Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Gemeente kan aandeel niet aan fans geven
De gemeente Den Haag kan haar gouden aandeel van ADO Den Haag niet overdragen aan de supporters.
Lees het nieuwsbericht
Vandaag, om 13:37 uur Quote

DHFC070

Haha wat een verhaal weer met Jerry zijn bericht. Alleen al het feit dat dit onder de pet gehouden moest worden zegt alweer genoeg. Niveautje achterkamertjes politiek en de overige supporters van de domme houden. Waarschijnlijk vergeten waarvoor de OGS in het leven geroepen is? Daarnaast zie ik weinig in het bericht wat echt "nieuw(s)" waarde heeft. Of het moet zijn dat Manders eerder de OGS heeft afgezegd?

Gelukkig zijn er ook nog mensen die door dit soort marketing luchtfietserij kunnen prikken. Zoals gezegd Manders zal veel waarheden vertellen maar enige zelfreflectie valt nooit te betrappen bij de man. Alles ligt altijd aan ander en de ander spreekt nooit de waarheid. Iets van waar water is, is vuur? En het is ook maar net hoe je zaken verteld en uitlegd.
Onder aan de streep staan we er ieder jaar weer slechter voor en ieder jaar lopen de inkomsten verder achteruit ook sinds Manders er zit. In dit daglicht is enige zelfreflectie en iets minder op de borst klop gedrag gerechtvaardigd.
Vandaag, om 12:20 uur Quote

KR96

Als je het over de Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag hebt, is het verleidelijk om vergelijkingen te maken met andere buitenlandse eigenaren of te wijzen naar Internazionale en AC Milan die in handen zijn van Chinese kapitaalkrachtige investeringsgroepen. En natuurlijk komen dan steevast de cultuurverschillen met China ter sprake. Maar dan zien we één essentieel verschil over het hoofd: Hui Wang heeft geen geld.
Nadat vorige week de gemeente Den Haag kenbaar had gemaakt zijn handen van de club af te trekken, slingerde Hui Wang een persbericht de wereld in om de onrust bij de supporters weg te nemen. De boodschap was dat zijn bedrijf United Vansen inmiddels twintig miljoen euro heeft geïnvesteerd in de club. Wat Wang er vooral niet bij zei, was dat het niet zijn eigen miljoenen waren. Wang moet in China steeds opnieuw met de pet langs om investeerders te vinden. United Vansen is een lege huls zonder eigen kapitaal, Hui Wang is een simpele advocaat die geen euro’s op zijn rekening heeft staan die hij kan aanspreken wanneer zijn club hulp nodig heeft.

Het verklaart ook heel veel financiële problemen van de afgelopen jaren. De aandelenovername sleepte zich in 2014 een half jaar voort en United Vansen werd zelfs veroordeeld tot een boete van één miljoen euro vanwege het missen van de deadline. In 2015 zette Wang zijn handtekening onder een verplichting om 3,7 miljoen euro te betalen, maar na anderhalf jaar stond Wang voor de rechter omdat hij nog steeds de resterende 2,4 miljoen niet had overgemaakt. Reden: hij vond maar geen geldschieters in China. Zelfs na zijn veroordeling moest ADO Den Haag een beroep doen op de gemeente om de stadionhuur te mogen opschorten, omdat het geld opnieuw niet op tijd was. Bovendien bleek dat het geld ook nog eens via de onbekende firma Golden Line uit Hongkong was binnengekomen, waardoor het niet meteen kon worden opgenomen. In augustus 2016 kon de club eindelijk Sheraldo Becker aantrekken, omdat Wang had toegezegd de kosten te dekken. De club moest de drie ton (afkoopsom en salaris) uiteindelijk zelf voorschieten en kwam daardoor in grote financiële problemen, omdat Wang pas aan het einde van het seizoen het geld bij elkaar had geschraapt.

