Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: wedstrijd

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Tuurke63

kan die vervelende laatste uitslag laatste wedstrijd niet weg van de website
1
Maandag 10 juni 2024 om 19:06 uur

JP

Een Trainingskamp in Egoland: Darije Kalezić bij ADO Den Haag

Er zijn legenden in de wereld van het voetbal. En dan is er Darije Kalezić, de man die bij ADO Den Haag de kunst van het geloof in jezelf naar nieuwe hoogten heeft gebracht. Als er ooit een Olympische discipline zou zijn voor egocentrisme, zou Kalezić met goud naar huis gaan, zijn eigen thuis.

Je moet het de man nageven: hij heeft zelfvertrouwen. Het soort zelfvertrouwen dat je normaal alleen ziet bij mensen die geloven dat ze zonder vleugels kunnen vliegen of dat ze een Rubiks kubus kunnen oplossen zonder te kijken. Maar waar die mensen uiteindelijk meestal op hun bek gaan, lijkt Darije keer op keer te denken: "Dit keer gaat het lukken."
Het verhaal van Kalezić bij ADO is er een voor de geschiedenisboeken. Niet omdat hij zo succesvol was, maar juist omdat hij een unieke gave lijkt te hebben: het vermogen om spelers slechter te maken. Spelers die ooit met flair en passie speelden, veranderen onder zijn leiding in bange, bibberende wezentjes die niet meer weten of ze een bal moeten schoppen of een serenade moeten brengen.

Kalezić heeft een gave om elke speler ervan te overtuigen dat ze zonder zijn goddelijke interventie verloren zijn. In zijn wereld is hij de zon, en zijn spelers zijn niet meer dan arme planeten die zonder zijn licht in duisternis zouden verkeren. Tijdens trainingen schijnt hij niet te coachen, maar meer monologen te houden over zijn eigen grootheid. Hij zou waarschijnlijk nog een cactus kunnen uitleggen hoe deze beter kan groeien door naar hem te luisteren.

Natuurlijk zijn er ook de persconferenties, waar Kalezić steevast zichzelf prijst voor de "voortgang" die niemand anders lijkt te zien. "We hebben vandaag geweldig verdedigd," zegt hij vaak na een nederlaag, terwijl de rest van de wereld zich afvraagt of ze misschien een andere wedstrijd hebben gezien. Zijn vermogen om realiteit te negeren is werkelijk bewonderenswaardig.

Het is dan ook geen wonder dat de fanbase van ADO Den Haag met de dag groeit... in geduld en verdraagzaamheid. "Het is een test van ons uithoudingsvermogen," grapte een seizoenskaarthouder laatst. "We zijn nu allemaal meesters in zen-meditatie."

Maar laten we eerlijk zijn, elke club heeft zijn fases van wanhoop en verwarring nodig. En met Kalezić aan het roer weet je tenminste zeker dat het nooit saai wordt. Hij is de man die erin slaagt om een komedie te maken van de tragedie die voetbal soms kan zijn. Dus laten we hem een applaus geven, niet voor zijn resultaten, maar voor zijn onuitputtelijke zelfliefde. In een wereld vol twijfel, geeft Darije Kalezić ons tenminste iets om zeker van te zijn: zichzelf.
16
Maandag 10 juni 2024 om 12:33 uur

Lellow

Het is juni 2024 en een jaar geleden dat Joris Mathijsen begon aan zijn nieuwe avontuur bij ADO Den Haag.

Na een flitsende start veroverde dit jonge elftal alle Haagse harten en zelfs gedurende het seizoen mocht er gedroomd worden van directe promotie ,helaas was uiteindelijk Excelsior te sterk in de halve finale van de POs.

Maar iedereen is er van overtuigd in Den Haag dat er direct gepromoveerd gaat worden in seizoen 24/25.
Alle talenten liggen nog langdurig vast en de eigenaar heeft kenbaar gemaakt dat niemand een uitgaande transfer gaat maken.

Er is vooral veel interesse voor Weervrouw de 22 jarige boomlange spits is geëindigd als topscorer van de KKD.
Met zijn maatjes aan de flanken Ideho en Wieghun die iedere wedstrijd goed zijn voor mooie acties,goals en assists.
Op 10 hebben we genoten van der Zee met zijn onbevangenheid doet hij ons denken aan Sem Steijn.
De Bruijn en Esajas kregen het vertrouwen van coach Kalezic en dat heeft zich uitbetaald naar een middenveld wat goed in balans is met snelheid,kracht,leepheid,creativiteit en loopvermogen.Er wordt zelfs gefluisterd of dit middenveld beter is dan Rado Immers en Toornstra.

Achterin is linksback Obsolom een absolute aanwinst en samen met Waem Asante en Che vormen zij de achterhoede.
Onze keeper Nikiema had niet misstaan in de selectie van Oranje.

Met een gemiddelde leeftijd van 23,7 jaar oud heeft Kalezic een prima seizoen achter de rug en is de Haagse Blug weer helemaal terug en iedereen kijkt uit naar het nieuwe seizoen.……….. oh net me bed onder gezeken.
10
Vrijdag 7 juni 2024 om 06:24 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

De vijf mooiste doelpunten
ADO Den Haag scoorde dit seizoen 72 keer. Dat is bijna twee goals per wedstrijd.
Lees het nieuwsbericht
1
Donderdag 6 juni 2024 om 19:59 uur

R.E.

Even wat uitspraken van Mathijsen langslopen.

"Je hebt altijd spelers die zeggen ‘dit topsportklimaat is niks voor mij’''. Als dat blijkt, even goede vrienden".
Een onzinnige uitspraak. Het gedrag en de tactische blunders van Kalezic hebben helemaal niks met een topsportklimaat te maken. Integendeel, in een topsportklimaat moet de trainer het maximale uit zijn team halen en dat doe je niet door spelers in aanwezigheid van de groep af te branden of door midden in het seizoen een rampzalige en ondoordachte tactische omzetting door te voeren die niet past bij zijn spelersmateriaal. Je moet de tactiek kiezen die het beste past bij de beschikbare spelers.

"Het ontslaan van Kalezic, daar is Mathijsen volmondig tegen. Dat is volgens hem niet de juiste keuze. De ex-international wijst in het AD op het stappenplan en de visie die zijn overeengekomen. Van dat plan, dat nog een looptijd heeft van een jaar, is tot nu toe veel uitgekomen, aldus de technisch directeur."
In een eerdere uitspraak had Mathijsen juist gezegd dat er meerdere keren is geconstateerd dat de resultaten teleurstellend waren. En wat is er, ook gelet op de uitspraken van diverse spelers over Kalezic en hun onwil om met hem als trainer verder te gaan, nou opgebouwd als betrouwbare basis voor een succesvoller nieuw seizoen?

"Om de kritiek op één persoon te richten vindt Mathijsen niet terecht. ,,Je kan teleurgesteld zijn over de resultaten en de wedstrijd tegen Excelsior, dat zijn wij natuurlijk ook, maar er mag geen grens overschreden worden.''
Na deze onzinnige uitspraken van Mathijsen ben ik het met hem eens dat de kritiek niet alleen op Kalezic moet worden gericht, want hiermee heeft hij ook zichzelf een brevet van onvermogen gegeven. Dat had ik met zijn voorgeschiedenis niet verwacht, maar een andere conclusie is helaas niet mogelijk. En als hij werkelijk gelooft dat alle onvrede veroorzaakt is door de wedstrijd tegen Excelsior, dan heeft hij de hele tweede helft van het seizoen onder een steen geleefd.
14
Donderdag 6 juni 2024 om 15:29 uur

Wahter

Olitano schreef:

Ik zie dat anders;

1) De club heeft een visie en handelt daar naar.

2) Een onderdeel van zo'n visie is de speelwijze die past bij de ambities en de cultuur van de club.

3) Vervolgens ga je een technisch directeur zoeken die in dat plaatje past.

4) De volgende stap is dat de technisch directeur een trainer zoekt die in de voetbalvisie van de club past.

5) De TD gaat in overleg met de trainer naar geschikte en beschikbare spelers zoeken. Rekening houdende met de beschikbare financiën en de voetbalvisie.

NB
Een voetbalvisie zou kunnen zijn dat de eigen jeugd goed vertegenwoordigd is in de selectie aangevuld met ervaren spelers. Dat alles in balans waarbij het creëren van transferwaarde een rol speelt. Natuurlijk naast het zo goed mogelijk presteren en de supporters van alle tribunes waar voor hun geld geven.
Mathijsen heeft het over dat er stappen vooruit gezet zijn.
Er zijn maar vier goede spelers bijgekomen Waem en Ideho, Mieghem en Vlak voor een godsvermogen.
Veerman was korte termijn politiek en is een top huur deal geweest.
De rest wat aangetrokken is is (onderkant) KKD niveau.
Dan heb je met Assante, Mieghem, Wentgens, Esajas en vd Sande nog spelers die mee kunnen op KKD niveau. Wellicht gaan er nog spelers vertrekken.

De beoogde plannen met Vigen en Granli is in het water gevallen want deze twee kunnen geen hele wedstrijd aan. Op papier midden twintigers dus prima maar dat valt vies tegen.
Er is met het omgooien van de speelstijl toch geen enkele visie te ontdekken?
Had bij de aanstelling van Mathijsen een goed gevoel maar als ik hem zo hoor praten tijdens het intervieuw heeft hij heel weinig bagage.
Wel evalueert hij erop los met Pipo.

Het is dat de gemeente welwillend is dat het Zuiderpark weer in beeld komt.
Kosten ruim 3 miljoen.
Zelfs komt het uit de gemeente om het Internationale jeugdtournooi weer nieuw leven in te blazen.

De visie van de huidige leiding is hand op houden naar de eigenaar. Meer ken ik er niet van maken.
3
Donderdag 6 juni 2024 om 12:14 uur

fcdh-denhaag

Het interview geeft een inkijkje in de huidige stand van zaken, tussen alle volzinnen door met overtuigende kreten als heldere analyse gemaakt, diverse malen geëvalueerd, wordt b.v ook Jong Utrecht uit aangedragen als voorbeeld van een goede wedstrijd, nou die is dan zeker niet uitvoerig geanalyseerd want dat leek dus nergens naar en geen 3 contacten de bal in de ploeg kunnen houden.

Jong PSV thuis was ook zo'n flater, waarin voor het eerst het hondstrouwe publiek liet blijken er klaar mee te zijn, de huldiging voor diverse spelers uitliep op een ongemakkelijke situatie voor diverse spelers.

Bij 1 ADO Den-Haag hoort ook het samen voor een doel gaan staan & volgens de huidige situatie is t een soap die zijn weerga niet kent. Als er wordt aangestuurd op een verstandshuwelijk weet je precies wat de spelers gaan doen/zeggen zodra de trainer niet in de buurt is en blijft het door etteren.

Aangezien er volop geëvalueerd is, ben ik benieuwd hoe ze zo'n Marsman dan precies beoordeeld hebben & waarom er een keer of 15 gewisseld is van samenstelling in de laatste linie, over patronen gesproken.

Mathijssen heeft een aantal goede spelers gehaald & zal de selectie wellicht weer wat sterker maken maar voor deze trainer gaan ze niet meer volle bak.
8
Dinsdag 4 juni 2024 om 22:10 uur

Advertentie

BLEISWIJK-1

FC Den Haag! schreef:

Nou ik ben benieuwd. Ik vond Mathijsen nog behoorlijk zijn steun uitspreken naar Kalezic en dat het slechter presteren na de winterstop werd veroorzaakt door diverse aanwijsbare redenen. En als ik Mathijsen zo beluisterde vind hij Kalezic niet een van die redenen. Ik bemerkte nog eerder zijn ongenoegen richting de spelers die hebben geklaagd richting de media.

Echter gezien de huidige druk vanuit media/supporters vraag ik me ten zeerste af of hij er verstandig aan doet om Kalezic te behouden als hoofdtrainer. Hij probeerde aan het einde van het interview de media en de supporters nog mee te krijgen in steun voor de trainersstaf. Besef dat het daarvoor (wat ik denk) bij een groot deel van de supporters te laat is, is bij hem volgens mij niet aanwezig.
Helemaal mee eens. De anti-houding van de supporters en de druk van de pers ga je niet zo snel wegnemen. Dan moet je vanaf de eerste competitiewedstrijd gelijk topwedstrijden spelen. Elke mindere wedstrijd zal voor een reactie zorgen.
3
Dinsdag 4 juni 2024 om 21:52 uur

lulijzer

Vos schreef:

Na 11 wedstrijden wordt Kalezic ontslagen is mijn gok. Ik hoop echter al deze zomer. Anders wordt het weer een verloren seizoen.
Mijn gok is dat Kalezic het seizoen afmaakt en de club naar de eredivisie brengt. Als supporters zullen we tijdens de promotie-wedstrijd een ode aan hem brengen.
5
Dinsdag 4 juni 2024 om 10:05 uur

Edwin Post

Kunnen we a.u.b. ophouden met Duijvenstein kreeg rood en was dus persoonlijk verantwoordelijk voor de afgang in Breda en uiteindelijk ook voor de degradatie van Excelsior. We hadden zelf ook zo’n speler namelijk Assante maar eindelijk ziet het ernaar uit dat hij weggaat hij is net als Duijvenstein olie dom en zeer onbeheerst zodra er echt druk komt te staan op een wedstrijd. Wat zullen ze een spijt hebben in Rotterdam dat ze deze speler hebben overgenomen van Almere.
3
Maandag 3 juni 2024 om 16:23 uur

Nu online

Joost70, Aad, Johannes, BigMac, Rob2002, S.upporter, Jacco, Marcie, yesyes en 231 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie