Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: ch

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 5
Volgende pagina

AD

De Haagse jeugd heeft de toekomst! 

Door FEDOR DE BOCK, clubreporter ADO Den Haag

[LEZERSBIJDRAGE] Eerst maar even een korte terugblik: Nadat ADO Den Haag als promovendus de competitie voortvarend was begonnen en dé verrassing van de competitie was, kwamen we erna in een enorme dip.

ADO-muur tijdens het duel met Ajax. FOTO ANP

Je kunt beter over een kraterinslag praten, aangezien er maar liefst 7x op rij werd verloren. Toch werden de vooraf beoogde 15 punten bij elkaar gesprokkeld en staat de Hofstadclub op de plaats waar men hoort, net boven de degradatiezone. Alhoewel het voetbal vaak nog te wensen over laat, zit er toch een stijgende lijn in het spel van de Groen-Gele-Brigade.

AZ en NAC werden verrassend (en terecht) geklopt, maar liet men punten liggen tegen `concurrenten` Heracles, Roda JC, De Graafschap en Vitesse. Juiste tegen deze clubs (in hun huidige vorm) zou men moeten winnen en de `bonuspunten` tegen betere (voetballende) ploegen zijn mooi mee genomen.

Hiermee wil ik geen enkele andere club tekort doen, maar ADO heeft een ploeg om boven de degradatiezone te blijven. Vertrouwen is daarbij een belangrijk wapen naast vaste patronen in het spel, dus ik hoop dat de Haagse ploeg in 2e helft van de competitie hiervan de vruchten gaat plukken.

In het `Aad Mansveld Stadion` heeft men weinig tegentreffers hoeven te incasseren, maar weet men zelf ook weinig het net te vinden (doelsaldo 7-7). In uitwedstrijden wordt er beduidend meer gescoord, maar krijgt de sterk spelende Zwinkels toch vele doelpunten om zijn oren. Wat zeer opvallend was, dat juist ADO Den Haag in `het Haags kwartiertje` veel doelpunten tegen kreeg, wat natuurlijk andersom zou moeten zijn.

Dan kunnen we nu vooruit blikken: In de komende maand zal er meer duidelijkheid komen over de sterkte van de selectie(s). Ik denk dat Powel een zeer bruikbare spits voor de ploeg zal zijn en hoop dat hij doet wat hij bij andere clubs ook deed: scoren.

Tevens is het jammer dat Delorge niet terug komt, aangezien is gebleken dat hij in zijn ADO-tijd een goede speler bleek te zijn. Dat hij tekort kwam voor Ajax is geen schande, maar wel jammer dat juist Roda JC hem heeft ingelijfd. Maar ja, wellicht dat we dan tóch Jan-Paul Saeijs kunnen begroeten op het oude nest en beide partijen wat water bij de wijn doen met de contractbesprekingen.

Zo kunnen de jonge ADO-spelers zich in de luwte verder gaan ontwikkelen. Hiermee wil ik niet aangeven dat zij niet hoeven te spelen, maar kunnen de oudere en ervaren spelers (zoals Knopper, Cornelisse, Rankovic en Bosschaart) de kar gaan trekken en de jongere spelers (Immers, Van Hese, Resodihardjo) zich op gaan trekken aan de rest zonder teveel in de spotlights te hoeven staan. Jong ADO Den Haag (getraind door Henk Fräser) staat bovenaan in de competitie.

Tevens werkt de club in alle luwte verder aan en beter imago en een gezond klimaat. Zover bekend zijn alle `lijken` ondertussen uit de kast getrokken, heeft de Gemeente Den Haag wederom zijn steentje bijgedragen en heeft Mark van der Kallen weer wat uit zijn oude sok getoverd en kan men verder met de ontwikkeling van de club.

De supporters gedragen zich tot op heden voortreffelijk en worden er meer sfeeracties door diverse vakken georganiseerd en kan de club hierdoor ook bij meer wedstrijden de kaarten in de vrije verkoop doen, waardoor er toch meer supporters naar het stadion komen. Ook durven meer sponsors hun naam weer te verbinden aan de 3e stad van Nederland, wat zeer welkom is.

Op vele reacties in artikelen over ADO Den Haag zijn er altijd mensen die negatief willen zijn, alles onder een vergrootglas willen leggen of nog leven in het verleden. Wat veel mensen (nog) niet weten, is dat ADO Den Haag ook maatschappelijk flink aan de weg timmert: zo worden amateurclubs regelmatig in de gelegenheid gesteld (door ADO Kids) om met spelers t/m 12 jaar een thuiswedstrijd te bezoeken tegen een gereduceerd tarief.

Tevens worden er voetbal-clinics georganiseerd bij amateurclubs uit de regio, waarbij selectiespelers een demonstratietraining geven, waarbij de jeugd mee kan doen. Ook is ADO ambassadeur van `Right to Play`, een humanitaire organisatie (opgericht door viervoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Johann Olav Koss) gedragen door vrijwilligers en topsporters. De organisatie brengt sport- en spelprogramma’s naar kinderen in achtergestelde gebieden.

Hiernaast is er ook nog een samenwerkingsverband met welzijnsorganistie MOOI Escamp met project `De Held` . Doel van het project is het leveren van een bijdrage aan de bestrijding van pestgedrag, racisme en zinloos geweld. Als laatste wil ik nog de ADO Den Haag Voetbalschool benoemen: dit is een samenwerkingverband tussen de Johan de Witt Scholengroep, De Haagse Sporttuin en ADO Den Haag.

Dit is een uniek concept dat jongeren uit Haagse achterstandswijken toekomstperspectief biedt. Jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot 14 jaar trainen tweemaal per week onder begeleiding van gediplomeerde trainers op het terrein van De Haagse Sporttuin in de Schilderswijk.

Kortom: de jeugd heeft de toekomst, zeker in Den Haag ! 


CLUBREPORTER ADO DEN HAAG

Naam: Fedor de Bock. Standplaats: Rijswijk. Leeftijd: 34. Opleiding: HBO (Pabo). Beroep: Inkoper. Burgerlijke staat: getrouwd….en nog gelukkig ook.

Mijn club eindigt komend seizoen als: vijftiende. Hoelang seizoenkaarthouder: sinds dit seizoen een seizoenskaart. Mijn clubidool: Aad Mansveld natuurlijk. Favoriete speler eredivisie: Lex Immers. Hoeveel uur per week met voetbal bezig: te veel ‘Haagse kwartiertjes`. Clubteam buitenland: Tottenham Hotspur. Favoriete voetbalsite: www.vi.nl. Mijn voetbaluitspraak: Voetbal is simpel. Het is echter moeilijk om simpel te voetballen. Ik ben gek van mijn club omdat: ik als klein jongetje door mijn vader en opa naar het Zuiderpark werd mee genomen.
0
Woensdag 7 januari 2009 om 16:12 uur

Kees

PUBLICATIE MORGEN IN HET AD/HC

`Wetzel gaf de doorslag`
André Wetzel heeft `m, zijn eredivisiewaardige spits die ADO Den Haag de tweede helft goals moet gaan bezorgen. "Berry Powel is volgens de statistieken een garantie voor doelpunten," zei Wetzel gisteren nadat de 28-jarige aanvaller een contract overeenkwam voor tweeënhalf jaar. De speler zelf is blij en opgelucht dat de transfer zo snel is beklonken.
Powel: "Nu kan ik rustig kerst vieren en weet ik dat de wedstrijd tegen Heerenveen zondag de laatste is. Dan kan ik in januari fris bij ADO Den Haag beginnen. Wel leuk, een derby zondag. Zou mooi zijn als we drie punten zouden pakken."

En jij een doelpunt zou maken...

"Niet het belangrijkste, maar wel leuk natuurlijk. Ik maakte bij mijn debuut een jaar geleden tegen Roda JC ook een goal. Ik ga zondag in ieder geval keihard mijn best doen, want ik wil met opgeheven hoofd vertrekken."

Je kon kiezen uit tal van clubs. Waarom is het ADO Den Haag geworden?

"De club was de eerste en had afgelopen zomer ook al serieuze interesse. ADO heeft natuurlijk een geweldige historie, reputatie, stadion en achterban. Bovendien had de trainer een goed verhaal."

Welk verhaal was dat?

"ADO Den Haag is de weg naar boven ingeslagen. De club wil stappen maken. Nu handhaven, volgend jaar weer een paar plekken hoger eindigen. Er sprak veel vertrouwen uit zijn woorden, ook naar mij toe. Ik wil graag deel uit maken van die ambitie. Het gesprek met Wetzel heeft de doorslag gegeven."

André Wetzel noemt je een garantie voor goals. Ben je dat?

"Nou ja, ik ben tóch twee keer topscorer geworden van de eerste divisie."

Dat was in de eerste divisie. Wetzel zocht een eredivisiewaardige spits...

"Vorig seizoen heb ik over het hele jaar tien goals gemaakt in de eredivisie (zes voor De Graafschap, vier voor FC Groningen, red.). Ik ben een echte doelpuntenmaker, al ben je altijd afhankelijk van de aanvoer. Maar daar maak ik me bij ADO geen zorgen over met voetballers als Meric, Soltani en een echte nummer tien in Richard Knopper."

Waarom is het bij FC Groningen misgegaan?

"Mis, mis... Zo zie ik dat niet. De ene trainer ziet het wel in je zitten, de andere niet. Nee, van Ron Jans heb ik dit seizoen nooit écht het vertrouwen gevoeld. Daarvoor speelde ik te weinig wedstrijden achter elkaar. Dan heb je daar minder gevoel bij, dat lijkt me logisch. Ik ben een gevoelsmens. Wat dat betreft voelde het gesprek met Wetzel wel meteen heel goed."

Hoe kijk je terug op het jaar bij FC Groningen?

"Met plezier, ik heb het goed naar mijn zin gehad, ook dankzij de supporters. Ook als ik niet speelde scandeerden ze mijn naam. Komt misschien omdat ik altijd keihard bleef knokken."

Dan ben je in Den Haag op de juiste plek.

"Weet ik, maar ik ben wat dat betreft wel wat gewend, want ik heb bij De Graafschap gespeeld, bij FC Groningen en ga nu naar ADO Den Haag. Dat zijn allemaal clubs die hard werken hoog in het vaandel hebben."

Wat voor soort spits krijgt ADO Den Haag?

"Snel, doelgericht en keihard werkend."

Hoeveel goals maakt Berry Powel dit seizoen?

"Het belangrijkste is: zijn ze van waarde. Je kunt er acht maken en degraderen, maar ook vier heel belangrijke doelpunten maken waardoor ADO Den Haag erin blijft. Uiteraard kies je dan voor het laatste. Maar het belangrijkste is ADO. Met die club wil ik omhoog."

0
Woensdag 24 december 2008 om 00:06 uur

AD/HC

Kalou dompelt ADO in rouw
Door DENNIS JANSEN
zondag 09 november 2008

DEN HAAG - Lang leek het erop dat ADO Den Haag tegen SC Heerenveen een punt uit het vuur zou slepen. Alleen PSV was er dit seizoen in geslaagd te scoren in het ADO Den Haag-stadion. In navolging van AZ, FC Utrecht en FC Volendam leken ook de Friezen zich stuk te bijten op de Haagse defensie.

Tot invaller Bonaventure Kalou zich in de 86ste minuut ontpopte tot de gouden wissel van Trond Sollied: 0-1.

ADO Den Haag wilde profiteren van de Europese ‘nasleep’van SC Heerenveen dat donderdagavond door VfL Wolfsburg langs het fileermes werd gehaald (5-1). ,,Dit kan hét moment zijn voor ons,’’ zei ADO-trainer André Wetzel vooraf.

Overigens was het Europese echec in de Volkswagenstad geen aanleiding voor Heerenveen-trainer Trond Sollied om de boel rigoureus om te gooien. De Noor wijzigde zijn team ‘slechts’ op één plek: in het hart van de verdediging speelde Bak Nielsen voor Kopic.

In het winderige doch knusse stadion in Den Haag werden beide clubs al in de eerste helft met een tegenvaller geconfronteerd. De Friezen raakten na een klein halfuurtje Michael Dingsdag kwijt met een blessure aan de arm. Een paar minuten later maakte ook Lex Immers de gang naar de kleedkamer.

Immers had in de spits de voorkeur gekregen boven Fabio Caracciolo die na een flitsende start tijdens de competitie-ouverture (een fraaie goal tegen Sparta) met een terugval te maken had gekregen. De Belg scoorde niet alleen, in voetballend opzicht bracht hij volgens Wetzel ook te weinig.

Na 32 minuten kon Caracciolo tóch opdraven. In defensief opzicht kende Wetzel ook al de nodige problemen, voornamelijk op de flanken. De eerste én tweede keus voor zowel links (Piqué, Bosschaart) als rechts (Ammi, Tillema) vonden zich terug in de lappenmand.

Nu debuteerde de jongeling Kai van Hese, het twaalfde nieuwe gezicht in het eerste elftal sinds de entree van Wetzel. De linksback debuteerde verdienstelijk. Samir El Moussaoui stond weer eens op rechts. De Hagenaar maakt een merkwaardig seizoen door.

Aanvankelijk kwam de verdediger niet eens voor in de plannen van Wetzel. Hij liet een avontuur bij AGOVV lopen en ontwikkelde zich zo goed dat de trainer tóch gebruik van hem maakte. Na één dramatisch optreden tegen Heracles werd El Moussaoui alweer afgedankt en zat hij tegen PSV zelfs niet bij de eerste achttien. En jawel, in Arnhem, een paar dagen later, draafde El Moussaoui gewoon weer op, eerst als rechtsback(als invaller/vervanger voor Ammi) en even later als linksback, nadat Bosschaart was uitgevallen met een spierverrekking.

Tegen Danijel Pranjic had El Moussaoiui, nu weer in de basis, het enorm zwaar. De Kroaat legde de bal in de 34ste terug op Henrique, maar Chris Kum bracht redding. Het was één van de twee kansen die de Friezen zich voor de rust schiepen. Bij de andere, al na dertien minuten, bediende Henrique de opkomende Väyrynen met een sneaky steekpassje.

ADO-doelman Zwinkels was attent. ADO Den Haag zette tegenover die twee mogelijkheden maar een kans, niet eens zelf gecreëerd. Jong-A-Ping gleed uit, Caracciolo kon doorlopen, maar schoot veel te snel en bovendien onzuiver. In de tweede helft zette Wetzel zijn aanvallende kaarten in door Resodihardjo te wisselen voor smaakmaker Meric. Het spel van ADO was aanvankelijk verzorger, maar verder dan twee schoten (Meric, Cornelisse) kwam het niet, terwijl naarmate de minuten wegtikten er steeds meer hachelijke momenten ontstonden voor het Haagse doel. Vernuft en overleg ontbraken in de aanvallen. Tot de 86stre minuut. El Moussaoui liet Pranjic te ver komen, de Kroaat kon de bal voorgeven, waarna Kalou de hele Haagse luchtmacht klopte. Zwinkels zette nog wel zijn hand tegen de kopbal, maar was desondanks geslagen: 0-1.


0
Zondag 9 november 2008 om 18:46 uur

Interview met Horváth

Is er een slowaak in de buurt die dit even kan vertalen? Van `Horváth` en `Andrem Wetzelom`  kan ik nog wel wat maken, maar de rest......


Horváth stále sleduje výsledky AS

V stredu sme na klubovej stránke priniesli rozhovor s trénerom ADO Den Haag Paulom Andrem Wetzelom. Po koučovi sme položili niekoľko otázok aj stopérovi tímu Csabovi Horváthovi. Bývalý kapitán AS najskôr pozdravoval všetkých fanúšikov trenčianskeho klubu a potom sa pustil do odpovedí.

Den Haag odohral v utorok náročný zápas proti Eindhovenu. Odohral si iba polčas. Ako sa ti hralo, prečo si striedal?

"Hralo sa mi veľmi dobre. Na vypredanom štadióne vládla vynikajúca atmosféra. Vyslovene som si to užíval. Len škoda môjho zranenia v prvom polčase. Pri jednom obrannom zákroku som pocítil bolesť v oblasti slabín. Tá sa postupne zväčšovala, preto som musel z hry odstúpiť. Škoda, veľmi som sa na zápas tešil. Naštastie zranenie nie je vážne. Dúfam, že na nedeľňajšie stretnutie proti Vitesse Arnhem budem v poriadku."

V čom boli hlavné príčiny prehry?

"V prvom rade musím povedať, že proti PSV sme napriek prehre 0:2 odohrali veľmi kvalitný zápas. Hrali sme útočne, agresívne, len efektivita nám chýbala. V tom som videl hlavný dôvod našej prehry. My sme naše šance nevyužili, PSV svoje áno."

Aká atmosféra vládla pred a po zápase?

"Naši fanúšikovia sú veľkí fanatici. Dokázali to aj v tomto zápase. Prišlo ich približne 14 000. Celý čas nás hnali dopredu. Vytvorili fantastickú atmosféru. V domácom prostredí sú doslova našim dvanástym hráčom. Po zápase boli sklamaní len z výsledku. Predvedená hra sa im páčila."

Ako hodnotíš svoje doterajšie účinkovanie v tíme nováčika?

"Mali sme vynikajúci vstup do sezóny. V prvom zápase som dal premiérový gól, čo mi určite dodalo veľa sebavedomia. Cítim sa v pohode. Celkom sa mi darí, nastupujem pravidelne v základnej zostave. Len aby ma zranenia obchádzali."

Dal si už dva góly. Často sa zapájaš do ofenzívy?

"Dokopy som ich dal tri. Dva v lige a jeden v pohári. Treba povedať, že všetky som dal hlavou po štandartných situáciach. Vždy deň pred zápasom nacvičujeme štandartky. Som rád, že sa mi z nich darí skórovať."

V čom sú hlavné prednosti holandskej ligy?

"Holandská Eredivisie je kvalitná. Prevláda v nej útočný futbal. Nie nadarmo sa tu rodia výsledky s vyšším počtom gólov. Hrajú tu kvalitní futbalisti. Sú rýchli a technicky vynikajúco vybavení. Tempo hry je oveľa vyššie, ako som bol zvyknutý na Slovensku."

Sleduješ pôsobenie Trenčína v 1. lige?

"Áno, pravdaže. Viem, že Trenčín je aktuálne na piatom mieste. Chalani ma najviac potešili rekordným víťaztvom nad rezervou DAC. Na druhej strane som trošku sklamaný z výsledkov zo súperových ihrísk."

Si v kontakte s niektorým z hráčov?

"Áno. Najviac si píšem s Jurajom Križkom."

Kontrolná otázka - s kým hrá Trenčín v sobotu?

"Najblížším súperom Trenčina bude Inter Bratislava."

Bavili ste sa s bratom Vojtechom o tomto zapáse, keďže ten oblieka dres Interu?

"Áno, s bratom som v stálom kontakte. Je to dôležitý zápas tak z pohľadu Trenčína ako aj Interu. Pýtal sa ma, či nemám preňho nejaké informácie, ale nevyhovel som mu." :-)

Čo by si poradil svojim bývalým spoluhráčom pred dôležitým stretnutím?

"Aby išli do zápasu sebavedomo a aby nechali na ihrisku všetko, čo v nich je."

Aký výsledok tipuješ, resp. aký výsledok by ťa potešil?

"Potešilo by ma víťazstvo AS, i keď samozrejme držím palce aj bratovi."


0
Maandag 3 november 2008 om 19:46 uur

AD

`Serieuze omslag fans ADO`
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - De ADO Den Haag-fans worden weer serieus genomen, zeggen Koos Roeg en Dennis de Bruijn. Ze constateren een omslag. "De supporters zijn zich bewuster dan ooit dat er niets mag gebeuren."

Fans van ADO Den Haag in het zonnetje. FOTO ANP
Koos Roeg zegt: "Zit je in een restaurant waar je biefstukje niet smaakt, dan ga je daar de volgende keer niet meer naar toe. Maar is de wedstrijd tegen AZ morgen niet om aan te zien, dan zitten ze er tegen FC Utrecht allemaal weer, hoor."

`Ze` zijn de supporters van ADO Den Haag. Hoe vaak is er over hen niet geschreven? Hoe vaak zijn ze niet in talloze programma`s verschenen? In documentaires opgedoken? Op de radio geweest?

Vaak dus. En waar zij gingen, reisde Big Brother mee, niet zelden met het vergrootglas in de hand. "Toen ADO Den Haag in 2003 terugkeerde in de eredivisie, had ik vijftien interviewaanvragen per week," herinnert Koos Roeg, sinds 2001 supporterscoördinator en daarvoor voorzitter van de supportersvereniging, zich. "En weet je waarom? Omdat het zogenaamd alarmfase één was. Ze kwamen er aan, hoor, die supporters. Heel Nederland wilde wel even weten wat er nu zou gaan gebeuren."`

De supporterscoördinator van ADO Den Haag bleef selectief. Alleen verslaggevers `met een eerlijk verhaal` kwamen binnen. Roeg: "Maar toch was het vaak negatief."

Vier jaar hielden de voetballers van ADO Den Haag het vol op het hoogste niveau, maar in 2007 volgde degradatie naar de eerste divisie, waaruit vorig seizoen tóch weer kon worden ontsnapt.

Dus zijn ze weer terug, ADO Den Haag met haar fanatieke schare. Maar nu is er een verschil: het is een rentree in betrekkelijke luwte. Sterker nog, Koos Roeg en de huidige voorzitter van supportersvereniging, Dennis de Bruijn, constateren een serieuze omslag. "Ik voel iets wat ik jaren niet heb gevoeld," merkt Roeg op, zonder te overdrijven. Er hangt rond ADO een heel andere sfeer, vinden de twee. Neem het kolossale spandoek dat op de Open Dag over het stadion in Forepark hing. `Guess who`s back`, stond er in grote letters op. "Het was niet door de supporters opgehangen, maar door Eredivisie Live. Dat zegt ook wel iets," vindt De Bruijn.

"De supporters zijn zich bewuster dan ooit dat er niets mag gebeuren," voegt Roeg toe. "Je merkt juist dat iedereen wil meedoen om iets moois op te bouwen. Maar er is ook een andere benadering vanuit de club naar de fans toe. Er wordt op een open en eerlijke manier met de supporters gecommuniceerd."

