. ,,In het buitenland spelen, is een mooie ervaring. Hoeveel mensen krijgen de kans om de wereld rond te reizen en in andere landen te wonen? Die kans zou ik niet hebben gekregen als ik niet had gevoetbald."

Juiste plek

Maar Manchester blijft zijn thuis. ,,Het is fijn dat Den Haag niet ver weg is. Wat dat betreft ben ik nu op de juiste plek. Hier kan ik genieten van het leven en van het voetbal. Hopelijk zien de mensen mij vaak met een lach op mijn gezicht. Ik wil wedstrijden spelen, goals maken, assists geven en de jongere spelers helpen met de ervaring die ik nu heb."

Dat wil hij overigens niet doen door zich heel nadrukkelijk te laten horen. ,,Ik ben geen luid persoon", benadrukt hij. Morrison hoopt dat zijn spel dit keer veelzeggend genoeg
Donderdag 24 september 2020 om 06:57 uur Quote

Aad

Heeft een doorlopend contract tot 2023. Waarom meetrainen? Zelfs bij huur met koopoptie is hij te duur om over te nemen na een succesvol seizoen.
Dinsdag 22 september 2020 om 15:58 uur Quote

Madmax

Aad schreef:

Dat lijkt mij het bijkomende nadeel van dit contract. Gemakkelijk wanneer hij zou mislukken maar wanneer hij slaagt krijgt hij de clubs voor het uitkiezen en gaat zijn salarislatje ook een flink stuk omhoog. Voor ADO niet te betalen.
Ik zie hem dan hoe dan ook als een paniekaankoop welke tegen het geformuleerde beleid ingaat.

Maar wanneer hij een succes wordt gaan we ons op zeker handhaven en dat is ook wat waard.
Als hij een wedstrijd of 5 a 6 gespeeld heeft kan ADO hem toch beoordelen en het contract openbreken bij evt goed functioneren.
Dinsdag 22 september 2020 om 11:51 uur Quote

Aad

wdr schreef:

Na een jaar is hij weer weg, bij succes naar een grotere club en bij geen succes ook.
Dat lijkt mij het bijkomende nadeel van dit contract. Gemakkelijk wanneer hij zou mislukken maar wanneer hij slaagt krijgt hij de clubs voor het uitkiezen en gaat zijn salarislatje ook een flink stuk omhoog. Voor ADO niet te betalen.
Ik zie hem dan hoe dan ook als een paniekaankoop welke tegen het geformuleerde beleid ingaat.

Maar wanneer hij een succes wordt gaan we ons op zeker handhaven en dat is ook wat waard.
Dinsdag 22 september 2020 om 11:21 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Tante Wil, langepino, BigMac, Ronnie en 62 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Lassana Faye Milan van Ewijk

Laatste wedstrijd

Logo Feyenoord Logo ADO Den Haag
4-2
27 september 2020

Volgende wedstrijd

Logo VVV-Venlo Logo ADO Den Haag
3 oktober 2020 om 20:00 uur
De Koel, Venlo

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 3 - 9
2 Heerenveen 3 - 9
3 Feyenoord 3 - 7
4 FC Twente 3 - 7
5 PSV 3 - 7
6 Vitesse 3 - 6
7 FC Utrecht 2 - 4
8 PEC Zwolle 3 - 4
9 Willem II 3 - 4
10 VVV-Venlo 3 - 4
11 Heracles 3 - 4
12 FC Groningen 3 - 3
13 AZ 2 - 2
14 FC Emmen 3 - 1
15 Fortuna Sit. 3 - 1
16 ADO Den Haag 3 - 0
17 RKC Waalwijk 3 - 0
18 Sparta R'dam 3 - 0