Feyenoord - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag in de tweede helft ten onder in Rotterdam

Het kan niet elk jaar feest zijn in de Kuip. Na een goede eerste helft en een slechte tweede helft verloor ADO Den Haag met 3-1 van Feyenoord.

In de eerste 45 minuten liet de Haagse selectie zien dat ze in een zelfde afloop als vorig seizoen geloofden. In de vorige editie in de Kuip won ADO Den Haag met 0-2, na twee doelpunten van Joonas Kolkka. Ook vandaag startte de Fin in de basis, maar nu met een Feyenoordshirt om zijn nek.

Feyenoord had meer balbezit, maar in het strafschopgebied had de Haagse defensie alles onder controle. Dit ook dankzij Robert Zwinkels die aan niks laat merken dat hij dit seizoen als derde keeper begon. Zijn collega Timmer kreeg het in het begin vooral moeilijk met vrije trappen van Ferrie Bodde en Richard Knopper.

De grootste kans van de eerste helft was voor Santi Kolk. De linksbuiten gaf zijn visitekaartje af, door de bal op de lat te schieten. Feyenoord kwam hier goed weg. Vlak voor de rust was leek Feyenoord toch nog op voorsprong te komen, maar Zwinkels keerde de inzet van Andre Bahia, die vanaf dichtbij mocht inschieten.

Na rust was er weinig meer over van het strijdbare ADO Den Haag. Feyenoord kreeg de zaakjes onder controle en de Haagse ploeg kon eigenlijk niet meer gevaarlijk worden. Toch moest scheidsrechter Blom en assistenten Feyenoord bij twee van de drie doelpunten een handje helpen.

In de 55e minuut gaf Nick Hofs een voorzet aan alles en iedereen voorbij ging. Maar Richard Knopper kopte de bal keurig van de doellijn. De grensrechter had echter een andere mening en appelleerde dat de bal over de lijn was. Kevin Blom nam deze beslissing over en kende Feyenoord het doelpunt toe.

Vier minuten later was er niks af te dingen aan de manier waarop Jonathan De Guzman de 2-0 op het scorebord zette. De Canadees kopte de bal prachtig over Zwinkels heen na een voorzet van Joonas Kolkka.

Maar vijf minuten voor tijd ging Blom weer in de fout. Tininho kon de aan de zijkant doorgebroken Tim Vincken niet bijhouden en vloerde de rechtsbuiten van Feyenoord. Dit gebeurde net buiten het strafschopgebied, maar Blom gaf Feyenoord een strafschopgebied. Vreemd genoeg kreeg Tininho geen kaart voor zijn overtreding.

Angelos Charisteas scoorde de pingel, al zat Robert Zwinkels met zijn vingertoppen nog aan de bal. Vlak voor tijd redde Santi Kolk nog de Haagse eer door nog de 3-1 te scoren. Dit zorgt ervoor dat sinds de Haagse terugkeer in de eredivisie ADO Den Haag elk seizoen in de Kuip weet te scoren.