Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 10
Volgende pagina

slash070

Filosoof schreef:

Slash, bedankt voor je fijne reactie! Ik ben ontwaakt uit mijn winterslaap. Zag weer het nodige voorbijkomen op deze box en ja, dan kriebelt het.

De directie heeft mijn charme offensief, voor zover daar overigens sprake van is, niet nodig. Sterker, het is alleen nuancering van mijn kant. En ik reageerde primair op Kees - die ik overigens redelijk goed ken - en zijn in mijn ogen warrige opmerking (marketing vs algemeen directeur onder andere). Bovendien door hem geschreven vanuit de stoel, zonder maar ooit een woord gewisseld te hebben met de directeur.

Je moet mensen, dus ook de directie, de kans geven nietwaar. Daarom heeft zij van mij vooralsnog het voordeel van de twijfel. Ook omdat het belangrijk is dat er continuïteit komt (en blijft). Geef de 2-koppige directie daarom tijd en gelegenheid (met mandaat van de eigenaar!) om te bouwen.

Over dat bouwen, op de site van ADO staat klip en klaar wat de visie is van de club. Voor de volledigheid, dit staat er:

"ADO Den Haag groeit naar een organisatorisch en financieel stabiele voetbalorganisatie, die structureel in een vol stadion meestrijdt om Europees voetbal. Het geïntegreerde ADO Den Haag Vrouwen strijdt structureel mee om de play offs . ADO Den Haag realiseert dit door het opleiden en ontwikkelen van talent, op en naast het veld. ADO Den Haag streeft ernaar om de maatschappelijke impact in de regio Haaglanden te vergroten door een leidende rol op zich te nemen op het gebied van sportiviteit, diversiteit en verbinding. Deze verbinding met ADO Den Haag zoeken we in de gezamenlijke (voetbal)passie van supporters, medewerkers, vrijwilligers, sporters, lokale overheden en het bedrijfsleven."

Je kunt het luchtfietserij, opportunisme, over-ambitieus of de dromen van een halve gare noemen, maar het staat er wel. En dat betekent dat de club in al haar geledingen zich daaraan moet conformeren. Je had het tenslotte ook niet hoeven opschrijven nietwaar.

Over die zichtbaarheid en wat je ervan merkt, dat ben ik wel eens. Weinig tot niets. Kun je ook uitleggen als geen nieuws is goed nieuws. Maar dat daar steken vallen, is duidelijk. Ik vond de interviews van de directeur jl weekend tenenkrommend. Gaat daar bijna staan janken, omdat er een paar pijltjes op het veld komen. Doen alsof een levenswerk in een klap wordt vernietigd. Hier had vanuit haar kant meer relativering gepast. En dan kun je nog steeds de acties veroordelen.

En jouw laatste opmerking; eigenlijk is dat ook wel de charme van betaald voetbal. Je kunt nog zoveel plannen, kopen, trainen en praten, maar uiteindelijk regeert de waan van de dag. In 90 minuten wordt de toekomst bepaald.
Yep. Ik blijf het toch een heel vreemd iets vinden hoe het sportief na de winterstop is verlopen, en de directie gaf geen kik. Maar goed, deze directie krijgt in elk geval wel de middelen en gelegenheid van de eigenaar om te werken, en dat hebben we na Vd Kallen ook nog niet eerder mee mogen maken.

Elk jaar andere directie, trainers, en selectie is de reden dat we nog steeds KKD spelen. En mocht er deze zomer niks veranderen, dan heeft Kalezic in elk geval het voordeel dat hij aankomend jaar het hele seizoen kan oefenen voor de Play Offs finale tegen Excelsior.


We gaan het meemaken met z’n allen, bedankt voor je reactie Filosoof.
(teletekst 830, it's a bitch)
2
Dinsdag 28 mei 2024 om 22:39 uur

Lellow

Ik zie het liefst helemaal geen trainer meer komen.

