Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: termijn

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 6
Volgende pagina

Aad

Kees schreef:

Aad heeft grotendeels gelijk. Ik heb niks met Holland Sport maar die zijn absoluut bedonderd.

Voor mij is en blijft het ADO.
In feite is ADO ook bedonderd. Ik weet uit betrouwbare bron dat er toentertijd door de gemeente van alles is beloofd om ADO op zeer korte termijn tot de nationale en internationale top te laten behoren. Onder andere een nieuw stadion a la De Kuip.

Men hoopte daarbij dat ook de geldschieters en sponsoren van Holland Sport zouden instappen. Maar die haakten af en toen ADO ook nog eens slechts Sjaak Roggeveen en Paul Roodnat van HS overnam (en op de bank zette) lieten ook twijfelende HS-supporters het afweten.

Ik ging al om de week bij ADO kijken dus ik bleef komen maar wel met de nodige wrok ten opzichte van gemeente en ADO-bestuurders.
1
Donderdag 5 oktober 2023 om 13:16 uur

rd..

TheMariner schreef:

Ben het deels met je eens; natuurlijk had van Hintum dit beter moeten doen; desnoods peurt ie die bal de tribune in. Maar het kan ook niet zo zijn dat je bij zo’n dooie lange bal (waarvan er per wedstrijd minstens 10 naar voren worden gevuurpijld) je gelijk achterin zo kwetsbaar op een 1-op-1 komt te staan.
Tot dat moment hadden we de druk er aardig op staan bij ze. Maar dit was teveel van het goede qua vooruit geschoven staan. Kalezic zal het hem ook wel verteld hebben inmiddels waar die bal naartoe moest. Dit zijn allemaal dingetjes die ons op termijn alleen maar beter maken. In die hoek mag het inderdaad niet 1 op 1 komen bij een voorsprong. Er was geen vuiltje aan de lucht.

Maar laten we ook Telstar niet tekort doen. Hansie zei het ook nog: ze voetballen echt niet onaardig bij Telstar. Gaan nog wel wat klimmen, maar geen wonderen. Gaan her en der nog wel voor een verrassende uitslag zorgen.
0
Zaterdag 23 september 2023 om 14:04 uur

GroenGeelHart070

Eeuwig Den Haag schreef:

Hier al meerdere malen aangegeven dat Severina / zijn Zaakwaarnemer gewoon een belachelijk salaris vroegen. Daar valt niet tegen op te boksen als ado zijnde en moet je ook niet aan beginnen met zulke middelmatige voetballers. Mis hem TOTAAL niet.
Zaakwaarnemer The Kulture Group heeft om Severina al aangetoond geen langere termijn visie te hebben voor een speler. Hadden ze hem gestimuleerd om een normaal, verbeterd contract te tekenen dan had hij wekelijks gespeeld, meer ervaring opgedaan en zichzelf verbeterd. Daarmee had hij zijn carrière een boost kunnen geven. Maar nee, naar dat schimmige Bulgarije en hopen dat je het beloofde salaris blijft ontvangen. Triest. Naast een slechte zaakwaarnemer ook weinig zelfreflectie
0
Donderdag 21 september 2023 om 11:56 uur

slash070

rd.. schreef:

Exact wat ik bedoel. Na al dat gelazer is er in redelijk korte periode van nul af aan alles opgetuigd. Is toch echt ontzettend knap? En dat is echt niet alleen een geldkraan die is open gezet, er zijn ter zake kundige( ) types op vitale posities te zitten. Dat geeft rust.

Dat het team nog niet op volle kracht draait lijkt me logisch en past bij een realistisch verwachtingspatroon.

Ook zin in de volgende. Kan mij niet voorstellen dat we dat verliezen.
En toch begint het met geld, anders hadden we weer een korte termijn trainer gehad die het hele spelersbeleid mocht bepalen ipv een echte Technisch directeur.
4
Dinsdag 19 september 2023 om 12:53 uur

ADOZoetermeer

Kees schreef:

En wat voor stappen heeft de club de laatste 10 jaar gemaakt? Je raakt enkel je betere spelers of talenten kwijt en bent een voedingsbodem in de voetbalpyramide.

