ADO Den Haag - AZ in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag brengt te weinig tegen AZ

De winterstop en het Turkse trainingskamp heeft ADO Den Haag weinig vooralsnog goed gedaan. AZ werd niet op de manier bestreden zoals dat aan het begin van dit seizoen gebeurde en won met 1-3.

Wie is ook alweer die man die op zondag het vlees komt snijden? Die vraag zullen de kinderen van de Haagse medische staf zich binnenkort vaak stellen. De ziekenboeg zit vol en stroomt met de dag voller. De wedstrijd was net 40 minuten bezig en Lex Schoenmaker had alweer twee verplichte wissels moeten toepassen na het uitvallen van Saavedra en Verhoek. Die laatste is er het ernstigste aan toe. Verhoek heeft een zware enkelblessure opgelopen en is op dit moment in het ziekenhuis. Ook Alberto Saavedra moest al vroeg het veld verlaten nadat hij een knietje kreeg, maar zijn kwetsuur is minder ernstig.

Doordat er geen centrale verdedigers meer op de bank zaten, schoof Ferrie Bodde na het uitvallen van Saavedra een linie terug. En het was uitgerekend hij die Koevermans vlak voor rust op de grond kreeg. Blom gaf topclub AZ na lang twijfelen maar het voordeel van de twijfel en legde de bal net als een maand geleden in de Kuip, maar op de stip. Mendes da Silva Klaarde het klusje.

Na rust werd het de wedstrijd van Aleksandar Rankovic. AZ kwam na stom balverlies van Delorge op 2-0, maar de Servier schoot in de 72e minuut de aansluitingstreffer langs de grabbelende Sinouh. Rankovic - inmiddels met geel op zak - speelde een goede wedstrijd, maar mag volgende week weer toekijken. Nadat Blom weigerde om Jesper Hakansson (die als invaller zijn eredivisiedebuut voor de Haagse ploeg maakte) een strafschop te geven sloegen bij Rankovic de stoppen door. Hakansson werd door de halve AZ verdediging vastgehouden, maar Blom geeft tegenwoordig alleen nog maar penalty`s in het nadeel van de Haagse ploeg. Rankovic kon zijn tirade in ieder geval met de rode kaart vertrekken. De arbiter paste de aangescherpte regels toe, die spelers verbiedt om een scheidsrechter met woord of gebaar te belagen. Het was alleen jammer dat Blom die regel eerder die wedstrijd totaal was vergeten na flinke gebaren van Arveladze en De Cler.

Al met al was het een weinig enerverende avond. AZ was te vaak in balbezit met aan ADO Den Haag dat vaak met elf man achter de bal speelde. Het felle spel eerder dit jaar tegen AZ was behalve het laatste kwartier totaal niet terug te vinden. En als je zo tegen AZ speelt dan verlies je.