Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: helmond

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

fcdh-denhaag

moeten ons misschien maar vasthouden aan de mores van de KKD, een 2-4 van jong utrecht bij cambuur en b.v de wedstrijden van helmond en den bosch gister, (dotten van kansen gecreëerd) roda moet b.v ook nog uit naar MVV wat gister liet zien aardige counters te kunnen plaatsen, het was vooral wrang dat je niet 1 goal meer maakt, die bal die hun keeper nog met zijn voet stopt
nog niks verloren maar je zal echt weer een serie neer moeten gaan zetten. Voor de rest leuke avond gehad, mooie sfeer, ploeg die alles geeft wat dat betreft een verademing t.o.v. de vorige jaargang.
2
Zaterdag 24 februari 2024 om 10:10 uur

GroenGeelHart070

Nog geen paniek mensen, het team moet hier nu echt van leren.
De concurrenten gaan ook nog genoeg laten liggen. De Graafschap won dan wel, maar in het schakelpaneel kon je zien dat Den Bosch er lustig doorheen counteren en 4(!) 1 op 1 situaties naast schoot.
Zo ook Helmond, onbegrijpelijk dat dat niet won in Groningen. Die aanvallers gingen ook daar als een mes door de boter.
Wij maakten al die kansen niet af en door de toenemende drang om dat doelpunt te forceren werden we een aantal keren flink weggecounterd.
We moeten opletten dat we niet doorslaan met de balans van het team. Met de week stijgt de gemiddelde leeftijd van de basis-elf. En juist de ouderen (m.n. Van Hintum) kunnen het niet meer belopen
1
Zaterdag 24 februari 2024 om 08:56 uur

t e

Hopen op winst van de Brabantse ploegen vanavond, Willem2, Helmond en Den Bosch.
2
Vrijdag 23 februari 2024 om 19:13 uur

GroenGeelHart070

Als wij vanavond nou gewoon winnen. Ik vermoed dat Roda flink op z'n kloten krijgt in Tilburg.
En gek genoeg zie ik Groningen het ook heel lastig krijgen met Helmond.
Dus gokkers..
0
Vrijdag 23 februari 2024 om 17:32 uur

grijze gek

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE
19:50 FC Groningen - Helmond Sport nl_espn_extra
19:50 ADO Den Haag - MVV Maastricht nl_espn_extra
19:50 De Graafschap - FC Den Bosch nl_espn_extra
19:50 Willem II - Roda JC Kerkrade nl_espn3
19:55 Keuken Kampioen Divisie nl_espn_extra
1
Woensdag 21 februari 2024 om 08:29 uur

Advertentie

grijze gek

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE
19:50 Willem II - ADO Den Haag nl_espn3
19:50 Roda JC - FC Emmen nl_espn4
19:55 Telstar - NAC Breda nl_espn_extra
19:55 FC Dordrecht - VVV-Venlo nl_espn_extra
19:55 SC Cambuur - Jong FC Utrecht nl_espn_extra
19:55 TOP Oss - Jong Ajax nl_espn_extra
19:55 Helmond Sport - De Graafschap nl_espn_extra

Voor diegene die niet met de bus gaan, genoeg keuze vrijdagavond
1
Dinsdag 13 februari 2024 om 20:19 uur

grijze gek

Barend schreef:

Veerman scoort veel meer dan de Tilburgse 'topscorer'.

De Tilburgse verdediging is wel solide.
Topscorers per 11/02:

1. Kaars (Helmond Sport)........... 18

2. Veerman (ADO Den Haag).......... 16

3. Smit (SC Cambuur)............... 15

4. Eddahchouri (Telstar)........... 11

5. Kostorz (FC Den Bosch)
Janosek (NAC Breda)
Van der Sande (ADO Den Haag)
Ould-Chikh (Roda JC)
Bokila (Willem II).............. 10
1
Maandag 12 februari 2024 om 16:10 uur

FC Den Haag!

De Curatele Kampioen Divisie: flinke geldproblemen op het tweede niveau

Door Tom Knipping Tom Knipping

De Keuken Kampioen Divisie heeft een nogal ongezond jaar achter de rug. Slechts enkele clubs schreven zwarte cijfers. Steeds meer ploegen liggen aan het infuus bij een internationale investeringsmaatschappij.

VVV-Venlo dat bekendmaakte technisch failliet te zijn, MVV dat uitstel van betaling aanvroeg bij de gemeente, FC Den Bosch dat spoedarbitrage aanspande tegen zijn eigen aandeelhouders; de afgelopen tijd kwamen er alarmerende berichten uit de Keuken Kampioen Divisie. Geldproblemen zijn daar bepaald geen incident, zo blijkt uit een analyse van de jaarrekeningen over 2022/23, die inmiddels door vijftien van de zestien clubs zijn gepubliceerd.

De verslagen doornemende, ontstaat het beeld van een financieel slagveld. Tien clubs eindigden in de rode cijfers. Dat is best opmerkelijk, omdat een van de belangrijkste argumenten om geen degradatie naar de amateurs in te voeren juist is om gezond beleid te bevorderen. Als het valluik open zou gaan, dan zou dat leiden tot onverantwoorde financiële risico’s, zo redeneren clubdirecties vaak. Die risico’s nemen ze echter nu ook al, want de zekerheid van eeuwige deelname aan betaald voetbal leidt niet tot sluitende begrotingen. Acht clubs verloren minstens een miljoen. ADO Den Haag, de nummer twaalf van vorig seizoen, is de aanjager van de ratrace op het tweede niveau en verloor zelfs zeven miljoen euro (zie kader met uitslagen).

WINNAARS
Eerst maar even het goede nieuws belichten. Zo verraste Roda JC Kerkrade met een netto winst van 1,2 miljoen. Een uitslag die nogal detoneert met de andere Limburgse voetbalbolwerken. VVV-Venlo en MVV kwamen in de problemen, terwijl buurman Fortuna Sittard in de Eredivisie een peperdure rekening voor het beruchte Burak Yilmaz-seizoen kreeg gepresenteerd. Dat wil niet zeggen dat Roda JC nu meteen is gepromoveerd tot voorbeeldclub, want de winst was te danken aan de gemeente die een huurschuld van 2,6 miljoen kwijtschold. Had de gemeente dit niet gedaan, dan was Roda JC net zoals veel divisiegenoten diep in de min geëindigd. Aangezien de eenmalige meevaller dit seizoen weer is weggevallen, calculeren de Kerkradenaren in 2023/24 weer een verlies in.

Het zilver in het winst- en verliesklassement ging vorig seizoen naar Heracles Almelo, dat best wel een opmerkelijke prestatie neerzette. Niet alleen werd een jaar na de degradatie van 2022 direct het kampioenschap gegrepen, maar ook gebeurde dat met een keurig rendement van dik een miljoen. Dat is nogal ongebruikelijk, omdat clubs die terugvallen uit de Eredivisie altijd met een gapend gat worstelen. Vooral omdat de tv-inkomsten grotendeels verdwijnen. Vaak moet er dan ook personeel worden ontslagen. Bij Heracles gebeurde dat niet. Weliswaar was er een tekort van vier miljoen, maar dankzij de uitstekende transferzomer van 2022 wist Heracles al vrij snel dat dit helemaal goedgemaakt zou worden met verkooopwinsten op onder anderen Delano Burgzorg (FSV Mainz) en Giacomo Quagliata (Cremonese).

Verder voorkwamen ook Helmond Sport, FC Eindhoven en het gepromoveerde Almere City een strop, al is bij Almere niet te duiden in hoeverre de huishouding nou echt rendabel was. De Flevolanders spelen jaar in jaar uit quitte. Voor het zesde seizoen op rij werd een resultaat van precies nul euro gepresenteerd. In de loop der jaren ging er steeds meer geld uit om de ambities waar te kunnen maken, maar de omzet groeide steeds exact hard genoeg mee (van vier naar tien miljoen in zes jaar) om op break-even uit te komen. Dat is wel erg toevallig natuurlijk. Aangezien Almere City in tegenstelling tot andere clubs geen specifieke gegevens deelt over de herkomst van de inkomsten, valt niet te zeggen waar de voor Eerste Divisie-begrippen nogal spectaculaire omzetgroei vandaan is gekomen. Mogelijk voert eigenaar/sponsor Lesley Bamberger de inkomsten op.

VERLIEZERS
Dan door naar de rest. Wonderlijk is uiteraard de geldsmijterij bij ADO Den Haag. In 2022 werd via een speciale procedure bij de rechtbank nog afgedwongen dat schuldeisers afzagen van bijna al hun geld dat ze tegoed hadden. Alleen zo kon een faillissement worden voorkomen.

Toen de rekeningen eenmaal waren verscheurd, stond er een Amerikaanse miljardair klaar die doodleuk twintig miljoen in één seizoen uitgaf. Dat was meer dan Eredivisie-clubs zoals Sparta Rotterdam en NEC te besteden hadden. In de Eredivisie is twintig miljoen zonder Europees voetbal al niet terug te verdienen, laat staan in de Eerste Divisie. Eigenaar David Blitzer pompte in zijn debuutjaar de salarisrekening spectaculair op.

Slechts tien profclubs in Nederland hebben een duurdere loonlijst dan ADO, dat in januari Nick Marsman, Alex Schalk en Jari Vlak nog even aan de selectie toevoegde. Na de episode met de Chinezen die nooit wilden betalen, spuit het geld aan het Haags Kwartier nu opeens als fonteinen uit de grond, want ook dit seizoen dekt Blitzer weer een verwacht verlies van zes miljoen af.

Voor nogal scheve verhoudingen binnen de competitie zorgt het wel. De clubs jagen elkaar op en steeds grotere risico’s zijn nodig om op de spelersmarkt op te kunnen boksen tegen de met privaat geld opgevoerde ploegen. VVV-Venlo kon die race niet volhouden en bloedde leeg. De geldzorgen werden dermate groot dat de club op een faillissement afstevende. Halverwege 2023 was het eigen vermogen negatief en het banksaldo te laag om alle rekeningen te kunnen betalen. De Venlonaren startten daarom net als eerder ADO een procedure bij de rechtbank om een akkoord af te dwingen met de schuldeisers. Vorige week kwam de rechter met goed nieuws voor de club: een groot deel van de schuld wordt kwijtgescholden.

Zeven clubs kwamen uit op tekorten tussen één en twee miljoen euro. Dat lijkt wellicht niet zo schokkend, aangezien Paris Saint-Germain en FC Barcelona het nieuws haalden met verliezen van wel honderden miljoenen, maar dat moet uiteraard wel in het perspectief gezien worden van de economische omvang van de clubs. MVV, FC Den Bosch en FC Dordrecht verdienen maar tweeënhalf tot drieënhalf miljoen in een heel seizoen. Relatief gezien zijn hun tekorten extremer dan bij PSG en Barça.

De vraag is hoe dit royale leefpatroon de komende jaren gefinancierd gaat worden. Veel clubs hebben zich overgeleverd aan aandeelhouders en menigeen blijkt niet zo vrijgevig als Blitzer van ADO. FC Den Bosch heeft zelfs een acuut probleem omdat de Amerikaanse Pacific Media Group de betalingsafspraken niet nakomt. Van alle grote ambities – binnen een paar jaar AZ achterna – is niets terechtgekomen. In december spande FC Den Bosch spoedarbitrage aan tegen zijn eigenaar en won, maar onduidelijk is of FC Den Bosch het geld intussen ook heeft kunnen innen bij de Amerikanen.

MVV heeft tot nu toe 24 procent van de aandelen verkocht aan Dutch Soccer Holdings – ook alweer een Amerikaanse groep. Als investeerders minder dan 25 procent kopen, hoeven ze niet langs de controlecommissie in Zeist. In juli werd aangekondigd dat het fonds een meerderheidsbelang wilde nemen, maar er is nog altijd geen groen licht van de licentiecommissie, die net als bij Vitesse exact wil weten waar het geld vandaan komt en wie de uiteindelijke financier is. Dutch Soccer Holdings heeft tot nu toe ongeveer een miljoen in MVV gestoken en wil niet verder investeren zolang onzeker is of de Limburgse club kan worden overgenomen. Vandaar dat MVV vorige maand moest bedelen bij de gemeente, dat 425 duizend euro aan stadionhuur heeft uitgesteld.

FC Dordrecht heeft een Turkse investeringsgroep die eveneens is begonnen met een aandeel van minder dan 25 procent en al enige tijd probeert de volledige controle te bemachtigen. Gezien het verlies van 1,3 miljoen op een omzet van 2,5 miljoen zal het Turkse geld hard nodig zijn. De directies van MVV en FC Dordrecht leggen nu de druk neer bij de KNVB en onderstrepen het belang van snelle goedkeuring gezien hun penibele financiële situatie, maar dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Ze hebben zelf het uitgavenpatroon alvast enorm opgevoerd terwijl helemaal niet zeker is of de aandelenverkoop überhaupt wordt goedgekeurd. Gezien de eerdere blokkade van de komst van Kakhi Jordania bij FC Den Bosch en slepende procedures bij Vitesse (Common Group) en Fortuna Sittard (waar de beoogde eigenaar Principion zich uiteindelijk terugtrok) hadden ze kunnen voorzien dat de KNVB een uitverkoop van de clubaandelen niet ziet als formaliteit.

Tot slot valt op dat een handvol clubs nieuwe verliezen niet zelf kan opvangen, omdat ze een negatief eigen vermogen hebben. Halverwege 2023 hadden Roda JC, FC Den Bosch, FC Dordrecht, De Graafschap en VVV-Venlo geen buffer om op in te teren.

ROEKELOOS
De licentiecommissie heeft zijn handen vol aan de redelijk roekeloze financiële koers, want behalve alle aanvragen van investeringsfondsen die openstaan, neemt ook het aantal clubs onder KNVB-curatele toe. De bond heeft een beoordelingssysteem om casinobeleid te detecteren. Clubs kunnen maximaal veertig punten scoren en scoren ze er vijftien of minder, dan komen ze voor langere tijd onder toezicht. Momenteel geldt dat voor FC Dordrecht, FC Den Bosch, De Graafschap, MVV en VVV-Venlo. Vijf KKD-clubs scoren dus onder de norm. Vorig jaar waren dat er nog twee. Conclusie: er wordt behoorlijk gegokt in de Curatele Kampioen Divisie.
1
Donderdag 8 februari 2024 om 12:36 uur

James

ADO079 schreef:

NEC. Heel veel kwaliteit voorin ondanks het vertrek dus van die Deen.
Oss thuis, Helmond uit, VVV uit en ga zo maar door. Die hadden ook bijzonder veel kwaliteit, veel meer als ons... Het is natuurlijk een wedstrijd op zich waar je echt wel kans hebt om die te winnen. Zijn we kansloos? Zeer zeker niet, zijn we de favoriet? Ook zeker niet, maar NEC gaat ons zeker niet onderschatten want daar zijn wij te goed voor
3
Zondag 4 februari 2024 om 12:15 uur

TheMariner

Eeuwig Den Haag schreef:

weinig vakken uitverkocht zeg, zelfs achter de goal niet. zonde
Wat ik als SCC-houder te horen krijg is een aantal dingen. Ten eerste het registratiesysteem; sommigen beginnen er niet eens aan door de horrorverhalen (al dan niet gerechtvaardigd) van anderen over de belabberde ICT-omgeving van ADO. En dan als je het bij het stadion wilt registreren is er gezeik over de lange rijen bij de kassa’s op wedstrijdavonden; ik heb de afgelopen twee jaar daar al zoveel groepjes mensen maar onverrichte zake weg zien lopen, en die waren nou niet in de stemming om het twee weken later gezellig nog eens te proberen. Daarnaast hoor ik ook negatieve verhalen over de afdeling Ticketing; ze schijnen vaak niet telefonisch bereikbaar te zijn ondanks de openingstijden, en als het wel lukt wordt men schijnbaar niet heel vriendelijk of niet behulpzaam te woord gestaan. Dan de prijzen voor individuele wedstrijden; mn. jongeren vinden de prijzen te hoog voor een wedstrijd (€23 voor Haaglanden-tribune?); ik heb al eerder geshout: waarom geen lagere jeugdtarieven t/m 18 jaar? En dan de resultaten: men vindt het teveel geld of is gefrustreerd omdat ADO het steeds maar laat afweten op het moment dat ze echt een gat kunnen slaan en afstand nemen vanaf de eerste twee plekken op de ranglijst. Men begrijpt heus wel dat we niet alle wedstrijden kunnen en zullen winnen, maar de manier waarop verloren of gelijkgespeeld wordt ergert veel mensen; dan is het te zouteloos met te weinig inzet, passie en strijd (zie VVV uit en thuis, Cambuur thuis, Jong Ajax uit, Cambuur thuis, de Graafschap uit, Helmond uit om er een aantal te noemen).
10
Vrijdag 26 januari 2024 om 11:31 uur

Nu online

Vak_W, Aad, guru, LeoH en 91 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Jort van der Sande Henk Veerman Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong Ajax
2-1
1 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo Roda JC Logo ADO Den Haag
8 maart 2024 om 20:00 uur
Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 28 - 57
2 Roda JC + 28 - 54
3 ADO Den Haag 28 - 53
4 FC Dordrecht 28 - 49
5 Graafschap 28 - 49
6 FC Groningen 27 - 48
7 NAC Breda 28 - 43
8 Jong AZ 28 - 40
9 FC Emmen 27 - 39
10 SC Cambuur 28 - 39
11 VVV-Venlo 28 - 39
12 MVV Maastr. 28 - 37
13 Helmond Sp. 28 - 35
14 FC Eindhoven 28 - 34
15 Jong Ajax 28 - 30
16 Jong PSV 28 - 28
17 Telstar 28 - 24
18 TOP Oss 28 - 23
19 Jong Utrecht 28 - 23
20 FC Den Bosch 28 - 20