Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

dirk

Uit het Leidsch Dagblad van vandaag:
Leiden
De nieuwigheid van het draaien van een seizoensvoorbereiding is er voor Mats van Kins wel een beetje af. De 20-jarige Leidenaar is begonnen aan zijn derde contractjaar bij ADO Den Haag. Of hij het komend seizoen ook daadwerkelijk in het shirt van de Haagse club is te bewonderen, valt te bezien. ,,Verhuur zou het beste zijn’’, zegt hij.
Het trainingskamp in Zeeland - en daarmee de derde week van de voorbereiding - zit er op. Mats van Kins hoeft zich niet meer uit te sloven om te laten zien wie hij is. Ook de supporters die massaal uitrukken om de oefenduels te bekijken, kennen hem inmiddels wel. Ondanks dat hij na zijn debuut in de eredivisie tegen PEC Zwolle in december 2017 geen officiële minuten meer maakte.
De meningen van de aanhang zijn divers, blijkt uit opmerkingen langs de kant. De een ziet Van Kins liever vandaag dan morgen in de basis verschijnen. Een ander vindt hem te licht voor het grote werk. Die tweespalt zegt veel over de status van de Leidenaar. Van Kins is een verfijnde voetballer met oog voor de ruimte. Maar door een gebrek aan speeltijd raakt zijn ontwikkeling niet in een stroomversnelling.
Hoewel hij dezelfde positie in het veld kan bekleden als Abdenasser el Khayati, maakt Van Kins zich geen illusies. ,,Mocht El Khayati vertrekken, wordt er een opvolger voor hem gehaald. Daar is de club allang mee bezig. Er komt dan ook geld vrij, dus dat is logisch.’’
Over die impasse heeft hij onlangs nog gesproken met trainer Fons Groenendijk en technisch directeur Jeffrey van As. ,,Ik moet nu vlieguren gaan maken. Dat vinden zij ook. Ik ben realistisch genoeg om te zien dat dat in het eerste van ADO lastig wordt. Verhuur zou daarom het beste scenario zijn. Naar een club uit de Keuken Kampioen Divisie bijvoorbeeld. Er hebben zich alleen nog geen clubs gemeld. Misschien dat er binnenkort ergens een deur open gaat.’’
Minuten
Eigenlijk is de voorbereiding de periode waarin hij het meest aan voetballen toekomt. Vooral in de eerste weken maakte iedere speler zo’n beetje hetzelfde aantal minuten. De Leidse middenvelder laat daarin zien wat hij kan. Met de bal aan de voet en de kin omhoog loert hij op een beslissend steekballetje. Dat is best lastig tegen amateurclubs die zich gegroepeerd terugtrekken om de schade te beperken.
Toch gaat het veel te ver om over een uitzichtloze situatie te spreken. Van Kins heeft het nog steeds ’onwijs naar zijn zin’ bij ADO. En geniet van iedere minuut dat hij op het veld staat. Mocht een verhuur uitblijven, is er geen man overboord. Jong ADO Den Haag speelt komend seizoen in de derde divisie waarin iedere weekeinde een stevig potje mannenvoetbal op het programma staat.
Dat is een stuk aantrekkelijker dan de nietszeggende reserve-competitie waarin ADO 2 vorig seizoen nog meedraaide. ,,Dan speel je af en toe op maandagavond en krijg je weinig ritme. Vorig seizoen raakte ik ook nog geblesseerd, dat was heel irritant. Maar ik blijf het altijd positief bekijken. Ik ben pas twintig en er is nog veel mogelijk.’’
RCL
Want wie hem een paar jaar geleden had gezegd dat hij op 20-jarige leeftijd aan zijn derde seizoen als profvoetballer bij ADO Den Haag zou bezig zijn, was meteen knettergek verklaard. Als A-junior bij RCL had hij een half jaar meegedraaid in het eerste elftal dat ook toen in de tweede klasse uitkwam.
Een aantal clubs uit de Bollenstreek toonde interesse in de technische middenvelder. Hij was eigenlijk al rond met Katwijk toen ADO Den Haag zich opeens meldde.
,,Ik weet niet of een verhuur aan een topamateurclub eigenlijk een optie is. Volgens mij is dat een ingewikkelde constructie omdat ik normaal gesproken bij ADO iedere dag train en een club als Katwijk maar drie keer in de week.’’
Woensdag 17 juli 2019 om 18:07 uur Quote

Advertentie

TB

BLEISWIJK-1 schreef:

Als er iemand definitief gaat tekenen, dan laat Frans zeker wat van zichzelf horen.

Perr Schuurs zou me verbazen. Ten eerste hebben we genoeg verdedigers. Vertelde Alfons van de week nog. En Ajax leent niet uit aan clubs op kunstgras.

Maar we gaan het zien. Ik verwacht zelf echter dat ze pas zaken afronden als de AD binnen is. Vanaf eind deze week als ik John v. Zweden mag geloven. En laat het volgend weekend nu open dag zijn!!
Ajax heeft Johnson uitgeleend aan PEC.
Zondag 14 juli 2019 om 21:05 uur Quote

pajam

ENW02 schreef:

Dat is ook heel slecht. Daarom snap ik doe ophef niet die sommige maken want het is nooit anders geweest. Maar sommige op de box zeggen dat wel. En daar wil ik dan graag antwoord op. Alleen kunnen ze die niet geven omdat die er niet zijn. Vele roepen hier zonder wat te kunnen ondersteunen. 1975 de beker aanhalen zegt alles dan. Ik ben het met jou eens. Maar wees gerust het gaat nooit anders worden.
Exact wat jezelf nu ook bevestigd is dé reden dat velen (i.p.v. sommigen) er doodmoe van zijn of er zelfs zo`n beetje klaar mee zijn.

Het is helemaal bizar om te concluderen dat het nooit anders gaat worden. We hebben jaren erover gedaan om weer in de eredivisie terecht te komen, onze thuishaven opgegeven om de stap naar een stabiele middenmoter met uitschieters naar het linkerrijtje te worden. En naast een degradatie, 2x play offs Europees voetbal halen (en 1x EL bereiken) NIKS voor elkaar gekregen.

Geen Beker finale , geen doorbraak van potentiele top voetballers, geen grotere successen op afdeling commercie ; he-le-maal niks.
Clubs als PEC , Heracles en VVV/Willem II moeten schaamrood op de kaken van onze beleidbepalers creëren. Die clubs zijn dé spiegel voor onze bestuur hoe bizar we jaar na jaar falen.

Ik ben het met Tommy eens dat het voetbal al jaren niet te pruimen is en dan komt een Emmen de eredivisie in en speelt al leuker voetbal ; jaaaa, maar die kunnen vrijuit spelen, die moeten niks. En PEC jaren geleden dan; jaaa, die eindigen al "jaren" onder ons en Heracles dan; "Jaaa, die hebben in heinde ver geen concurrentie en tis er lekker gemoedelijk".
Voor alle succes voorbeelden is er een reden waarom wij het niet kunnen en zij wel.

En voor ons zelf is het altijd praten in hoe slecht het altijd was en het daarom goed is wat we nu laten zien ook een dooddoener van jewelste; je hebt al wat jaren de 9e/10e begroting van de eredivisie en al jaren mag je blij zijn als we met klote voetbal en hangen/wurgen misschien 10e worden! Terwijl je op basis van je begroting, faciliteiten, aantal jaren eredivisieschap (inmiddels weer) én achterland gewoon op die 10e plek als ondergrens zou moeten kunnen eindigen.

om moe van te worden!

En nu gaan de Chinezen wéér door waar ze gebleven waren ; macht naar zich toe trekken en eindelijk handelshuis worden om iets te verdienen (JAAA het is hun geld en zij bepalen ; i know).
Zondag 14 juli 2019 om 19:11 uur Quote

pajam

ENW02 schreef:

Zeg ik dat dan ???
Geen idee, dat haal ik eruit en vraag jou of ik dat goed lees.

Even los van jou "slang" dat het al sinds de jaren `80 nooit meer was dan wat het nu is, hebben we ooit midden jaren `90 bedacht dat verouderde faciliteiten (zowel sportief als commercieel) één van de zaken waren die aangepakt moesten worden.

In de tijd dat v/d Veen nog als directeur in Het Zuiderpark rondliep, in de tijd van Mark Wotte waren er al plannen om Het Zuiderpark op te knappen en met betere faciliteiten én een promotie naar de eredivisie zouden we beter tijden krijgen.

Vanaf dat moment hebben we welgeteld 1 mooi seizoen meegemaakt en verder was het kommer en kwel! Niemand kan daar toch tevreden over zijn?
Nee, top-5 gaat het niet worden, maar iets meer structuur, beleid en zo nu en dan een leuk seizoen met misschien zelfs een keer een bekerfinale moet gewoon in Den Haag haalbaar zijn!!

Heracles, PEC en misschien zelfs Willem II / VVV zijn duidelijke voorbeelden van hoe het óók kan, vaak (PEC en Heracles) met minder geld.

Onderaan de streep kunnen we concluderen dat er in de afgelopen 40 jaar 3 positieve punten zijn;

"stabiel" in de eredivisie
nieuwe onderkomen
1x Europees voetbal

dat is toch schaamteloos slecht?
Zondag 14 juli 2019 om 18:52 uur Quote

Sprinkhaan070

Ooievaar schreef:

Was toen bij PEC in zijn eerste periode een hele goede voetballer, daarna ver weggezakt. Kan vriezen kan dooien.

Als Fons hem vertrouwen geeft, daar gaat het bij die Marokkaanse jongens vaak om, dan zou het een goede zet kunnen zijn, temeer omdat Nasser - er nog steeds- is.

Echt vakmanschap weer van onze scouting. Mag best gezegd worden (...) Die zit zeker ook in Zeeland. Ha ha ha ha ha.....
Heeft juist zijn beste seizoen in 2017-2018 gehad bij PEC. 32 wedstrijden, 8 goals en 5 assists. Speelde samen met Namli de pannen van het dak.
Vrijdag 12 juli 2019 om 23:56 uur Quote

Ooievaar

Was toen bij PEC in zijn eerste periode een hele goede voetballer, daarna ver weggezakt. Kan vriezen kan dooien.

Als Fons hem vertrouwen geeft, daar gaat het bij die Marokkaanse jongens vaak om, dan zou het een goede zet kunnen zijn, temeer omdat Nasser - er nog steeds- is.

Echt vakmanschap weer van onze scouting. Mag best gezegd worden (...) Die zit zeker ook in Zeeland. Ha ha ha ha ha.....
Vrijdag 12 juli 2019 om 21:27 uur Quote

BLEISWIJK-1

Frans schreef:

Beste shouters,

ADO Den Haag probeert als eerste versterking Youness Mokhtar binnen te halen, er zijn al diverse gesprekken geweest en ziet er positief uit.

Groeten Frans
WELKE CLUB IN DE EREDIVISIE PIKT YOUNESS MOKHTAR OP?

Spelers met een succesvol verleden in de Eredivisie zijn tijdens transferperioden in Nederland als zoete snoepjes in een snoepwinkel. Ze hebben bewezen hier te kunnen presteren en staan vaker welwillend tegenover een dienstverband in de Eredivisie. Als zo`n speler ook nog eens transfervrij is, lijkt de optelsom snel gemaakt. Youness Mokhtar voldoet aan alle criteria, maar welke club pikt hem op?

Vandaag om 15:05 door Martijn Ruijter

In twee perioden, tussen 2012 en 2018, speelde Mokhtar meer dan honderd wedstrijden voor PEC Zwolle. Tussendoor maakte hij uitstappen naar FC Twente en Saoedi-Arabië. Met technische hoogstandjes, sterke dribbels en scorend vermogen liet de buitenspeler zien prima in de Eredivisie te passen. Het afgelopen seizoen vertrok Mokhtar naar Turkije, maar bij MKE Ankaragücü liet hij na een half jaar al zijn contract ontbinden. Een overstap naar de Noorse hoogste divisie werd ook geen succes. 

Youness Mokhtar heeft dus geen geweldig seizoen achter de rug. Hem binnenhalen is een risico, maar de Nederlandse Marokkaan is nog altijd pas 27 en kent de Eredivisie op zijn duimpje. De vraag is welke club in de Eredivisie behoefte heeft aan een speler als Mokhtar.

WIE O WIE?

Een terugkeer bij PEC Zwolle of het gepromoveerde FC Twente lijkt de meest logische match te zijn. Een andere optie in de Eredivisie is FC Emmen, waar Mokhtar een aanvallende rol op het middenveld kan vervullen. Een dark horse is ADO Den Haag. Technisch manager Jeffrey van As gaf onlangs aan dat ADO op zoek is naar aanvallende versterkingen.

Met het vertrek van Ricardo Kishna, Sheraldo Becker en Melvyn Lorenzen zit ADO dun in de buitenspelers. De verwachte verkoop van Nasser El Khayati zal de club uit Den Haag redelijk wat geld opleveren, maar dure aankopen hoeven de fans niet verwachten. Transfervrije krachten lijken een ideale oplossing te zijn en Youness Mokhtar zou zomaar uit de hoge hoed kunnen komen.
Vrijdag 12 juli 2019 om 18:33 uur Quote

Vakkie-G

Spelers met een succesvol verleden in de Eredivisie zijn tijdens transferperioden in Nederland als zoete snoepjes in een snoepwinkel. Ze hebben bewezen hier te kunnen presteren en staan vaker welwillend tegenover een dienstverband in de Eredivisie. Als zo`n speler ook nog eens transfervrij is, lijkt de optelsom snel gemaakt. Youness Mokhtar voldoet aan alle criteria, maar welke club pikt hem op?

Vandaag om 15:05 door Martijn Ruijter
In twee perioden, tussen 2012 en 2018, speelde Mokhtar meer dan honderd wedstrijden voor PEC Zwolle. Tussendoor maakte hij uitstappen naar FC Twente en Saoedi-Arabië. Met technische hoogstandjes, sterke dribbels en scorend vermogen liet de buitenspeler zien prima in de Eredivisie te passen. Het afgelopen seizoen vertrok Mokhtar naar Turkije, maar bij MKE Ankaragücü liet hij na een half jaar al zijn contract ontbinden. Een overstap naar de Noorse hoogste divisie werd ook geen succes.

Youness Mokhtar heeft dus geen geweldig seizoen achter de rug. Hem binnenhalen is een risico, maar de Nederlandse Marokkaan is nog altijd pas 27 en kent de Eredivisie op zijn duimpje. De vraag is welke club in de Eredivisie behoefte heeft aan een speler als Mokhtar.WIE O WIE?
Een terugkeer bij PEC Zwolle of het gepromoveerde FC Twente lijkt de meest logische match te zijn. Een andere optie in de Eredivisie is FC Emmen, waar Mokhtar een aanvallende rol op het middenveld kan vervullen. Een dark horse is ADO Den Haag. Technisch manager Jeffrey van As gaf onlangs aan dat ADO op zoek is naar aanvallende versterkingen.

Met het vertrek van Ricardo Kishna, Sheraldo Becker en Melvyn Lorenzen zit ADO dun in de buitenspelers. De verwachte verkoop van Nasser El Khayati zal de club uit Den Haag redelijk wat geld opleveren, maar dure aankopen hoeven de fans niet verwachten. Transfervrije krachten lijken een ideale oplossing te zijn en Youness Mokhtar zou zomaar uit de hoge hoed kunnen komen.
Vrijdag 12 juli 2019 om 16:46 uur Quote

rijswijk hoekpolder

grijze gek schreef:

Whooooopie, daar kunnen we weer wat mee :upyours:
Nog nooit incasseerde Excelsior zoveel geld voor een speler. Vorig seizoen werd Mike van Duinen voor 750.000 euro verkocht aan PEC Zwolle. Dat was op dat moment de DUURSTE uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. De verkoop van Schouten levert de Kralingers VIER keer MEER op.
Vrijdag 5 juli 2019 om 11:44 uur Quote

harryk

Sprinkhaan070 schreef:

Daarom eindigen ze al 3 seizoenen onder ons. Poehpoeh wat een beter beleid.
Helemaal eens misschien wordt pec degradatiekandidaat
Maandag 1 juli 2019 om 18:21 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Dennis72, hg, FCDHZwoude, bennyboy1960, Rob2002, Kees, Haagshart, Aad, MD98, DHFC070 en 1 gast

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Utrecht
4 augustus 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -