Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: vol

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

JP

Een Trainingskamp in Egoland: Darije Kalezić bij ADO Den Haag

Er zijn legenden in de wereld van het voetbal. En dan is er Darije Kalezić, de man die bij ADO Den Haag de kunst van het geloof in jezelf naar nieuwe hoogten heeft gebracht. Als er ooit een Olympische discipline zou zijn voor egocentrisme, zou Kalezić met goud naar huis gaan, zijn eigen thuis.

Je moet het de man nageven: hij heeft zelfvertrouwen. Het soort zelfvertrouwen dat je normaal alleen ziet bij mensen die geloven dat ze zonder vleugels kunnen vliegen of dat ze een Rubiks kubus kunnen oplossen zonder te kijken. Maar waar die mensen uiteindelijk meestal op hun bek gaan, lijkt Darije keer op keer te denken: "Dit keer gaat het lukken."
Het verhaal van Kalezić bij ADO is er een voor de geschiedenisboeken. Niet omdat hij zo succesvol was, maar juist omdat hij een unieke gave lijkt te hebben: het vermogen om spelers slechter te maken. Spelers die ooit met flair en passie speelden, veranderen onder zijn leiding in bange, bibberende wezentjes die niet meer weten of ze een bal moeten schoppen of een serenade moeten brengen.

Kalezić heeft een gave om elke speler ervan te overtuigen dat ze zonder zijn goddelijke interventie verloren zijn. In zijn wereld is hij de zon, en zijn spelers zijn niet meer dan arme planeten die zonder zijn licht in duisternis zouden verkeren. Tijdens trainingen schijnt hij niet te coachen, maar meer monologen te houden over zijn eigen grootheid. Hij zou waarschijnlijk nog een cactus kunnen uitleggen hoe deze beter kan groeien door naar hem te luisteren.

Natuurlijk zijn er ook de persconferenties, waar Kalezić steevast zichzelf prijst voor de "voortgang" die niemand anders lijkt te zien. "We hebben vandaag geweldig verdedigd," zegt hij vaak na een nederlaag, terwijl de rest van de wereld zich afvraagt of ze misschien een andere wedstrijd hebben gezien. Zijn vermogen om realiteit te negeren is werkelijk bewonderenswaardig.

Het is dan ook geen wonder dat de fanbase van ADO Den Haag met de dag groeit... in geduld en verdraagzaamheid. "Het is een test van ons uithoudingsvermogen," grapte een seizoenskaarthouder laatst. "We zijn nu allemaal meesters in zen-meditatie."

Maar laten we eerlijk zijn, elke club heeft zijn fases van wanhoop en verwarring nodig. En met Kalezić aan het roer weet je tenminste zeker dat het nooit saai wordt. Hij is de man die erin slaagt om een komedie te maken van de tragedie die voetbal soms kan zijn. Dus laten we hem een applaus geven, niet voor zijn resultaten, maar voor zijn onuitputtelijke zelfliefde. In een wereld vol twijfel, geeft Darije Kalezić ons tenminste iets om zeker van te zijn: zichzelf.
16
Maandag 10 juni 2024 om 12:33 uur

Bolskie

Aad schreef:

Bang is wat overdreven, maar je kan mij niet doen geloven dat de sfeer zo geweldig was en de spelers de kans kregen om kritiek te geven op het beleid van Kalezic zonder daarvoor gestraft te worden met een plek op bank of tribune.

Kalezic lijkt mij een klein dictatortje die er niet voor schroomt het belang van de club en alle daarbij betrokkenen te beschadigen om zijn eigen ego overeind te houden.

Ik heb niks met Koeman maar die laat (is bevestigd door diverse spelers) iedereen zijn kritiek vrijuit geven, overweegt deze en neemt uiteindelijk wel zelf als eindverantwoordelijke de beslissing. En zo zou het moeten functioneren.
Wat kalezic kan je best gelijk in hebben Aad.
Maar dat neemt niet weg dat als er dingen spelen tussen trainer en spelers, de spelers naar Joris toe kunnen gaan en het voorleggen.
Ik vind het z’n slap gelul van spelers als ze nu gaan lekken naar de pers en ook nog anoniem, zeker gezien de ervaren spelers die weten precies hoe dat gaat.

Zij als dit speelde hadden direct aan de bel moeten trekken zodat er naar een oplossing gezocht kon worden en niet achteraf. Ze hebben gewoon het seizoen verkloot. Elke week weer roepen voor die camera dat ze er mee in hadden gestemd met de tactiek en er vol achter staan. Dan vind ik dat je niet schijnheilig achteraf moet lopen lullen dat ze er niet achter stonden.
1
Maandag 10 juni 2024 om 11:52 uur

GroenGeelHart070

Dappere dodo schreef:

Laat ik 1 ding voorop stellen. Ik kom al ruim 30 jaar bij de club, maar ik heb me nog nooit zo voor joker voelen staan dankzij deze baggertrainer die in 2 wedstrijden 9 doelpunten tegen krijgt! 7 op Kralingen, de grootste nederlaag ooit in play-offs

Dat lag niet aan de spelers maar puur aan zijn dominante doordrammerij over 5-3-2 waar we simpelweg niet in konden spelen met deze spelers. Spelers kapot gemaakt, spelers op plekken gezet waar ze niet horen, dus nee: zolang deze trainer er zit ga ik niet achter de club staan! Ik heb zelfs voor het eerst in jaren spijt van het verlengen van mijn seizoenkaart. Tenzij hij alsnog vertrekt, dan ga ik echt weer volle bak erachter staan
5-3-2 is een mooi systeem als je daar de spelers ook voor hebt en dat was het manco.
Toch kon ik het me wel voorstellen de 1e helft uit ook zo te beginnen. Het voetballende Excelsior tegenhouden en een plaagstootje uitdelen om vervolgens de 2e helft vol druk erop te zetten met 4-3-3, net zoals thuis. Maar door zoveel persoonlijke fouten al snel al die tegengoals om je oren krijgen pfff.
Het vertrouwen was misschien wel zo groot dat dit de scherpte aantastte
0
Woensdag 5 juni 2024 om 09:47 uur

Bolskie

slash070 schreef:

Mathijsen praat veel maar zegt niet veel, hij doet net of die leip is. Dat de trainer met zijn gedrag en tactiek fantasie opstellingen promotie heeft verkloot praat hij steeds overheen.

– Hij heeft het eerdere artikel van Jim vd Deijl niet gelezen
– seizoen van pieken en dalen hoort er bij
– er zijn nog steeds mensen die, ondanks dat ze weten dat alles binnen vier muren moet blijven dat niet doen
– gaan weer in zuiderpark trainen
– zitten in een proces
– op meerdere fronten is het dit seizoen fout gegaan
- een grote conclusie pas de komende tijd trekken want is nu nog te vers
Maar dat die voor de volle 100 Procent achter kalezic staat hoor ik hem niet zeggen. Hij praat meer in algemene zin dat vol vertrouwen heeft in de ingezette koers, en hij kan natuurlijk ook niet anders zal gek zijn als die zegt daar niet achter te staan.
0
Dinsdag 4 juni 2024 om 18:12 uur

Edwin Post

Onze directeur heeft dan wel niet de terugkeer naar het Zuiderpark verzonnen maar heeft er wel voor gezorgd dat de gemeente weer nauw betrokken is bij onze club. De gemeente had zijn buik vol van de types Manders/ Reijntjes en al die andere luchtfietsers. En aangezien er niet bekend is hoelang de Amerikanen nog zin hebben in hun geldverslindende speeltje is een goede relatie met de gemeente van levensbelang. Dus onderschat niet hoe groot haar waarde nu al is voor onze club. En ja ze maakt ook fouten mag het ook bij zo’n onrustige club.
13
Maandag 3 juni 2024 om 20:14 uur

Lellow

Het interview van Joris staat al enkele dagen online en ik kon mij er niet toe zetten om die te bekijken.
Het aanblijven van Kalezic verbaast mij dan ook niet.
Ergens in de herfst zal de conclusie toch wel getrokken worden.

Toch lijkt het me heerlijk om in een organisatie te kunnen werken met de doelstelling “alles wordt gedekt” en dan bedoel ik niet de tafeltjes.

3000 of 13000 SCC verkopen het maakt allemaal niet uit.
Eretribune vol of gevuld voor 30% het maakt allemaal niet uit.
Waarde op het veld creëren of geld uitgeven aan spelers in de nadagen van de nadagen in hun carrière,het maakt niet uit.

Je creëert een omgeving van een bepaalde mindset van middelmaat,niet het uiterste halen uit een organisatie.

Maar we keren terug naar het Zuiderpark,stond overigens al jaren in de planning maar die kan Naat mooi op haar cv zetten.
Dames elftal geïntegreerd in de NV, nog een plusje.

Die campagne voor een SCC 24/25 loopt aardig toch ?
11
Maandag 3 juni 2024 om 07:29 uur

morley

Zal wel de enige zijn maar het stukje op West komt op mij ook over als heel erge stemmingmakerij, bijna een soort persoonlijke afrekening. Vol zaken die misschien toch wel enigszins uit de context zijn gehaald en uitvergroot (bijvoorbeeld de inmiddels verwijderde ‘stand off’ tussen Sürmeli enerzijds en Veerman en Vlak anderzijds, Hamdaoui die werd teruggezet naar Jong), aannames (bijna alle spelers waren tegen het 5-3-2 systeem) en rare conclusies (wissel Van der Sande was niet tactisch want Jort is een publiekslieveling, Klas had marktwaarde -ondanks dat zijn contract na dit seizoen afliep-, kritiek op rechtsback positie van Asante -terwijl hij daar onder Franken al vaak speelde en het prima deed), etc.

Maar goed, neemt niet weg dat Kalezic het buiten een tactisch falen het ongetwijfeld op people management ook niet goed heeft gedaan.
5
Zaterdag 1 juni 2024 om 20:58 uur

Advertentie

Eeuwig Den Haag

Enige positieve is wel dat de eigenaar vol in blijft zetten op promotie komende jaren met zowel financiele als technische middelen en kennis.
1
Vrijdag 31 mei 2024 om 15:53 uur

pajam

Aad schreef:

Duidelijk een ADO-productie. Niet één kritische opmerking of vraag en duidelijk opgenomen vóór het stuk van Jim.

Ik heb Joris in dit interview wel 10 keer hetzelfde horen zeggen en dat was dan nog een cliché van de eerste orde.
Hij zit er een vol jaar en uit niks hoor of voel ik binding met de club. Praat met een bepaalde afstand, los ook van wat je terecht zegt, geregisseerd geheel.

Bah, Bah, Bah!!
4
Vrijdag 31 mei 2024 om 15:33 uur

Ano-Niem

"de vijfde colonne" gaat zich eindelijk roeren.
Hele stuk is de spijker op z'n kop en het is gewoon schokkend/stuitend om te lezen hoe slecht die gekke Bosnier met mensen om kan gaan (met uitzondering van lievelingetje Sürmeli).

Als er toch nog geen reden was om afscheid te nemen dan is deze reconstructie van het seizoen het wel. Dankzij in de incompetentie van onze trainer is een mooie eerste seizoenhelft met een vechtmachine vol zelfvertrouwen helemaal naar de kl*te geholpen.
9
Vrijdag 31 mei 2024 om 12:25 uur

Nu online

Aad, Rob2002, Joost70, Johannes, sander75, BigMac en 148 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie