Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X (Twitter)

Volg Cadd op X  (Twitter)

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: vier

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Kees

slash070 schreef:

Zou ruim voor de wedstrijd bij het Sup. Home al massaal gezang moeten zijn. Zie videotjes van Celtic fans voorbij komen die al vanaf gisteren op de meest troosteloze regenachtige lokaties op terrasjes in rotjeknor aan het zingen zijn
Wat denk je van?

Een, twee, drie, vier
Hoedje van papier

Vijf, zes, zeven
we laten de tegenstander beven

Acht, negen, tien
en de groeten van Mien.

Potje met vet op de keukentafel gezet is natuurlijk ook leuk.
1
Dinsdag 19 september 2023 om 19:42 uur

Rob2002

Stuk in het AD:

ADO heeft een luxeprobleem en Kalezic zorgt voor rust in de tent: vier conclusies na de veelbelovende start
TUSSENBALANSNa twee zware uitwedstrijden in vier dagen tijd staat ADO Den Haag op de vierde plek in de competitie. Hoe staat de ploeg van Darije Kalezic ervoor? Vier conclusies na de veelbelovende seizoensstart.

Maarten Teunisse 19-09-23, 090
Kan de vlag uit?
Nee, de vlag kan nog niet uit. Alles is nog nieuw bij ADO. ‘Hard werkende spelers’, dat is volgens trainer Darije Kalezic het einge dat fans in dit stadium mogen verwachten van zijn ploeg, die afgelopen zomer door technisch directeur Joris Mathijsen bij elkaar werd geraapt. Grote namen met veel ervaring kwamen binnen en het lijkt redelijk snel in elkaar te klikken. Maar ondanks de huidige vierde plek is het te vroeg om na te denken over de play-offs of zelfs promotie.

Er wordt nog stevig vastgehouden aan het idee dat de spelers nog op elkaar ingespeeld moeten raken en de wisselvallige resultaten daaraan te wijten zijn. Maar dat geldt ook voor veel tegenstanders. Er is nog geen enkele garantie dat wanneer de spelers langer met elkaar voetballen, alles wel soepel gaat. De eerste wedstrijden bieden hoop, maar de vlag hoeft nog niet de mast in.

Een luxeprobleem
Je had het eind juni niet verwacht, maar ADO heeft een klein luxeprobleem in het centrum van de verdediging. Met aanwinsten Matteo Waem, Daniel Granli en Bart van Hintum erbij en Tyrese Asante van het ‘oude’ ADO, zijn er vier spelers die in de driekoppige centrale verdediging kunnen spelen. De laatstgenoemde zou ook op rechts kunnen spelen, maar dan sluit je Justin Ché uit, die tot nu toe als flankspeler een puike indruk maakt.

Ja, ik wil elke dag een nieuwsbrief ontvangen met de belangrijkste online artikelen van 11 kranten.
E-mail
De tekst gaat verder onder de foto.

Asante is een van de vier centrale verdedigers die Kalezic kan opstellen. De jeugdinternational kan ook nog op rechts uit de voeten
Asante is een van de vier centrale verdedigers die Kalezic kan opstellen. De jeugdinternational kan ook nog op rechts uit de voeten © Pro Shots / Johan Manders
Dus dan is de vraag: wie speelt er als iedereen fit is? Kalezic wil voorlopig nog niet spreken over basis- en wisselspelers en zolang Granli niet fit is, hoeft dat ook nog niet. Maar als ze alle vier kunnen spelen, levert dat een gezonde concurrentiestrijd op, waarbij Asante en Van Hintum tot nu toe het sterkst ogen. Wat wel duidelijk is: Kalezic houdt veel vertrouwen in de wisselvallig spelende Henri Koudossou op links.

Veerman vindt zijn draai
Waar in de verdediging nog onduidelijkheid heerst, zijn de aanvallers onomstreden. Jort van der Sande en Daryl van Mieghem kunnen voorlopig een basisplek rekenen en Henk Veerman blijft voorlopig de spits. Met snelle en behendige aanvallers om zich heen, functioneert de boomlange aanvaller ook als aanspeelpunt, spelverdeler en bliksemafleider.

Waar Veerman in de eerste wedstrijden vooral een stoorzender was bij vrije trappen, liet hij het verhaal dat hij niet zou kunnen koppen gisteravond in de 37ste minuut tegen FC Eindhoven met de 1-1 ook achter zich. Misschien niet een kopper als voorganger Thomas Verheydt, maar hij is duidelijk multifunctioneler. Veerman zal - zolang hij fit is - in de punt van de aanval blijven staan. Kalezic heeft daarbij ook weinig andere keuzes voor de spitspositie.

Kalmte van Kalezic
In tegenstelling tot deze site trekt trainer Darije Kalezic in deze eerste fase nog geen conclusies. ADO zit volgens hem in een overgangsfase en is bezig met ‘een proces’. Zonder veel poespas predikt Kalezic rust. Precies wat ADO nodig heeft. Een minder bekende trainer dan zijn twee voorgangers die zo min mogelijk aandacht naar zichzelf trekt en nergens over wil speculeren.

Het klinkt saai, maar het is voor de club een zegen. De afgelopen jaren voerde chaos de boventoon, zowel op het veld als naast het veld als in de bestuurskamer. Met Kalezic is het vuur nog niet helemaal geblust, maar is er in ieder geval ook geen nieuwe brandje gesticht.
4
Dinsdag 19 september 2023 om 12:24 uur

pajam

ADO zit nog in de overgangsfase, maar floreert nu al: ‘Hoe we dat doen? We zijn echt een collectief’

In een fase waarin ADO Den Haag nog met debutanten start en naar de perfecte opstelling zoekt, floreert de ploeg van Darije Kalezic al. De zwaarbevochten zege bij titelkandidaat FC Groningen was alweer de derde voltreffer op een rij.

Nog geen wedstrijd startte ADO Den Haag dit seizoen met ook maar ongeveer dezelfde elf namen als het voorgaande duel. Begrijpelijk, gezien het feit dat er twintig spelers zijn vertrokken en er veertien zijn gehaald. Volgens Darije Kalezic zit zijn ploeg dan ook nog vol in de overgangsfase. Hij heeft het daarom niet graag over ‘de basis’, maar spreekt nog steeds in termen als ‘het hele team’ en ‘de selectie’. Voornamelijk omdat hij er nog niet over uit is wie dit seizoen voor die stabiele basis moeten gaan zorgen.

,,In de oefenwedstrijd tegen NEC vorige week hebben weer nieuwe spelers een kans gehad”, vertelt hij. ,,Voor mij is elke speler belangrijk. Het maakt niet uit of ze reserve- of basisspeler zijn. Want ook reservespelers krijgen nog de kans om in te vallen en te laten zien dat ze waardig zijn om de taken uit te voeren. Als iemand het goed doet, is er geen reden om hem te wisselen.”

Stevige basis
Maar de periode van uitproberen is wel voorbij, benadrukt Kalezic. ,,Basisspelers of reserves bestaan niet. Het team dat je tegen FC Groningen zag, is niet per se het team dat je de rest van het seizoen gaat zien. Spelers krijgen gedurende het seizoen altijd de kans om zich in de basis te spelen.” Maar over individuen praat Kalezic (nog) niet graag. Het gaat er voor hem om dat er een stevige basis staat.

Eerste doelpunt Henk Veerman
Datzelfde denkt matchwinner Henk Veerman, die tegen FC Groningen voor het eerste in het ADO-shirt scoorde. ,,Het is niet per se een opluchting”, zegt de van FC Volendam overgekomen spits. ,,Tegen Jong AZ was ik ook al bij vier goals betrokken en ik zit er vaak lekker bij. Het is dus niet dat ik hem echt moest maken, maar je bent een spits en dan is het fijn om te scoren.”

In de rust werd in de ADO-kleedkamer volgens Veerman vooral gezegd dat de ploeg rustig moest blijven. Dat lukte goed genoeg. De winst op FC Groningen dankt de spits vooral aan zijn ploeggenoten. ,,We zijn echt een collectief. Wij renderen voorin goed, omdat er vanuit het collectief goede aanvallen komen. En als het achterin lek als een mandje is, hebben wij er ook niks aan.”

Het typeert de mentaliteit van de ploeg dat Veerman na zijn eerste goal toch steeds de kracht van ‘het collectief’ roemt, waarbij geen ruimte is voor ego’s. De ploeg zit in een overgangsfase en is ervan overtuigd dat het de komende weken beter moet, ongeacht de uitslagen.

Playstation-controller
En dat was ook op het veld in de Euroborg te merken. Na de 1-0 bleven de spelers schreeuwen, wijzen en frustraties uiten als een ploeggenoot een onnodige overtreding maakte of een verkeerde pass gaf. Kalezic paradeerde continu op de rand van zijn trainersvak en controleerde spelers bijna alsof hij een Playstation-controller in zijn hand had. Elk detail stipte hij aan. Tegen een kwakkelend FC Groningen met meer kwaliteit, maar ook meer frustratie in de ploeg, bleek het een succesvol concept.

Waardoor ADO na de derde zege op rij naar de vierde plek is geklommen. Maandag wacht het uitduel met FC Eindhoven.

AD
2
Zaterdag 16 september 2023 om 11:38 uur

Kees

Maandag winnen uit bij Eindhoven en dan is de kans groot dat we direct de eerste periode winnen. Ik heb er altijd in geloofd........