ADO`s sterke man Mark van der Kallen noemt bezoekers in het stadion klanten. "Dát is al een verschil. Ik geloof in Mark van der Kallen. En waarom zou hij niks aan ADO Den Haag mogen verdienen? Al is het honderd miljoen, als ADO Den Haag dan Europees voetbal speelt, hoor je mij niet klagen," aldus Roeg die als supporterscoördinator in dienst is van de welzijnsstichting Mooi en (dus) onafhankelijk is. Daarnaast runt het ADO-lid een eigen koeriersbedrijf. "Maar de meeste uren zitten in ADO Den Haag."

Ook burgemeester Van Aartsen is de fans tegemoet getreden. De burgervader heeft de fans per brief laten weten dat de passage onder de Aad Mansveldtribune wordt opengesteld om bijeen te komen, een tijdelijk alternatief voor een supportershome. Bovendien kunnen zij daar na de wedstrijd een biertje drinken. ADO Den Haag is hard bezig het de fans naar de zin te maken. De Bruijn en Roeg zijn belangrijke schakels. De Bruijn: "We worden weer serieus genomen."

Roeg constateert dat er `een andere sfeer hangt`. Niet alleen op de tribunes, ook binnen de organisatie. Roeg: "Mensen in de top zijn weer bereikbaar, beschikbaar en betrokken. Dat was in het verleden ook het geval met John van Ringelenstein, Robert Langenbach en Maurice Westerwoudt. Gelukkig is Maurice weer terug."Er is meer dan ooit een dialoog tussen club en fans, constateren Roeg en De Bruijn. "We zijn bezig met een hoop dingen. Ideeën genoeg. Waarom niet bijvoorbeeld het embleem van Kika op de mouw van het ADO-shirt? Zo zijn er meer dingen."

ADO Den Haag, zegt Roeg, liep altijd al met een aantal zaken voorop. "Neem de autocombiregeling. Die komt uit Den Haag. Het fouilleren van de uit-supporters voordat zij het stadion ingaan, hebben wij ook verzonnen. Wat ik daarmee bedoel? De fans komen aan bij het stadion van ADO Den Haag voor een uitwedstrijd en worden voordat zij de bus ingaan door ADO gefouilleerd. Dat hoeft dan dus niet meer daar bij het andere stadion te gebeuren. Scheelt werk en moeilijk gedoe. Toen we dat een aantal jaar geleden voorstelden bij uitclubs, werden we uitgelachen. Nu wordt het door alle clubs in Nederland gedaan," aldus Roeg die zegt trots te zijn op ADO Den Haag en in de toekomst nog meer voor de club wil betekenen.

Als je hem vraagt hoe je de band tussen ADO Den Haag en de supporters zou moeten omschrijven, is zijn antwoord: "Geliefden, de band tussen ADO en de fans is er een als tussen geliefden!"


0
Vrijdag 12 september 2008 om 10:15 uur

Advertentie

Leiden

De Dames winnen met 3-2 van FC Utrecht.  Rust 0-2 achter, zelfs na 80 minuten 0-2 en tòch 3-2 winnen. Leuke pot voetbal!
0
Donderdag 4 september 2008 om 21:54 uur

Jager

`Er móest een frisse wind waaien`
zaterdag 30 augustus 2008
Door DENNIS JANSEN

DELFT - ADO Mark van der Kallen was een jaar geleden een volstrekt onbekende naam in de voetballerij.
Sinds hij ADO Den Haag redde van het faillissement is de Rijswijkse zakenman publiek bezit. Mark van der Kallen negen maanden later, over zaken doen, spelerssalarissen en de supporters.

In de directiekamer van zijn smaakvolle kantoorpand in Delft refereert niets aan zijn nieuwste tijdverdrijf: ADO Den Haag. Niets op zijn bureau, niets aan de muur. "Dat was een dag na de promotie wel anders," grijnst Mark van der Kallen. "Alles was groengeel."

O ja, dan tóch, er ligt -verfomfaaid, dát wel- een ADO-shirt, tussen twee ordners in. Dat was laatst voor de coverfoto van Platform, het vakblad van VNO NCW West. Van der Kallen, hij was niet te beroerd om het aan te trekken. In het interview kraakte de Rijswijker harde noten. De gemeente Den Haag kreeg er fiks van langs: "Ik vind het verbazingwekkend dat een gemeenteraad zegt: we stoppen vijftig miljoen in een stadion en als het mis is, hebben we niet de guts om er extra geld in te stoppen."

En nu wil de gemeente Den Haag eerst het rapport van de commissie- Klaas de Vries afwachten, voordat de geldleningovereenkomst in orde wordt gemaakt. U kunt nog steeds niet investeren.

Van der Kallen: "Dat is een misverstand. De investering is juist wel de afgelopen maanden in ADO gestopt. Onder andere het crediteurenakkoord en de afwikkeling met Hebema zijn gebeurd. Alleen de lening van de gemeente aan SSO is nog niet aangepast, maar daar heeft ADO geen last van."

Het is bijna negen maanden na uw reddingsactie in december. Er is veel gebeurd sinds die tijd. Heeft u al gedacht: waar ben ik aan begonnen?

"Nee hoor. Mijn zomervakantie was wel een stukje drukker dan vorig jaar, omdat er nog zoveel geregeld moest worden. En nóg eigenlijk. Maar als je ziet waar we vandaan komen, is het wél leuk. De hele reddingsoperatie was in eerste instantie gericht op de eerste divisie. Toen ADO Den Haag plotseling promoveerde, moesten we snel handelen. Je kunt niet de illusie hebben dat je met de ploeg die vorig jaar in de eerste divisie met de kerst zeventiende stond, nu de eredivisie in kunt. Dus heb ik tegen André (Wetzel) gezegd: we gaan meer geld uitgeven."