Ik pleit voor een conditie trainer en manager/analist die te kiezen tactiek en tegenstander analyseert.

Op donderdagavond krijgen supporters de 20 namen door die fit genoeg bevonden zijn door de conditie trainer.
Dan mogen de supporters bij meerderheid de opstelling doorgeven,bij democratisch besluit zullen de meeste stemmen gelden.

Tijdens de wedstrijd is er een mogelijkheid om via de ADO app bij gebrek aan inzet een stroomstoot te geven aan de desbetreffende speler, als dat vanwege juridische en Arbo technische redenen niet mag ,dan kan de speler gewisseld worden.

Spelers zullen moeten solliciteren waarom zij bij ons club passen en willen voetballen,feitelijk kiezen wij onze selectie.

Wij zullen dus nooit meer een trainer hoeven te ontslaan.
8
Dinsdag 28 mei 2024 om 19:14 uur

Law

Thehague070 schreef:

Ideho Struijck Van Mieghem
Vd Sande
Esajas Vlak
- - - Asante
Wentges
Dit is toch zo ongeveer hoe je volgend seizoen wel ken gaan spelen...in ieder geval lijkt mij vrij aannemelijk dat deze spelers blijven...waem vind ik persoonlijk niet enorm sterk ofzo maar die kan er nog bij...blijft absalem of die granli? Qua keepers hebben we genoeg denk ik moet toch ook weg die Marsman...Coremans nog? Maar nikiema ook... Wij moeten eens verdorie genoeg gasten kunnen verkopen zoals wel al na zowat een half seizoen kon met die gozer die naar basel vertrok waar k de naam zelfs geen eens meer van weet...maar levert je wel miljoen+ op ...
Asante staat als het goed is op punt van vertrekken…kon in de winterstop al weg maar daar is de club niet akkoord mee gaan. Is van horen zeggen… ga er maar vanuit dat Asante geen geel uit maakt van de selectie het komende seizoen
2
Maandag 27 mei 2024 om 23:22 uur

Edwin Post

Is hier nu echt de gedachte dat we nog spelers gaan halen. Nou dat gaat niet gebeuren ze zullen de selectie zo klein mogelijk houden en voor de rest kan je het vergeten. Onze eigenaar is geen sinterklaas die maar blijft uitdelen. Ze zullen zich in de maling genomen voelen door Mathijssen vooral de winter aankopen onder het mom van dat we dan zeker gingen promoveren heeft kwaad bloed gezet bij onze eigenaar. Een fors miljoenenverlies en hier wordt gepraat over versterkingen echt belachelijk. We mogen blij zijn als we nog bestaan volgend seizoen ik denk dat je daar beter over kan nadenken.We hebben nog wel een gelukje dankzij Utrecht heeft niemand het nu meer over ons.
2
Maandag 27 mei 2024 om 20:03 uur

ADO079

DHFC070 schreef:

In basis ben ik groot voorstander van continuïteit binnen de club zeker op de 3 sleutelposities (trainer, TD en AD). Als je dit ieder jaar of zelfs half jaar gaat wijzigen ga je dit altijd in negatieve zin terugzien in de prestaties. Dat hebben we de afgelopen 10 jaar wel gezien. Daarom vreemd en heel opportunistisch om hun koppen op het hakblok te leggen. Zeker voor de 20e keer in 10 jaar tijd schoon schip maken...??

Zal nu wel veel over mij heen krijgen maar omwille van bovenstaande mogen ze van mij alle drie blijven zitten. Moet gezegd er zijn veel fouten gemaakt en er was een gigantische zak met geld om uit te geven. Zeker betreft dat laatste is er gewoon gefaald maar ik heb nog wel vertrouwen in een 2e kans. Er zijn ook zat dingen goed gegaan niet in de eerste plaats de relatieve rust en dat er niks naar buiten lekt. Voor het eerst sinds jaren staat er een basis voor volgend jaar en hoef je niet +20 nieuwe spelers te halen dat is al winst.

Waar men gewoon compleet de mist mee in is gegaan is de extra spelers halen in de winterstop. Hierdoor is de druk gigantisch toegenomen en met name Kalezic is hier onder bezweken en is hierdoor volkomen verblind geraakt in zijn eigen spinnenweb. Zet er een assistent naast die meer te zeggen heeft en meer "gewicht" in de strijd brengt en er is een spiegel voor zelfreflectie. Mathijssen is hier kwa karakter de persoon gewoon niet naar en dat moet je dat anders inregelen. Voor de winterstop ging het boven verwachting, hebben we behoorlijk leuke wedstrijden gezien met veel aanvallend voetbal en de meeste goals in de KKD en was Kalezic een prima uithangbord voor de club.

Het aankoopbeleid is niet geheel slecht te noemen. Vrij normaal dat ongeveer de helft van je aankopen niet voldoen. Enkel in de winterstop volledig de verkeerde afslag genomen met 3 spelers van 30+ met daarbij de slechtste keeper die ik ooit bij Ado gezien heb. Bij een toch al gammele verdediging zo'n onzekere keeper neerzetten die niks uitstraalt en bij de helft van de goals gewoon niet beweegt (ookal is de bal onhoudbaar) is voer voor een giftige cocktail. Zo'n onderschatte positie, de keeper, dat kan je hele verdediging maken of breken. Wat als Kalezic Coremans gewoon had laten staan.... dat gaan we nooit weten helaas.

De meerwaarde van v.Grinsven heb ik nog niet kunnen ontdekken maar misschien kunnen wij daar als buitenwacht ook niet over oordelen? In ieder geval een constateren dat er 0,0 naar buiten lekt, er geen Haagse haantjes soap geweest is en er geen borstklopperij/pluche pakken waarneembaar is.
Dat de tandem v.Grinsven/Mathijssen niet uitblinkt in communicatie naar de achterban moge duidelijk zijn. Hoeft niet erg te zijn maar regel dit dan anders in. Dat er hier personen roepen dat dit niet belangrijk is en waarom ze iets verplicht zijn richting de supporters bevreemd mij zeer. Eenheid binnen de club, sponsoren en supporters is zo belangrijk en kan uitstralen zowel in financieel gewin al sportief gewin.

De uitglijer mbt het ESPN interview door in emotie alle supporters over 1 kam te scheren wijt ik maar aan onervarenheid en de "heat of the moment" en verwacht dat daar ook nog wel over gesproken gaat worden in overleg met supportersvereniging e.d.
Geluk bij een ongeluk zijn we mbt schade hiervoor voor een gedeelte gister gered door de veel grotere teringzooi bij Utrecht.

Voor één ieder die koppen willen zien rollen heb ik een uitdaging: probeer eens uit te zoomen op de situatie, emoties en oppurtunisme achterwege te laten, dingen van een andere kant te belichten (ten op zichte van je eigen mening) en bedenk wat al die schoon schip acties in het verleden hebben opgebracht?

Afsluitend mogen we onze eigenaar op ons blote knieën bedanken. Een eigenaar die zich aan afspraken houdt en voor het 2e jaar op rij zomaar miljoenen overmaakt is meer een uitzondering dan een regel. Blijft een ongezonde situatie waar je eigenlijk vanaf moet maarja nu bijna onontkoombaar aangezien je begonnen bent met +50% van je aandelen van de hand te doen. Enige redding hierin zal regelgeving vanuit de KNVB zijn die er ooit nog wel gaat komen.
Ik ben het met bijna alles eens, behalve Kalezic. Hij heeft op mij de indruk gemaakt in paniek te schieten wanneer de druk er op staat en nog belangrijker; er is geen chemie (meer) tussen selectie en trainer. En dan is het, al snij je echt wel goede punten aan, tijd om te gaan. Want de kater van afgelopen weekend is nog niet helemaal weg maar voor je het weet staat de eerste training weer op het programma en begint het nieuwe seizoen. Verder vind im het belangrijk om echt goede assistenten te hebben. Deze voegen m.i. absoluut niets toe en zijn veel te licht. Een trainer kan het niet alleen.
1
Maandag 27 mei 2024 om 11:28 uur

FC Den Haag!

Wahter schreef:

Staat mij bij dat Kalezic aan heeft gegeven dat Vigen en Granli bij hun vorige club niet veel hebben gespeeld. Dus moesten worden opgetraint. Begrijp Mathijsen in deze wel want die leeftijds categorie rond de 25 zouden in een team zeer belangrijke spelers worden. Het is bij beide niet goed gegaan in ieder geval.

Toch nog even ter verdediging van Waem:
Een Waem heeft met, god weet niet meer, samen in het centrum gespeeld. Dan weer drie centrales, dan weer twee. Er zijn geen vastigheden geweest en dat is voor een speler als Waem juist belangrijk. Kalezic heeft veels te veel van opstelling gewisseld. Een Vlak moet bijv. op 6 spelen, nu liep hij maar te zwemmen zonder duidelijke afstemming. Assante, wel, niet, dan weer redelijk, dan weer goed, dan weer paar weken op de bank.
Zelfde verhaal Vigen, Sande, Klas, Koudouso en als klap op de vuurpijl Ideho als wing back. Hou op asjeblieft.

Kalezic weet nog steeds geen normale opstelling te maken met deze groep.
Mee eens, door het de tweede seizoenshelft gaan goochelen van Kalezic met diverse opstellingen (al dan niet vanwege blessures) is het van kwaad tot erger gegaan.

Mathijsen krijgt van mij het voordeel van de twijfel. De gehaalde spelers zijn zeker niet allemaal geslaagd, maar op papier waren dat grotendeels geen verkeerde spelers op papier.

Hij zal nu wel moeten laten zien hoe hij het gaat managen voor het komende seizoen. Stap 1 wat mij betreft het ontslag van Kalezic. Dan ben ik vervolgens benieuwd welke nieuwe trainer hij weet binnen te halen en vervolgens hoe hij de selectie in samenspraak met de nieuwe trainer vorm weet te geven.
0
Maandag 27 mei 2024 om 11:05 uur

Advertentie

GroenGeelHart070

opper schreef:

Ben ik eens. Deze zomer was er een totale leegloop. Van de spelers van vorig seizoen hebben eigenlijk alleen Asante, Absalem, Siereveld en Esajas veel gespeeld dit seizoen. Logisch dat je dan veel nieuwe spelers moet halen en niet alles een voltreffer kan zijn.

Aankopen als Ideho, Vlak en Waem zijn toekomstgericht. Met van Mieghem, Veerman en Van der Sande is voor dit niveau bewezen kwaliteit ingekocht/gehuurd. Qua huurlingen hadden we pech met Che die na zijn blessure weinig meer bracht. Koudossou vond ik nuttig en een prima invaller door zijn inzetbaarheid op beide flanken. Surmeli is geen gekke speler om in je selectie te hebben, je moet hem alleen niet als eerste op je formulier zetten. Zelfde voor van Hintum, Vigen en Schalk.

Derijck, Granli, Marsman, Hamdaoui, van Wolfgang waren niet nodig geweest.
Perfect omschreven. Nu is het alleen tijd voor de volgende stap. Huurspelers moeten niet meer voor de breedte zijn, eigen talenten moeten dat zijn. Huurspelers moeten kwalitatief juist een verbetering zijn op een open positie. De kwaliteit van je selectie stijgt en je eigen jonge talenten moeten mee op steeds hoger niveau waardoor ook zij juist doorontwikkelen.
Goed voorbeeld was bijv. Twente. Enorme schuld, gedegradeerd en veel goede huurspelers aangetrokken zoals hierboven omschreven om snel weer in de ED te komen en dan met een goed plan verder bouwen
1
Maandag 27 mei 2024 om 10:14 uur

opper

GroenGeelHart070 schreef:

Het meeste? Heb ik geen idee van hoe het in de zomer ervoor stond. Duidelijk was dat een heel salarisbudget beschikbaar was vanwege het vertrek van een heleboel spelers waarbij i.p.v. Verheijdt -volgens zeggen hier- 2/3 spelers betaald konden worden.
Joris heeft ook spelers aangetrokken die uit de koker van Kalezic kwamen, w.o. Waem en Sürmeli.
Door een complete selectie opnieuw samen te moeten stellen werd ook het 2-jarenplan genoemd.
Iedereen (ik ook heus wel) lijkt deels te zijn vergeten hoe het er voor afgelopen zomer voor stond
Ben ik eens. Deze zomer was er een totale leegloop. Van de spelers van vorig seizoen hebben eigenlijk alleen Asante, Absalem, Siereveld en Esajas veel gespeeld dit seizoen. Logisch dat je dan veel nieuwe spelers moet halen en niet alles een voltreffer kan zijn.

Aankopen als Ideho, Vlak en Waem zijn toekomstgericht. Met van Mieghem, Veerman en Van der Sande is voor dit niveau bewezen kwaliteit ingekocht/gehuurd. Qua huurlingen hadden we pech met Che die na zijn blessure weinig meer bracht. Koudossou vond ik nuttig en een prima invaller door zijn inzetbaarheid op beide flanken. Surmeli is geen gekke speler om in je selectie te hebben, je moet hem alleen niet als eerste op je formulier zetten. Zelfde voor van Hintum, Vigen en Schalk.

Derijck, Granli, Marsman, Hamdaoui, van Wolfgang waren niet nodig geweest.
8
Maandag 27 mei 2024 om 09:57 uur

GroenGeelHart070

BLEISWIJK-1 schreef:

Nogmaals. Hij had een heele grote zak met geld. Het meeste van alle clubs in de KKD.
Het meeste? Heb ik geen idee van hoe het in de zomer ervoor stond. Duidelijk was dat een heel salarisbudget beschikbaar was vanwege het vertrek van een heleboel spelers waarbij i.p.v. Verheijdt -volgens zeggen hier- 2/3 spelers betaald konden worden.
Joris heeft ook spelers aangetrokken die uit de koker van Kalezic kwamen, w.o. Waem en Sürmeli.
Door een complete selectie opnieuw samen te moeten stellen werd ook het 2-jarenplan genoemd.
Iedereen (ik ook heus wel) lijkt deels te zijn vergeten hoe het er voor afgelopen zomer voor stond
3
Maandag 27 mei 2024 om 09:14 uur

GroenGeelHart070

guru schreef:

Man heeft 8 miskopen gedaan. Alleen daarom al is het tijd om te wandelen.
Hij heeft een volledige selectie geregeld waarmee we onverwacht tot het eind om een prijs meededen.
In het kader van het bouwen zie je dat het veel kortdurende contracten betrof. Nu in deze zomer kan er echt aan een stabiele selectie gebouwd worden. Het zou ook goed zijn om langs de Jong-ploegen te gaan, talenten ophalen die het net niet halen om al bij de A-selectie aan te sluiten.
Maar eerst natuurlijk bepalen:
- wat wordt het vaste speelsysteem
- welke posities moeten nog worden ingevuld?
Eerst intern kijken wie zou kunnen doorstromen en pas dan extern zoeken

Om dit alles is het 2-jarenplan opgesteld. Een solide selectie bouwen. Ruim voor de kerst kan ook bepaald worden van welke spelers de contracten al verlengd moeten worden
2
Maandag 27 mei 2024 om 08:00 uur

Nu online

stevie, CrazieD, Lellow, Johannes, Marcie, KickOff, ton, Appie, Wahter en 167 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 10
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Patro Eisden
Vandaag om 11:30 uur
Besloten

Advertentie