FC Twente - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

FC Twente is een flinke maat te groot

Het trainingskamp in Turkije lijkt zijn vruchten nog lang niet af te werpen. Ook het tweede duel na de winterstop gaat voor ADO Den Haag verloren. In Enschede verliest de ploegt met 1-3.

Natuurlijk zijn AZ en FC Twente niet de ploegen waar je op dit moment punten van moet pakken, maar het was schrikbarend hoe groot het kwaliteitsverschil tussen ADO Den Haag en de Tukkers was. FC Twente is thuis erg sterk, maar was vandaag oppermachtig. De storm in Enschede hield een half uur aan en als het 4-0 had gestaan, had de Haagse ploeg niks te zeggen gehad.

Maar na een half uur speler stond het `slechts` 1-0. Jeroen Heubach had de Twentenaren via een vrije trap op voorsprong gezet. Robert Zwinkels zag er bij deze goal niet goed uit. De bal kwam zowat recht op de sluitpost af, waarna hij de bal het doel instootte. Zwinkels bleef in de rust ook in de kleedkamer achter, de doelman heeft een knieblessure.

In de 33e minuut beleefde ADO Den Haag zijn enige hoogtepunt uit de wedstrijd. Mark de Vries deed goed zijn werk door de bal onder druk een paar keer hoog te houden en hem daarna op Delorge te spelen. De Belg ronde het mooi af: 1-1.

Na rust pakte Twente de wedstrijd weer op en liep uit tot 3-1, na goals van Touma en Aissati. ADO Den Haag had hier niks tegen in te brengen. Wel ontving de ploeg maarliefst vijf gele kaarten van scheidsrechter Luinge. Dit houdt in dat Stijn Vreven, Goran Bunjevcevic en Pascal Bosschaart volgende week tegen FC Utrecht niet van de partij zijn. Voor Bosschaart is dit zuur, de middenvelder kon na zijn blessure eindelijk weer invallen.