Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

christian

ADO-fans gooien ruiten in
Foto: Orangepictures26 november 2006, 09:53
Door: Jelmer Geerds
Het conflict tussen ADO Den Haag en enkele supporters van de club dreigt ernstig uit de hand te lopen. Zaterdagavond hebben onbekenden stenen door de ruiten van het huis van vice-voozitter John van Ringelenstein gegooid.
Het bestuur en de supportersvereniging hebben inmiddels hun afschuw uitgesproken over die actie. Een gedeelte van de fanatieke aanhang is zeer ontevreden over de communicatie tussen de clubleiding en haar achterban. Zo verwijten de fans het bestuur dat in het nieuwe stadion een te klein supportershome komt en dat voortaan supporters op genummerde plaatsen dienen te gaan zitten.
0
Zondag 26 november 2006 om 11:38 uur

supporter

Binnenlands Nieuws
ADO fan gooit ruiten in
Door: Jan-Hermen de Bruijn
26/11/2006 09:41


Het probleem tussen het ADO Den Haag-bestuur en de supporters zijn nog lang niet opgelost, zeker niet nu een aantal Hagenaars op eigen houtje is gaan opereren.
Zo zijn zaterdagavond om zeven uur - tot grote schrik en ergernis van het bestuur van de ADO-supportersvereniging - enkele ramen ingegooid bij John van Ringelenstein, de vice-voorzitter van de club.

Verder meldt De Telegraaf Op Zondag deze week, dat er achter de tralies van de gevangenissen van Nederland, een kleine `hooliganvete` aan het woeden is. Fans van Ajax, die op 10 fbruari betrokken zijn geweest bij de aanval op het ADO-supportershome, zouden her-en-der niet alleen belaagd worden daar eveneens achter tralies zittende Hagenaars, maar ook door andere Ajax-fans.

Zo liet, Volgens de krant, één van de opgepakte Ajax-hooligans via zijn advocaat weten nooit meer in Amsterdam te kunnen komen, omdat hij tijdens de verhoren bereidwillig met justitie zou hebben meegewerkt. Ajax-aanhangers zouden de familieleden en partners van enkele verdachten met de dood hebben bereikt.

bron:voetbal24
0
Zondag 26 november 2006 om 10:15 uur

Open brief van Supportersvereniging aan fans ADO

ADO Den Haag is de laatste weken negatief in het nieuws geweest door de recente gebeurtenissen. De fanclub ADO Den Haag heeft nu een "open brief" op de site geplaatst voor de supporters van de club. 

Afgelopen dagen is er bij en rond de club veel gebeurd, hieronder geven wij aan wat de vorderingen zijn over de lopende zaken.

Supportershome.
Het bestuur en de medewerkers van de club zijn hard bezig om te onderzoeken of de indeling in het nieuwe stadion anders kan.
Er zijn een paar opties rondom het home.
De galerij wordt als home omgetoverd, maar dit is vooralsnog geen serieuze optie omdat het nieuwe home nog steeds ong. 120 m2 betreft. En volgens de tekening is de galerij open en niet echt geschikt om met regen en/of kou geschikt om als home te dienen.
Een combinatie van beide partijen zou helemaal mooi zijn: groter home en een ‘gesloten’ galerij
Ze (het bestuur) willen binnenkort een gesprek met een groep supporters en dan worden deze zaken besproken.

Mobiel vak.
Er is ook al geregeld dat er 1 vak zal komen waar geen verplichte zitplaats zal zijn. Wij gaan proberen dat dit in meerdere vakken mogelijk zal zijn.


Gesprek met spelers.
Aankomende week heeft de supportersvereniging een gesprek met de spelers. Hierin zullen wij onze visie geven over de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Feyenoord – ADO Den Haag
Dat het bestuur in sommige gevallen wel het beste voor heeft met supporters, blijkt uit de handelswijze rond Feyenoord – ADO Den haag:
De NS was weer eens bezig rondom Feyenoord - ADO Den Haag, en zij vroegen een borg van 2 miljoen euro. Dat is natuurlijk belachelijk aangezien het feit dat er in de afgelopen 4 jaar een totaal schade plaatje van 700 euro is ontstaan.
Dit was dus een heel groot probleem, want een verzekering van 2 miljoen euro sluit je niet even af dus er was een grote kans dat wij niet naar Feyenoord konden gaan.

Piet van de Pol en consorten hebben dus alles eraan gedaan om ervoor te zorgen dat wij gewoon naar Feyenoord kunnen gaan en dit is ook gelukt.

Wij hopen gewoon dat we aankomende week nog meer goed nieuws zullen ontvangen.

Wij willen ook nog aangeven, dat het bestuur op geen enkele wijze de deur dicht heeft gegooid voor de supporters vereniging. Het bestuur staat gewoon open voor ons en verhalen dat ze niet wilden praten en ook niet met supporters is onzin.

Wij gaan samen met ADO Den Haag bekijken wie er in een op te richten groep kunnen die dan aan tafel gaan met de club waar dit soort zaken besproken gaan worden.

Het is dus in het belang van iedereen om de rust te bewaren en domme acties zoals de ramen bij iemand van de RvC werkt alleen tegen ons.

We hopen op jullie steun.

Fan Club ADO Den Haag

0
Zaterdag 25 november 2006 om 19:52 uur

mike

vincent schreef:

En wat gaan we met deze positieve energie doen?
Misschien kunnen we een ECHTE supportersvereniging oprichten ? Een vereniging die er is vor iedereen die ADO een warm hart toedraagt zonder daarbij provocerend en agressief naar buiten te treden?
Misschien moeten we een keer ergens afspreken met een aantal mensen om plannen te maken.
vgreve@zeelandnet.nl

 

Lijkt me wel een goed plan op zich.
Ben alleen bang dat er alleen maar weer intimidatie en bedreigingen volgen....
Moet je voor de gein de reacties op Northside.nl lezen...dan wordt je toch doodziek....
Hoe filter je de gasten er uit die alleen voor rotzooi komen?
Heb geen zin in rellen tussen supporters onderling...
Misschien maar eens peilen wie er wat voor voelen...en dan evt een keer datum en lokatie plannen...
Van de huidige SV hoeven we niet veel te verwachten...

Let maar eens op hoe er straks weer gereageerd gaat worden..

0
Zaterdag 25 november 2006 om 19:52 uur

fc hageneez

supporter schreef:

zo broeder, 
eerst de boel op histen, mensen bederige, gasten beledigen  en nu terugkrabbelen. mooie jongen ben je......
ik krabbel helemaal niet terug mafkees ik steun nog steeds de rest van de acties ben jij er 1 van het bestuur dan begrijp ik waarom jij tegen alle den haag supporters ben kom jij wel is in het zuiderpark?
0
Zaterdag 25 november 2006 om 18:08 uur

supporter

Kenneth Perez riep: `Hé man, idioot. Hé neger. Hé!`
Door Hugo Borst
Hij zat bij Pauw en Witteman en aan het slot van een periode waarbij we waren doodgegooid met politici vielen zijn rust, waardigheid en autoriteit op en al het zinvolle dat hij zei. De oud-minister van buitenlandse zaken, Hans van Mierlo, keek Frans Adelaar aan en zei dat hij vond dat de trainer aangifte moest doen bij de politie. Hij was zondag in het Zuiderpark immers bedreigd. Pas als er aangifte is gedaan kunnen de wilden worden vervolgd.

Maar Adelaar, die zich aan tafel verbaal sterk presenteerde, kijkt wel uit. Zijn vrouw is al eens bedreigd door zo`n wilde die zich uitgeeft voor een supporter. Zij en haar twee dochters waren jongstleden zondag op verzoek van Adelaar thuisgebleven en stonden thuis, luisterend naar de radio, doodsangsten uit. Het leek een eeuwigheid, de tijdspanne tussen het moment dat ze hoorden dat een leger wilden bezit nam van het veld en het geruststellende telefoontje van de ontzette echtgenoot en vader.

De familie Adelaar heeft geen trek om, nu ADO Den Haag verleden tijd is, vanwege een aangifte nóg eens bedreigd te worden. Op maandag is Frans lekker een nieuw leven begonnen. Wie Sport 1 kan ontvangen, ziet hem vandaag al in actie als analyticus. ADO Den Haag moet zo snel mogelijk worden verdrongen. Vooral die laatste twee dagen, waarbij verhitte supporters hem uitscholden en Adelaar vreesde dat hem ook fysiek iets zou worden aangedaan, díe waren het allerergst. Terecht stelt Adelaar overigens vast dat dit geen voetbalprobleem is maar een maatschappelijk verschijnsel.

De leiding van ADO Den Haag heeft de moed wel opgebracht om de gang naar de politie te maken en aangifte te doen van, onder andere, huisvredebreuk. In samenwerking met de politie doet de club er alles aan om alle wilden een gezicht te geven. Daar kunnen ze bij Ajax een voorbeeld aan nemen. Drie jaar geleden, na Jong Ajax-Jong Feyenoord, gebeurde ergere dingen. Hoewel twee Feyenoorders werden geschopt en geslagen, gingen - op twee na - alle wilden vrijuit, voornamelijk omdat de identificatie ernstig te wensen overliet.

De wilden die tijdens ADO Den Haag-Vitesse het heilige gras betraden kunnen nu, na herkenning, strafrechtelijk worden vervolgd. Tientallen, misschien wel honderd man, zullen in elk geval een stadionverbod van vijf jaar aan hun broek krijgen, plus een boete.

De grootste hooligan van vorig weekend stond trouwens op het veld van de Arena. Kenneth Perez wond zich in de 43ste minuut van Ajax-FC Twente op over een bal die al dan niet uit was. Tegen assistent-scheidsrechter Nicky Siebert riep de Deen: `Hé man, idioot. Hé neger hé!` De registratie is onverbiddelijk. Ik vind Perez een heerlijke voetballer, een leuke gozer ook, maar dit had ik van een sportpresentator in spe niet verwacht. Durft hij dat ook tegen Ten Cate te roepen?

Als ik Kenneth Perez was dan zou ik alsnog mijn excuses maken aan Nicky Siebert, die, toen ik hem gisteren belde, eerst toestemming van scheidsrechtersbaas Uilenberg had en toen stellig zei dat hij niets had gehoord.

Niks gehoord? Vergis ik me of regeert de angst? Een rode kaart is meteen een rode kaart hè. En dan de publiciteit. En de nasleep. Voetballer van Ajax in staat van beschuldiging stellen, tuchtcommissie, schorsing. Zegt Siebert: `Als ik het had gehoord dan had hij rood gekregen van Blom. Als hij dat echt heeft geroepen dan wordt er alsnog rapport opgemaakt.` Frank Huizinga van de KNVB bevestigt dat. `We zullen de band maandag afspelen. Als hij dat écht heeft gezegd dan kan de aanklager hem in staat van beschuldiging stellen.`



Gisteravond om kwart voor negen heb ik Perez aan de telefoon.
`Heb ik dat gezegd?`
Ja.
`Weet je het zeker?`
Ja.
`Hoor je me of is het liplezen?`
Je hoort het en het is niks voor jou Kenneth.
`Nee. Ik zit niet bij de KKK.`
Weet ik. Wat bezielde je? Waarom overkomt je dit? Gefrustreerd bij Ajax?
`Dat zou een zwak excuus zijn. Als het echt zo is, emotie toch denk ik.`
En nu?
`Ik speel niet meer. Dit neemt Ten Cate me kwalijk. En terecht. Dit is niet netjes. Dit is erg. Ik heb hier spijt van. Heb jij het nummer van die grens…`
En zo kom ik weer bij Hans van Mierlo uit, die ervoor pleit om de wilden aan te geven, maar als de wildeman tot inkeer komt, zijn excuses maakt, oprecht, nou dan kunnen we wat mij betreft de mantel der liefde uit de mottenballen halen.
0
Zaterdag 25 november 2006 om 17:49 uur

Advertentie

Haagse Roel

Ik had mij voorgenomen om niet meer te reageren op al dat supporters gezeik. Was ik er spuugzat van. Nu hoor ik weer dat bij Van Ringelenstein thuis de ramen zijn ingegooid en moet ik toch weer ff wat kwijt.

Wat een stel randdebielen zeg, frustratie enz , ik snap het allemaal.....maar grenzen worden keer op keer overschreden. Juist de man die gvd sinds begin jaren negentig FCDH uit het moeras heeft getrokken is nu ook de pispaal geworden.

Het wordt tijd dat Ike die zooi eens tot de orde roept i.p.v. te schreeuwen om respect voor dit zooitje.

Buiten Den Haag worden we al niet serieus meer genomen. Hebben de heren niet door dat ook binnen DH ( lees de overige 7000 supporters) men zolangzamerhand ook kotsziek wordt van dit soort akties.



0
Zaterdag 25 november 2006 om 16:20 uur

supporter

duindorp schreef:

ik zit daar zelf ook wekelijks tussen en het word allemaal erger gamaakt dan het is.als het straks allemaal beter gaat met een nieuwe trainer zeggen jullie allemaal dit had veel eerder moeten gebeuren of niet??het bestuur had zelf al veel eerder in moeten grijpen iedereen zag toch dat het voetbal alleen maar slechter werd zelfs met de spelers die adelaar zelf wilde hebben.

Sorry....daar had ik niet over. Het gaat me hoe men met elkaar omgaat. In een democratisch land mag je zeggen wat je wil. Maar hier word je keer opkeer bedreigd. Dat is verschrikkelijker wat je kan gebeuren.
Dus, hoe kan je met mensen communiceren zonder angst? Iedereen heeft zijn eigen verhaal. De een is meer extremer dan de andere, maar dat mag geen belemmeringen zijn voor een samenwerking.
Dat ik mis bij ADO supporters is met een creatieve cognitieve impuls om naar redelijke aanvaarbare acties te bedenken, experimenteren, uitvoeren, evalueren en uitvoeren.

0
Zaterdag 25 november 2006 om 13:53 uur

supporter

duindorp schreef:

geloof dat jullie allemaal huichelaars zijn hierzo.

Wat wil je dan. Men is bang. Bij elke reactie word je maar gelijk bedreigd.. De hele supportersorganisatie is opgebouwd uit bedreigingen en intimidaties.
Bij TV WEST zag ik een paar helden die namens de supporters spreken…..sorry met zulke mensen wil ik absoluut niet geassocieerd worden.

0
Zaterdag 25 november 2006 om 13:22 uur

mike

Goed om te lezen dat er steeds meer supporters zijn die het zat zijn om te lijden onder de terreur van een kleine groep!
Ik lees ook geen reacties meer van gasten die het eens zijn met die acties!
Gewoon de club blijven steunen en lekker die Noord tribune(ook midden noord) vol laten lopen volgende week!
Hoop dat de media ook inziet dat wij als echte supporters dat geklooi van die gasten zat zijn!!!!!!
0
Zaterdag 25 november 2006 om 12:42 uur

Nu online

Edwin Post, Renearmand56, ADOZoetermeer, carbayon, Haraldberg1, Rbn079 en 151 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24