Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: ch

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

Ruudje16

Luis Suárez? Ik zou zeggen; verkopen die kerel

We spreken hier van een klassiek spitsenprobleem. Als je een echt extreem goede spits hebt, en de rest blijft daar qua niveau ver bij achter, volstaat die rest met het simpel en lui spelen in dienst van die ene gast. Trainers leunen op het genie voorin. COLUMN Het is niet eerlijk om bij het resultaat van Ajax-ADO Den Haag (0-1) alleen te focussen op het verlies van de thuisploeg. Daarvoor is de winst van de Hagenaars veel te leuk en bijzonder. ADO is de revelatie van dit seizoen. Punt uit.

Eindelijk is het geen slapende reus meer. De reus is wakker en wrijft zich de ogen uit. Maar dan tóch; hoe kan dit Ajax verliezen van een opkrabbelend instituut uit de jaren zeventig? Onder het bejaarde deel van de achterban van Ajax hebben ze daar wel een antwoord op.

De opleiding deugt niet, de directie is waardeloos en het is tijd voor Keje Molenaar als algemeen directeur. Of zoiets dergelijks in ieder geval. Je kunt er ook op een andere manier tegenaan kijken. De selectie van Ajax heeft zich ontwikkeld tot een collectief dat werkelijk vollédig uit balans is.

In het doel staat één van de beste keepers ter wereld; Maarten Stekelenburg. Voorin loopt een excellente druiloor van een spits; Luis Suárez. De rest, van Van der Wiel tot Sulejmani, balanceert tussen matig en hooguit voldoende.

Ook El Hamdaoui is te wisselvallig om al van een echte topspits te kunnen spreken. Omdat doelmannen nooit dominant en doorslaggevend in een team zijn, blijft Suarez over. De Uruguayaan is eigenlijk veel te goed voor Ajax.

Zoals Ronaldo ooit bijna te goed was voor het Braziliaanse elftal en PSV, zoals Romario te ver boven de rest uitstak en ook Ronaldinho in zijn goede tijd de teams waarin hij speelde in zijn eigen schaduw zag ploeteren.

We spreken hier van een klassiek spitsenprobleem. Als je een echt extreem goede spits hebt, en de rest blijft daar qua niveau ver bij achter, volstaat die rest met het simpel en lui spelen in dienst van die ene gast. Trainers leunen op het genie voorin.

Creativiteit droogt op, variaties worden verketterd, alle ballen zo snel mogelijk en liefst door het midden naar Suarez. En faalt die, zoals momenteel, dan is er geen alternatief meer. Zie daar het probleem van Ajax. Ik zou zeggen: verkopen die kerel. (CHRIS VAn NIJNATTEN)
08/11/10 09u40
volledig dossier: Sportcolumnisten
| | Meer bookmarks |

Aan het laden ...

0
Maandag 8 november 2010 om 11:09 uur

JB

Vincent schreef:

blijf me elke keer verbazen dat clubs die geen geld hebben wel gewoon wielaert kunnen huren..

roda is denk ik geen linkerrijtje dit jaar.. ik heb nog niet van iemand gehoord wie hun plek gaat opvullen...

vd Boog en Jol hebben gisteren na de wedstrijd gewoon van Geel dronken gevoerd en hebben hem een hele dure speler, die hij eigenlijk niet eens nodig heeft, in zijn maag gesplitst.

 

Gelukkig spelen nog voor het sluiten van de transferperiode thuis tegen PSV.

Als vd Kallen en Vierling dan Jan Reker flink dronken voeren, kunnen we misschien Wuijtens huren voor wèhnâch

0
Zondag 22 augustus 2010 om 12:07 uur

Johannes

een heel ander scenario, aansluitend op de positieve lieden hier:

 

V.d. Kallen stelt weer een nieuwe technische man aan. Alle spelers die weg willen mogen weg. Dure contracten zoals die van Knopper en Milic worden niet verlengd. Verhoek besluit tòch te blijven en Toornstra tekent bij. Mark veegt de transferopbrengst (Buijs, Immers, Ammi) bij elkaar en legt er nog wat geld bij. De nieuwe man, waar hij veel vertrouwen in heeft want hij doet net als de vorige keer de gesprekken zelf, kan een nieuwe selectie neerzetten en er een hele voorbereiding mee werken. Er zijn zat koopjes te halen op de huidige markt, dus duur hoeft het allemaal niet te zijn. Hulst en Ignacio breken definitief door. Het team kent een moeilijke start, maar gaat daarna leuk presteren. De degradatiezone wordt verrassend snel verlaten. Nieuwe sponsors komen op het succes af. Het stadion raakt voller en voller. De begroting kan het seizoen erop omhoog.

 

Niet realisitisch? Nou: het is niet ongeloofwaardiger dan de negatieve versies die alle nieuwe Miranda's hier steeds neergooien hoor!

 

Prettige finale, en voor één keer dan: hup 010... (auw)

0
Zondag 25 april 2010 om 18:03 uur

Johannes

Iedereen: VAN HARTE! Vraag niet hoe, maar het is tòch weer gelukt. Volgend seizoen beter... hopelijk.

 

Complimenten aan Vak G vandaag.

 

Dat van die Everse geloof ik pas als Frans het zegt. Laten we hopen dat er wel SNEL een nieuwe technische man is, dan kan er een selectie neergezet worden voor komende jaargang. Er gaat heel wat weg, dat is in de meeste gevallen helemaal niet erg. Maar er moet dus heel wat bij - kenner gezocht die deze club wil leiden.

0
Zondag 18 april 2010 om 18:38 uur

Johannes

Rik schreef:

De bedanktjes uit 020 kunnen naar de KNVB. Wat een belachelijke aanfluiting zeg die Pieter Vink.

En niet te vergeten de 'vergeten' kaart die dat kale klootzakje Demy de Z. kreeg in het Forepark: sorry, niet goed op het wedstrijdformulier gezet..! Stel dat hij vanavond ook geel krijgt, dan had dat een schorsing voor de laatste wedstrijd moeten zijn!

 

Het gekke is wel dat de KNVB erg op de hand van Twente was het hele seizoen Kesssler is een fan nota bene, Oostveen komt er vandaan. Uilenberg, Nijhuis en ga zo nog even door. En dan tòch nog de Ajax-lobby. Bizar!!!

0
Woensdag 14 april 2010 om 17:56 uur

Johannes

Godverrrrr kut kut kut tòch nog balen die 1-0...

 

:(

 

en nu counteren als gekken!!!

0
Zaterdag 6 februari 2010 om 19:05 uur

Ooievaar

Nu niet lopen paniek zaaien om een volstrekt oninteressante bekernederlaag, hoe zuur het ook is voor diegenen die tóch de moeite hebben genomen om helemaal naar Venlo af te zakken. Met deze smalle selectie moet je niet ook een zwaar bekertoernooi erbij hebben. Levert alleen maar blessures op.

 

Prioriteit moet liggen op de competitie, zeker als je selectie zo smal is. Zondag de schade beperkt houden in alle opzichten, dus geen kaarten en blessures al heb je dat laatste niet in de hand. Al hoop ik op meer dan een kleine nederlaag uiteraard.

 

Volgende week zaterdag tegen Groningen moet het spulletje er weer staan.

 

Op naar de 34 punten dan zijn we veilig, meer verwachten is nu niet realistisch.

0
Woensdag 23 september 2009 om 22:29 uur

<FCDH>

ADO Reputatie ‘rellenclub’ afgeschud
Kankûh klinkt niet meer in Den Haag
Door: Iwan Tol
Gepubliceerd: vandaag 00:47
Update: vandaag 00:48

Ooit wordt het middagje ADO een avondje NAC. Zelfs Henk Kesler is positiefover Den Haag.

Als de veranderde reputatie van ADO Den Haag ter sprake komt, heeft iedereen zo zijn voorbeelden die de omslag illustreren. Commercieel directeur Dick Vierling geloofde zijn ogen niet toen hij onlangs op een hockeyveld twee jongens in een ADO Den Haag-tenue zag trainen. Supporterscoördinator Koos Roeg wijst op het kinderdorp dat zo ongeveer naast het uitvak is opgezet en een sfeer van een gezellig familiedagje uitademt in plaats van een staat van beleg. En vicevoorzitter Nico Schipper van de raad van commissarissen komt woorden tekort om het nieuwe stadion van ADO Den Haag te bewieroken.

Een gezellig familiedagje in plaats van een staat van beleg. Foto’s: Evert-Jan Daniëls


De bouw van dat nieuwe onderkomen, Forepark genaamd, leidde twee jaar geleden een nieuwe periode in voor ADO Den Haag, waarin de club definitief wilde afrekenen met zijn rellerige imago. Dat lijkt goed te gaan. De politie Haaglanden halveerde onlangs haar inzet bij wedstrijden. Agenten verschijnen niet meer in gevechtstenue, maar dragen gele hesjes. Ze zijn serviceverleners geworden. De gedaanteverwisseling ontging ook KNVB-directeur Henk Kesler niet. Hij sprak in een column op de KNVB-website onlangs van ‘een hartstikke goeie sfeer’ in een ‘leuk stadion’.

Gaat lekker hè?

Marco Esser hoort dat vaker. Esser (37) is lid van de raad van commissarissen bij ADO Den Haag en heeft onder meer ‘supportersoverleg’ in zijn takenpakket. Als hij vooraf handen schudt met het bestuur van de tegenpartij bijvoorbeeld. ‘Gaat lekker hè?’, klinkt het dan.

Esser was al jarenlang supporter voordat hij vorig seizoen als commissaris aan de slag ging. Een woord dat vaak terugkomt in zijn betoog is communicatie. Elke maand zit hij met de supporters aan tafel om ervaringen uit te wisselen en het beleid van de club uit te leggen. ‘We luisteren naar iedereen die ons belt of mailt’, zegt hij. ‘Anders zoeken supporters andere uitingsvormen om hun grieven duidelijk te maken. Dan staan ze op het veld.’

Elke wedstrijd gaat Esser na afloop een biertje drinken onder de Aad Mansveldtribune, bij de fanatieke supporters. Als het even kan, volgt hij de wedstrijd ook vanaf die kant. Maar vandaag, voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, zit hij op de eretribune met vrouw en kind die hij vanwege een zakenreis de hele week niet heeft kunnen zien. Vanaf die plek ziet hij hoe de supporters aan de overkant een spandoek uitrollen met de tekst: ‘Dankzij baggûhbeleid zijn wij de uitsupporters kwijt.’

Het slaat op de beslissing van burgemeester Van Aartsen om vanwege schermutselingen bij de vorige twee duels tussen ADO Den Haag en FC Utrecht vandaag geen supporters van de uitclub toe te laten. Stewards vroegen zich af of ze dat spandoek weg moesten laten halen. ‘Welnee’, hadden Esser en Roeg gezegd. ‘Er staat toch niks kwetsend op?’ Maar dat betekent niet dat Esser het eens is met de tekst. ‘Welk beleid bedoelen ze? Dat van de club, de gemeente? Ik heb het gevoel dat het meer een uiting van onvrede is dat nu de Utrecht-fans thuis moeten blijven en dat ze volgende week zelf niet mee naar Ajax mogen. Die onvrede snap ik dan weer wel heel goed.’

Door in overleg te gaan met supporters hoopt Esser draagvlak voor de beslissingen van de club te creëren bij supporters. ‘Mijn overtuiging is dat je besluiten ook moeten kunnen afdwingen. De vorige raad van commissarissen had geen band met de supporters. Het enige dat ze zeiden tegen de fanatieke fans was: ‘Je mag niet staan tijdens een wedstrijd.’ Maar wat als ze tóch gaan staan, wat doe je dan?’

In overleg met de fans creëerde ADO Den Haag op de Haaglanden-tribune ruimte voor degenen die graag willen staan, al had dat nog heel wat voeten in aarde. ‘Staan mag niet van de KNVB, dus noemen we dat ‘intensieve supportersbeleving’, glimlacht Esser. Hij wijst op een groengeel doek aan de overkant. ‘Dat is nu de natuurlijke scheiding tussen de zitters en staanders. Niemand zit elkaar in de weg.’

Gezinnen uit Nootdorp

De sfeer op deze stralende nazomerdag in het Forepark is uitmuntend. De aftrap wordt verricht door een van genezen patiënte en haar arts. Ze wordt hartstochtelijk toegejuicht. Het zal deze middag de enige keer zijn dat het woord kankûh valt in het stadion.

Door de ligging (buiten de stad, in de oksel van het Prins Clausplein) trekt ADO Den Haag een ander publiek dan in het Zuiderpark, bleek onlangs uit onderzoek van studenten van de Universiteit Utrecht. Veel meer supporters komen nu uit Zoetermeer, Pijnacker en Nootdorp. De (hekloze) inrichting van het stadion (‘Het moest geen fort worden’, aldus architect Rob Torsing) zorgde ervoor dat ook gezinnen de weg naar het stadion weer weten te vinden.

Bovendien lijkt de tijd van spreekkoren definitief voorbij. In samenwerking met TNO is ADO Den Haag bezig met een apparaat dat de aanstichter van een spreekkoor kan opsporen. Die krijgt direct een stadionverbod.

Zo maakt ADO Den Haag stappen, zoals Esser dat zegt. Het einddoel van die stappen: een middagje Den Haag moet dezelfde beleving worden als het avondje NAC. Esser: ‘Het is een kwestie van de lange adem. Eén incident en we worden weer ver teruggeworpen. Maar we zijn op de goede weg.’

Supporterscoördinator Koos Roeg: ‘In het begin verdween onze slechte reputatie heel langzaam, nu lijkt het wel alsof we in een stroomversnelling zitten, zo hard gaat het. Het zal heus nog wel eens een keer misgaan. Maar dan worden we niet meteen gebrandmerkt als rellenclub. Het vergrootglas waar we altijd onder lag is weg.’

 

0
Maandag 21 september 2009 om 11:59 uur

Advertentie

Pingel

Eerste training ADO Den Haag daverende posiTIFO

Den Haag- 22-06-2009

Het leek in eerste instantie een gewone trainingsdag te gaan worden voor de spelers van ADO Den Haag. Een maandag om vier uur `s middags is nu eenmaal niet de ideale tijd voor de hardwerkende ADO Den Haag supporter om even langs te komen op de eerste training van het nieuwe seizoen.
Dat de die-hard supporter uit Den Haag enigzins creatief met zijn club omspringt wist al menigeen, maar dit had de selectie tóch niet verwacht.
Het leek wel of iedereen zich in wat bochten had weten te wringen om de eerste posiTIFO-training van vorig jaar te overtreffen en de sessie van vandaag bij te wonen.
De passievolle fans van ADO Den Haag wisten andermaal, hun nieuwe en verse selectie te trakteren op een daverende posiTIFO actie, die kwa intensietijd alles overtreft, dit mede omdat deze supporters samen met hún spelers weer eens in hun Zuiderpark aanwezig mochten zijn.
Tijdens het betreden van het veld schudde de enig overgebleven tribune in het Zuiderpark op zijn grondvesten en werden eventjes oude tijden herleefd middels geel-groene rookpotten, spetterend sier- en luid knalvuurwerk, streamers en gezang vanuit het hart. Dit alles gadegeslagen door een enigzins verbaasde selectie die de actie beantwoorde met een "en nu die handjes de lucht in "actie.
De sfeer was mooi, het weer was mooi, misschien een voorbode voor een mooi seizoen?

Pingel
0
Maandag 22 juni 2009 om 17:20 uur

Vincent

Vincent? schreef:

Wanneer kom je weer eens helpen met pfyc in plaats van je tijd hier te verdoen?
79 030 121825 FC Groningen
80 CH 119775 SC Heerenveen
81 NAC 112125 NAC Breda
82 Leo 111350 Willem II
83 NAC 106600 NAC Breda
84 CH 105650 Feyenoord
85 vin 105475 ADO Den Haag 

1 NAC Breda 59318725 217750 CBL 99 50 39
2 FC Utrecht 13085775 223100 BAS 2 9 16
3 FC Twente 12407275 121500 CAP 44 36 27
4 Ajax 8185900 155800 SVE 7 30 98
5 Sparta 5238800 177850 KVN 1 2 12
6 Feyenoord 4823200 130500 f12 6 9 28
7 Vitesse Arnhem 3206200 108950 @!@ 7 18 48
8 Roda JC 2934575 133800 RIN 2 5 24
9 ADO Den Haag 1708675 125900 DH 29 23 38
10 PSV 1088075 135300 mrb 11 23 40 

beetje kansloos he deze week.
nac heeft maar 59 miljoen punten meer :_))
komo p allemaal tot woensdag 20:00
0
Woensdag 29 april 2009 om 01:29 uur

Nu online

fcdh-denhaag, Aad, langnek, keesvld, Fido, guru, Wahter, jordydh070, DHFC070 en 89 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Jort van der Sande Henk Veerman Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong Ajax
2-1
1 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo Roda JC Logo ADO Den Haag
8 maart 2024 om 20:00 uur
Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 28 - 57
2 Roda JC + 28 - 54
3 ADO Den Haag 28 - 53
4 FC Dordrecht 28 - 49
5 Graafschap 28 - 49
6 FC Groningen 27 - 48
7 NAC Breda 28 - 43
8 Jong AZ 28 - 40
9 FC Emmen 27 - 39
10 SC Cambuur 28 - 39
11 VVV-Venlo 28 - 39
12 MVV Maastr. 28 - 37
13 Helmond Sp. 28 - 35
14 FC Eindhoven 28 - 34
15 Jong Ajax 28 - 30
16 Jong PSV 28 - 28
17 Telstar 28 - 24
18 TOP Oss 28 - 23
19 Jong Utrecht 28 - 23
20 FC Den Bosch 28 - 20