Voor het nieuwe seizoen is er inmiddels een achtergestelde lening van 3,9 miljoen euro opgenomen in de begroting. De gemeente Den Haag heeft nooit antwoord gekregen op de vraag waar dat kapitaal precies vandaan komt. Het is het zoveelste signaal dat de grootaandeelhouder van ADO Den Haag van anderen afhankelijk is als er iets moet worden betaald. Het lijkt een startpunt van een nieuwe jaargang met financiële problemen en niet nagekomen afspraken. Het grote verschil is dat de gemeente Den Haag zich heeft teruggetrokken als toezichthouder. Dat betekent dat er zelfs niemand meer is om Hui Wang aan zijn jasje te trekken als hij weer eens een afspraak niet nakomt.
Vandaag, om 11:21 uur Quote

Advertentie

JB

JerryFC schreef:

Bericht is verwijderd op verzoek van de kloep.
Dit om (nog meer) onenigheid te voorkomen met bijv. de gemeente. Het verslag was iets te letterlijk en kon verkeerd geïnterpreteerd worden.
Typisch verdeel- en heersgedrag, om verdeeldheid onder de supporters te zaaien dus.
Vandaag, om 11:19 uur Quote

bimboembam

Verder eens met KR96.

Goed dat er een OGS is, maar ik denk oprecht dat alle supporters op de hoogte gehouden willen worden.

Misschien worden er dan wel meer SCC`s verkocht ;)
Vandaag, om 11:00 uur Quote

JB

JerryFC schreef:

Bericht is verwijderd op verzoek van de kloep.
Dit om (nog meer) onenigheid te voorkomen met bijv. de gemeente. Het verslag was iets te letterlijk en kon verkeerd geïnterpreteerd worden.
Verkeerd geïnterpreteerd als in

Het is niet allemaal hallelujah wat de club met een selectief groepje supporters deelt ?
Vandaag, om 10:54 uur Quote

KR96

JerryFC schreef:

Bericht is verwijderd op verzoek van de kloep.
Dit om (nog meer) onenigheid te voorkomen met bijv. de gemeente. Het verslag was iets te letterlijk en kon verkeerd geïnterpreteerd worden.
Oké, dus wel ingegeven door de club. Excuus Max!

Blijft een vreemde zaak en schandalig dat bepaalde supporters dus meer mogen weten dan anderen, maar dat is mijn mening.
Vandaag, om 10:53 uur Quote

KR96

fransje1 schreef:

En terecht als dit zo afgesproken is heb je je eraan te houden !!
Dat vind ik echt onzin. Die mensen zitten daar als vertegenwoordiger van de supporters, dan dienen zij ons ook op de hoogte te houden. Als zij niets meer mochten delen dan kan je hun functie net zo goed schrappen wat mij betreft.
Vandaag, om 09:49 uur Quote

bimboembam

Dus dat JB!

@Jerry,bedankt voor het delen.

Denk dat er sowieso meer SCC`s verkocht waren als er meer openbaar werd gemaakt ipv besloten bijeenkomsten met een paar supporters (en er een betere aktie was voor alle tribunes).
Vandaag, om 08:30 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

JB, Wizard, Leetje, TB, Franky, Ferdy, Jordy, barney070, Alfista60, adorob, iDaan, keesvld, pajam, Jurriën, Peter87, KR96, langnek, Ricardo Smit, D.H.zuid-west, oodh, Marijn, Ado Vakkie S, gillah, Langebach2, Kees, purnie&pino, bennyboy1960, Aad, Tommy, Madmax, Tikki Takka, FC Den Haag!, DHFC070, ADODENHAAG en 66 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior
4-1
14 mei 2017

Oefenprogramma

Logo Lugdunum Logo ADO Den Haag
1 juli 2017 om 14:30 uur
Sportpark Kikkerpolder, Leiden
Logo svv Scheveningen Logo ADO Den Haag
5 juli 2017 om 19:30 uur
Sportpark Houtrust
Logo RKSV Halsteren Logo ADO Den Haag
8 juli 2017 om 19:00 uur
Sportpark de Beek, Halsteren
Logo Serooskerke Logo ADO Den Haag
10 juli 2017 om 19:30 uur
Sportpark Noordhout, Serooskerke
Logo Bruse Boys Logo ADO Den Haag
12 juli 2017 om 19:30 uur
Sportpark Volharding, Bruinisse
Logo Zeeuws Elftal Logo ADO Den Haag
14 juli 2017 om 19:00 uur
Sportcomplex Cleijn, Yerseke
Logo ADO Den Haag Logo MVV
18 juli 2017 om 19:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -