Pagina 590

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

ADO laat punt glippen
ADO Den Haag is in de slotfase onderuit gegaan tegen sc Heerenveen. De Friezen pakte na een weinig boeiende wedstrijd in de 86e minuut de overwinning (0-1).
Lees het nieuwsbericht
0
Zondag 9 november 2008 om 20:18 uur

Robbie

Bennie schreef:

kijk in de speigel en ondek dat je een hele emotionele jongen bent. Spel van Den Haag was echt niet slecht,..let op de tegenstander was herenveen en die doen het niet slecht,..niet zo negatief je kunt geen wonderen verwachten het is en blijft degradatievoetbal viend,........kom op,.....blijf lachen.

Hebben we het wel over dezelfde wedstrijd!? We hebben geen kansen gecreeerd, tal persoonlijke fouten... maar geen slecht spel? Combinatievoetbal was VER te zoeken... het was zelfs kluitjevoetbal! Normaal hoor je een veld breed te houden ipv naar elkaar toe trekken.

En Heerenveen is een team dat je thuis moet pakken, zeker in de vorm waarin ze nu verkeren. Als je van dit Heerenveen al geen punten kunt pakken, van wie dan wel?

Degradatievoetbal oké, maar vandaag heb ik geen enkele inzet gezien. Iedere afvallende bal was voor Heerenveen, dat kan toch niet? Inzet, knokken.. dan krijg je net wel die tweede ballen en kun je gaan voetballen.

Dit zijn toch geen rare dingen...
0
Zondag 9 november 2008 om 20:17 uur

ADO supporter Leidschenveen

Kum, Horvath en Van Wese zijn de enigen die een voldoende krijgen van me, de rest was zwaaaaaaaaar onder de maat.
Allemaal lange ballen naar voren vandaag die gemakkelijk opgepikt konden worden door de Heerenveen middevelders.

zondag 09 november 2008

DEN HAAG - Lang leek het erop dat ADO Den Haag tegen SC Heerenveen een punt uit het vuur zou slepen. Alleen PSV was er dit seizoen in geslaagd te scoren in het ADO Den Haag-stadion. In navolging van AZ, FC Utrecht en FC Volendam leken ook de Friezen zich stuk te bijten op de Haagse defensie.

Tot invaller Bonaventure Kalou zich in de 86ste minuut ontpopte tot de gouden wissel van Trond Sollied: 0-1.

ADO Den Haag wilde profiteren van de Europese ‘nasleep’van SC Heerenveen dat donderdagavond door VfL Wolfsburg langs het fileermes werd gehaald (5-1). ,,Dit kan hét moment zijn voor ons,’’ zei ADO-trainer André Wetzel vooraf.

Overigens was het Europese echec in de Volkswagenstad geen aanleiding voor Heerenveen-trainer Trond Sollied om de boel rigoureus om te gooien. De Noor wijzigde zijn team ‘slechts’ op één plek: in het hart van de verdediging speelde Bak Nielsen voor Kopic.

In het winderige doch knusse stadion in Den Haag werden beide clubs al in de eerste helft met een tegenvaller geconfronteerd. De Friezen raakten na een klein halfuurtje Michael Dingsdag kwijt met een blessure aan de arm. Een paar minuten later maakte ook Lex Immers de gang naar de kleedkamer.

Immers had in de spits de voorkeur gekregen boven Fabio Caracciolo die na een flitsende start tijdens de competitie-ouverture (een fraaie goal tegen Sparta) met een terugval te maken had gekregen. De Belg scoorde niet alleen, in voetballend opzicht bracht hij volgens Wetzel ook te weinig.

Na 32 minuten kon Caracciolo tóch opdraven. In defensief opzicht kende Wetzel ook al de nodige problemen, voornamelijk op de flanken. De eerste én tweede keus voor zowel links (Piqué, Bosschaart) als rechts (Ammi, Tillema) vonden zich terug in de lappenmand.

Nu debuteerde de jongeling Kai van Hese, het twaalfde nieuwe gezicht in het eerste elftal sinds de entree van Wetzel. De linksback debuteerde verdienstelijk. Samir El Moussaoui stond weer eens op rechts. De Hagenaar maakt een merkwaardig seizoen door.

Aanvankelijk kwam de verdediger niet eens voor in de plannen van Wetzel. Hij liet een avontuur bij AGOVV lopen en ontwikkelde zich zo goed dat de trainer tóch gebruik van hem maakte. Na één dramatisch optreden tegen Heracles werd El Moussaoui alweer afgedankt en zat hij tegen PSV zelfs niet bij de eerste achttien. En jawel, in Arnhem, een paar dagen later, draafde El Moussaoui gewoon weer op, eerst als rechtsback(als invaller/vervanger voor Ammi) en even later als linksback, nadat Bosschaart was uitgevallen met een spierverrekking.

Tegen Danijel Pranjic had El Moussaoiui, nu weer in de basis, het enorm zwaar. De Kroaat legde de bal in de 34ste terug op Henrique, maar Chris Kum bracht redding. Het was één van de twee kansen die de Friezen zich voor de rust schiepen. Bij de andere, al na dertien minuten, bediende Henrique de opkomende Väyrynen met een sneaky steekpassje.

ADO-doelman Zwinkels was attent. ADO Den Haag zette tegenover die twee mogelijkheden maar een kans, niet eens zelf gecreëerd. Jong-A-Ping gleed uit, Caracciolo kon doorlopen, maar schoot veel te snel en bovendien onzuiver. In de tweede helft zette Wetzel zijn aanvallende kaarten in door Resodihardjo te wisselen voor smaakmaker Meric. Het spel van ADO was aanvankelijk verzorger, maar verder dan twee schoten (Meric, Cornelisse) kwam het niet, terwijl naarmate de minuten wegtikten er steeds meer hachelijke momenten ontstonden voor het Haagse doel. Vernuft en overleg ontbraken in de aanvallen. Tot de 86stre minuut. El Moussaoui liet Pranjic te ver komen, de Kroaat kon de bal voorgeven, waarna Kalou de hele Haagse luchtmacht klopte. Zwinkels zette nog wel zijn hand tegen de kopbal, maar was desondanks geslagen: 0-1.

0
Zondag 9 november 2008 om 18:46 uur

VI

Kalou zorgt met eerste treffer voor overwinning op ADO

09/11/2008 18:21

Bonaventure Kalou was matchwinner in Den haag. Als invaller bezorgde hij SC Heerenveen een 1-0 overwinning bij ADO Den Haag. Op basis van vooral de eerste helft een verdiende uitslag.

Al na tachtig seconden was Heerenveen dichtbij de openingtreffer, maar Paulo Henrique werd gestuit door Robert Zwinkels. In het restant van de eerste helft waren de bezoekers veel beter dan ADO, dat niet echt gevaarlijk wordt.

Michael Dinsdag valt in de eerste helft uit met een schouder uit de kom, de verdediger wordt binnen behandeld, waardoor Heerenveen zes minuten met een man minder speelt. Desondanks kan de thuisclub de man-meer-situatie niet benutten.

In de tweede helft is ADO beter en oogt Heerenveen wat vermoeid. Veel kansen zijn er aan beide kanten niet, waardoor de wedstrijd lijkt af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Totdat Kalou vijf minuten voor tijd op aangeven van Danijel Pranjic de 0-1 binnenkopte.

Kalou zorgde met zijn eerste treffer in dienst van Heerenveen dat de club met drie punten terug kon reizen naar Friesland. De club is nu achtste na tien wedstrijden, ADO Den Haag is dertiende.

Mail a friend
Print pagina
man minder speelt. Desondanks kan de thuisclub de man-meer-situatie niet benutten.

0
Zondag 9 november 2008 om 18:31 uur

Doet er niet toe!

Ik wens iedereen veel sterkte die gaat kijken en nou maar hopen dat het geen afstraffing wordt voor ons
FC-tje!
Want reken maar dat SC Heerenveen gebrand is om wat recht te zetten na hun UEFA debacle.
0
Zondag 9 november 2008 om 14:27 uur

DJ

ADO supporter Leidschenveen schreef:

Op de website van ADO staat dat de kassa vanaf 12.30 open is !
precies dus voor de zekerheid nog ff citaat ADODENHAAG.NL

Dagverkoop bij ADO Den Haag – sc Heerenveen
Supporters zonder Club Card worden voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in de gelegenheid gesteld om op de wedstrijddag een dagkaart aan de kassa bij het stadion te kopen. Degene die een dagkaart willen kopen moeten zich identificeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).