Uiteindelijk zijn de top 50 voetbalclubs in Europa er beter op geworden en beschikken over een te brede selectie waarvan de nummers 12 t/m 24 kwalitatief uitstekende spelers zijn en niet op de bank behoren.

De verschillen in de desbetreffende voetbalcompetities en binnen Europa zijn niet voor niets zo groot. Het geld regeert helaas de sport.
Afgelopen 10jaar zaten er mensen in bestuur met ballen verstand van een voetbalclub leiden! Wil je vooruit dan moet je op tijd verlengen voor laatste jaar contract. Op tijd verkopen en niet in je laatste contract jaar. Klas had je al eerder moeten verlengen, nu presteren en hij vertrekt gratis zoals spelers in eerdere 10jaar en zelfs langer. Oudjes binnenhalen die talent in de weg zit. Talent dat nu minder aan spelen toekomt en minder ontwikkelt. Dit omdat we wederom aan korte termijn doen, want promotie is doel. Datzelfde talent eindigt bij promotie wederom op de bank want heeft geen wedstrijden kunnen spelen op niveau om te kunnen groeien. Zo gaan we nooit geld verdienen heb je gelijk in.
1
Zondag 17 september 2023 om 19:26 uur

DHFC070

Nac de trainer (alweer) op straat gegooid, heerlijk die onrust bij concurenten. Dat heeft o.a. v.Grinsven toch snel voor elkaar gekregen rust rondom de club. De bewuste afslag van geen oud spelers / mensen met Haagse achtergrond halen op bijna alle vlakken is denk ik een belangrijke hierin. Geen slangenkuil door allerlei eigen belangen rondom de club, geen haantjes gedrag, geen hang naar vroeger, minder populisme / opportunisme/ emoties etc. #frisse professionele wind.
En eindelijk lijkt er een eigenaar te zijn die de tijd neemt en met hun visie al veel mensen over de streep getrokken heeft. Wel jammer dat deze visie tot op heden alleen nog niet naar buiten is gebracht richting de achterban maar ga er vanuit dat dit komt na de 100 dagen termijn van v Grinsven?

Rust + continuïteit zijn de randvoorwaarden om sportief te presteren.

Btw mooie actie van Groningen voor de uitsupporters.
2
Woensdag 13 september 2023 om 12:53 uur

Filosoof

Nog drie nachtjes slapen! Dan zitten de eerste honderd dagen van onze directrice erop. En belofte maakt schuld, want dan presenteert ze haar visie. Inclusief een beleidsplan. Benieuwd waar men gaat snijden, accenten legt en middelen vandaan haalt.

Hoe ziet de situatie er dan uit op het kantoor? Welk budget krijgt de td? Hoe gaat het verder met integratie ADO-vrouwen? Wordt Sportpark Prinses Irene verlaten en zo ja, op welke termijn? Wat worden de investeringen op De Aftrap? Welke doelstellingen - eventueel aangescherpt! - zijn er ten aanzien van het eerste elftal?

Nog even geduld....
6
Dinsdag 12 september 2023 om 17:16 uur

Advertentie

rd..

Eens LeoH.

Er lijkt, zelfs vanaf de buitenkant, een professionaliseringsslag gemaakt. Elke zichzelf serieus nemende club neemt beslissingen die binnen een gesteld beleid passen. Wat dat beleid is, weten we tot op de dag van vandaag niet. Maar dat er beslissingen met een idee genomen zijn, lijkt te verklaren dat dat beleid (in hoofdlijnen?) er eindelijk wel degelijk is. Ja, we kennen de 'zo snel mogelijk naar de ere' en 'we gaan voor promotie'. Maar uit welk beleid deze uitspraken voortkomen, ben ik benieuwd naar. Het beleid lijkt nu in ieder geval niet op de kortst mogelijk termijn veel winst maken en de club leegzuigen. Laten we ook echt hopen dat dat niet het geval is.

Winst(jes) maken, kan en moet een bijkomend effect van de ingeslagen weg zijn, maar moet en kan in het voetbal niet het op zich doel zijn. Gaat ten koste van teveel dingen en aan het einde heb je teveel verliezers.

En laten we nou hopen dat we niet na 2 slechte wedstrijden de trainer ontslaan en de TD die loyaal blijft aan die trainer er dan ook uitflikkeren. Vertrouwen nu eens op de ingeslagen weg en geheel niet des voetbals, niet te snel zwaaien met ontslagbrieven en een ander spoor kiezen.

Ook geheel niet des voetbals: 'een zaak van de lange adem'. Zoals AZ. Prachtig voorbeeld. En FC Utrecht een prachtig voorbeeld hoe het niet moet.

Goed voorbeeld doet goed volgen, hoop ik!

En Joor! De club ligt lekker bij Eenhoorn. Jij ligt lekker bij AZ. Kan geen slecht idee zijn daar je licht af en toe ook op te steken.
10
Vrijdag 8 september 2023 om 12:33 uur

zuiderwijk

Ik vind dat Joris het tot nu toe zeer goed gedaan heeft. Ik zat gisteren de ADO podcast terug te luisteren en Waem zei iets interessant; Hij had veel contact met niet alleen Joris, maar ook met die andere kerel van Bolt. Hem werd verteld dat er een grote schoonmaak nodig was omdat er veel mis was in de selectie van vorig jaar, en wat de plannen waren. Als je bedenkt dat hij best wel wat keuzes had, dan is dit toch een vorm van (indirect) bewijs dat het ruim voor het tekenen op 13 juli, al echt wel goed werk werd geleverd.

Ik lees veel meningen hier die een TD beoordelen op de transfers, maar als je veel leest over het vak, veel docu’s bekijkt dan is dat maar één aspect. Ik vind dat we hem moeten beoordelen op:

1. Budgetbeheer en financiële voorzichtigheid:
Hij beoordeelt de financiën van de club en stelt realistische budgetten op voor de aanschaf van spelers, personeelssalarissen en andere gerelateerde kosten.
Hij geeft prioriteit aan kosten effectieve investeringen, waarbij hij zowel de behoeften op de korte termijn als de duurzaamheid op de lange termijn in ogenschouw neemt.

2. Werving en scouting:
Hij implementeert een uitgebreid scoutingnetwerk om talenten in binnen- en buitenland te identificeren. Hij richt zich op het scouten van ondergewaardeerde talenten of spelers waarvan het contract bijna afloopt, om waar voor hun geld te krijgen.

3. Ontwikkeling van de jeugd:
Hij investeert in de jeugdopleiding van de club en onderhoudt relaties met lokale jeugdclubs.
Hij zorgt ervoor dat de jeugd een topopleiding krijgt, waardoor er een pijplijn van talent ontstaat die kan doorstromen naar het eerste elftal.

4. Prestatie analyse:
Hij maakt gebruik van data-analyse en moderne tools voor prestatieanalyse om zowel potentiële transfers als huidige spelers te beoordelen. Met deze informatie kan het coachingsteam de training en wedstrijdtactiek beïnvloeden.

5. Coachontwikkeling en -management:
Hij ondersteunt de hoofdtrainer en technische staf met middelen en training.
Hij zorgt ervoor dat coachingstrategieën aansluiten bij de bredere visie en speelfilosofie van de club.

6. Teamcohesie en -diepte:
Hij creëert een gebalanceerde selectie met veelzijdige spelers en zorgt ervoor dat er voor elke positie goede back-upopties zijn.
Hij bevordert een positieve teamcultuur, bevordert eenheid en een sterke werkethiek onder spelers.

7. Medische en sportwetenschappen:
Hij integreert geavanceerde medische, revalidatie- en sportwetenschappelijke praktijken om blessures te minimaliseren en het herstel van spelers te verbeteren.
Hij werkt regelmatig de medische faciliteiten en praktijken van de club bij om voorop te blijven lopen.

8. Betrokkenheid van fans:
Hij bevordert een band tussen het team en zijn fans, in het besef dat hun steun cruciaal is voor het moreel en het financiële welzijn van de club. Hij houdt zich bezig met de lokale gemeenschap en onderhoudt vooral open communicatie met fangroepen.

9. Strategische planning en visie:
Hij schetst een duidelijke visie voor de toekomst van de club, zowel op als buiten het veld.
Hij evalueert dit plan regelmatig en past het aan op basis van de voortgang van de club en eventuele nieuwe kansen of uitdagingen.

10. Relaties met alle belanghebbenden:
Hij bouwt en onderhoudt sterke relaties met de clubeigenaar, sponsors en andere belanghebbenden zoals bv. de gemeente.
Hij zorgt voor transparantie in de besluitvorming (wat niet betekend dat wij als supporters alles ook moeten weten), houdt alle partijen op de hoogte en houdt zich aan de doelstellingen van de club.

Als je wat meer inzoomt op het team, dat wat ons als supporters vooral interesseert, dan vind ik vooral het volgende waarop hij moet presteren:

1. Er moet een kern in het elftal zitten:
Identificeer een reeks kernspelers rond wie het team zal worden gebouwd. Dit moet een mix zijn van ervaren leiders, spelers met een ideale leeftijd om te preseren, en veelbelovende talenten. Wijs een aanzienlijk deel van het budget toe om deze spelers te behouden, aangezien zij essentieel zijn voor de basis van het team.

2. Keuzes op de transfermarkt:
Hoog verkopen: Herken wanneer je een speler tegen de hoogste waarde moet verkopen, vooral als deze kan worden vervangen door een goedkopere optie zonder de prestaties van het team in gevaar te brengen.
Koop laag: Zoek naar ondergewaardeerde spelers of spelers die in een contractsituatie verkeren, die waarde kunnen bieden zonder hoge transferkosten.

3. Salarishuis:
Zorg voor een duidelijke loonstructuur om interne onvrede te voorkomen. Het is essentieel om een plafond in te stellen, maar er ook voor te zorgen dat de lonen concurrerend zijn om talent te behouden. Een middel is o.a. prestatie gebaseerde clausules, zodat spelers meer kunnen verdienen op basis van hun bijdragen.

4. Huur en verhuur:
Maak effectief gebruik van de mogelijkheid om spelers te verhuren. Jonge spelers die geen uitzicht op minuten in het eerste elftal hebben, kunnen worden uitgeleend om zich te ontwikkelen. Alleen, verhuur niet om van iemand af te komen, maar verhuur aan en club waarbij de spelers kan werken aan de verbeterpunten die je samen geidentificeerd hebt.

Huur alleen spelers die je selectie direct versterken en je anders niet kan binnenhalen. Huur spelers mogen nooit de jeugd in de weg zitten.
5. Veelzijdigheid van spelers:
Investeer in spelers die op meerdere posities kunnen spelen. Dit biedt tactische flexibiliteit en dekking voor mogelijke blessures zonder dat er in elke positie een diepe bank nodig is. Zeker voor een club met beperkte middelen een oplossing om je budget goed te alloceren.

6. Contract management:
Vernieuw die van belangrijke spelers vroegtijdig om te voorkomen dat ze transfervrij vertrekken.Denk aan clausules en doorverkooppercentages, die toekomstige inkomsten kunnen veiligstellen als de speler naar een grotere club verhuist. We zijn nu eenmaal geen eindstation voor spelers.

7. Rollen na de carrière:
Betrek oudere, ervaren spelers met het vooruitzicht op functies na hun carrière binnen de club (bijvoorbeeld coaching, mentoring). Dit kan een stimulans zijn om ze in de buurt te houden en kan waardevol zijn voor de ontwikkeling van jongere spelers. Maar, voorwaarde is altijd dat je als club die wel doet om er beter van te worden. Niet uit liefdadigheid.

8. Prestatiegegevens en analyses:
Gebruik geavanceerde analyses om de prestaties van spelers te evalueren die verder gaan dan traditionele statistieken. Dit kan ondergewaardeerde spelers benadrukken die mogelijk tegen lagere kosten beschikbaar zijn. Scouting, en de middelen daarvoor, is vandaag de dag totaal anders dan 10 jaar geleden. Het kan een functie binnen de club zijn waarbij je met één succes (waar je anders met onze beperkte middelen nooit naar had kunnen kijken) de kosten in één klap voor jaren dekt. Ik vind wel dat scouting in onze regio wel traditioneel zou moeten werken.

9. Culturele fit:
Houd niet alleen rekening met de vaardigheden van de speler, maar ook met zijn persoonlijkheid en culturele fit binnen het team. Een harmonieuze kleedkamer kan de prestaties aanzienlijk beïnvloeden. Ik geloof nog steeds dat wij zowel in 2010-2011 en 2021-2022 ‘overgepresteerd’ hebben, juist door de teamgeest. In de KKD kan dat serieus veel plekken op de ranglijst verschil maken.

10. Langetermijnvisie:
Hoewel succes op de korte termijn cruciaal is, moet hij altijd de toekomst in de gaten houden. Als twee spelers dezelfde vaardigheden hebben, maar één jonger is, kan de jongere speler een betere langetermijninvestering zijn.


Succesvolle technische managers zoals bijvoorbeeld Overmars, Michael Zorc (Borussia Dortmund), Monchi (Sevilla), en Dan Ashworth (Newcastle United) blinken uit in:

Anticiperen: ze voorzien markttrends, spelerspieken en teambehoeften.
Aanpassingsvermogen: Ze passen hun strategieën aan op basis van het evoluerende voetballandschap.
Relatieopbouw: ze bevorderen het vertrouwen bij spelers, makelaars en andere clubs, waardoor de onderhandelingen soepeler verlopen.
Risicobeheer: Ze begrijpen dat niet elke aanwinst een hit zal zijn, dus diversifiëren ze hun investeringen over de hele ploeg.
11
Dinsdag 5 september 2023 om 00:26 uur

BLEISWIJK-1

FC Den Haag! schreef:

Er is na de overname door Bolt/Globalon ook op hen al aardig wat kritiek geweest, maar ik moet zeggen dat ik toch een steeds beter gevoel bij ze krijg!

Ik was zelf ook sceptisch. Dat komt ook door de vorige periode met UVS. Daardoor toch zeker met weer een buitenlandse aandeelhouder eerst maar is zien hoe die het gaan doen.

Ze hebben wat mij betreft wel te lang Reijntjes de hand boven het hoofd gehouden, daar hadden ze wel eerder op moeten ingrijpen. Wel ben ik tevreden dat ze nu een Nederlandse algemeen en technisch directeur hebben aangesteld. Daarmee laten ze ook zien de club wel te willen runnen met mensen die bekend zijn met het voetbal in Nederland.

Verder hebben door de financiële inbreng (en zoals tot nu toe blijkt het ook nakomen van de financiële beloftes) van Bolt/Glabalon en doordat ze aandeelhouder zijn van meerdere clubs nu een prima selectie staan. Zonder de financiële inbreng denk ik niet dat we spelers als Veerman, van Mieghem, van der Sande en Granli hadden kunnen halen. En de toegevoegde waarde van dat ze meerdere clubs hebben zien we nu ook wederom met de huur van Che en Koudossou (en vorig seizoen dan Thomas).

Verder laten van Grinsven en Mathijsen ook duidelijk weten korte lijntjes te hebben met de (contactpersonen) van de aandeelhouder. Wat dat betreft is er duidelijk een betere samenwerking en sturing/controle van en met Bolt/Glabalon dan met UVS.
Ik ga er voor een groot gedeelte in mee. Het beleid is echter wel gericht op zo snel mogelijk de KKD uit. Wat goed kan zijn, als het lukt of een vervolg krijgt als het dit jaar niet gebeurd.

Bij een situatie dat je komende twee a drie jaar nog op dit niveau blijft spelen. Dan is het zo dat er straks bijna geen transferwaarde meer op het veld staat. De basisspelers die gisteren speelde waren voornamelijk wat ouder, gehuurd of hadden slechts een contract van een jaar. Voor de lange termijn zou het beter zijn als je spelers hebt die nog wat kunnen opleveren. Nu zijn dat in mijn ogen enkel Wentges, Waem en misschien Vd. Sande.

Maar om het positief te houden. Gisteren heb ik een elftal gezien dat energie uitstraalde. Het was leuk om naar te kijken. Daarom gewoon eerst maar genieten van dit elftal. En dan zie we wel welke kant het opgaat, voor de lange termijn.
0
Maandag 4 september 2023 om 11:14 uur

Nu online

Rob2002, Johannes, sander75, Aad, Joost70, john 147 en 140 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 6
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie