Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: kantoorpand

Vakkie-G

Lifeofyvonne wist eerder te melden dat oud-prof Daryl Janmaat in de problemen zit. Volgens het bekende roddelkanaal is er een tijdje geleden een grote zoekactie geweest naar de vermissing van de 34-voudig international in Den Haag wat te maken zou hebben met drugsgebruik. Inmiddels zit Janmaat in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, samen met BN’er Dave Roelvink. Vanuit Zuid-Afrika heeft de voormalig speler van onder andere Feyenoord, Newcastle United en ADO Den Haag, zijn luxueuze kantoorpand in Ugchelen te koop gezet.

Janmaat kende een mooie carrière. Zo debuteerde hij in 2007 voor ADO Den Haag, vertrok hij een jaar later naar SC Heerenveen en pikte Feyenoord hem in 2012 transfervrij op. Twee jaar later klopte Newcaste United aan bij de Rotterdammers voor de diensten van de rechtsachter en vervolgens kwam hij nog uit voor Watford. In 2021 keerde hij terug bij ADO Den Haag, waarna hij in 2022 een punt achter zijn carrière zette. Janmaat schopte het onder andere tot 34 interlands en 145 wedstrijden in de Premier League. In 2020 wist Janmaat beslag te leggen op het grote kantoorpand, voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Drie jaar later heeft de oud-prof het pand te koop gezet voor een vraagprijs van 1.875.000 euro. Dit weet voetballershuizen.nl te vertellen. Het pand is 1781 vierkante meter groot en is verdeeld over twee gebouwen, met een kelder. Daarnaast is er parkeerruimte voor 17 auto’s. Janmaat verhuurt het pand aan tien huurders en beschikt daarnaast nog eens over 15 andere panden, die zich nagenoeg allemaal in Den Haag bevinden. De foto’s van het luxueuze kantoorpand bekijk je op voetballershuizen.nl.
0
Dinsdag 26 september 2023 om 09:47 uur

bradlie

Jacco schreef:

Hoor je zelf wat je zegt? ADO Den Haag NV kan ook winst maken? Vertel mij even wanneer dit voor het laatste precies gebeurde?
Als ADO een kantoorpand bouwt op P3 is dat een stuk lucratiever dan de voetbalactiviteiten.
0
Woensdag 6 oktober 2021 om 22:49 uur

ikke_adofan

FFL schreef:

Update: stand van zaken oplossing ADO Den Haag
De gesprekken met overnamekandidaten zijn nog steeds gaande. Onderbelicht in de berichtgeving is de rol van vastgoed in de besprekingen. ADO Den Haag speelt in een stadion dat eigendom is van de gemeente, met een huur die voor een Keukenkampioen Divisie club niet is op te brengen. Het stadion van ADO Den Haag is te mooi en te duur voor een club uit de Keukenkampioen Divisie.
Het stadion kan veel intensiever worden gebruikt, waarmee ofwel de huur zou kunnen worden verlaagd ofwel ADO Den Haag meer inkomsten uit het stadion zou kunnen genereren. Overnamekandidaten willen dan ook bij voorkeur het stadion overnemen om het breder te exploiteren en het vastgoed verder te ontwikkelen. ADO Den Haag heeft geen invloed op die verkoop en al helemaal niet met de snelheid waar dat mee zou kunnen plaatsvinden. Complicerende factor daarbij is dat de marktwaarde van het stadion veel lager zou zijn dan de boekwaarde bij de gemeente.
Deze situatie duurt al maanden en in die tijd hebben meerdere partijen afgehaakt. ADO Den Haag hoopt dat betrokken partijen over hun schaduw heen kunnen stappen en alsnog met elkaar in gesprek gaan.
Geen hindernissen bij ADO Den Haag
De financiële problemen bij ADO Den Haag zijn veroorzaakt doordat de grootaandeelhouder een toegezegde storting niet heeft gedaan, al dan niet omdat de Chinese overheid dat zou verhinderen. De herstructureringsdeskundige heeft de documentatie voor het WHOA akkoord gereed, maar het wachten is op een nieuwe aandeelhouder die het traject betaalt. Er liggen geen hindernissen binnen ADO Den Haag voor overnamekandidaten, noch bij de directie, noch bij de RvC, noch bij de STA en noch bij de HFC. Alle hindernissen worden veroorzaakt door omstandigheden buiten ADO Den Haag, zoals de KNVB-regelgeving en de eerdergenoemde perikelen rondom het stadion.
En wat de directie kan doen, doet het ook.
De huidige directie werkt in afwachting van een nieuwe aandeelhouder reeds aan een sluitende begroting. De herstructurering van ADO Den Haag om het kostenpatroon in lijn te brengen met een club in de Keuken Kampioen Divisie loopt op schema. Ieder dubbeltje wordt omgedraaid. De selectie en staf zijn nog nooit zo klein geweest. De formatie is ook ingekrompen, maar ADO Den Haag is er nog niet. Dit is een pijnlijk proces, we spreken over mensen die jarenlang met ziel en zaligheid voor onze club hebben gewerkt. De directie spreekt zijn waardering uit voor de inzet die desondanks zowel in Rijswijk als in het stadion wordt getoond. De reorganisatie is overigens van bovenaf begonnen. De directie doet het dus anders dan veel andere organisaties. Het management is nu reeds drastisch gereduceerd.
Overleg met de supporters
Vrijdag heeft de directie een overleg met een vertegenwoordiging van de supportersgroepen (FCDH, HB, HCF, Fansupport en HSC) om over de stand van zaken te spreken.
Bedankt .

Ik kan mij alleen niet voorstellen dat de gemeente niets of heel weinig heeft afgeschreven op het stadion, zeker met de crisis vanaf 2008.

Maar goed, hang maar eens een waarde aan een stadion. Voor een kantoorpand (welke goed verhuurd is) is het wel wat makkelijker.
0
Donderdag 19 augustus 2021 om 19:27 uur

Aad

Kees schreef:

Echter is ratio niet aanwezig in de voetballerij.

De gemeente Den Haag (lees onder meer de lokale driehoek) is wat blij met ADO. Daarnaast zal de gemeente nooit het stadion en gebouwen (die zouden nog wel verhuurd kunnen worden) laten verdampen.

Het enige verschrikkelijke dat kan gebeuren is komend seizoen in de Keuken divisie uitkomen. Een rampscenario met al die tweede teams.

Wel strijd je met maar zestien clubs om zes prijzen. Kampioenschap, promotieplek de tweede plaats dus en vier periodes.

Welke idioten zich zo misrekend hebben om nummer 17 uit de eredivisie ook te laten degraderen zijn helemaal gestoord. Klopt cijfermatig helemaal niets van en zeker ook i.t.t. heel veel andere landen.
Kees, er is ook een hockeytoernooi gehouden en met wat verbouwingen maak je er zo een Ziggo-hal of een Ahoy van die veel meer rendement bieden. Dak erop, akoestische aanpassingen, Earring of Direct erin en cashen maar.

Nee, de gemeente gaat hooguit even op zoek naar een tweede van der Kallen maar daar blijft het echt bij. En desnoods gaat de boel tegen de vlakte en gaat de grond naar een of andere bank of verzekeringsmaatschappij die er een 16 hoog kantoorpand bouwt.

0
Dinsdag 18 februari 2020 om 12:38 uur

Petah

H@@GenEES schreef:

Dat gebeurt jou wel vaker als iemand met echte argumenten komt
Dan moet je wel met goede argumenten komen en dat doe je niet door een speler met een kantoorpand te vergelijken

En vooral niet hoe jij het doet eigenlijk nergens inhoudelijk op in gaan

Feit is vansen ben ik liever kwijt as rijk
Feit is ook dat ik vind dat de club op voetbaltechnisch gebied al jaren faalt
Dat is ook op de ranglijst terug te zien


Maar ook dat is alleen Uvs ze fout toch dat clubs met 1/5 van ons budget ons op elk front voorbij gaan
0
Dinsdag 6 december 2016 om 13:39 uur

Jager

`Er móest een frisse wind waaien`
zaterdag 30 augustus 2008
Door DENNIS JANSEN

DELFT - ADO Mark van der Kallen was een jaar geleden een volstrekt onbekende naam in de voetballerij.
Sinds hij ADO Den Haag redde van het faillissement is de Rijswijkse zakenman publiek bezit. Mark van der Kallen negen maanden later, over zaken doen, spelerssalarissen en de supporters.

