Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X (Twitter)

Volg Cadd op X  (Twitter)

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: keepers

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

slash070

Bollie74 schreef:

Inderdaad. Die man hadden ze nooit meer in dienst moeten hebben en hanteert hij nog een handleiding van 2010.

Wat meneer even vergeet is dat zijn trainingen nog nooit een keeper beter heeft gemaakt. Groothuizen, Koopmans en Stevens zijn daar goede voorbeelden van. In potentie goede keepers maar meneer kreeg ze nooit op hun niveau.
De vruchten afwerpen van het scouten en opleiding is natuurlijk overdreven, maar toch zitten er regelmatig keepers van ons in de vertegenwoordigende elftallen. Is trouwens heel wat jaartjes geleden dat er sowieso echt goeie aansprekende Nederlandse keepers waren in ons betaalde voetbal en in oranje.

Ik heb zelf weinig verstand van keepen, of hoe ze op 'hun voorvoeten moeten staan' en 'een hand die teveel naar buiten staat' (lees je mee #JB hahaha). Maar die Mulder heeft inmiddels wel aardig wat bestuursleden en trainers overleefd bij ADO. Wat we persoonlijk ook van hem vinden.

Ps, klop! klop!(afkloppen!). Zal je zien dat hij er binnenkort ook uitgeknikkerd wordt, omdat een lang dienstverband niet volgens 'visie' van onze eigenaar is .
3
Dinsdag 21 november 2023 om 09:27 uur

Bollie74

Rob_dh schreef:

Totale onzin dit. Als ze een beetje verstandig zijn pakken ze komend weekend de auto naar Maastricht en gaan ze even goed kijken hoe Romain Matthys alle ballen uit de kruising plukt.
Inderdaad. Die man hadden ze nooit meer in dienst moeten hebben en hanteert hij nog een handleiding van 2010.

Wat meneer even vergeet is dat zijn trainingen nog nooit een keeper beter heeft gemaakt. Groothuizen, Koopmans en Stevens zijn daar goede voorbeelden van. In potentie goede keepers maar meneer kreeg ze nooit op hun niveau.
2
Maandag 20 november 2023 om 20:14 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Andere manier van keepers scouten
ADO Den Haag plukt de vruchten van een andere manier van scouten van jonge keepers.
Lees het nieuwsbericht
2
Maandag 20 november 2023 om 11:43 uur

ADO079

Barend schreef:

Daar is het eerste elftal niet voor, om als keeper 'ervaring' op te doen.
Een keeper kan zich geen fouten permitteren. In het eerste moet je een stabiele, ervaren en betrouwbare sluitpost hebben. Niet eentje die geweldige reddingen afwisselt met de onnozelste fouten.
De keeper van Real Madrid maakt ook nog wel eens een foutje. Foutloze keepers bestaan niet en op ons niveau natuurlijk al helemaal niet.
2
Dinsdag 7 november 2023 om 13:48 uur

Edwin Post

Tja wat een sukkel hè die trainer ik zou hem ontslaan en Franken neerzetten. Het is hier af en toe hetzelfde gedrag als wat je zondag zag bij Ajax na de overwinning. Wij zijn maar Den Haag en hebben pas 1 wedstrijd verloren hoe lang is dat niet geleden. Een ding vind ik wel jammer dat is dat we geen ervaren doelman ( die we wel hebben) in de goal hebben staan. Het is leuk dat hij wat reddingen verricht maar je komt weer voor de zoveelste keer eerst achter te staan waardoor je er altijd minimaal twee doelpunten moet maken.We hebben best wel aardige keepers gehad maar dit jaar is het heel summier en de beste die je hebt is derde keeper. Voor de rest is het heerlijk als je wint vooral in de slotfase.
2
Maandag 6 november 2023 om 23:08 uur

Edwin Post

Ik denk dat je toch moet gaan rouleren met de keepers voordat hij deelneemt aan de Afrika cup en misschien nog wel een blessure oploopt of wat anders.
3
Vrijdag 27 oktober 2023 om 05:28 uur

BLEISWIJK-1

Mr.070 schreef:

Je zegt dat Nikiema een aandachtspuntje is maar bij Asante dat iedereen nodig is.. Asante moet gewoon banken PUNT. en Nikiema moet meer zelfverzekerheid tonen, ander is het indd banken. Dus de aandachtspunten liggen zeker achterin.
Ik heb het niet over Asante wel of niet basis. Je opstelling is zo sterk als de concurrentie. Dat zorgt er ook voor dat een Koudoussou en Che ook niet kunnen verslappen. Dus nu is het banken voor Asante. Maar na een blessure, schorsing of wat anders kan dit gewoon weer anders zijn. Hij heeft betere wedstrijden dit seizoen gespeeld.

Bij de keepers maakt de bank achter Nikiema ons niet sterker. Het alternatief is gewoon niet beter. Daarom gewoon tot de winterstop aankijken. Mocht hij blijven keepen zoals nu. Dan zou ik in de winterstop een betere keeper halen.
0
Vrijdag 20 oktober 2023 om 22:18 uur

Advertentie

grijze gek

Aad schreef:

Voor mij niet te lezen zonder abonnement .
Hier Aad

Hoe ADO nog meer de vruchten van de jeugdopleiding wil plukken en zo hoopt op miljoenentransfers

REPORTAGEJeugdcomplex De Aftrap is al decennia lang de kweekvijver ADO Den Haag. Wie worden de Haagse helden van de toekomst en wat is het geheim van de opleiding? Deze site ging langs voor een reportage. Over het ADO-DNA, een bezoek van John Heitinga en de nieuwe Finn van Breemen.

Zaterdagochtend kwart voor tien. Terwijl steeds meer mensen het terrein opkomen, verlaat Peter Charité het juist. Met een grote, volle roltas achter hem aan. ,,Dit is alweer mijn 35ste jaar als vrijwilliger”, zegt hij trots. Waar zijn reis naartoe gaat? ,,Naar AFC in Amsterdam. Om kwart over twaalf speelt daar de onder 16 en om half drie de onder 17. Hopelijk nemen we alle punten mee naar huis.”
Teamleider Charité behoort tot de categorie, waar onder anderen ook omroeper Roeland Gelink, terreinmeester Bally Balradj en clubarchivaris Frans Leermakers toe behoren. De categorie die model staat voor het klassieke clubgevoel. Ofwel één derde van de unieke mix, die je hier tussen Moerwijk, Morgenstond, Leyenburg en Rustenburg en Oostbroek tegenkomt. Een ander deel bestaat uit de bekende oud-spelers, waar je op elk jeugdterrein van een profclub tegenaan loopt.

Sjaak Polak en Richard Knopper
In dit geval de voormalige hoofdtrainer van Ajax: John Heitinga. Zijn zoontje Lennox komt met de onder 13-2 van Ajax op bezoek om op het tweede veld te spelen tegen de onder 13 van ADO Den Haag. Voorts noteren we onder anderen nog Sjaak Polak, voormalig eerste-elftalspeler en tot vorig seizoen trainer van ADO Vrouwen. En kijk, wie staat ook langs de lijn bij de mini-editie van ADO-Ajax? Richard Knopper. Hij voetbalde bij beide clubs in het eerste elftal.


Even verderop langs het eerste veld staat Ron van Baaren. Aandachtig kijkt de voormalige flitsende rechtsbuiten van het eerste elftal naar de verrichtingen van de onder 14 tegen NAC Breda onder 14. In de jaren 70 brak Van Baaren vanuit de jeugdopleiding door. ,,De jeugdafdeling van toen en nu zijn niet meer met elkaar te vergelijken. Nu is het allemaal meer gestructureerd. Tegelijkertijd is de essentie hetzelfde: de honger van talentjes die het profvoetbal willen halen. En het ongrijpbare element: wie haalt het uiteindelijk?”

Van Baaren staat bij dit team omdat sinds dit seizoen zijn kleinzoon Jimmy Zuurmond erin speelt. Een linksbenige spits met flair. Hij en zijn teamgenoten vormen het laatste deel van de ervaring die een bezoek aan De Aftrap biedt: de glasheldere blik in de toekomst. Met elke wedstrijd die je hier ziet, vergroot je je kans op het glorieuze moment waar elke voetbalkenner van droomt. Dat je in het Bingoal Stadion een speler ziet debuteren en de show ziet stelen, waarop je met een gerust hart zegt: ‘O, die heb ik jaren geleden al op De Aftrap gezien’.

Lijntjes met het eerste elftal
Achter het doel staat Academy Director Albert van der Dussen. Zijn humeur is zonnig. Dat heeft ermee te maken dat sinds zijn aanstelling in april 2020 de lijntjes met de selectie van het eerste elftal nog nooit zo kort zijn geweest. ,,Sinds Joris Mathijsen technisch directeur is, hebben we dagelijks contact. Zo weten we van elkaar precies wat er speelt. Daar zal de club in de toekomst alleen maar de vruchten van plukken. Onlangs stond de hele staf van het eerste elftal te kijken bij de onder 18. Dat is voor die jongens van dat team natuurlijk een enorme kick.”

Ook draagt het in de ogen van de 59-jarige Van der Dussen, die zelf nog in de amateurtak van ADO speelde, bij aan een van zijn belangrijkste speerpunten. ,,Namelijk de verhoging en verdere uitdieping van het typische ADO Den Haag-DNA. Dat staat voor lef, strijd en bluf. Dat moet een pijler zijn waarop de club altijd kan terugvallen. Wat dat betreft ben ik blij dat de brug tussen de jeugd en selectie er weer ligt. Uiteindelijk is het aan de spelers zelf of ze het voor elkaar krijgen om die stap te maken.
Voetballers met regionale roots en uitstraling dragen niet alleen bij aan de herkenbaarheid richting de supporters, maar ook aan een gezonde financiële huishouding. ,,Kijk naar Finn van Breemen, die afgelopen zomer voor een miljoen euro naar FC Basel vertrok. Dat is waarde creëren via de opleiding. Ik weet zeker dat er de komende tijd meer spelers volgen. Dat de eerste drie keepers van het eerste elftal afkomstig zijn van De Aftrap en het prima doen, is ook zoiets waarvan ik zeg: ‘Daar worden wij hier blij van’.”

Chauffeurs, scouts en studiebegeleiders
Het organigram van een jeugdopleiding anno 2023 is niet alleen erg omvangrijk, maar kent ook vele uiteenlopende aspecten. Zodra je de parkeerplaats van De Aftrap opkomt, zie je ze al staan: de bekende Volkswagen Transporterbusjes, die de talenten halen en brengen.

Een groot deel van de helden van de toekomst komt dan wel uit Den Haag, maar die stad is tegenwoordig erg groot. Daarbij zijn er ook ambitieuze voetballertjes van verder uit de regio, die De Aftrap als de ideale springplank voor de droomsprong naar het betaalde voetbal zien. Een tiental chauffeurs neemt het vervoer voor hun rekening.

Dan zijn er nog de vijftien scouts die constant werkelijk alle velden van Den Haag en omgeving afspeuren naar jonge en talentvolle voetballers. Twee van die scouts zijn ook regiocoördinator en de hele tak, omschreven met de term Talentherkenning, staat onder leiding van Gerard van Ruitenburg.

Het percentage jeugdspelers, voor wie het betaald voetbal uiteindelijk daadwerkelijk zal zijn weggelegd, ligt niet hoog. Vandaar dat school in de opleiding van ADO een belangrijke plaats inneemt. Daarom zijn er zes studiebegeleiders: voor de lichtingen van onder 13 tot en met onder 18.
3
Dinsdag 17 oktober 2023 om 17:55 uur

Aad

Eeuwig Den Haag schreef:

Aad en co:

Wat ik me dan afvraag is:
Als die Holland Sport fans afgehaakt zijn en de ADOérs gebleven, waar zijn die beruchte hooligans vandaan gekomen dan? Holland Sport stond toch altijd meer bekend om de wat beruchtere fans dan de netto ADOérs, maar dat zijn dus niet dezelfde die uiteindelijk FC Den Haag berucht hebben gemakt?
Bij Holland Sport zat de "harde kern" (de echte schollenkoppen) achter het doel aan de zeezijde maar die waren niet te vergelijken met de hooligans uit de jaren '80 van ADO. Maar inderdaad, in de jaren '60 waren de HS-supporters wat minder braaf dan die van ADO. Keepers van de tegenpartij werden soms wel getrakteerd op slachtafval van vissen. Zegt men, want ik kan mij niet herinneren dat gezien te hebben.
Ik stond op noord. Dan kon je daar in het seizoen HBS zien cricket spelen. Ook leuk.
0
Donderdag 5 oktober 2023 om 14:11 uur

Eeuwig Den Haag

Bollie74 schreef:

Uhm volgens mij leert hij hun dingen aan. En je ziet gewoon dat hij de keepers niet goed traint. Die bal erna ook. Die stompe hij weg.
Altijd prima keepers gehad bij den haag
0
Maandag 18 september 2023 om 20:31 uur

Nu online

Francisco, James, Rob_dh, Lellow, frans swa, ton en 141 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Matteo Waem Daryl van Mieghem Henk Veerman

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
1-1
8 december 2023

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo NAC Breda
15 december 2023 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II 18 - 39
2 Roda JC + 18 - 35
3 FC Emmen 18 - 32
4 ADO Den Haag 18 - 31
5 SC Cambuur 18 - 31
6 NAC Breda 18 - 31
7 Graafschap 18 - 30
8 FC Groningen 18 - 28
9 FC Dordrecht 18 - 27
10 FC Eindhoven 18 - 26
11 VVV-Venlo 18 - 26
12 Jong AZ 17 - 24
13 Helmond Sp. 18 - 24
14 MVV Maastr. 18 - 22
15 Jong Utrecht 17 - 18
16 Jong Ajax 17 - 17
17 Jong PSV 18 - 17
18 Telstar 18 - 14
19 FC Den Bosch 17 - 11
20 TOP Oss 18 - 8