Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: janmaat

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 2
Volgende pagina

Dennis

James schreef:

Wentges heeft een paar goede wedstrijden gespeeld maar is veel te wisselvallig, tegen Graafschap gewoon erg sterk maar tegen Roda vond ik hem weer niet best. Of dit aan een trainer ligt weet ik niet
Dit is ook weer zoiets. Soms heb ik het gevoel dat mensen niet verder kijken dan hun neus lang is. Laat ik het dan even verduidelijken. Hoe kom je er als onze club ADO Den Haag zijnde weer bovenop?

Het antwoord is door waarde in je selectie te creëren en spelers in tegenstelling tot de afgelopen jaren voor relatief goede bedragen te verkopen. Je moet talentvolle jongens die waarde vertegenwoordigen op het veld hebben staan.

Deze zomer is Finn van Breemen voor 1 miljoen euro verkocht. Dat is voor de club een goed signaal naar buiten toe geweest. Voor talenten van onze club dient te worden betaald en die zijn niet voor habbekrats op te halen.

Hugo Wentges is keeper van Jong Oranje en vertegenwoordigt waarde. Door hem te passeren of een andere doelman aan te trekken zou je als club meewerken aan kapitaalvernietiging. Ik mag hopen dat mensen die dat hier op de box shouten begrijpen. Gelukkig staan jullie niet aan het bewind.

En ik heb toevallig opgemerkt dat Hugo sinds kort ook is aangesloten bij dezelfde agent als Finn. Laat de zoon van Willem van Hanegem ook voor Hugo maar weer een flink zakcentje voor de club ophalen. Daar heb je tenminste wat aan.

Vorige zomer had Rob Janssen met z’n vrienden als Guido Albers het voor het zeggen. Daryl Janmaat zat natuurlijk ook in die stal. Dure krachten als Wehrmann, De Waal én Hall werden gehuurd zonder restwaarde voor ADO. Dat is nu pas echt slecht management. En laten al die spelers nu net bij Wassermann (Jansen) en Key United (Albers) zitten. Zij kosten ons enkel geld.
0
Vrijdag 25 augustus 2023 om 11:54 uur

slash070

‘Wat de kenners vinden van de huidige ADO situatie’Hans Kraay Jr: “Dat worden daar dolle duik avonden op de vrijdag met Naat!”
Rene v/d Gijp: “Hi hi hi ja hi hi hi ha ha ha hi hi hi hi”

Daryl Janmaat: “We hadden vrijdag onze avond niet, maarrrr. . . hand in hand kameraden. . . Oh nee, wacht, nee, dat, heb ik niks over te vertellen gehad. . . ”

Jeffey Huf: “Grrrrwwmn mrrgggwwmn grwehwahmngw ja toch?”

Ali Boussaboun: “Ja weetje, dan zzie je, maar dan moet het, weetje, dan zzie je, weetje. . . ”

Michel Adam: “Tsjakka! Kleng! Hakkuh! Zaguh! In hun tas schijtuh! Vroegáh! Strothoogte!

Dick Advocaat: “Vroeger was het goed, nu zijn ze hier, is niet mijn selectie. Hey, waar is Edwin. . .? “
Rene v/d Gijp: “Nee, maar luister nou Dick, hey Dickie, luister nou, (‘hijg hijg’), je had daar wel (‘hijg hijg’), een matige selectie he Dick. . . . “

Aad De Mos: “gaat veel schommelingen geven, aansluiten met 3,4, 5, dus met z’n achten uitmaken, zitten verder tien ploegen in, wordt veldslag voor 5, blijft afstand 3 punten, reken die er ook maar bij, dat zijn er 4 en dan 3 is 7, 21 is 5, dus dan na 14 wedstrijden, zet je een reeks van 6 neer, maar dat geeft wel kleur aan de competitie”

Joris Mathijsen: “Mag er uiteraard nog niets over zeggen, maar wel dit, dat we --→ Alberto: “JÓÓÓH, EN WAT MET BEUGEL DAN?!!! “

Natascha van Grinsven: “Nee hoor, dank je, ik kijk nog even rond”

Burgemeester Van Zanen: “Sja, vergunning moet op den duur wel mogelijk worden, zijn goed op weg, zonder haags publiek en haagse spelers. Krijg best wel weer beetje vertrouwen in de veiligheid voor de gemeente. Met dank aan Edwin uiteraard, mag ook weleens benoemd worden.

Martin Jol: “Joh, dan zie je die gasten, lekkah joh, FC Den Haag joh, maar nee, ik was daar niet bij betrokken joh, en nou ook niet joh. Lekkah joh, zuiderpark, die gasten, FC Den Haag. joh. . ."

Goldband: “De bladeren vallen al van de bomen af. Kan niet geloven dat dit de zomer was. Nog één keer naar buiten het is mijn beurt. Nog één keer ‘dr af. in mijn mooie nieuwe Uit-Shirt, Nog een laatste witte was. . . “https://i.postimg.cc/wRHvHyrC/loco.gif
0
Maandag 7 augustus 2023 om 16:34 uur

slash070

GroenGeelHart070 schreef:

Dat is een standaardquote bij introductie van een speler. Je kan Janmaat de schuld geven, maar was Werker niet een van de gasten die buiten Janmaat om aangetrokken was alleen moest Janmaat hem wel vanuit zijn 'functie' introduceren bij de pers?! Janmaat werd als marionet gebruikt door die alleenheerser Reijntjes. Of zeg ik het nou verkeerd?
Dat is juist één van de redenen waarom we nu staan waar we staan met al die schulden. Iedereen die wel de functie had maar gelijk na afloop van flop nr zoveel nek breken om overal te bléren nergens schuld aan hebben gehad.

Wang niet met al z'n zelf aangestelde directeuren, Hamdi niet, Jol niet, Pardew niet, Janmaat niet, Reijntjes niet Dick Advocaat niet omdat het 'niet zijn selectie was' enz enz enz.

Hadden we maar die uitgegeven salarissen aan al die mensen die geen blaam treffen nu in de clubkas gehad.

0
Zondag 6 augustus 2023 om 14:06 uur

GroenGeelHart070

rd.. schreef:

Niet gek dat Daryl hier niet meer werkt hahahahaaaaa
Dat is een standaardquote bij introductie van een speler. Je kan Janmaat de schuld geven, maar was Werker niet een van de gasten die buiten Janmaat om aangetrokken was alleen moest Janmaat hem wel vanuit zijn 'functie' introduceren bij de pers?! Janmaat werd als marionet gebruikt door die alleenheerser Reijntjes. Of zeg ik het nou verkeerd?
0
Zondag 6 augustus 2023 om 13:36 uur

slash070

https://www.clubachterdeduinen.nl/shoutbox/1/zoek/tekst=werker

Daryl Janmaat. "Met Werker trekken we een speler met de nodige ervaring aan die, net als wij, heel ambitieus is en zich kan vinden in de doelstellingen die wij met ADO Den Haag hebben. Het is een kopsterke speler die naast goede verdedigende kwaliteiten ook beschikt over een goede passing en overzicht. We denken dat hij met zijn manier van spelen uitstekend past bij onze club.". . .

0
Zondag 6 augustus 2023 om 12:06 uur

slash070

BLEISWIJK-1 schreef:

En met gaat niet impulsief te werk. Dat is ook een goed voorteken.

Een speller als Toornstra zou voor ons wel de ultieme afvaller bij een eredivisie club zijn. Heeft wat met ADO en is een positieve profesional. Als Mathijsen hem los kan weken, zou dit top zijn.
Heeft hier gespeeld maar heeft net als bv Janmaat helemaal niks met de club. Is wel nu welkom natuurlijk, model prof.
0
Zaterdag 29 juli 2023 om 12:52 uur

slash070

BLEISWIJK-1 schreef:

Dat zijn niet mijn woorden. Ik geloof de ambities van Joor pas als ik nieuwe spelers zie.

Wat heeft Joor in zijn eerste 6 weken tot nu toe gedaan?
Kalezic gehaald, en Friet gegeten bij Henkie Patat. Van Naat weet ik niet.

Of hij heeft net zoveel te vertellen als Janmaat, en komt er dalijk echt een bus met spelers de Schaapweg op karren. Weten wij veel hoe of wat het gaat.

.
0
Donderdag 6 juli 2023 om 20:46 uur

Wahter

ADOZoetermeer schreef:

Maak de club nog verder kapot met middelmaat. Sentiment moet eens niet de boventoon voeren!
Juist.....
Lijkt wel, als ik het hier lees, dat we niet naar de eredivisie willen.
Reijntjes en Janmaat hebben zich door jullie laten adviseren zeker vorige zomer.

Ouwe meuk waar je niets, maar dan ook echt niets meer aan hebt.
Tommie voor de sfeer, dat dan weer wel.
0
Dinsdag 27 juni 2023 om 12:27 uur

Advertentie

Lellow

Gebaseerd op het onderstaande lijstje zou ik als Bolt helemaal niet investeren in ervaren spelers maar uit gaan van jong talent .

Winstmarge is veel hoger op een jeugdspeler met een klein contract dan de duurdere ervaren spelers .

Aankomend seizoen zal de gemiddelde leeftijd rond de 21 jaar oud liggen .

Finn van Breemen is voor één miljoen euro verkocht aan FC Basel. Maar wie leverden ADO meer geld op?
1 Bjørn Johnsen: circa 2,3 miljoen euro
2 Daryl Janmaat: 1,8 miljoen .
3 Nasser El Khayati:1,7 miljoen
4 Michiel Kramer:1,5 miljoen.
5. Wesley Verhoek:1,5 miljoen
0
Maandag 26 juni 2023 om 13:51 uur

FC Den Haag!

VI:

ADO Den Haag neemt geen gas terug: 'We gaan gewoon voor promotie'

Door Bart Kruijt
INTERVIEW

Bij zijn eerste mediamoment als de nieuwe technisch directeur van ADO Den Haag liet Joris Mathijsen (43) maandagmiddag nog een hoop vragen onbeantwoord. Over één ding sprak hij zich wel stellig uit: ADO gaat komend seizoen 'gewoon' voor promotie naar de Eredivisie. 'We kunnen het ons helemaal niet veroorloven om maar een seizoen rustiger aan te doen.'

Eigenlijk zat Joris Mathijsen nog niet zo te wachten op een gesprek met de pers, zo geeft hij eerlijk toe. De eind mei via de clubwebsite gepresenteerde ADO-directeur had dit namelijk het liefst pas gedaan tijdens de presentatie van een nieuwe hoofdtrainer. De opvolger van Dick Advocaat, die het afgelopen seizoen als interim-trainer afmaakte in Den Haag, is echter nog niet gevonden. 'En ik begrijp ook wel dat er vanuit allerlei hoeken toch vragen worden gesteld', zegt Mathijsen. Zodoende ontvangt hij op maandag alsnog een driekoppige delegatie van het voetbaljournaille.

Mathijsen geeft direct bij de start van het gesprek aan dat hij niet over alles duidelijkheid kan geven. Enerzijds omdat hij simpelweg zelf ook nog niet alles weet, anderzijds omdat hij bepaalde zaken graag intern wil houden.
Of de wens om tegelijkertijd met de nieuwe trainer de media te woord te staan niet is uitgekomen omdat Mathijsen zijn droomkandidaat is misgelopen? Daar wil hij niets over kwijt. In welke fase de zoektocht naar een opvolger voor Advocaat zich momenteel bevindt? Ook daarover houdt Mathijsen de lippen op elkaar. Begrijpelijk levert ook het noemen van de namen van Giovanni Franken, Kevin Hofland en/of Fred Grim, trainers die genoemd worden als mogelijke nieuwe hoofdtrainer van ADO, niet de gehoopte reactie op. 'Dat soort zaken houden we allemaal binnen de club', klinkt het stellig.

PROMOTIE

Waar Mathijsen wél over kan praten, is zijn ambitie met ADO. Wat dat onderwerp betreft speelt de directeur geen verstoppertje: voor komend seizoen wordt er gewoon weer vol ingezet op een terugkeer naar de Eredivisie. 'Een gewaagde uitspraak? Dat vind ik niet, want de Eredivisie is gewoon waar ADO thuishoort', zegt Mathijsen. Dat is een wel vaker gehoorde conclusie. Logisch gezien de grootte van de club ADO, maar minder logisch voor wie kijkt naar hoe de club er nu precies voorstaat. In het afgelopen seizoen haalden de geel-groenen de play-offs niet eens.

Voor komend seizoen is er nog veel onduidelijk. Er moet dus nog een trainer komen, plus staf, en liefst vijftien spelers beschikken over een aflopend (huur)contract, waardoor de selectie volledig opnieuw opgebouwd zal moeten worden.
Daar is geld voor nodig, maar de vertrekkende algemeen directeur Edwin Reijntjes (hij wordt opgevolgd door Natascha van Grinsven-Admiraal, die overkomt van Telstar) communiceerde niet zolang geleden nog dat de Amerikaanse eigenaren van Bolt van plan waren om de broekriem aan te halen. Vorig jaar was er behoorlijk geïnvesteerd, met veel spelers van buitenaf en een nieuw topcontract voor spits Thomas Verheydt, maar dat had niet het gewenste resultaat opgeleverd. Bij Bolt waren ze daarom voornemens om het nu wat rustiger aan te gaan doen, zo vertelde Reijntjes. In de Missie Promotie leek dat bijzonder slecht nieuws te betekenen voor ADO.

Volgens Mathijsen is een pas op de plaats echter helemaal niet aan de orde. De directeur ontkent dat de Amerikanen gas terug gaan nemen; er zal ook voor komend seizoen geïnvesteerd worden. 'Als je promoveren als doelstelling hebt, dan horen daar ook bepaalde zaken bij, zoals het budget', maakt hij duidelijk.

De juiste voorwaarden zullen volgens Mathijsen dus gecreëerd gaan worden. 'ADO moet gewoon zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie, daar gaan we voor. Natuurlijk zou het makkelijker zijn als we er allemaal al een jaartje waren. We beginnen nu echt helemaal opnieuw, maar ik vind dat we dit nu al van elkaar moeten eisen. We kunnen het ons ook helemaal niet veroorloven om maar een seizoen rustiger aan te doen en maar te kijken wat het wordt. Komend seizoen gaan we gewoon voor promotie. Dat er nog een heleboel moet gebeuren, is tegelijkertijd ook wel duidelijk.'
ADO moet gewoon zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie, daar gaan we voor.

De hoogste prioriteit ligt nu bij het halen van een nieuwe trainer ('daar zijn we op de achtergrond echt 24/7 mee bezig', pas daarna volgt het aantrekken van nieuwe spelers. Mathijsen heeft wel al wat lijntjes uitgeworpen, maar wil pas knopen doorhakken na een overleg met de man die dagelijks op het veld zal staan met de selectie. Vermoedelijk wordt de eerste deal die Mathijsen gaat doen dan ook een uitgaande transfer. Verdediger Finn van Breemen (20) staat voor een overstap naar het Zwitserse FC Basel en zal ADO daarmee een flink transferbedrag gaan opleveren.

COMEBACK

Aan Mathijsen de taak om een geschikte vervanger voor Van Breemen te vinden. De WK-finalist van 2010 heeft zichtbaar weer zin in het samenstellen van een nieuwe selectie, nadat hij in maart vorig jaar werd ontslagen als technisch directeur van Willem II. Vervolgens zat Mathijsen ruim een jaar zonder werk. In de eerste periode wist hij zichzelf nog wel te vermaken, zeker in de weken waarin zijn kinderen vakantie hadden, maar toen zij weer naar school gingen, begon de verveling toch wat toe te slaan. 'Op een gegeven moment komen de muren wel op je af, ja', verzucht Mathijsen.

Hij ging wat vaker sporten, meer om de tijd te doden dan met als doel om topfit te worden, en ging op bezoek bij oude bekenden en bij verschillende clubs. Ondertussen bleef Mathijsen het voetbal op de voet volgen en dus kreeg hij ook wel het een en ander mee over het reilen en zeilen bij ADO. Keer op keer las hij over de problemen die meekwamen bij een club die van afstand werd bestuurd. Zijn voorganger Daryl Janmaat, die technisch manager was, voelde zich regelmatig een roepende in een woestijn en stapte al na een paar maanden op. 'We staan niet elke dag op de agenda in Amerika', was de pijnlijke conclusie die Reijntjes vorige maand nog trok in gesprek met VI.

Tijdens de gesprekken met ADO wilde Mathijsen hier natuurlijk wel wat meer over weten. Hoe werd deze club nou gerund? Hij werd echter gerustgesteld en wil nu niet de hele tijd naar vorig seizoen kijken, zo benadrukt hij een aantal keer in het gesprek. 'Ik ervaar nu juist heel korte lijnen', zegt Mathijsen. Het meeste contact heeft hij met de Brit Scott McLachlan, de Global Head of Football die door de eigenaren naar voren is geschoven om zich meer bezig te houden met ADO. Ignacio Beristain is namens de aandeelhouder ook nog altijd bij de club betrokken.

Mathijsen is er nu van overtuigd dat er op de juiste manier geschakeld kan worden. 'Wij hebben dat uitgebreid besproken voordat ik "ja" zei, wat ook logisch is. Je wil verder natuurlijk weten hoe er gewerkt wordt en wat er allemaal mogelijk is. Er werd mij een plan gepresenteerd en tijdens de gesprekken werd ik daar steeds enthousiaster over en kwamen we steeds dichter bij elkaar, waar nu dus dit dienstverband uitgekomen is.' Mathijsen heeft voor drie jaar getekend bij ADO.

Toen Bolt hem eenmaal overtuigd had, zag de directeur vooral veel kansen. 'Want iedereen erkent dat ADO ontzettend veel potentie heeft. Dan kijk ik naar het stadion, de achterban, de historie, dat Den Haag een van de grootste steden van Nederland is, waar ontzettend veel talent is… Alle ingrediënten om een stabiele Eredivisie-club te worden zijn er gewoon. Dat hebben meerdere mensen al vastgesteld en dat doe ik nu ook. Het is gewoon een feit.'

'Nu wordt het een grote opgave om deze club naar de status van een stabiele Eredivisie-club te leiden, maar daar loop ik niet voor weg', besluit Mathijsen. 'We gaan gewoon goed analyseren wat er nu staat en wat er beter moet. Een mentaliteitsverandering is een groot woord, maar het komt niet aanwaaien: we zullen verder moeten professionaliseren. Er zijn heel veel clubs die willen promoveren en er ook de budgetten voor hebben, dus wij zullen het beter moeten doen dan die clubs. Daar gaan we voor.'
0
Dinsdag 13 juni 2023 om 08:42 uur

Nu online

jbdh, Ronaldo, Aad, Law, Fido, James, Franky, Langebach2, rh_vakm, Sebastiaan, MikeDH, Kees, fcdh-denhaag en 227 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 2
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Patro Eisden
1-2
20 juli 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo SV Zulte Waregem
24 juli 2024 om 17:00 uur
Besloten

Advertentie