Vitesse - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Dramatsich slotakkoord in Arnhem

Een week lang praten leek in eerste instantie effect de hebben op de manschappen van Lex Schoenmaker. Maar de wedstrijd in Arnhem tegen Vitesse eindigde in een zware teleurstelling voor ADO Den Haag.

Bij de elf Hagenaars die aan het begin van de wedstrijd binnen de lijnen stonden was de naam van Martha de opvallendste. Hij had kennelijk de voorkeur gekregen boven Alberto Saavreda, die vorige week weer eens een onzekere indruk maakte.

De groengelen kwamen direct onder druk te staan, maar de Arnhemmers verzuimden te scoren. Verrassend genoeg was het plotseling ADO Den Haag dat de 0-1 liet aantekenen, middels een uitbraak van Santi Kolk. De donkerharige spits prikte de bal in de korte hoek langs Stoikovic. Lang mocht de pret niet duren want in de 15e minuut kwam Vitesse langszij via Junker.

Toch was het Den Haag dat voor rust weer op voorsprong kwam. Nadat de ijverige Kolk al twee keer op al dan niet reglementaire wijze de doorgang naar het doel van de Arnhemmers was belet, was het de derde keer scheepsrecht en wel in het strafschopgebied, waarbij Vitesse-speler Espinoza een rode kaart kreeg. Kolk voltrok vanaf elf meter zelf het vonnis en daarmee maakte de Haagse topscorer al weer zijn tiende goal dit seizoen.

In de tweede helft leek Den Haag op twee gedachten te hinken. De score uitbouwen of stug verdedigen tegen de tien overgebleven tegenstanders. Maar de ploeg had hoe dan ook weinig te duchten op een kans van Benson na. De Hagenaars gingen zelf niet effectief om met de geboden mogelijkheden. Hoogendorp zat toen al langs de kant met een rugblessure.

Alles leek van een leien dakje te gaan tot zich in de laatste minuut het drama aandiende. Uit een corner scoorde Besnon via de lat uit een onoverzichtelijke situatie, waarbij sommige Hagenaars als aan de grond genageld stonden. Elia vergrootte de Haagse wanhoop door onnodige zijn tweede gele kaart te pakken.