Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X (Twitter)

Volg Cadd op X  (Twitter)

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: vervolgens

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Vink

Kees schreef:

Echter de vraag is dan direct waarom Bolt door Reijntjes is binnengehaald? Waarom dan niet de rode loper voor een andere gegadigde uitgerold?
Puur uit nood. De beoogde AD kon vanwege privé omstandigheden niet naar NL. Hierdoor had Bolt met spoed een ai AD nodig en dat werd tegen beter weten in Edwin Reijntjes.

Die overigens deed alsof hij het enkel uit liefde voor de club ja heeft gezegd. Vergeet te melden dat hij 30 a 35% salaris verhoging hem moest overtuigen en dan vervolgens er bewust een zooitje van te maken. Met de hoop dat Bolt zijn biezen zou pakken.

Ik ben blij dat Bolt is gebleven.. Er zijn een aantal Haagse "club" mensen die keer op keer met het voortbestaan vd club spelen. Wat overigens een schofering na de huidige eigenaar is en naar de supporters van de club. Waar deze mensen blijkbaar schijt aan hebben.
5
Woensdag 15 november 2023 om 23:12 uur

grijze gek

Van stages bij Europese topclubs naar ADO: neem een kijkje in de wereld van fysiotherapeut Gino Zwirs


Alle toeschouwers en televisiekijkers zien hem bij wedstrijden van ADO Den Haag op het veld, maar bijna niemand kent zijn naam: Gino Zwirs. De 32-jarige fysiotherapeut bekommert zich over de geblesseerde spelers, maar leeft zelf net zo goed als een prof. Iets dat hij leerde bij Benfica en Real Madrid.

Wanneer een speler in het groen-gele shirt op de grond ligt te kermen van de pijn, staat Gino Zwirs al met zijn voeten tegen de zijlijn aan, klaar om een sprintje te trekken. Als vervolgens de hand van de scheidsrechter omhoog gaat, rent hij zo snel mogelijk naar de ADO-speler toe om hem te behandelen. In zijn hoofd gaan ondertussen alle scenario’s rond, van een mogelijk ernstige blessure tot aanstellerij. Maar paniek is er niet gauw.

,,Als er een speler geblesseerd raakt, dan handel je gepast”, legt hij uit. ,,Dus in mijn hoofd spelen zich verschillende scenario’s af. En vanaf het moment dat een speler neergaat, totdat je hem behandelt, verkrijg je steeds meer informatie. Niet alleen van de speler zelf, maar ik krijg ook via mijn oortje door wat collega’s van de medische staf in de herhaling hebben gezien.”

Stress en kritiek

Zwirs benadrukt dat je in de voetbalwereld ook als fysiotherapeut tegen stress, een stootje en kritiek moet kunnen. ,,Als je op het veld bent, moet je met veel dingen rekening houden. Het is de kracht om over de juiste keuze goed met de speler te communiceren, zeker bij twijfelgevallen. Dan wil de speler graag door, maar moet je de blessure eerst adequaat inschatten. En de context is belangrijk. Staan we op het punt te wisselen? Wat is de stand? Hoeveel wisselmomenten zijn er nog? Er speelt een hoop op zo’n moment.”

De Westlander verkoos het veldwerk al snel boven het werken in een praktijk. Tijdens zijn opleiding fysiotherapie ging hij aan de slag als sportverzorger in de jeugd van Sparta Rotterdam. Via de jeugdopleidingen van ADO en Feyenoord kwam hij in 2022 bij het eerste team van de Haagse club terecht. ,,Voetbal is toch echt waar mijn passie ligt. Het is de sport waarmee ik ben opgegroeid en waar mijn hart ligt. Des te mooier is het als je letterlijk in deze setting werkzaam mag zijn en een bijdrage kan leveren.”

Het werken in een praktijk heeft hij ook wel uitgeoefend. ,,Dat was leuk, maar patiënten daar komen en gaan. Hier werk je in een dynamische omgeving waarbij ik de spelers soms letterlijk meer zie dan mijn vriendin en kind.”

Tien fysio’s bij Real Madrid
Zijn interesse voor het vak leverde Zwirs bijzondere stages op. Zo ontwikkelde hij zich een tijdje bij Benfica, de KNVB en Sporting Lissabon. Ook keek hij al eens in de keuken van Valencia, Fenerbahce, Royal Antwerp en Real Madrid. ,,Die laatste club had maar liefst tien fysio’s voor één elftal in dienst”, vertelt hij. Overal zag hij weer een andere werkwijze. ,,In de Zuid-Europese landen wordt er veel gebruik gemaakt van externe apparatuur en gaat standaard de dokter mee het veld in, ongeacht wat er aan de hand is. Wij doen dat anders.”

De passie spat er vanaf als hij over het vak verteld. Zwirs heeft doelbewust gekozen voor een omgeving waarin hij van zijn eigen baan ook topsport maakt. ,,Ik vind dat je altijd het uiterste van jezelf moet vragen, en dat moet in deze omgeving. Je werkt met spelers die elke dag werken om beter te worden. Elke dag een procentje erbij. Als staf moeten wij in die dynamiek meegaan. Wij moet onszelf beter maken, onszelf blijven ontwikkelen en verbeteren. Want zonder passie en toewijding red je het in deze wereld niet.”

Pas 32 en nu al sportfysiotherapeut bij een eerste team is een flinke prestatie. Voorlopig zit hij helemaal op zijn plek bij ADO. ,,De club en stad horen in de eredivisie en vanzelfsprekend zie ik dat het liefst dit seizoen gebeuren. Alle facetten zijn hiervoor aanwezig.”
2
Maandag 6 november 2023 om 10:43 uur

R.E.

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Asante: deze trainer wisselt pas als het nodig is
Daarbij wisselt Kalezic ook relatief laat. De eerste wissel vindt gemiddeld pas in de 59ste minuut plaats.
Lees het nieuwsbericht
Ongelofelijk: "Ik denk dat ik ook tegen VVV niet slecht heb gespeeld." Als hij ook maar een heel klein beetje gezonde zelfkritiek had gehad, had hij dit nooit gezegd. De gelijkmaker was namelijk voor een héél groot deel zijn schuld. Hij gaf met een mislukte sliding een corner weg, sjokte vervolgens ook nog eens met zijn rug naar de kort genomen corner weg en kon mede daardoor (maar ook omdat hij vervolgens niet op de man met de bal af ging) de ongehinderde voorzet niet voorkomen. Van hem verbaast dit gebrek aan zelfkritiek mij eigenlijk niet, maar ik vind het teleurstellend dat Kalezic, die na de wedstrijd zei dat de gelijkmaker viel door grote fouten, Asante blijkbaar niet hierop heeft aangesproken.
4
Zondag 5 november 2023 om 02:18 uur

GroenGeelHart070

Aad schreef:

Was mij niet opgevallen, je bent scherp vanochtend.
Het viel me gelijk op dat Asante eruit gelaten is, hij lijkt weinig credits te hebben onder de supporters. De wedstrijden ervoor (o.a. Groningen-uit) werd hij juist becomplimenteerd op tv en radio dat juist hij de sterkhouder was.
Alleen is er vergeten iemand ter vervanging van hem in de vermoedelijke opstelling te zetten.

Vooropgesteld, ik ben 'fan' van het type speler dat Asante is, met zijn potentiële waarde voor de toekomst, maar ook ik ergerde me over zijn handelen in Emmen en hoopte op een wissel.
De aftrap werd genomen en hij verspilde direct heel nonchalant de bal en dat gebeurde kort erna weer. Vervolgens lijdt Hamdaoui knullig balverlies voor onze 16. Asante kon erger voorkomen, maar weer ongeconcentreerd ingrijpen leidde tot 1-0. De handsbal was pure pech, maar in je 16 met armen niet langs je lichaam..puur gebrek aan concentratie dus wisselen, klaar.
Ik schrijf hem niet af. Op die assist na vond ik Hamdaoui ook slecht in de 1e helft. Met de juiste focus overkomt het ze allebei niet
3
Maandag 23 oktober 2023 om 12:32 uur

Rob2002

Verhaal uit de VI - interview met Kalezic.

Van enorme leegte naar KKD-top: hoe Kalezic zorgt voor rust bij ADO

09.00 uur,
Vandaag
Opslaan

Door Freek Jansen Freek Jansen
INTERVIEW
Na een periode vol sportieve en bestuurlijke onrust is dit seizoen alles anders bij ADO Den Haag. Aan de hand van trainer Darije Kalezic (53) nestelt de Residentieclub zich weer in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het verhaal van een Bosnische pragmaticus over de Haagse wederopbouw, een sterk aanpassingsvermogen en bevlogen vakmanschap.
Dit verhaal is afkomstig uit het VI-weekblad. Bekijk hier wat er nog meer in de laatste editie staat!
Vanavond (vrijdag) een topper in de KKD: FC Emmen-ADO Den Haag. Het is snel gegaan met ADO.
‘We kunnen met zijn allen heel tevreden zijn over de start van dit seizoen. Helemaal als je de achtergronden kent, want de eerste duels moesten we noodgedwongen nog de nodige aanpassingen doen. Maar dat wisten we vooraf en hebben daar ook niet te lang bij stilgestaan. De ontwikkeling van het team stond in de afgelopen periode voorop, maar wel in combinatie met presteren, aangezien we niet achterop wilden raken bij de grote groep clubs in de Keuken Kampioen Divisie die om promotie spelen. Dat is gelukt en we komen nu in de volgende fase van onze wederopbouw. Daar past een topduel bij zoals komende vrijdag in Emmen, een mooi meetmoment weer voor ons waar we staan.’
Wat trof u aan begin juli op uw eerste werkdag als trainer van ADO Den Haag?
‘Een enorme leegte. De directie, met technisch directeur Joris Mathijsen en algemeen directeur Natascha van Grinsven-Admiraal, was net geïnstalleerd, maar er waren geen assistent-trainers, geen scouting en slechts vijf spelers van de eerste selectie, van wie er afgelopen seizoen twee minuten maakten als basisspeler. Twintig spelers waren vertrokken.’
'De directie, de technische staf, de spelersgroep: bij ADO is na afgelopen seizoen het roer omgegooid en alles anders ingericht. De club is gewoon helemaal opnieuw begonnen'
Dat klinkt even bizar als rigoureus.
‘Het was gewoon de realiteit. De directie, de technische staf, de spelersgroep: bij ADO is na afgelopen seizoen het roer omgegooid en alles anders ingericht. De club is gewoon helemaal opnieuw begonnen. Maar dit is mij in de gesprekken duidelijk kenbaar gemaakt en triggerde mij ook om deze uitdaging aan te gaan. Na twee jaar Jong FC Utrecht verlangde ik weer naar het hoofdtrainerschap van een eerste elftal. Dat verlangen kwam samen met de wens van ADO om op zoek te gaan naar een trainer met een heel duidelijk profiel. Dat gaf Joris Mathijsen aan in het eerste gesprek. Hij en Scott McLachlan waren op zoek naar een trainer die ervaring heeft met kampioen worden in de Eerste Divisie, die ervaring heeft in de Eredivisie, die een team kan bouwen en jonge spelers ontwikkelen, met beperkte middelen maximaal kan presteren, en dit voor elkaar krijgt met zowel Nederlandse als buitenlandse spelers in de selectie.’
‘Ze kwamen bij mij uit, de gesprekken waren goed en eerlijk. Natuurlijk had ik zelf ook de nodige vragen, want ik heb de afgelopen jaren de ontwikkelingen bij ADO ook wel meegekregen. Joris Mathijsen en Scott McLachlan schetsten een helder beeld en dat de wederopbouw deze zomer zou beginnen. Met als doel om binnen twee jaar te promoveren naar de Eredivisie. De combinatie van een nieuw project, waarbij vrijwel alles vanaf de grond moet worden opgebouwd met een duidelijk doel trok mij aan.’
U noemt de naam van Scott McLachlan. Hij is het hoofd voetbalzaken van de groep Global Football Holding (GFH), waar jullie Amerikaanse eigenaar ook grootaandeelhouder van is, en tevens jullie aanspreekpunt op technisch vlak vanuit de eigenaar Bolt ADO Den Haag Holding LLC. Hoe groot is zijn invloed?
‘Scott McLachlan is heel erg betrokken bij ADO, op een goede manier. Joris Mathijsen heeft het meeste contact met Scott, maar met zijn drieën praten we sowieso elke week een keer met elkaar om van alles te bespreken. Dat ervaar ik als zeer prettig. Scott is al dertig jaar actief in het topvoetbal, jarenlang topscout geweest bij Chelsea en heeft een rijk netwerk. Vanuit Global Football Holdings is hij naar voren geschoven om meerdere clubs in Europa op technisch vlak te leiden. Zo zijn Brøndby IF, Estoril en SK Beveren in handen van de investeringsmaatschappij, terwijl ze ook een aandeel hebben in Crystal Palace en FC Augsburg. Scott is bij alle clubs op technisch vlak aanwezig en na afgelopen seizoen vanuit onze eigenaar ook nadrukkelijker bij ADO geposteerd omdat er veel moest gebeuren. De wisselwerking is goed en natuurlijk hebben we het daar in de gesprekken ook uitvoerig over gehad. Welk raamwerk is er en wie pakt welke rol op? Daar is heel open over gesproken en dat moet ook, want onderling vertrouwen is voor mij een cruciale voorwaarde om succesvol samen te werken.’
Blije gezichten bij de spelers van ADO Den Haag na de 4-1 overwinning op Jong AZ.
© Pro Shots/Toon Dompeling
Blije gezichten bij de spelers van ADO Den Haag na de 4-1 overwinning op Jong AZ.
Wie bepaalt het selectiebeleid?
‘Dat gebeurt in goede harmonie. Aangezien we vrijwel geen spelers hadden, konden we heel gericht functieprofielen per positie opstellen. Die profielen zijn door mij en Joris samengesteld en vervolgens zijn wij drieën dat heel gericht gaan invullen met spelers vanuit ons netwerk. Daarin hebben we allemaal ons aandeel gehad. Om voorbeelden te geven: Joris was wekenlang bezig met spelers als Daryl van Mieghem en Henk Veerman, ik ging Matteo Waem en Kürsad Surmeli aanbevelen. Toen ik hoorde dat Jort van der Sande opeens vrijkwam, heb ik dat direct bij Joris bekend gemaakt. Hij pakte meteen door, want hij wilde hem destijds ook al naar Willem II halen. Spelers als Justin Ché en Henri Koudossou kwamen bijvoorbeeld dan weer uit het netwerk van Scott. Die legde hij aan Joris voor, en dan gingen wij uitvoerig beelden bekijken.’
‘Niets werd ons opgelegd en andersom ook niet. Met elkaar zijn we secuur te werk gegaan en is tot de laatste dag van de transferperiode de tijd genomen om de selectie in te richten. We wisten daarom ook dat we in de eerste competitieduels niet over de volledige spelersgroep konden beschikken. Dat was als trainer soms wel irritant, want je wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk naar een vast elftal toewerken. Maar het was een duidelijk onderdeel van de wederopbouw, dus hebben we het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Dat is volgens mij wel gelukt en nu hebben we met veertien nieuwe spelers de selectie op orde om voor de prijzen mee te doen. En geen enkele speler is gekomen waar Joris en ik niet overtuigd van waren.’
Na jaren met grote financiële verliezen viel op dat ADO zich met spelers als Veerman, Van Mieghem en Van der Sande kon versterken op de transfermarkt.
‘Dat klopt, alleen vergeet niet dat we financieel ook uitstekende zaken hebben gedaan. Finn van Breemen, een eigen talent, is voor ongeveer één miljoen euro verkocht aan FC Basel. Van de verkoop van Milan van Ewijk van SC Heerenveen naar Coventry City vloeide een mooi bedrag terug naar ADO en dan heb je het nog over twintig spelers die van de loonlijst afgingen met aflopende contracten, waaronder ook Thomas Verheydt. Naar mijn inzien is nog altijd een deel gebruikt om schulden af te lossen, maar er kon ook een groot deel worden geherinvesteerd in de selectie. En dat was natuurlijk ook nodig, want er moesten goede spelers bij komen.’
'ADO moet een stabiele Eredivisie-club worden'
Wat is voor dit seizoen realistisch om van ADO Den Haag te verwachten?
‘ADO moet een stabiele Eredivisie-club worden. Als je kijkt naar de stad, de historie, het stadion, de fans, dan verdient deze club een mooie plek in de subtop de Eredivisie.’

© Pro Shots/Toon Dompeling
Het eeuwige verhaal van de Sleeping Giant achter de duinen.
‘Dan moet je wel presteren en dat moet gaan gebeuren. Het doel is om binnen twee jaar te promoveren en daar loop ik niet voor weg. Dit seizoen zijn we helemaal opnieuw begonnen, dus zal het niet allemaal in één rechte lijn omhoog gebeuren. Maar we willen wel meedoen om de bovenste plekken, met een grote groep clubs met FC Groningen, Willem II, FC Emmen, NAC Breda, SC Cambuur, De Graafschap, Roda JC. Stuk voor stuk grote clubs, die ook willen promoveren, waarbij het verschil is dat zij een betere basis voorafgaand aan dit seizoen hadden staan. Daar zijn wij nu mee bezig en het begin is goed. Tegelijkertijd zijn de supporters realistisch qua verwachtingspatroon, vanuit hun kant wordt zelfs gesproken over een tussenjaar. Want zij beseffen als geen ander waar we vandaan komen.’
'Overal waar ik trainer ben, zijn kraakheldere afspraken, heerst duidelijkheid en ontstaat rust'
We horen zelfs geluiden dat het rustig is bij ADO. Het moet niet gekker worden.
‘Overal waar ik trainer ben, zijn kraakheldere afspraken, heerst duidelijkheid en ontstaat rust. Toen ik bij De Graafschap trainer was, kwam Raymond Willemsen van De Gelderlander geregeld naar me toe: “Het is hier nog nooit zo rustig geweest Darije, ik weet haast niet meer waar ik over moet schrijven!?” We speelden met De Graafschap stabiel boven de degradatiestreep in de Eredivisie. Met Roda JC, hetzelfde verhaal. De journalisten van L1 spraken me er op een gegeven moment ook op aan dat het zo opvallend rustig was bij de club.’
‘Dat die geluiden nu bij ADO doorsijpelen, verbaast mij dan ook niet. Het draait weer om voetbal en mijn visie en aanpak zijn voor iedereen helder. Ik zorg dat mijn omgeving, zowel spelers, de staf als andere mensen binnen de club, weten wat er wordt verlangd en ben continu in contact met die mensen. Er zal nooit ruis op de lijn zitten en daarmee voorkom ik ook onduidelijkheid, die weer voor onrust zorgt. Zo heb ik altijd gewerkt en door mijn ervaringen als hoofdtrainer in de afgelopen vijftien jaar is dat alleen maar gegroeid.’
Maar hoe gaat een trainer te werk met een volledig nieuwe selectie?
‘We begonnen in juli met vijf/zes spelers van de A-selectie, aangevuld met allemaal spelers van Jong ADO Den Haag. Die kregen de kans om zichzelf te laten zien, in afwachting van de nieuwe versterkingen. Tegelijkertijd moet je bouwen aan eenheid, aan een duidelijke speelwijze met spelprincipes, die weer trainbaar maken om de ploeg te laten groeien en daarbij ook rekening houden met dat het beoogde nieuwe elftal door veel nieuwe spelers nog samengesteld gaat worden.’
‘De zomermaanden waren hectisch en intensief. Het kwam geregeld voor dat ik na een lange dag nog even een deel van de nacht doortrok achter de laptop, om potentiële nieuwe spelers te bekijken. Alles met als doel om de spelers die er al waren beter laten worden, maar ook nieuwe betere spelers naar ADO te halen. Het uitgangspunt was voor Scott, Joris en mij ook heel simpel: alle nieuwe spelers moesten beter zijn dan de spelers die we al hadden. We gingen dus heel kritisch te werk.’
‘Op het trainingsveld was ik elke dag met de spelers bezig die ik tot mijn beschikking had. In mijn wekelijkse blok trainingsschema’s heb ik vaste trainingsoefeningen week in week uit juist herhaald. Dat was enerzijds gericht op het ontwikkelen van onze speelstijl en de principes, maar ook met oog op de wekelijkse binnenkomst van nieuwelingen. Op het moment dat een nieuwe speler instroomde werd hen al snel duidelijk wat er werd verwacht bij ADO, aangezien de rest van de groep vertrouwd was met de oefeningen. Met toevoer van betere spelers ging het niveau van de trainingen omhoog, waardoor de spelers een extra tandje bij moesten schakelen. Zo heb ik mijn trainingsbeleid en teamontwikkeling heel gericht moeten aanpassen naar wat de situatie op dat moment het meest nodig had en ik voelde op een gegeven moment dat we stappen maakten. Met de groep, maar ook met de staf. Levi Schwiebbe werd in het begin vanuit de jeugd erbij gezet als tijdelijke assistent-trainer, want die functies waren niet bezet. Met Levi ontstond een goede klik en hij is er nu vast bij, net zoals ik na een maand Regilio Vrede als assistent erbij kreeg, met wie ik in het verleden al goed heb samengewerkt bij Roda JC en MVV. Op meerdere vlakken viel de puzzel dus steeds meer in elkaar.’
Het bestaan van voetbaltrainer heeft u gebracht tot Saoedi Arabië, Nieuw-Zeeland en Indonesië, maar ook tot trainer van de beloften van De Graafschap, PSV en FC Utrecht. Het hele pakket?
‘Zo voelt dat zeker. Als speler bij De Graafschap beleefde ik een natuurlijke overgang naar een bestaan als trainer, waarna een boeiende reis begon. Met Zulte Waregem en Stockport County ervaringen in België en Engeland, maar de grote avonturen vonden in Azië en Australië plaats. In 2016 was Saoedi-Arabië al een voetballand in opkomst en dat heb ik bij Al-Taawoun ervaren. Tegelijkertijd was het qua gewoonten en gebruiken ook een aparte gewaarwording. Zo mochten spelers bijvoorbeeld alleen met verzorgde kapsels het veld op. Met tondeuses stonden de officials voor de wedstrijd klaar om de spelers te verzorgen, pas dan mochten ze meedoen.’
‘In Nieuw-Zeeland maakte ik met Wellington Phoenix in de Australische A-League weer hele andere dingen mee. Daar was het vooral reizen. Een uitwedstrijd was al snel vier uur vliegen, op bezoek bij Perth zat je negen uur in het vliegtuig. Dat zorgde ervoor dat je als trainer met de staf om je heen continu aan het afwegen was wat qua intensiteit mogelijk was, maar ook zaken als rust, blessurepreventie en voeding heb ik daar op een hele andere manier leren kennen. In Indonesië, een land met een grote tegenstelling van armoede en rijkdom, maakte ik bij PSM Makassar de totale voetbalgekte mee. We speelden wedstrijden voor tachtigduizend man in een stadion en overal werd je aangeklampt. In de stad Makassar, met twee miljoen inwoners, kon ik geen moment even normaal over straat lopen. Als ik even ergens koffie wilde drinken, deed ik dat wat later op de avond en vaak met een petje op, anders was er gewoon echt geen beginnen aan. Heel bijzonder om te ervaren wat voetbal los kan maken.’
Wat heeft u als trainer vooral meegenomen uit al die avonturen?
‘Dat je als trainer onder alle omstandigheden moet kunnen werken. Het aanpassingsvermogen is een onderschat goed als trainer, daar kan geen trainerscursus aan tippen. Je moet je eigen visie en aanpak hebben, maar wel flexibel kunnen zijn naar je omgeving. Niet alleen met alle afwijkende factoren in het buitenland, maar dit geldt ook voor omstandigheden in Nederland. Op een trainerscursus leer je het bestaan als trainer onder vaak gewenste omstandigheden, maar in de praktijk komt dat zelden voor. Neem de voorbereiding met ADO dit seizoen. Dan moet je jezelf voortdurend kunnen aanpassen, situatief managen, en tegelijkertijd wel vanuit je visie het beste nastreven.’
‘Waar ik ook ben, ik pas mij aan mijn toegediende functieomschrijving aan, ben loyaal, werk taakgericht en bevlogen. Het belang van mijn werkgever staat altijd op de eerste plaats. Dat heb ik altijd gehad. Toen ik vanuit Bosnië als speler bij RKC Waalwijk kwam, was er geen taalcursus vanuit de club. Maar ik ging er zelf naar op zoek, in mijn vrije tijd ging ik met mijn eerst verdiende geld een Nederlandse taalcursus volgen. Pas na een half jaar kwamen ze er bij de club achter dat ik de taal aan het leren was. Zo heb ik mezelf ontwikkeld, waarbij Nederland mijn voetballand is, maar ik de buitenlandse invloeden nooit ben vergeten. Die combinatie heeft mij gevormd tot de trainer die ik ben.’
Pragmatisch in de aanpak, maar met het resultaat voorop.
‘De Hollandse school is mooi, ook met ADO hebben wij tot nu toe laten zien dat wij liefst aanvallend en dominant willen voetballen, maar dat moet wel de winst opleveren. Bij alles wat we dit seizoen doen, moet dat voorop staan. En die spirit voel ik ook om me heen binnen ADO. Als club moeten en kunnen wij nog veel beter, alleen voor dit moment mogen we tevreden zijn. Dat merk ik ook aan de supporters. Ik voel de waardering, de spelers voelen de steun, en na elke overwinning wordt het samen gevierd. Zij zijn geweldig. Dat is misschien wel de belangrijkste basis die we aan het leggen zijn met de club: samenbouwen aan een nieuw ADO. Met promotie als het ultieme doel.’
Wat vind je van dit artikel?
7
Vrijdag 20 oktober 2023 om 09:33 uur

Eeuwig Den Haag

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Beugelsdijk traint bij Noordwijk
Tom Beugelsdijk traint mee bij VV Noordwijk.
Lees het nieuwsbericht
Kiest precies onze tegenstander in de beker uit. Kopt de winnende erin tegen ons en neemt vervolgens onstlag daar
0
Dinsdag 10 oktober 2023 om 09:09 uur

Advertentie

Ano-Niem

Mr.070 schreef:

Het is niet de eerste keer dat als er Legia supporters zijn bij Ado dat er problemen zijn, waar ligt dat aan dan, dat ze ruzie hebben gehad met hun vrouw één dag ervoor?

Ik denk dat we eens moeten stoppen om naar een ander te wijzen, maar vooral naar het probleem zelf te kijken, en dat zijn toch echt de supporters zelf. Het vervoer was uitstekend geregeld maar minstens 600 man zijn niet komen opdagen terwijl alles duidelijk is uitgelegd van te voren.

Ik ben erbij vanavond, althans nog wel.
Amen to that!

Die gasten denken zich alles te kunnen permitteren en als het niet gaat zoals ze willen gaan ze vervolgens helemaal door het lint en dat hebben we gisteren weer kunnen zien.

Een, helaas grote, groep Polen weet zich gewoon niet te gedragen en denkt dat zij de dienst uit maken in een stadion. Dat begint, eerlijk is eerlijk, met veel sfeer door de pyro's etc. maar slaat vaak al snel om naar totaal beestachtig gedrag. Zeker als er de nodige drank en drugs in zit.

Laten we maar hopen op het gezonde verstand bij die gasten en dat er corrigerend wordt opgetreden als ze een grens over gaan.

Maar vooral: Come on The Hague, de drie punten blijven in Den Haag.
4
Vrijdag 6 oktober 2023 om 09:18 uur

Ano-Niem

Haagse Haas schreef:

Poolse hooligans vallen politie aan in Alkmaar: één ME'er bewusteloos
[i]
Voor de Conference League-wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau zijn Poolse hooligans donderdag slaags geraakt met de politie. Daarbij raakte één ME'er bewusteloos. Ook pakten Legia-fans wapenstokken en pepperspray af van de mobiele eenheid.

Het ging mis toen Poolse hooligans de toengangspoorten van het AFAS Stadion bestormden. De ME probeerde hen te stoppen, maar dat lukte niet. De politie spreekt van 'heftig geweld' van de Legia-supporters richting stewards en agenten.

De ME zette traangas in, maar tijdens de chaos die ontstond raakte één ME'er bewusteloos. Na behandeling kon hij niet verder werken. Ook maakten de Legia-aanhangers dus een aantal wapenstokken en pepperspray van de agenten afhandig. Door al het geweld kon de politie bovendien niet verhinderen dat Poolse hooligans zonder kaartje of controle het bezoekersvak wisten binnen te dringen.

De politie wijst ook met de beschuldigende vinger naar Legia Warschau. 'In de voorbereiding op deze wedstrijd zijn er door de Nederlandse politie, die van Warschau en met Legia afspraken gemaakt, over de wijze waarop de supporters van Legia de wedstrijd konden bezoeken. In verband met de festiviteiten in de Alkmaarse binnenstad rond 450 jaar Alkmaars Ontzet was het niet mogelijk om bezoekende voetbalsupporters in de stad te ontvangen. In de loop van de wedstrijddag werd duidelijk dat Legia Warschau deze afspraken niet is nagekomen.' De omgeving rond het station van Alkmaar werd daarom aangwezen als veiligheidsrisicogebied.

De harde kern van Legia Warschau is al jaren berucht en zorgt vaker voor problemen rond Europese duels.[/i]

Als dat maar goed gaat vanavond...
Dit gaat echt een dingetje worden vanavond.
Laten we hopen dat die doorgesnoven Oostblok Tokkies zich weten te gedragen of dat ze worden gecorrigeerd.

Het laatste wat we nu kunnen hebben is beestachtige gedrag dat die idioten gisteren hebben laten zien wat vervolgens op ons afstraalt.
3
Vrijdag 6 oktober 2023 om 08:23 uur

rd..

Vakkie-G schreef:

Lifeofyvonne wist eerder te melden dat oud-prof Daryl Janmaat in de problemen zit. Volgens het bekende roddelkanaal is er een tijdje geleden een grote zoekactie geweest naar de vermissing van de 34-voudig international in Den Haag wat te maken zou hebben met drugsgebruik. Inmiddels zit Janmaat in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, samen met BN’er Dave Roelvink. Vanuit Zuid-Afrika heeft de voormalig speler van onder andere Feyenoord, Newcastle United en ADO Den Haag, zijn luxueuze kantoorpand in Ugchelen te koop gezet.

Janmaat kende een mooie carrière. Zo debuteerde hij in 2007 voor ADO Den Haag, vertrok hij een jaar later naar SC Heerenveen en pikte Feyenoord hem in 2012 transfervrij op. Twee jaar later klopte Newcaste United aan bij de Rotterdammers voor de diensten van de rechtsachter en vervolgens kwam hij nog uit voor Watford. In 2021 keerde hij terug bij ADO Den Haag, waarna hij in 2022 een punt achter zijn carrière zette. Janmaat schopte het onder andere tot 34 interlands en 145 wedstrijden in de Premier League. In 2020 wist Janmaat beslag te leggen op het grote kantoorpand, voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Drie jaar later heeft de oud-prof het pand te koop gezet voor een vraagprijs van 1.875.000 euro. Dit weet voetballershuizen.nl te vertellen. Het pand is 1781 vierkante meter groot en is verdeeld over twee gebouwen, met een kelder. Daarnaast is er parkeerruimte voor 17 auto’s. Janmaat verhuurt het pand aan tien huurders en beschikt daarnaast nog eens over 15 andere panden, die zich nagenoeg allemaal in Den Haag bevinden. De foto’s van het luxueuze kantoorpand bekijk je op voetballershuizen.nl.
Lifeofyvonne.... en vervolgens gaat het alleen maar over andere mensen. Stuk stront is het.
9
Dinsdag 26 september 2023 om 13:27 uur

Vakkie-G

Lifeofyvonne wist eerder te melden dat oud-prof Daryl Janmaat in de problemen zit. Volgens het bekende roddelkanaal is er een tijdje geleden een grote zoekactie geweest naar de vermissing van de 34-voudig international in Den Haag wat te maken zou hebben met drugsgebruik. Inmiddels zit Janmaat in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, samen met BN’er Dave Roelvink. Vanuit Zuid-Afrika heeft de voormalig speler van onder andere Feyenoord, Newcastle United en ADO Den Haag, zijn luxueuze kantoorpand in Ugchelen te koop gezet.

Janmaat kende een mooie carrière. Zo debuteerde hij in 2007 voor ADO Den Haag, vertrok hij een jaar later naar SC Heerenveen en pikte Feyenoord hem in 2012 transfervrij op. Twee jaar later klopte Newcaste United aan bij de Rotterdammers voor de diensten van de rechtsachter en vervolgens kwam hij nog uit voor Watford. In 2021 keerde hij terug bij ADO Den Haag, waarna hij in 2022 een punt achter zijn carrière zette. Janmaat schopte het onder andere tot 34 interlands en 145 wedstrijden in de Premier League. In 2020 wist Janmaat beslag te leggen op het grote kantoorpand, voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Drie jaar later heeft de oud-prof het pand te koop gezet voor een vraagprijs van 1.875.000 euro. Dit weet voetballershuizen.nl te vertellen. Het pand is 1781 vierkante meter groot en is verdeeld over twee gebouwen, met een kelder. Daarnaast is er parkeerruimte voor 17 auto’s. Janmaat verhuurt het pand aan tien huurders en beschikt daarnaast nog eens over 15 andere panden, die zich nagenoeg allemaal in Den Haag bevinden. De foto’s van het luxueuze kantoorpand bekijk je op voetballershuizen.nl.
0
Dinsdag 26 september 2023 om 09:47 uur

Nu online

Rob_dh, 070-Hagenees, Vakkie-G, BLEISWIJK-1 en 124 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Daryl van Mieghem Jort van der Sande Matteo Waem

Laatste wedstrijd

Logo Helmond Sport Logo ADO Den Haag
3-2
1 december 2023

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
8 december 2023 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II 17 - 38
2 Roda JC + 17 - 32
3 FC Emmen 17 - 32
4 ADO Den Haag 17 - 30
5 Graafschap 16 - 29
6 SC Cambuur 17 - 28
7 FC Dordrecht 16 - 26
8 NAC Breda 16 - 25
9 FC Groningen 17 - 25
10 Helmond Sp. 17 - 24
11 Jong AZ 17 - 24
12 FC Eindhoven 17 - 23
13 VVV-Venlo 17 - 23
14 MVV Maastr. 17 - 19
15 Jong PSV 16 - 17
16 Jong Utrecht 16 - 17
17 Jong Ajax 17 - 17
18 Telstar 16 - 13
19 FC Den Bosch 17 - 11
20 TOP Oss 17 - 8