De transfer van Daryl Janmaat waar ADO Den Haag de hoofdprijs voor heeft gekregen, maakte dat mede mogelijk. Het geld voor Ferrie Bodde liep ADO Den Haag mis. Bij doorverkoop naar een andere club zou ADO de helft krijgen van de transfersom. Swansea City wilde een deal maken, maar ADO wilde niet.

"Achteraf was het wel een tegenvaller dat de verkoop niet doorging. Swansea wilde ADO betrekken in de deal. Er kwamen berichten dat hij twee miljoen waard zou zijn. Dan zou ADO de helft daarvan krijgen. Een enorm bedrag. Later wilde Swansea dat we met minder dan vijftig procent genoegen namen om de deal door te laten gaan. Wij hielden gewoon vast aan het contract en hadden verder geen invloed op de verkoop door Swansea en het feit dat de transfer niet doorging."

Bijna tegelijkertijd met het versterken van de selectie moest ADO Den Haag flink bezuinigen en een nieuwe organisatie neerzetten.

"Van afslanken van een eerste divisieclub naar het opbouwen van een eredivisieploeg, dat is a hell of a job. In commercieel opzicht zijn we een heel eind. De doelstellingen in dat opzicht zijn voor 95 procent bereikt. Op vijf businessunits na zijn ze allemaal weg. Vorig jaar negentien, nu dertig. Dat zegt wel iets. Er zijn al 3700 seizoenkaarten verkocht en 8500 clubcards. Ik kan je vertellen dat ADO Den Haag in het nieuwe seizoen de hoogste omzet ooit gaat draaien. De inkomsten stijgen van 7,5 miljoen naar 11 miljoen."

Was een heel nieuwe organisatie nodig?

"Nou, er is natuurlijk ook een aantal mensen zelf weggegaan. Maar de meeste mensen waren murw geslagen en hadden niet meer de veerkracht om door te gaan. Er móest een frisse wind waaien door ADO."

De veiligheidskosten moesten ook omlaag.

"Eén miljoen veiligheidskosten per jaar is gewoon niet op te brengen. Wat dat betreft blijft het opvallend dat de gemeente Den Haag met het nieuwe stadion zo hamerde op de veiligheid en met een pakket eisen kwam, terwijl de club de kosten voor zijn rekening moest nemen. Toenmalige burgmeester Deetman heeft toezeggingen gedaan om de veiligheidskosten in de toekomst op een normaal niveau te houden."

De fans aan de overkant kunnen na de wedstrijd nog steeds geen drankje drinken.

"Voor iedereen in het stadion moet een voetbalwedstrijd van ADO Den Haag een uitje zijn, ik ben daar voor. Het is scheef als er in het businessgebouw wel feest wordt gevierd en aan de andere kant van het stadion niet. Toen we laatst overleg hadden bij burgemeester Van Aartsen en we het hadden over gelijkheid voor iedereen, grapte hij: dan ook maar geen bier meer in de businessclub. Maar ik ben blij dat er sinds kort voor het eerst weer gepraat kan worden over faciliteiten voor de supporters. Er moet een biertje komen, al dat niet evenementenbier. Het mag niet de bedoeling zijn dat fans na de wedstrijd hard het stadion uitlopen. Ze moeten lekker even blijven hangen. Het is prettig dat onze burgermeester meedenkt en betrokken is. We moeten de supporters vertrouwen geven. Alleen als dat niet beschaamd wordt is het mogelijk goede faciliteiten te organiseren."

De selectie is samengesteld, de organisatie voor het grootste gedeelte ingevuld. Tegen welke zaken loopt u nu aan?

"Nou, er zijn nog tal van dingen die we aan het onderzoeken zijn. Neem de energierekening van ADO. Die is vier ton. Geloof je dat? Vier ton! Heel even heb ik me afgevraagd of er niet een hennepkwekerij onder het Zuiderparkstadion ligt."

U zit nu negen maanden midden in de voetballerij. Wat is u het meest opgevallen?

"De hoogte van de spelerssalarissen. De prijsverschillen tussen aanvallers en verdedigers. Niet te vergelijken met werknemers uit het bedrijfsleven. En dat veel succesfactoren in een bedrijf overeenkomen met een voetbalclub. In essentie verschilt het managen van een bedrijf en een voetbalclub denk ik niet."

Hoe groot was de tegenvaller dat Martin van Geel niet kwam?

"Jammer natuurlijk. Het was een apart moment, want ik stond aan de rand van de Niagara watervallen toen hij belde om af te zeggen. De stap voor hem was nog net even te groot, maar hij vertelde wel dat het uiteindelijk tussen Roda JC en ADO Den Haag ging. Terwijl hij wel tien aanbiedingen had. Mensen buiten onze regio zien nog te veel op tegen ADO. Het is aan ons om te bewijzen dat we aan iets goeds bezig zijn. Wat dat betreft mag ADO in sociaal maatschappelijk opzicht minder bescheiden zijn. We mogen best meer naar buiten treden met alle activiteiten die ADO wat dat betreft in de regio doet."

U hebt de smaak te pakken met ADO Den Haag.

"Jazeker. Ik geloof in ADO Den Haag. De club heeft een enorme potentie. In een regio met een miljoen inwoners en duizenden bedrijven. Als je toch kijkt naar de ligging van het stadion. Uniek! Ondernemers moeten beseffen dat daar een unieke kans ligt om zaken te doen. Handhaving in de eredivisie wordt erg belangrijk. Geloof me, over een paar jaar is hier echt geen stoel meer te krijgen."

0
Zaterdag 30 augustus 2008 om 08:20 uur

Cor Lems

Tolk schreef:


Wie het weet mag het zeggen !!!

Útočník Ivo Táborský opouští FK Mladá Boleslav dva dny před zahájením I. Gambrinus ligy. Ve čtvrtečním ránu 31. července odlétá na týdenní test do klubu ADO Den Haag, který je aktuálně nováčkem nizozemské ligy. Ten o jeho služby projevil zájem již před měsícem, ale boleslavský forvard se rozhodl až nyní pod vlivem konkurenčního tlaku v mladoboleslavském prvoligovém kádru. „Z Mladé Boleslavi neutíkám, jenom hledám, kde bych měl větší šanci hrát,“ tvrdí Ivo Táborský.Do FK Mladá Boleslav přestoupil před rokem ze Slavie Praha, ale v ligovém ročníku 2006/07 byl na hostování v SK Dynamo České Budějovice. V uplynulém ročníku 2007/08 za Mladou Boleslav startoval ve 27 ligových zápasech a dal v nich čtyři góly. Celkem v české nejvyšší soutěž odehrál 59 utkání a dal 10 gólů.

„V Mladé Boleslavi jsem velmi spokojený, mám tady spoustu kamarádů, ale nyní se tady vytvořila velká konkurence a za béčko hrát nechci. Když se před třemi čtyřmi týdny šance na působení v nizozemském klubu objevila poprvé, tak jsem ji odmítl, protože jsem věřil, že se o místo v boleslavském útoku úspěšně poperu. Ale v generálce na ligu jsem se nedostal ani na lavičku a předpokládám, že obdobně by tomu asi bylo i v prvním ligovém utkání, proto jsem se s manažerem panem Paskou domluvil, že zkusíme oživit jednání o zahraničním angažmá,“ řekl v předvečer odletu do Nizozemí třiadvacetiletý Ivo Táborský. Podle vlastních slov se o tomto kroku radil s tátou i s prezidentem mladoboleslavského klubu Josefem Dufkem a věří, že má šanci prosadit se v zahraničí. Ani z jazykové bariéry strach nemá. „Angličtinu nijak přepychovou nemám, ale věřím, že se domluvím, co budu potřebovat.“

Ivo Táborský má s nizozemským klubem ADO Den Gaag absolvovat týdenní herní kemp ve Walesu, kde by měl nastoupit ve dvou až třech přípravných zápasech. Teprve potom se rozhodne, zda získá zahraniční angažmá, nebo se bude prát o místo v mladoboleslavském útoku. ADO Den Haag v uplynulém mistrovském ročníku 2007/08 skončil šestý v druhé nejvyšší nizozemské soutěži, ale v baráži se do Eredivisie, což je oficiální název první ligy v Nizozemí, probojoval. Vrátil se do ní po roce, když na konci ročníku 2006/07 sestoupil jako jasně poslední s pouhými sedmnácti mistrovskými body za tři výhry a osm remíz. 

Ik had het toch fout (zie post hieronder).

Vertaling is ongeveer:

De aanvaller Ivo Taborsky verlaten FK Mlada Boleslav twee dagen vóór het begin van I. Gambrinus liga. In čtvrtečním wond 31e Vertrek in juli op een wekelijkse test bij de club ADO Den Haag, die momenteel in de Nederlandse competitie nieuwkomer. Tien van zijn dienst toonden belangstelling voor de maand, maar boleslavský forvard besloten om nu onder de invloed van de concurrentiedruk in mladoboleslavském prvoligovém kádru. "Mlada Boleslav neutíkám, net kijken waar ik zou moeten spelen een grotere kans", zegt Ivo Taborsky. 

Bij FK Mlada Boleslav overtreders vóór Slavie van Praag, maar in ligovém jaar 2006/07 werd in hosting SK Dynamo Ceske Budejovice. In het afgelopen jaar 2007/08 voor Mlada Boleslav startoval in 27 ligových wedstrijden en gaven hen vier doelstellingen. Totaal concurrentie in de Tsjechische Republiek speelde 59 wedstrijden en heeft 10 doelen.

"In Mlada Boleslav Ik ben erg blij, ik heb veel vrienden hier, maar nu is hier een grote concurrentie en béčko Ik wil niet te spelen. Bij drie van de vier weken, de kans op het optreden in de Nederlandse club voor het eerst, dus ik geweigerd omdat ik van mening dat de plaats in boleslavském aanval met succes poperu. Maar generálce in de competitie was ik niet eens op de bank, en ik ga ervan uit dat analogie zou waarschijnlijk zijn in de eerste ligovém spel, want ik was de manager de heer Paskou gehad om te proberen de onderhandelingen opnieuw op gang over het buitenlands engagement ", zei hij aan de vooravond van het vertrek naar Nederland třiadvacetiletý Ivo Taborsky. Volgens hun eigen woorden over deze stap, het adviseren van de tátou is mladoboleslavského club president Joseph Dufkem en is van mening dat hij een kans in het buitenland te concurreren. Geen van de taalbarrière heeft geen angst. "Engels is niet přepychovou, maar ik denk dat de domluvím wat ik nodig heb."

Ivo Taborsky heeft met de Nederlandse club ADO Den Gaag wonen wekelijkse wedstrijd kamp in Wales, die moet beginnen in twee tot drie voorbereidende wedstrijden. Pas dan beslissen of buitenlandse deelneming te verwerven, of zal worden gewassen voor een plaats in mladoboleslavském aanval. ADO Den Haag in het verleden Master jaar 2007/08 eindigde zesde in de op een na hoogste Nederlandse competitie, maar baráži de Eredivisie, dat is de officiële naam van de eerste competitie in Nederland. Hij keerde terug naar het na het jaar waarin aan het einde van het boekjaar 2006/07 wordt als duidelijk de laatste met slechts zeventien punten mistrovskými voor drie overwinningen en acht remises.
0
Donderdag 31 juli 2008 om 12:42 uur

Tolk


Wie het weet mag het zeggen !!!

Útočník Ivo Táborský opouští FK Mladá Boleslav dva dny před zahájením I. Gambrinus ligy. Ve čtvrtečním ránu 31. července odlétá na týdenní test do klubu ADO Den Haag, který je aktuálně nováčkem nizozemské ligy. Ten o jeho služby projevil zájem již před měsícem, ale boleslavský forvard se rozhodl až nyní pod vlivem konkurenčního tlaku v mladoboleslavském prvoligovém kádru. „Z Mladé Boleslavi neutíkám, jenom hledám, kde bych měl větší šanci hrát,“ tvrdí Ivo Táborský.Do FK Mladá Boleslav přestoupil před rokem ze Slavie Praha, ale v ligovém ročníku 2006/07 byl na hostování v SK Dynamo České Budějovice. V uplynulém ročníku 2007/08 za Mladou Boleslav startoval ve 27 ligových zápasech a dal v nich čtyři góly. Celkem v české nejvyšší soutěž odehrál 59 utkání a dal 10 gólů.

„V Mladé Boleslavi jsem velmi spokojený, mám tady spoustu kamarádů, ale nyní se tady vytvořila velká konkurence a za béčko hrát nechci. Když se před třemi čtyřmi týdny šance na působení v nizozemském klubu objevila poprvé, tak jsem ji odmítl, protože jsem věřil, že se o místo v boleslavském útoku úspěšně poperu. Ale v generálce na ligu jsem se nedostal ani na lavičku a předpokládám, že obdobně by tomu asi bylo i v prvním ligovém utkání, proto jsem se s manažerem panem Paskou domluvil, že zkusíme oživit jednání o zahraničním angažmá,“ řekl v předvečer odletu do Nizozemí třiadvacetiletý Ivo Táborský. Podle vlastních slov se o tomto kroku radil s tátou i s prezidentem mladoboleslavského klubu Josefem Dufkem a věří, že má šanci prosadit se v zahraničí. Ani z jazykové bariéry strach nemá. „Angličtinu nijak přepychovou nemám, ale věřím, že se domluvím, co budu potřebovat.“

Ivo Táborský má s nizozemským klubem ADO Den Gaag absolvovat týdenní herní kemp ve Walesu, kde by měl nastoupit ve dvou až třech přípravných zápasech. Teprve potom se rozhodne, zda získá zahraniční angažmá, nebo se bude prát o místo v mladoboleslavském útoku. ADO Den Haag v uplynulém mistrovském ročníku 2007/08 skončil šestý v druhé nejvyšší nizozemské soutěži, ale v baráži se do Eredivisie, což je oficiální název první ligy v Nizozemí, probojoval. Vrátil se do ní po roce, když na konci ročníku 2006/07 sestoupil jako jasně poslední s pouhými sedmnácti mistrovskými body za tři výhry a osm remíz. 

0
Donderdag 31 juli 2008 om 09:33 uur

Delft

Neptolk schreef:

laat maar, google images laat zien dat het dat niet betekent.

Volgens mij betekent het iets als transfer.
Met behulp van mijn Poolse vertaler ben ik tot een aannemelijke tekst gekomen. Je kunt woord voor woord vertalen maar dat valt ook niet mee. podpisom betekend trouwens handtekening:

Onderstaande tekst moet ongeveer in het nederlands luiden:
Aanvoeder AS Trecin ziet Fc Den Haag als een promotie. De nederlandse club wil hem graag hebben. Ze hebben zijn prestaties op de voet gevolgd. Ze willen binnenkort hem een contract aanbieden en laten tekenen voor het komende seizoen. Met een optie om dit te verlengen met 3 jaar.  

Komt eigelijk op hetzelfde neer wat jij en Aad al zeiden. 

  
Kapitán AS Trenčín absolvoval minulý týždeň dvojdňovú skúšku v FC Den Haag. Zdá sa, že úspešnú. Predstavitelia holandského klubu začali bezprostredne po prípravnom zápase proti druholigovému Telstaru rokovať o jeho prestupe. Ten by sa mal v najbližších dňoch spečatiť podpisom zmluvy na ročné hosťovanie s opciou na ďalšie tri roky. 


0
Maandag 21 juli 2008 om 22:49 uur

Nu online

tjapi01, Wahter, GroenGeelHart070, Aad, GGH, guru, CashD070, Ap happie, opper, Kees, Bleek, Erik070 en 88 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 5
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Jort van der Sande Henk Veerman Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong Ajax
2-1
1 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo Roda JC Logo ADO Den Haag
8 maart 2024 om 20:00 uur
Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 28 - 57
2 Roda JC + 28 - 54
3 ADO Den Haag 28 - 53
4 FC Dordrecht 28 - 49
5 Graafschap 28 - 49
6 FC Groningen 27 - 48
7 NAC Breda 28 - 43
8 Jong AZ 28 - 40
9 FC Emmen 27 - 39
10 SC Cambuur 28 - 39
11 VVV-Venlo 28 - 39
12 MVV Maastr. 28 - 37
13 Helmond Sp. 28 - 35
14 FC Eindhoven 28 - 34
15 Jong Ajax 28 - 30
16 Jong PSV 28 - 28
17 Telstar 28 - 24
18 TOP Oss 28 - 23
19 Jong Utrecht 28 - 23
20 FC Den Bosch 28 - 20