Er zijn in een heel seizoen vier periodes. De periodes zijn als volgt verdeeld:

Seizoen 2023/2024:
Periode 1: Speelronde 1 t/m 9
Periode 2: Speelronde 10 t/m 19
Periode 3: Speelronde 20 t/m 29
Periode 4: Speelronde 30 t/m 38

Periodekampioen
Per periode wordt er een team kampioen van de periode. De periodekampioen is het team dat gedurende de negen (periode 1 en 4) of tien (periode 2 en 3) wedstrijden van de desbetreffende periode het meest aantal punten heeft gehaald. Mocht het puntenaantal van meerdere teams gelijk zijn, wordt er gekeken naar het doelsaldo. Is het doelsaldo eveneens gelijk, is het aantal gescoorde doelpunten beslissend. En als dat ook geen beslissing brengt, dient er een beslissingswedstrijd te worden gespeeld op neutraal terrein.
0
Zaterdag 16 september 2023 om 07:59 uur

Dennis

Eeuwig Den Haag schreef:

Justin Che is overigens echt bizar goed. Hopelijk dat Brondby hem niet in de winter terugroept
Een jongen met heel veel potentie. We moeten echt in onze handjes knijpen als hij het hele seizoen in Den Haag actief blijft.

Verder vind ik het verbazingwekkend om te lezen hoe mensen hier op de box Wentges af lopen te zeiken. Hij heeft in vier van de vijf wedstrijden echt uitstekende reddingen gehad. Enkel tegen Roda JC had hij best een doelpunt kunnen voorkomen, maar konden de eerste twee goals ook gewoon erin. Het is juist lekker dat we een keer een degelijke doelman in het goal hebben staan.

En moet een doelman bij ADO Den Haag gaan opbouwen dan? Daar hebben we de spelers helemaal niet voor. Dat neemt niet weg dat Wentges voetballend inderdaad niet fantastisch is. Maar welke keeper van 2 meter kan nu wél heel goed meevoetballen? Courtois is bijvoorbeeld ook geen held met z’n voeten en daar zeuren ze ook niet over als hij ballen pakt.
2
Vrijdag 15 september 2023 om 23:17 uur

slash070

Eeuwig Den Haag schreef:

Hier doe je Fraisl echt te kort. Die verdiende door zijn goede periode bij ons een mooie transfer naar Schalke
Ja,, heeft ongeveer een maand of vier bij ons gekeept in het gedegradeerd elftal. Ging vervolgens naar Schalke dat toen uitkwam in de tweede Bundesliga. Beugelsdijk heeft ook gespeeld in de tweede Bundesliga.
3
Zondag 10 september 2023 om 20:43 uur

Advertentie

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

VIDEO: doelpunten ADO tegen Jong AZ
Twee maal twee is vier. De doelpunten van ADO Den Haag in beeld.
Lees het nieuwsbericht
0
Maandag 4 september 2023 om 10:33 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Complimenten voor keeperstrainer Mulder
Na de vier doelpunten van ADO tegen Jong AZ waren de complimenten vreemd genoeg voor keeperstrainer Raymond Mulder.
Lees het nieuwsbericht
0
Zondag 3 september 2023 om 23:18 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Wentges sfeermaker na leegloop
Hoe vier je een overwinning met de ADO-supporters? Hugo Wentges heeft het de nieuwe spelers moeten leren.
Lees het nieuwsbericht
0
Zaterdag 2 september 2023 om 11:30 uur

Kaos

Dappere dodo schreef:

Eens, want eerlijk is eerlijk, Den Bosch was echt wel beter en we kwamen goed weg. We wonnen wel, maar is afgetekend
Met je eens. Je kwam paar keer goed weg.

Maar is het andersom dan zeggen we de tegenstander was sterk in de afronding. Etc.

Zo zal je er een paar onterecht winnen en onterecht verliezen.

Als je wint van Jong az heb je 7 uit vier dat is zo gek nog niet.

Gewoon erachter gaan staan, gezellig maken, etc. Dat is het enigste wat wij kunnen doen..
0
Zondag 27 augustus 2023 om 19:02 uur

Nu online

Bollie74, langnek, yesyes, Erik070, Alle ballen op Jort, Renearmand56, BOSMENSEN, Aad, GroenGeelHart070, Tuurke63 en 141 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Daryl van Mieghem Jort van der Sande Justin Ché

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo SC Telstar
1-1
22 september 2023

Volgende wedstrijd

Logo MVV Maastricht Logo ADO Den Haag
29 september 2023 om 20:00 uur
De Geusselt, Maastricht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Roda JC 7 - 18
2 VVV-Venlo 7 - 14
3 FC Groningen 7 - 13
4 SC Cambuur 7 - 13
5 Graafschap 7 - 13
6 FC Emmen 7 - 12
7 ADO Den Haag 7 - 12
8 Jong AZ 7 - 11
9 FC Eindhoven 6 - 10
10 FC Dordrecht 7 - 10
11 Jong Utrecht 7 - 10
12 Jong PSV 7 - 10
13 Willem II 6 - 8
14 MVV Maastr. 6 - 7
15 NAC Breda 7 - 7
16 Helmond Sp. 7 - 7
17 FC Den Bosch 7 - 6
18 TOP Oss 6 - 4
19 Jong Ajax 7 - 2
20 Telstar 7 - 1