In de directiekamer van zijn smaakvolle kantoorpand in Delft refereert niets aan zijn nieuwste tijdverdrijf: ADO Den Haag. Niets op zijn bureau, niets aan de muur. "Dat was een dag na de promotie wel anders," grijnst Mark van der Kallen. "Alles was groengeel."

O ja, dan tóch, er ligt -verfomfaaid, dát wel- een ADO-shirt, tussen twee ordners in. Dat was laatst voor de coverfoto van Platform, het vakblad van VNO NCW West. Van der Kallen, hij was niet te beroerd om het aan te trekken. In het interview kraakte de Rijswijker harde noten. De gemeente Den Haag kreeg er fiks van langs: "Ik vind het verbazingwekkend dat een gemeenteraad zegt: we stoppen vijftig miljoen in een stadion en als het mis is, hebben we niet de guts om er extra geld in te stoppen."

En nu wil de gemeente Den Haag eerst het rapport van de commissie- Klaas de Vries afwachten, voordat de geldleningovereenkomst in orde wordt gemaakt. U kunt nog steeds niet investeren.

Van der Kallen: "Dat is een misverstand. De investering is juist wel de afgelopen maanden in ADO gestopt. Onder andere het crediteurenakkoord en de afwikkeling met Hebema zijn gebeurd. Alleen de lening van de gemeente aan SSO is nog niet aangepast, maar daar heeft ADO geen last van."

Het is bijna negen maanden na uw reddingsactie in december. Er is veel gebeurd sinds die tijd. Heeft u al gedacht: waar ben ik aan begonnen?

"Nee hoor. Mijn zomervakantie was wel een stukje drukker dan vorig jaar, omdat er nog zoveel geregeld moest worden. En nóg eigenlijk. Maar als je ziet waar we vandaan komen, is het wél leuk. De hele reddingsoperatie was in eerste instantie gericht op de eerste divisie. Toen ADO Den Haag plotseling promoveerde, moesten we snel handelen. Je kunt niet de illusie hebben dat je met de ploeg die vorig jaar in de eerste divisie met de kerst zeventiende stond, nu de eredivisie in kunt. Dus heb ik tegen André (Wetzel) gezegd: we gaan meer geld uitgeven."

De transfer van Daryl Janmaat waar ADO Den Haag de hoofdprijs voor heeft gekregen, maakte dat mede mogelijk. Het geld voor Ferrie Bodde liep ADO Den Haag mis. Bij doorverkoop naar een andere club zou ADO de helft krijgen van de transfersom. Swansea City wilde een deal maken, maar ADO wilde niet.

"Achteraf was het wel een tegenvaller dat de verkoop niet doorging. Swansea wilde ADO betrekken in de deal. Er kwamen berichten dat hij twee miljoen waard zou zijn. Dan zou ADO de helft daarvan krijgen. Een enorm bedrag. Later wilde Swansea dat we met minder dan vijftig procent genoegen namen om de deal door te laten gaan. Wij hielden gewoon vast aan het contract en hadden verder geen invloed op de verkoop door Swansea en het feit dat de transfer niet doorging."

Bijna tegelijkertijd met het versterken van de selectie moest ADO Den Haag flink bezuinigen en een nieuwe organisatie neerzetten.

"Van afslanken van een eerste divisieclub naar het opbouwen van een eredivisieploeg, dat is a hell of a job. In commercieel opzicht zijn we een heel eind. De doelstellingen in dat opzicht zijn voor 95 procent bereikt. Op vijf businessunits na zijn ze allemaal weg. Vorig jaar negentien, nu dertig. Dat zegt wel iets. Er zijn al 3700 seizoenkaarten verkocht en 8500 clubcards. Ik kan je vertellen dat ADO Den Haag in het nieuwe seizoen de hoogste omzet ooit gaat draaien. De inkomsten stijgen van 7,5 miljoen naar 11 miljoen."

Was een heel nieuwe organisatie nodig?

"Nou, er is natuurlijk ook een aantal mensen zelf weggegaan. Maar de meeste mensen waren murw geslagen en hadden niet meer de veerkracht om door te gaan. Er móest een frisse wind waaien door ADO."

De veiligheidskosten moesten ook omlaag.

"Eén miljoen veiligheidskosten per jaar is gewoon niet op te brengen. Wat dat betreft blijft het opvallend dat de gemeente Den Haag met het nieuwe stadion zo hamerde op de veiligheid en met een pakket eisen kwam, terwijl de club de kosten voor zijn rekening moest nemen. Toenmalige burgmeester Deetman heeft toezeggingen gedaan om de veiligheidskosten in de toekomst op een normaal niveau te houden."

De fans aan de overkant kunnen na de wedstrijd nog steeds geen drankje drinken.

"Voor iedereen in het stadion moet een voetbalwedstrijd van ADO Den Haag een uitje zijn, ik ben daar voor. Het is scheef als er in het businessgebouw wel feest wordt gevierd en aan de andere kant van het stadion niet. Toen we laatst overleg hadden bij burgemeester Van Aartsen en we het hadden over gelijkheid voor iedereen, grapte hij: dan ook maar geen bier meer in de businessclub. Maar ik ben blij dat er sinds kort voor het eerst weer gepraat kan worden over faciliteiten voor de supporters. Er moet een biertje komen, al dat niet evenementenbier. Het mag niet de bedoeling zijn dat fans na de wedstrijd hard het stadion uitlopen. Ze moeten lekker even blijven hangen. Het is prettig dat onze burgermeester meedenkt en betrokken is. We moeten de supporters vertrouwen geven. Alleen als dat niet beschaamd wordt is het mogelijk goede faciliteiten te organiseren."

De selectie is samengesteld, de organisatie voor het grootste gedeelte ingevuld. Tegen welke zaken loopt u nu aan?

"Nou, er zijn nog tal van dingen die we aan het onderzoeken zijn. Neem de energierekening van ADO. Die is vier ton. Geloof je dat? Vier ton! Heel even heb ik me afgevraagd of er niet een hennepkwekerij onder het Zuiderparkstadion ligt."

U zit nu negen maanden midden in de voetballerij. Wat is u het meest opgevallen?

"De hoogte van de spelerssalarissen. De prijsverschillen tussen aanvallers en verdedigers. Niet te vergelijken met werknemers uit het bedrijfsleven. En dat veel succesfactoren in een bedrijf overeenkomen met een voetbalclub. In essentie verschilt het managen van een bedrijf en een voetbalclub denk ik niet."

Hoe groot was de tegenvaller dat Martin van Geel niet kwam?

"Jammer natuurlijk. Het was een apart moment, want ik stond aan de rand van de Niagara watervallen toen hij belde om af te zeggen. De stap voor hem was nog net even te groot, maar hij vertelde wel dat het uiteindelijk tussen Roda JC en ADO Den Haag ging. Terwijl hij wel tien aanbiedingen had. Mensen buiten onze regio zien nog te veel op tegen ADO. Het is aan ons om te bewijzen dat we aan iets goeds bezig zijn. Wat dat betreft mag ADO in sociaal maatschappelijk opzicht minder bescheiden zijn. We mogen best meer naar buiten treden met alle activiteiten die ADO wat dat betreft in de regio doet."

U hebt de smaak te pakken met ADO Den Haag.

"Jazeker. Ik geloof in ADO Den Haag. De club heeft een enorme potentie. In een regio met een miljoen inwoners en duizenden bedrijven. Als je toch kijkt naar de ligging van het stadion. Uniek! Ondernemers moeten beseffen dat daar een unieke kans ligt om zaken te doen. Handhaving in de eredivisie wordt erg belangrijk. Geloof me, over een paar jaar is hier echt geen stoel meer te krijgen."

0
Zaterdag 30 augustus 2008 om 08:20 uur

Nu online

oodh, Haagse Haas, guru, zuiderwijk, Erik070, Lellow, PietF, haguhnees87, yesyes en 142 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie