Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X (Twitter)

Volg Cadd op X  (Twitter)

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: feyenoord

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Mario_vm070

Rob_dh schreef:

Totale onzin dit. Als ze een beetje verstandig zijn pakken ze komend weekend de auto naar Maastricht en gaan ze even goed kijken hoe Romain Matthys alle ballen uit de kruising plukt.
Was jij niet die knul die schreef over de nachtmerries van Matthys na die goal van onze door jou benoemde "wereld" spits marius van mil. Denk als ik met matthys op goal naar ADO ga kijken, ik last krijg van nachtmerries. Keeper van Feyenoord (Thijs Janssen) is een leuke keeper. Ik zou daar voor gaan
2
Maandag 20 november 2023 om 23:47 uur

Baco070

Sprinkhaan070 schreef:

Ik zou ook graag door de club betaald willen worden. Kom al 36 jaar bij de club en heb in die tijd een hoop mensen meegenomen en zelfs vrienden verliefd laten worden op de club.
Nou, dan moet je alleen nog ff Europa League halen met onze FC, topscorer worden bij Feyenoord en als assistent trainer kampioen worden in de Jupiler League.

Deze man verdient een salarisverhoging! Schande dat ze deze een van de laatste nog levende iconen zo behandelen en hem zn laatste jaren van ze leven met een AOW’tje laten doen.

Wat Lex doet als ambassadeur, is van onschatbare waarde.
0
Woensdag 15 november 2023 om 20:28 uur

grijze gek

Van stages bij Europese topclubs naar ADO: neem een kijkje in de wereld van fysiotherapeut Gino Zwirs


Alle toeschouwers en televisiekijkers zien hem bij wedstrijden van ADO Den Haag op het veld, maar bijna niemand kent zijn naam: Gino Zwirs. De 32-jarige fysiotherapeut bekommert zich over de geblesseerde spelers, maar leeft zelf net zo goed als een prof. Iets dat hij leerde bij Benfica en Real Madrid.

Wanneer een speler in het groen-gele shirt op de grond ligt te kermen van de pijn, staat Gino Zwirs al met zijn voeten tegen de zijlijn aan, klaar om een sprintje te trekken. Als vervolgens de hand van de scheidsrechter omhoog gaat, rent hij zo snel mogelijk naar de ADO-speler toe om hem te behandelen. In zijn hoofd gaan ondertussen alle scenario’s rond, van een mogelijk ernstige blessure tot aanstellerij. Maar paniek is er niet gauw.

,,Als er een speler geblesseerd raakt, dan handel je gepast”, legt hij uit. ,,Dus in mijn hoofd spelen zich verschillende scenario’s af. En vanaf het moment dat een speler neergaat, totdat je hem behandelt, verkrijg je steeds meer informatie. Niet alleen van de speler zelf, maar ik krijg ook via mijn oortje door wat collega’s van de medische staf in de herhaling hebben gezien.”

Stress en kritiek

Zwirs benadrukt dat je in de voetbalwereld ook als fysiotherapeut tegen stress, een stootje en kritiek moet kunnen. ,,Als je op het veld bent, moet je met veel dingen rekening houden. Het is de kracht om over de juiste keuze goed met de speler te communiceren, zeker bij twijfelgevallen. Dan wil de speler graag door, maar moet je de blessure eerst adequaat inschatten. En de context is belangrijk. Staan we op het punt te wisselen? Wat is de stand? Hoeveel wisselmomenten zijn er nog? Er speelt een hoop op zo’n moment.”

De Westlander verkoos het veldwerk al snel boven het werken in een praktijk. Tijdens zijn opleiding fysiotherapie ging hij aan de slag als sportverzorger in de jeugd van Sparta Rotterdam. Via de jeugdopleidingen van ADO en Feyenoord kwam hij in 2022 bij het eerste team van de Haagse club terecht. ,,Voetbal is toch echt waar mijn passie ligt. Het is de sport waarmee ik ben opgegroeid en waar mijn hart ligt. Des te mooier is het als je letterlijk in deze setting werkzaam mag zijn en een bijdrage kan leveren.”

Het werken in een praktijk heeft hij ook wel uitgeoefend. ,,Dat was leuk, maar patiënten daar komen en gaan. Hier werk je in een dynamische omgeving waarbij ik de spelers soms letterlijk meer zie dan mijn vriendin en kind.”

Tien fysio’s bij Real Madrid
Zijn interesse voor het vak leverde Zwirs bijzondere stages op. Zo ontwikkelde hij zich een tijdje bij Benfica, de KNVB en Sporting Lissabon. Ook keek hij al eens in de keuken van Valencia, Fenerbahce, Royal Antwerp en Real Madrid. ,,Die laatste club had maar liefst tien fysio’s voor één elftal in dienst”, vertelt hij. Overal zag hij weer een andere werkwijze. ,,In de Zuid-Europese landen wordt er veel gebruik gemaakt van externe apparatuur en gaat standaard de dokter mee het veld in, ongeacht wat er aan de hand is. Wij doen dat anders.”

De passie spat er vanaf als hij over het vak verteld. Zwirs heeft doelbewust gekozen voor een omgeving waarin hij van zijn eigen baan ook topsport maakt. ,,Ik vind dat je altijd het uiterste van jezelf moet vragen, en dat moet in deze omgeving. Je werkt met spelers die elke dag werken om beter te worden. Elke dag een procentje erbij. Als staf moeten wij in die dynamiek meegaan. Wij moet onszelf beter maken, onszelf blijven ontwikkelen en verbeteren. Want zonder passie en toewijding red je het in deze wereld niet.”

Pas 32 en nu al sportfysiotherapeut bij een eerste team is een flinke prestatie. Voorlopig zit hij helemaal op zijn plek bij ADO. ,,De club en stad horen in de eredivisie en vanzelfsprekend zie ik dat het liefst dit seizoen gebeuren. Alle facetten zijn hiervoor aanwezig.”
2
Maandag 6 november 2023 om 10:43 uur

grijze gek

Feyenoord uit dan maar weer 2e ronden 🤐 of zijn die nog vrij geloot de 2e ronden
0
Woensdag 1 november 2023 om 08:06 uur

Baco070

Zuiderparker schreef:

DIT (bericht van een moeder op X)

We(....) blijven een KUTClub, af & toe dan

Net telefoontje van mn zoon.
Ging naar ADO werd de trap afgetrokken de wc in waar 60 man hem duwde,sloegen,schopte en zn broek van zn benen af trokken.
Hij had een feyenoord trainingsbroek aan. Werd uitgescholden voor jood 🙄
Triest dat dit is gebeurt en ik hoop dat je zoon er niets aan heeft overgehouden. Sterkte voor jou en je zoon gewenst!

Maar komop. Had je dit niet kunnen verwachten met een feyenoord broek? Je naam doet vermoeden dat je al vanaf het zuiderpark fan bent. Had je denk ik wel kunnen inschatten dat er een paar doorgesnoven wannabe “hooligans” zich willen “bewijzen” en zo een makkelijk (lees 1 persoon) doelwit pakken.

Ik heb ook familie die voor andere clubs zijn, die soms een wedstrijd van Den Haag bezoeken. Maar die maak ik wel duidelijk dat ze niets provocerend moeten (ge)dragen. En daar is nog nooit wat mee gebeurt.

Nogmaals sterkte voor jou en je zoon gozer!
3
Zondag 29 oktober 2023 om 08:16 uur

Advertentie

grijze gek

rd.. schreef:

Is dit waar???

Snugger of niet, je blijft met je poten van andere mensen af. Altijd.
Die gaat nooit meer naar een stadion, wat een laffe gastjes, echt stoer om met zo velen iemand dit aan te doen en waarom, om een trainingsbroek waar het logo van feyenoord op staat.
SHAME ON YOU stelletje klootzakken
6
Zaterdag 28 oktober 2023 om 10:35 uur

Eeuwig Den Haag

ypenburg070 schreef:

Maar wat doe je in godsnaam met een feyenoord trainingsbroek aan..
Een feyenoord trainingsbroek aan naar ADO. Tja, keur het geweld niet goed, maar helemaal snugger is het ook niet.
1
Vrijdag 27 oktober 2023 om 23:59 uur

ypenburg070

Zuiderparker schreef:

DIT (bericht van een moeder op X)

We(....) blijven een KUTClub, af & toe dan

Net telefoontje van mn zoon.
Ging naar ADO werd de trap afgetrokken de wc in waar 60 man hem duwde,sloegen,schopte en zn broek van zn benen af trokken.
Hij had een feyenoord trainingsbroek aan. Werd uitgescholden voor jood 🙄
Maar wat doe je in godsnaam met een feyenoord trainingsbroek aan..
1
Vrijdag 27 oktober 2023 om 23:51 uur

Zuiderparker

DIT (bericht van een moeder op X)

We(....) blijven een KUTClub, af & toe dan

Net telefoontje van mn zoon.
Ging naar ADO werd de trap afgetrokken de wc in waar 60 man hem duwde,sloegen,schopte en zn broek van zn benen af trokken.
Hij had een feyenoord trainingsbroek aan. Werd uitgescholden voor jood 🙄
3
Vrijdag 27 oktober 2023 om 23:40 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Hamdi naar Feyenoord
Mohammed Hamdi gaat aan de slag bij Feyenoord.
Lees het nieuwsbericht
0
Maandag 23 oktober 2023 om 16:11 uur

Nu online

Max en 134 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Daryl van Mieghem Matteo Waem Jort van der Sande

Laatste wedstrijd

Logo Helmond Sport Logo ADO Den Haag
3-2
1 december 2023

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
8 december 2023 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II 17 - 38
2 Roda JC + 17 - 32
3 FC Emmen 17 - 32
4 ADO Den Haag 17 - 30
5 Graafschap 16 - 29
6 SC Cambuur 17 - 28
7 FC Dordrecht 16 - 26
8 NAC Breda 16 - 25
9 FC Groningen 17 - 25
10 Helmond Sp. 17 - 24
11 Jong AZ 17 - 24
12 FC Eindhoven 17 - 23
13 VVV-Venlo 17 - 23
14 MVV Maastr. 17 - 19
15 Jong PSV 16 - 17
16 Jong Utrecht 16 - 17
17 Jong Ajax 17 - 17
18 Telstar 16 - 13
19 FC Den Bosch 17 - 11
20 TOP Oss 17 - 8