SC Heerenveen - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag snoept punt weg bij Heerenveen

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds lange tijd een punt in Heerenveen gepakt. De ploeg van Lex Schoenmaker speelde met 1-1 gelijk in Friesland.

Een leuke uitslag tegen een club die nog om de vijfde plaats speelde, maar eigenlijk schiet ADO Den Haag helemaal niks op met deze uitslag. Er had een driepunter moeten zijn gepakt om de zes punten voorsprong van RKC binnen vier wedstrijden teniet te doen.

Heerenveen kwam na 24 minuten op voorsprong via Alves. De topscorer van de eredivisie maakte hiermee zijn 26e doelpunt van dit seizoen. In de 42 minuut was het de Haagse topscorer Santi Kolk die de score weer gelijk trok. De speler die met grote interesse van Vitesse schermt, maakte een voorzet van Delorge met een fraaie zweefduik af.

ADO Den Haag mocht in de handjes knijpen dat het met de rust nog gelijk stond, want Heerenveen was de eerste helft gewoon beter. De tweede helft toonde de residentieclub wel meer verzet en kon er zelfs met de winst vandoor gaan. Maar ook Heerenveen was een aantal keer erg gevaarlijk en het was de Haagse doelman Segio Sanchez die met zijn reddingen een gelijkspel binnensleepte.